Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Teaser IV - Tutorial (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=178688)

szast11 14-06-2008 16:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bartek11 (Post 2114327)
Ludzie ale wy dziwni dla czego uważacie, że jak knightowi na początek dali brass seta to już OTS wkońcu on i tak se plate kupi na starcie?? Nie rozumiem was, a dla takiego newba to duża pomoc i mniej straconego czasu :o

UP^^

Zgadzam się w 100% te 4 miejsca na wyspie przeznaczenia (każda prof będzie miała inne) będą super (można się będzie sprawdzić no i dorobić troszke kasy na start)

W pierwszym dniu serva tez sobie kupi?? Wiem, że to rzadka sytuacja ale psują moje ulubione elementy gry...

Rybzor 14-06-2008 17:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Instynkt (Post 2114321)
Heh ... byli Rookstayerzy i Ci co graja na Mainie ... a teraz bedziemy mieli AZ 4 miejsca, gdzie bedzie mozna zdobywac lvl nie przechodzac dalej ... ^^

Moze byc ciekawie

PeZet Dr. =]

Może być ciekawe, zwłaszcza jeśli pierwsza wyspa będzie mała z kilkoma potworami dla treningu (które mogą nie zadawać prawie dmg i oddawać minimalny exp), a na Wyspie Przeznaczenia znajdziesz jedynie podziemia z chellengem, po przejściu którego nie będzie odwrotu : o.

Innymi słowy; na pewno nie będą to miejsca do expienia na stałe.

*Imprezka* 14-06-2008 17:33

Jak dla mnie to Tibia staje sie coraz bardziej dziecinna, "bajkowa". Juz teraz jest, a co powiedziec po update ktory moze przyciagnac mase dzieciakow. Zreszta takich poradnikow jest masa na supported fansites. Wiec po co zajmowac update takimi sprawami? No chyba ze juz pomyslow nie maja z kad sciagac. Ja osobiscie przestalem w to grac odkad diametralnie zaczela sie zmieniac. 6 lat temu klimat gry byl o niebo lepszy niz teraz.

yashima 14-06-2008 18:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Michos
Cytuj:

na Wyspie Przeznaczenia znajdziesz jedynie podziemia z chellengem, po przejściu którego nie będzie odwrotu : o.
Nie wiedziałem, że upadłeś już tak nisko, że sam nie wiesz co wcześniej napsałeś.

Według Tibia.com, a również twojego tłumaczenia, z Wyspy Przenaczenia wydostajesz się poprzez rozmowę z "Kapitanem Kurtem", który, jak sądzę, nie będzie w podziemiach, tylko w porcie. A więc, w podziemiach z Challangem będzie można siedzieć ile się chce, tak jak na zwyczajnym Rooku.
No chyba, że uważasz, że port Kurta jest na najniższym poziomie podziemi...

Michos

< .znaki. >

Jedrekkg 14-06-2008 18:21

Zna ktos date letniego uptade ??

kaxiorek 14-06-2008 18:34

@up
tak wczoraj

@topic
Pomysł moim zadaniem dobry. Zwalczy on może choć trochę "fri itanzs plix"
Wiele osób uważa ze update z tutorialem będzie do dupy, nie zapomnijcie jednak o innych rzeczach jakie cipy dodadzą ;]

btw. test ma być prawdopodobnie w następnym tygodniu (przynajmniej tak piszą na tutor boardzie)

Bartek11 14-06-2008 19:54

Najlepsze będzie to, że jak koleś padnie na wyspie przeznaczenia to nie ma powrotu po itemki bo pewnie od razu na maina ;] Nooby będą płakać :/

Chyba, że będzie tam depo i temple to już co innego

walusprax 14-06-2008 21:15

Zajefajny updeyt ja oceniam na duzy plus xD

ALEFAJOWY UDEYT NARESZCIE COS DLA TYCH NOWYCH GRACZY JA OSOBISCIE BEZ POMOCY KUMPLA NIE WIEDZIAL BYM CO I JAK WIEC OCENA W SKALI 0-10____-----11 Xd8o8o8o8o8o8o8o:cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup ::cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup:

<hmm> 14-06-2008 21:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez *Imprezka* (Post 2114385)
...update ktory moze przyciagnac mase dzieciakow. Zreszta takich poradnikow jest masa na supported fansites.

I właściwie to jest sedno sprawy.
Gra MA przyciągać więcej dzieciaków, bo to one przynoszą największe zyski dla Cipsoftu.
A jako, że najliczniejsza(?) narodowość w tibii nie ma supported fansite(czytaj: tutorzy maja problem z odsyłaniem do konkretnych informacji w ojczystym języku) świetnym pomysłem jest "pismo obrazkowe" - dla dzieciaków idealne.

@`ci co im update niszczy klimat`
Skoro dla was klimat to nie grafika, rozmowy z NPC, questy i współżycie z różnymi(narodowościowo,wiekowo,kulturowo) graczami, to polecam grę pac-man. Tam też można przekręcić licznik "expa", grając samemu i robiąc ciągle to samo.

A nie zastanawialiście się czy to przypadkiem nie wy się zestarzeliście? A ta gra jest ciągle kierowana do tej samej kategorii wiekowej? ;>

Cygan Slejter 14-06-2008 21:39

@up
Nie masz w ogóle pojecia o jaki klimat chodzi miec skończ pier***** wstydu oszczędz

szast11 15-06-2008 00:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cygan Slejter (Post 2114772)
@up
Nie masz w ogóle pojecia o jaki klimat chodzi miec skończ pier***** wstydu oszczędz

Wiesz ostatecznie można sobie samemu klimat zrobić z kumplami, na huntach qeustach itp. Ale faktycznie Cip'y od siebie już spierdoliły go wystarczająco.

naiwny20 15-06-2008 01:53

Sam pomysł wydaje sie dobry, jakie będzie wykonanie i skutki zmian zobaczymy po update
Ktoś tam wspomniał na początku tematu aby zrobić test IQ i znajomości języka angielskiego
w 100% popieram taki pomysł zmniejszyło by to liczbę "linow lopatow itp"
BTW zastanawia mnie proca z jednego screenu, może chcą utrudnić trening paladynem
Zmiany są potrzebne, ale mogli by dodać jakieś nowe dłuższe i ciekawsze zadania, aby trzeba wybrać się sporym teamem coś na wzór PoI
Każdy może mieć swoje zdanie więc po co sie wzajemnie obrażacie
Pozdrawiam wszystkich

Hybki 15-06-2008 03:05

Szczerze mowiac to klade na to wielka KOPE i tak nie zwracalem uwagi na tychdzieciakow co krzycza free items please itp,jedyne co mnie mierzi to to,ze na nowym swiecie nie bede musial stanac oko w oko ze scorpionem na 8 lvlu aby zdobyc scale armor bo wszystko bede mial od poczatku.

ShosVern 15-06-2008 06:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cygan Slejter (Post 2114772)
@up

W takim razie wytłumacz o jaki klimat Ci chodzi?

Zamne 15-06-2008 07:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez popolz (Post 2114224)
Nie gadam z 10 latkami bo znimi sie nie dogadam .
Ty nie siedzisz 20godzin dzienie.. wiesz mnie to jebie .
Po co grac na bocie jak to zadna przyjemnosc pacanie ? .
Ja gram dla przyjemnosci a nie dla expa =s .

ja gram dla expa, ale dlaczego wniosek, ze nie dla zabawy?

mana'potion 15-06-2008 08:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Instynkt (Post 2114321)
Heyah

Wniosek:

1. Wysepka lezaca przy Rookgaardzie
2. Rookgaard
3. Wyspa Przeznaczenia
4. Mainland

Heh ... byli Rookstayerzy i Ci co graja na Mainie ... a teraz bedziemy mieli AZ 4 miejsca, gdzie bedzie mozna zdobywac lvl nie przechodzac dalej ... ^^

Moze byc ciekawie

PeZet Dr. =]

Ciekawe jak się będą nazywać osoby grające na wyspie przeznaczenia.

@Topic
Pomysł zajebisty. Najbardziej mi się podoba to eq. Up na duży +

CytrynowySorbet 15-06-2008 08:26

Ja tu czegoś nie rozumiem. Tylko narzekacie, a żeby coś docenić to już brakuje łaski. Nie pomyśleliście, że wam może się nie podobać, ale za to spodoba się tysiącom innych graczy?

Mówicie "cipy psują grę" - to nie grajcie! Nikt wam nie każe! Skoro nic wam się w tej grze nie podoba, a co za tym idzie nie macie przyjemności z grania w nią, to nie widzę sensu, żebyście nadal w niej byli.

"Lepszy rydz, niż nic" znacie takie przysłowie? Lepszy byle jaki (według was) update, niż jego brak. A może wolicie, żeby update'y były co rok, dwa lata, a może w ogóle? Jak gra zatrzyma się w miejscu, to wtedy wam się spodoba?

Ametystowec 15-06-2008 10:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2115334)
Ja tu czegoś nie rozumiem. Tylko narzekacie, a żeby coś docenić to już brakuje łaski. Nie pomyśleliście, że wam może się nie podobać, ale za to spodoba się tysiącom innych graczy?

Mówicie "cipy psują grę" - to nie grajcie! Nikt wam nie każe! Skoro nic wam się w tej grze nie podoba, a co za tym idzie nie macie przyjemności z grania w nią, to nie widzę sensu, żebyście nadal w niej byli.

"Lepszy rydz, niż nic" znacie takie przysłowie? Lepszy byle jaki (według was) update, niż jego brak. A może wolicie, żeby update'y były co rok, dwa lata, a może w ogóle? Jak gra zatrzyma się w miejscu, to wtedy wam się spodoba?

1
Jak to TYLKO narzekacie? A pochwalający ten update forumowiczów, to nie widzisz?

2
Słuchaj, jeżeli ktoś gra w tibie trzy lata, i ma tam swoją postać to nie łatwo się jest z nią rozstać, gdyż ona z dnia na dzień ma coraz większą wartość sentymentalną. (Zakładam, że masz poniżej 80 poziomu, więc możesz nie wiedzieć, jakie to uczucie)

3
Lepszy rydz, niż nic? Ok, dostaniesz po mordzie od dresa - lepszy rydz, niż nic, bo jednak coś dostałeś. Lepiej (byle co), dostać niż nie dostać wcale. ^^

Demon_Alcochol 15-06-2008 11:03

Bezsensu bezsensuX( Tibia schodzi na psyX( Eq na poczatek co to kurrr... OTS co ten Cip robi...niedlugo runy i amunicja sie niebeda konczyly....

Osks 15-06-2008 11:20

Sentyment do postaci? 8o No to dojebales chlopcze :D

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:34.