Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   Zezenia - MMORPG czyli lepsza Tibia (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=145222)

Res Khmer 21-10-2009 16:38

sam jesteś edytowany klient tibii... Każdy może stworzyć sobie równie podbny interfejs od podstaw. K-z (twórca zeze) tak się składa pracował przy phobosie, i na podstawie kodu z tej gry, która i tak pozostaje offline, opracował Zezenie. ZOnline w przeciwienstwie do Phobosa stale się rozwija, i w nabliższej przyszłości czeka ją update, który zrewolucjonizuje tą grę.

_WrD_ 21-10-2009 18:09

To ciekawe, że autor "inspirował się" tibią... Zresztą, tu WSZYSTKO wygląda identycznie, jedynie tekstury zostały lekko zmodyfikowane. Widziałeś RP-Online? To jest gra tworzona na podstawie tibii.

http://www.rponline.pun.pl/_fora/rpo...1176837900.jpg

Chyba widać różnicę pomiędzy projektem napisanym od zera, ale na podstawie tibii, a tibią ze zmienionymi teksturami i nazwami klas? :)

Res Khmer 21-10-2009 19:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez _WrD_ (Post 2670884)
a tibią ze zmienionymi teksturami i nazwami klas? :)

nie wspominając o całkowicie innej mechanice. wejdziesz, posmakujesz, zauważysz kolosalną różnicę.

yokamiza 21-10-2009 19:13

widzę, że ktoś gra w tą gierkę jeszcze
może ja do niej powrócę jeszcze jak wyjdzie te update :)

Arcan 21-10-2009 19:19

Cipsoft zniszczy tą grę, gdy tylko się o niej zrobi głośno. Trzeba walczyć z plagiatem.

_WrD_ 21-10-2009 19:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Res Khmer (Post 2670944)
nie wspominając o całkowicie innej mechanice. wejdziesz, posmakujesz, zauważysz kolosalną różnicę.

Nie mam zamiaru grać w takie niszowe, niskobudżetowe i najniższe gatunkowo gry jak tibia czy zezenia :) To jest OTS i mojego zdania nie zmienisz :*

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arcan (Post 2670968)
Cipsoft zniszczy tą grę, gdy tylko się o niej zrobi głośno. Trzeba walczyć z plagiatem.

Agree.

Liper 21-10-2009 19:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez _WrD_ (Post 2670802)
Ee, sry, ale tak wygląda ta zezenia?! Lol, to jest edytowany klient tibii...

serjo ? Teraz już wiem czemu są podobneX(X(X(X(X(X(:baby::baby:8o8o

Res Khmer 21-10-2009 19:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez _WrD_ (Post 2671014)
To jest OTS i mojego zdania nie zmienisz :*

OTS -
Kod:

Wykorzystują one lukę prawną, związaną jeszcze z wersją niekomercyjną Tibii.
gdzie zatem zezenia wykorzystuje lukę prawną?

Kod:

Same serwery są legalne, lecz używanie oficjalnego klienta Tibii do grania na nich nie jest zgodne z prawem, ze względu na warunki licencyjne gry.
Całkowicie inny klient, nie potrzeba instalowac zadnej z dystrybucji CipSoftu, tak więc nazywanie Zezeni OTSem jest nieadekwatne do zaistniałej sytuacji.

Ponadto zauważ, że gdy Tibia powstawała to garściami czerpała z innych gier (czytaj Ultima Online).

__HAPPY_SVEN__ 21-10-2009 20:00

LOL TO PRZECIEŻ JEST TIBIA!! tylko zrobiona inaczej z innymi grafikami i pierdutami HAHAHAHAHAHA 8o:D:cup:

weźcie, toż to gorsza kopa od otsa, postawionego przez dziecko co nawet czytać nie potrafi. I jescze ta nazwa 'Zezenia' loolololool . :

Mam nadzieję, że twórca tej gry zostanie oddany na watanagashi. :) I żeby się w połowie egzekucji maszyna do wyciągania jelit zacięła.

Moim zdaniem granie w to powoduje raka. (ewentualnie katar)

Poważnie, zasada na jakiej opiera się grafika tej gry jest identyczna w 100% jak w tibii. I nie mówcie mi tutaj, że tibia i my fantasy mają taką samą gfx, bo zaraz pewnie podasz jakiś przykład 2d mmoerpega i będziesz się tym zasłaniał, jak gwałcony dzieciak kawałkiem deski klozetowej.

_WrD_ 21-10-2009 20:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Res Khmer (Post 2671029)
Całkowicie inny klient, nie potrzeba instalowac zadnej z dystrybucji CipSoftu, tak więc nazywanie Zezeni OTSem jest nieadekwatne do zaistniałej sytuacji.

Tibia to freeware - a więc ściągając ją, mamy licencje na korzystanie z niej. Nie na przerabianie. Twórca zezenii złamał prawo.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Res Khmer (Post 2671029)
Ponadto zauważ, że gdy Tibia powstawała to garściami czerpała z innych gier (czytaj Ultima Online).

Czerpanie inspiracji z innych gier to zupełnie co innego, jak przerabianie już istniejącej, wydawanie tego pod inną nazwą (beznadziejną i kompletnie nie zachęcającą, chciałem dodać) i twierdzenie, że zrobiło się to samodzielnie, od początku. Żal kropka pe-el, a Cipsoft jak się "zczai", poda twórcę zezenii do sądu. Pozdro, wasze granie w zezenie przypomina mi granie na privach WoWa - i tak postacie, nad którymi się męczycie, zostaną zapomniane, wywalone itd poprzez wyłączenie serwerów.

R.R. 22-10-2009 00:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez _WrD_ (Post 2671069)
Tibia to freeware - a więc ściągając ją, mamy licencje na korzystanie z niej. Nie na przerabianie. Twórca zezenii złamał prawo.

Sorry man, ale Zezenia może być co najwyżej kopią Phobosa, gdyż na jego kodzie bazuje, więc przestań srać o tym przerabianiu Tibii.

Cytuj:

Pozdro, wasze granie w zezenie przypomina mi granie na privach WoWa - i tak postacie, nad którymi się męczycie, zostaną zapomniane, wywalone itd poprzez wyłączenie serwerów.
Nie no, zabłysnąłeś. Porównać grę 2D z 3D. Poza tym jakie męczarnie- w WoWie na globalu 80lev wbija się jakieś 2tyg, a na privie to kwestia kilku dni.

I wyprzedzę twoją wypowiedź- nie gram w Tibię ani ZO, ponieważ T&ZO<WoW.

_WrD_ 22-10-2009 15:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez R.R. (Post 2671287)
Nie no, zabłysnąłeś. Porównać grę 2D z 3D.

Porównać?! Lol, a gdzie ja tu coś porównałem? Powiedziałem, że wasze granie w zezenie PRZYPOMINA MI granie w WoW na privach. Chodzi o to, że i tak serwery kiedyś zamkną i wszystko pójdzie się... łaskotać. Mam ci to narysować? :)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez R.R. (Post 2671287)
w WoWie na globalu 80lev wbija się jakieś 2tyg

Nolife detected, wiesz chociaż co oznacza słowo 'kumpel'? Nie, nie chodzi o 'friend online'. Kumpel :)

__HAPPY_SVEN__ 22-10-2009 15:55

Nolife detected, wiesz chociaż co oznacza słowo 'kumpel'? Nie, nie chodzi o 'friend online'. Kumpel :)[/quote]

"Po co mi koledzy w szkole, same książkowe mole." :D

@Wszyscy broniący Rzeźni [zezeni lol]
TU NIE CHODZI O TO NA JAKIM KODZIE BAZUJE GRA! CHODZI O EFEKT! A jest on identyczny (chociaż bardziej kiczowaty) jak w tipii (nie chodzi mi o dom indianina :P)

R.R. 22-10-2009 17:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez _WrD_ (Post 2671445)
Porównać?! Lol, a gdzie ja tu coś porównałem? Powiedziałem, że wasze granie w zezenie PRZYPOMINA MI granie w WoW na privach. Chodzi o to, że i tak serwery kiedyś zamkną i wszystko pójdzie się... łaskotać. Mam ci to narysować? :)

Globalne serwery gier też kiedyś upadną. Poza tym na privach gra się dla przyjemności i czystej rozrywki, a nie z przymusu, więc Twoje stwierdzenie 'nad którymi się męczycie' jest błędne. Ofc można mówić o ludziach uzależnionych, którzy płaczą na widok dc czy wiadomości o zamknięciu serwera i wbijają levele miesiącami z braku znajomości gry, ale ich w to nie mieszajmy. (:

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez _WrD_ (Post 2671445)
Nolife detected, wiesz chociaż co oznacza słowo 'kumpel'? Nie, nie chodzi o 'friend online'. Kumpel :)

Haha, fail. Stwierdziłem ogólny fakt, w tym zdaniu nie ma nawet 'ja' w domyśle. W ogóle to co Cię obchodzi czyjeś życie prywatne? Książkę piszesz?

Cytuj:

CHODZI O EFEKT! A jest on identyczny (chociaż bardziej kiczowaty) jak w tipii (nie chodzi mi o dom indianina )
Inne gry(odchodząc od Zezenii) też są podobne do siebie. Przykładowo te wszystkie animeshity typu Silkroad, Metin, Knights Online i inne. Podobne, a jednak się różnią.

__HAPPY_SVEN__ 22-10-2009 20:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez R.R. (Post 2671552)
Inne gry(odchodząc od Zezenii) też są podobne do siebie. Przykładowo te wszystkie animeshity typu Silkroad, Metin, Knights Online i inne. Podobne, a jednak się różnią.

Tak, ale te gry nie są AŻ TAK podobne jak zezenia z Tibią. W zezenii nawet taki sam podgląd mapy jak w tibii jest, nie wspominając o eq. Pare slotów więcej to nie jest duża różnica, to jest wręcz bezczelny plagiat.

Marchewki 23-10-2009 23:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez R.R. (Post 2671552)

@offtopic
kocham wchodzić na tibie.pl do działu Rpg :D zawsze można się pośmiać :)

a co do ciebie stary przegiąłeś :) jak można Metina porównywać do Silkroad i Knight online lub mówić że jest podobne LOL Metin w porównaniu z tymi grami co podałeś :) to jakby nazwać to hmm :> Metin Alpha version 1 :D ( jeżeli wiesz ocb ) :D

a co do zezeni jedni grają w to bo mają nadzieje że stanie się tak popularna jak tibia i nie zepsują ją updatami jak w tibi :) a jednym po prostu się podoba :> inny klimacik nic dodać nic ująć w sumie grałem w to do 25 lvl można pograć :) wszystko zależy od gustu a ja gustuje w grach 2d :) więc każdego mmorpg 2d sprawdzam :)

@up
a co do ciebie że mówicie że to plagiat co prawda to prawda ale kod i inne pierdoły wszystko sami robili więc nie można się do nich dopier!! mogli to nawet nazwać Ibia lub Dibia nie ważne nie mogą się doczepić do niczego :)

Ktoś wcześniej pisał że jakby tibia podała ich do sądu to by dostali po dupie , wybacz ale się mylisz nie mogą się do niczego doczepić , to nie jest takie proste na jakie wygląda , gry mmorpg rządzą się własnym prawem...
Diablo II mogło by się doczepić do tibi że robili update według ich Aktów na to samo wychodzi bezpodstawne oskarżenie :)

@edit

wiesz mogli by się doczepić do tego ja tu widzę połączenie tibi i Ultimy online
http://www.daimonin.org/

ale i tak nic zrobić nie mogą :) jeżeli pisze Free to Play :) jeżeli by zrobili z tego płatną grę wszystko jest możliwe

NO BEZ PRZESADY ŻEBYM WSZYSTKICH ZAGIĄŁ :>LoL

Beh0lder 24-10-2009 19:31

Cytuj:

@up
a co do ciebie że mówicie że to plagiat co prawda to prawda ale kod i inne pierdoły wszystko sami robili więc nie można się do nich dopier!!
Można , tak samo było w przypadku gry Limbo of the lost soul , niby kod inny ale sciagneli grafe z innych gier. ;> m.in z obliviona , rtcw

Kodzak19 25-10-2009 19:11

Sprzedam postac na zezeni za real kase jesli ktos jest chetny pisac na gg:8333984

__HAPPY_SVEN__ 25-10-2009 21:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marchewki (Post 2672293)
@offtopic
kocham wchodzić na tibie.pl do działu Rpg :D zawsze można się pośmiać :)

a co do ciebie stary przegiąłeś :) jak można Metina porównywać do Silkroad i Knight online lub mówić że jest podobne LOL Metin w porównaniu z tymi grami co podałeś :) to jakby nazwać to hmm :> Metin Alpha version 1 :D ( jeżeli wiesz ocb ) :D

a co do zezeni jedni grają w to bo mają nadzieje że stanie się tak popularna jak tibia i nie zepsują ją updatami jak w tibi :) a jednym po prostu się podoba :> inny klimacik nic dodać nic ująć w sumie grałem w to do 25 lvl można pograć :) wszystko zależy od gustu a ja gustuje w grach 2d :) więc każdego mmorpg 2d sprawdzam :)

@up
a co do ciebie że mówicie że to plagiat co prawda to prawda ale kod i inne pierdoły wszystko sami robili więc nie można się do nich dopier!! mogli to nawet nazwać Ibia lub Dibia nie ważne nie mogą się doczepić do niczego :)

Ktoś wcześniej pisał że jakby tibia podała ich do sądu to by dostali po dupie , wybacz ale się mylisz nie mogą się do niczego doczepić , to nie jest takie proste na jakie wygląda , gry mmorpg rządzą się własnym prawem...
Diablo II mogło by się doczepić do tibi że robili update według ich Aktów na to samo wychodzi bezpodstawne oskarżenie :)

@edit

wiesz mogli by się doczepić do tego ja tu widzę połączenie tibi i Ultimy online
http://www.daimonin.org/

ale i tak nic zrobić nie mogą :) jeżeli pisze Free to Play :) jeżeli by zrobili z tego płatną grę wszystko jest możliwe

NO BEZ PRZESADY ŻEBYM WSZYSTKICH ZAGIĄŁ :>LoL

Jesteś zaślepiony obiektywizmem. Zezenia przestanie istnieć zanim Marcin Dragon Wielki wbije jako pierwszy gracz 300lvl.

B)

Poważnie, tam nawet wooden shield tak samo jak w Tipi wygląda :)

twórca tej gry zrobił sobie jajca i za 2 dni wszystko sam delejtnie HŁEHŁEHEHLEH

Toiatenab 01-11-2009 22:51

Na razie jedyną wadą gry jest to, że nie można w nią grać.

O KURWA

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:36.