Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Updates (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=166)
-   -   Skandal !!! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=132808)

Zibeq 09-06-2007 21:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sir szofer (Post 1471947)
Program zniechecania do gry pokolenia Neostrady TP rozpoczety. :):):)

HAHHAHAHa
Dobrze :D zgadzam się Nowa Era
Neostrada Tp łazczmy analfabetów!!

co do autora topicu nie będe plakał ,że odchodzisz ;(;(

Andrealfus 09-06-2007 22:01

zal mi niektorych, widac ze obecni sorcowie sa z tibi 7.6 +, kiedys nie bylo wandow rodow visow itd i wtedy grali ci najlepsi magowie(ALe SĄ WYjĄTKI KTóRE GRAJą DO TERAZ ! ), teraz to jest smiech na sali. pokolenie neo zhanbilo postacie magiczne, jak ja widze tych sorcow pod depo od lvl 8 do 30 to mi sie plakac chce chociaz wyzsze lvl to tez zal.pl. Ale znam kilku magow sprzed updatu z wandami ktorzy zaczynali gre ze mna i nadal maja sie dobrze nie narzekajac na zaden update.

@autor
zal mi ciebie ale my sie juz pozegnamy, narazie, poszukaj po googlach ots exp 10x + tam sie nadajesz

Elitek70 09-06-2007 22:25

Ja pierdziele, Xeremon !!! A na ostatnim update to sorkowie i druci sie chwalili co nowego dostali, nie mysl sobie ze tylko dla twojej profesji bedzie dodawanie nowych rzeczy...

Mag Eragon 09-06-2007 22:31

I bardzo dobrze, że polepszają rycerzy i paladynów.

Opowiam wam pewną historię:
Mój kolega ok. 20 lvl Druid zabił 80 Elite Knighta na afku. Czy wy to uważacie za normalne...? Walił z różdżki, pomagając sobie przy tym runami takimi jak sd, explo itp. Koniec.

@Do sorków i druidów (narzekających):
Śmiecie jeszcze narzekać. Macie różdżki, jeszcze wam mało? I dobrze, że obniżyli poziom obrażeń zadawanych przez magiczne postacie. Teraz to już rycerz/paladyn będzie też miał szance zabić afkujących h-lvl ( i nie tylko :evul: ), bo obrażenia jakie zadawali Rycerze i Paladyni były żałosne. Wreszcie jakaś sprawiedliwość.

P.S. Choć sam gram druidem, uważam, że to świetny pomysł. Wreszcie nie będzie na nowych światach najwyższych leveli - Magów/Druidów, którzy expią sobie przyjemnie jak na OTS.

candy 09-06-2007 22:46

Nie mam nic przeciwko ulepszaniu knightow i palow, ale jakim prawem obnizaja sile sorca. Dla knighta moga dac SD, dla pala UE, malo mnie oni obchodza, niech expia szybciej niz sorcowie. Teraz 130msem nie bedzie gdzie expic. Na dragach mam niewielki zysk, a po update bede mial waste. Tak samo z wrl, dlami i hydrami z vis. Mam expic moim sorcem na guradach, albo hydrach bijac z summonow? A moze lepiej bedzie na rotach?
Zawsze atutem knighta bylo to ze duzo zarabial podczas expa.
A po update? Będzie sobie bezproblemowo expil tak jak sorc teraz, tylko ze bez waste.
Zreszta knighci stana sie teraz najlepsza profesja. Dostali atak na dystans, atak obszarowy i mnostwo broni. Na zabicie takiego 100lvl knighta potrzeba bedzie z 10, albo i wiecej sorcow, jak bedzie sie bilo po 200- z SD.

Ulepszajcie knightow i palow, ale nas zostawcie w spokoju!

candy 09-06-2007 22:46

........................

Elitek70 09-06-2007 22:52

A taki byl powod obnizenia sily sorka i druta, ze przeciez niemogliby dac knightowi i palkowi takie powera jak sorc i drut, zrozumcie, to bylo konieczne do wyrownania sil wszystkich profesji.

YyyeeyIsBack 09-06-2007 22:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Varses (Post 1471880)
Tibie zniszczyli od update na 7.6...

Ha, zgadzam się z przedmówcą w 100%.
@EDIT
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez candy (Post 1476060)
Nie mam nic przeciwko ulepszaniu knightow i palow, ale jakim prawem obnizaja sile sorca. Dla knighta moga dac SD, dla pala UE, malo mnie oni obchodza, niech expia szybciej niz sorcowie. Teraz 130msem nie bedzie gdzie expic. Na dragach mam niewielki zysk, a po update bede mial waste. Tak samo z wrl, dlami i hydrami z vis. Mam expic moim sorcem na guradach, albo hydrach bijac z summonow? A moze lepiej bedzie na rotach?
Zawsze atutem knighta bylo to ze duzo zarabial podczas expa.
A po update? Będzie sobie bezproblemowo expil tak jak sorc teraz, tylko ze bez waste.
Zreszta knighci stana sie teraz najlepsza profesja. Dostali atak na dystans, atak obszarowy i mnostwo broni. Na zabicie takiego 100lvl knighta potrzeba bedzie z 10, albo i wiecej sorcow, jak bedzie sie bilo po 200- z SD.

Ulepszajcie knightow i palow, ale nas zostawcie w spokoju!

A jak ty sobie wyobrażałeś exp za czasów 7.4 czy 7.5 gdy większość graczy niemogla już tak masowo botować? Kiedyś magiem zawsze było waste (pomińmy wyjątki), zrobienie 40 Maga, wymagało takiego wysiłku co 60 knighta, no może 65.

candy 10-06-2007 00:48

No nie wiem kto tu kupil chara.
70k bez waste na penisuli nie wyciagniesz.
Pozatym to nie bedzie ze 180 do 160, tylko ze 180 do 130~.
Na dlach, hydrach juz bez waste nie poexpisz. Mozliwe ze zostana jeszcze wrl, bo tam duzo kasy sie wyciaga h lvlem(jak nie biegasz co chwila po blessy), ale pewnie beda caly czas zajete.

Salarigoth 10-06-2007 01:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez derol (Post 1476349)
Sorc jest overpowered bo expi 2 razy szybciej od knighta i nie ma waste. Ani waż się z tym nie zgodzic -.-

1)Sorc w EXPIENIU niczym nie odstaje od druida,no moze tym ze czesciej musi latac po manasy ze wzgledu na tanie leczenie .
2) Tylko ze jak sorc idze expic w niektore miejsca nie zawsze moze liczyc na zwrocenie sie a jak juz knight gdzies systematycznie expi ZAWSZE ma czysty profit
3)Nie zawsze sie zwraca a tym bardziej jak ma expic 2x szybciej od knighta. Jak tak uwarzasz to powiedz gdzie sorcowi sie zwraca i expi 2 x szybciej niz hmm knight na ofie ... i nie mowie tu o astronomicznych 200 lvlach.

Andrealfus 10-06-2007 09:07

ludzie, narzekacie na sile sorcow/drutow ktora bedzie po upach?
To moze wroca tibie no nie wiem... 7.3 albo 7.4 zobacyzmy jak bedzie fajnie do 40lvl na rotwormach z w-hammerem biegac. Kiedys aby zrobic sorca trza bylo miec cos pod kopula a teraz ? dziieci neo robia po 30lvl

Zibeq 10-06-2007 10:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Andrealfus (Post 1476609)
ludzie, narzekacie na sile sorcow/drutow ktora bedzie po upach?
To moze wroca tibie no nie wiem... 7.3 albo 7.4 zobacyzmy jak bedzie fajnie do 40lvl na rotwormach z w-hammerem biegac. Kiedys aby zrobic sorca trza bylo miec cos pod kopula a teraz ? dziieci neo robia po 30lvl

Popieram Cie kiedys sorcem wbicie 35 lev bylo wyczynem(expiac na rotach :D)
A teraz dzieci neo na 8 levelu w*******aja się na PoH i bija Ci/Nam Cyce i to ma być sprawiedliwe Knightem ,żęby expic na cycach potrzeba skili minimum 60/60

Ascendent 10-06-2007 19:43

Uhmmm...
Jest kilka denerwujących sorkow kradnacych mi loot. Chetnie bym im dojebał ale mimo ze mam najtem ponad 30 leveli wiecej to nie dawałem rady. Exura gran i koles sobie spokojnie szedl do pz. Moje hity po ~40 niewielkie na nim robiły wrażenie. Teraz może sie zdziwi wreszcie.

Salarigoth 10-06-2007 19:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zibeq (Post 1476678)
Popieram Cie kiedys sorcem wbicie 35 lev bylo wyczynem(expiac na rotach :D)

Nawet kidys 30 lvl to nie byl wyczyn ,ale fakt faktem wchadzac 50 ed/ms to miasta wszyscy odrazu "WOW gz lvl" i to nie byly pojedyncze przypadki.

Piotrek Marycha 11-06-2007 19:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Salarigoth (Post 1476432)
1)Sorc w EXPIENIU niczym nie odstaje od druida,no moze tym ze czesciej musi latac po manasy ze wzgledu na tanie leczenie .
2) Tylko ze jak sorc idze expic w niektore miejsca nie zawsze moze liczyc na zwrocenie sie a jak juz knight gdzies systematycznie expi ZAWSZE ma czysty profit
3)Nie zawsze sie zwraca a tym bardziej jak ma expic 2x szybciej od knighta. Jak tak uwarzasz to powiedz gdzie sorcowi sie zwraca i expi 2 x szybciej niz hmm knight na ofie ... i nie mowie tu o astronomicznych 200 lvlach.

Sorc jakby mial expic 30-40% wolniej to by tez mu sie zwracalo nie?
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Andrealfus (Post 1476609)
l Kiedys aby zrobic sorca trza bylo miec cos pod kopula a teraz ? dziieci neo robia po 30lvl

Gorzej - robia po 100+

Vertanus 11-06-2007 21:36

Mateuszu Dragonie Wielki - Oj nie rozpaczaj... Ty juz zrobiles swoje inni tez chca grac a gra nie dla jednego gracza a ze masz tam ten 300 lvl nie znaczy ze wszyscy o tobie mysla;] Knighci byli poszkodowani;] A teraz bedzie mysle ze inaczej moze wreszcie Seromontis cie przescignie^^ A i tak te swoje 1500+ z sd bedziesz uderzal wiec nie bedziesz tak cierpial no i masz jescze ue co mi sie bardzo nie podoba ale trudno ;] 300 czy 30 lvl takie same prawa i rownosc w swietle "tibijskiego prawa"
Wybacz nie przepadam za druidami a tym bardziej z UE...
Vertanus

To nie zazdrosc....

McDec 11-06-2007 21:50

....

nie ma czego mu zazdrościć phi....na Antice nie pocieszyłby sie dlugo swoim 300+ levelem bo by go udupili prędzej czy później ;) i sie ciesze że teraz te maniaki głupie nie będą w miesąc robily 50 lvl na swoich sorcach/druidach i będzie bardziej fair :) ciesze się że grałem cały czas knightem bo sie opłacało czekać na taki moment :)

Poprostu Pitbul 12-06-2007 11:24

Od kiedy MDW zmienił profesję na sorcerera?
Że może używać UE?

bulamen7 12-06-2007 11:59

sorcow i druidow zostawic takich jak byli.a knightow i pallow ulepszy o nowe bronie i umiejetnosci.tylko zeby nie za bardzo :baby:

Andrealfus 12-06-2007 12:25

mnie tma wisi jak to zrobia, ma byc tak aby jedna profesja dorównywala drugiej bo teraz to jest tandeta pal i knight moga pogwizdac sorcowi i drutowi wiec tak byc nmie powinno, mam nadzieje ze ten update nie zostanie zmaszczony tylko zrobią to po ludzku ze bedzie mozna dalo sie spokojnie grac kazda profa :)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:10.