Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Updates (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=166)
-   -   Propzycje dotyczące przyszłych Update'ów :) (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=182122)

Xr3 18-01-2009 12:38

Cytuj:

Nie jeden 60 facc level wie wiecej o tej grze niz jakis bezmozgi, wybocony w czelusciach laguny 200 ek.
Absolutnie nie uważam levelu za wyznacznik wiedzy na temat gry. Ja, mierzę to w stopniu ogarnięcia i tego, od jakiej wersji ktoś jest z grą na bieżąco.

Dragonit 18-01-2009 15:43

Cytuj:

zawiść sie bierze z tad ze takie dzieci z facc proszą o więcej... rozumiem ze tibia to darmowa gra i nie mam nic przeciwko , ale dla graczy co grają za darmo powinni dodawać minimum takie jak opisałem , bo jaka była by sprawiedliwość ze jeden płaci a drugi nie a obaj dostają +/- to samo??

i dziwnym zbiegiem okoliczności jest tez może to ze to na facc większość to nooby? (jest kilku pozadnych graczy facc)
Ja rzadko widzę proszące posty, i to głównie małe dzieci które jeszcze nie wiele nie rozumieją. Mówisz że mają dodawać minimum i tak jest, więc nie wiem co narzekasz.
I to nie zbieg okoliczności, tylko logika - facc jest dla wszystkich, więc nic dziwnego że jest tam więcej noobów. Tym bardziej, że na płatnym koncie szkoda czasu na siedzenie w depo i krzyczenie "free pacc!".

Cytuj:

Owszem, jest. Twój post w zasadzie to udowadnia.
Kiedy zdasz sobie sprawę z tego jakie głupoty piszesz? Twoich teorii nie da się po prostu słuchać. Nie wiem czy próbujesz być śmieszny, czy piszesz na poważnie.

Cytuj:

Na szczęście Tibia jest grą płatną. To o czym mówisz, to tak na prawdę Demo gry właściwej, którego korzystanie faktycznie jest bezpłatne.
Tak ja RocketSlayer powiedział, nie jest tak mimo że ten fakt jest dla Ciebie bolesny.

Cytuj:

Niestety to prawda. Nie powinno tak być. Gdybyś chociaż raz wyłożył na to kasę (co mimo wszystko odradzam), to gadał byś inaczej. Parszywy dzieciak-darmozjad...
Taa, nie powinno tak być. Gratuluje braku podstawowej wiedzy z dziedziny ekonomi. A obrażać to możesz swoich kolegów nie mnie, wypraszam sobie. Widzisz, wyłożyłeś kasę ale nadal jesteś prostakiem bez kultury.

Cytuj:

Jeśli o mnie chodzi, to będąc darmozjadem nigdy nie narzekałem na ograniczenia związane z demem gry
Ja też, i co?

Zego 18-01-2009 20:23

Przydaly by sie jakies nowe czary i tereny dla facc bo te juz nudne sa a coraz wiecej ludzi gra

Tharion 18-01-2009 22:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zego (Post 2427058)
Przydaly by sie jakies nowe czary i tereny dla facc bo te juz nudne sa a coraz wiecej ludzi gra

mam genialny pomysł - KUP PACC

Albertus 19-01-2009 05:55

ja tez nigdy nie nazekalem ; cieszyłem sie z gry neewbiego a pacc kupiłem niedługo po tym jak zaczelem grac , bo mi kumple powiedzieli ze warto. i dziękuje im za to bo sie naprawdę opłacało

kolejny 15 level z carlin co narzeka ze za mało vivern na facc i są kolejki

Sasukekeuhn 19-01-2009 22:40

@up
Niestety się mylisz ....

Mohammed 22-01-2009 07:11

Nie popadajmy w paranoję, nie możemy myśleć że każdy FACC to n00b..
Może niektórych niestać na pacc i se grają na faccu i powinni się cieszyć że CipSoft zrobił darmową grę a nie jak WoW, nie starcza mi pieniędzy na pacc więc gram knightem na facc i nie narzekam...

Albertus 22-01-2009 07:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mohammed (Post 2431543)
Nie popadajmy w paranoję, nie możemy myśleć że każdy FACC to n00b..
Może niektórych niestać na pacc i se grają na faccu i powinni się cieszyć że CipSoft zrobił darmową grę a nie jak WoW, nie starcza mi pieniędzy na pacc więc gram knightem na facc i nie narzekam...

no i do takich ludzi co nie nazekaja nic nie mam. Bo sie i tak cieszysz ze jest ten facc co jest za darmo.

BRAWO

a co do tego ze na facc same nooby , znajdziesz troche pozadnych ludzi ale takich to naprawdę ze swieczka szukac. co nie oznacza ze na pacc nie ma noobow

Mohammed 22-01-2009 09:04

Naprzykład mój kolega ma 107 knighta a do 95 lvl miał Facc bo poprostu nie miał pieniędzy, i nie narzekał.

refresher 23-01-2009 20:14

Monety powinny być lżejsze, bo czasem denerwuje myślenie "Item czy loot". Dla Knighta więcej hp, dla Palla więcej mp, dla Sorca i Druta więcej cap(wartości po 5 punktów wzwyż). Przydatniejsze rzeczy z niektórych monsterów(rzadkie itemy, np z trolli, goblinów, orców[zwykłe, warrior i spearman] ).

Albertus 23-01-2009 23:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez refresher (Post 2433830)
Monety powinny być lżejsze, bo czasem denerwuje myślenie "Item czy loot". Dla Knighta więcej hp, dla Palla więcej mp, dla Sorca i Druta więcej cap(wartości po 5 punktów wzwyż). Przydatniejsze rzeczy z niektórych monsterów(rzadkie itemy, np z trolli, goblinów, orców[zwykłe, warrior i spearman] ).

a moze wyrownac wszystkie profesje zeby byla jedna? knajt ma duzo hp , palek na mp chyba nie nazeka a sorc i druid to nie knajt zeby miec duzo cap

Pirate Cutthroats 23-01-2009 23:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez refresher (Post 2433830)

No pomysł z mniejszą wagą monet to całkiem przyzwoity. Mógłby zaistnieć w Tibii.

Więcej hp dla knighta? Nie, jest w sam raz, tak samo jak z maną i życiem dla innych profesji. Co może wypaść przydatnego z trolla, skoro to potwór dający 20 exp? To co leci to aż nadto. W ogóle to dziwne, że troll nie daje np. 500 expa i nie jest bardzo silny...przecież w innych grach RPG tak zawsze było.

kopacz1 25-01-2009 16:45

Mogli by zrobic wyspy dla oddzielne dla kazdej prof. wtedy to by najlepiej byloby grac knightem bo nawet jak przyjdzie 5 ekow to problem zabic eka xd
dac dla eka lepsza moc by mogl tak jak ms z zyskiem zabijac dobre potwory
i leczenie dla knighta i paladyna

I zlikwidowac "change gold" aby bylo jak na ots dzieki temu by bylo wiecej capa. (+ dla magow)

Virtus360 26-01-2009 18:49

Mogli by zrobic system pvp na rooku od 9 lvlu :) Tak zeby mogli sie bic ze soba tylko rookstayerzy a normalni gracze do 8 poziomu mieli ochrone. :)

Albertus 27-01-2009 12:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kopacz1 (Post 2436148)
Mogli by zrobic wyspy dla oddzielne dla kazdej prof. wtedy to by najlepiej byloby grac knightem bo nawet jak przyjdzie 5 ekow to problem zabic eka xd
dac dla eka lepsza moc by mogl tak jak ms z zyskiem zabijac dobre potwory
i leczenie dla knighta i paladyna

I zlikwidowac "change gold" aby bylo jak na ots dzieki temu by bylo wiecej capa. (+ dla magow)

debilne pomysły... może wogle dać knajtowi 50000000 hp i czar za 10 many który leczy 100% , z takimi pomysłami to panu już podziękujemy

UP. pomysł z pvp dla rookstayerow nie jest zły , ale nie od 9 , powiedzmy od 20

Tharion 27-01-2009 15:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Virtus360 (Post 2437541)
Mogli by zrobic system pvp na rooku od 9 lvlu :) Tak zeby mogli sie bic ze soba tylko rookstayerzy a normalni gracze do 8 poziomu mieli ochrone. :)

Powinni rookstayerów zlikwidować ogólnie (auto tp na IoD na 8 lvlu)

Pirate Cutthroats 27-01-2009 22:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tharion (Post 2438421)
Powinni rookstayerów zlikwidować ogólnie (auto tp na IoD na 8 lvlu)

bez przesady, w innych MMORPGach, w których występuje taki "rook" ma ograniczony dostęp lvlowy ale nie przenosi od razu. Może ktoś w końcu chciałby zrobić SS questa?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:13.