![]() |
Cytuj:
|
Szkodliwe, czy nieszkodliwe władze nie mają moralnego prawa zabraniać mi spożywania różnych substancji na moim terenie (dom). Pale = ok, moje życie, mój problem, zniszcze je sobie trudno, ale nie nikt się nie wtrąca i zabrania zapalić tylko dla mojego dobra.
@lechista brak mi słów. jezeli w coffeshopach będą legalnie sprzedawane narkotyki, z pewnego, zrdowego zrodla to jak gangi beda zarabialy, albo walczyly? |
Cytuj:
Cytuj:
Przełącz polsat. Tylko tam Amerykanie boją się wyjść na ulice ze strachu przed gangami. Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Tak na marginesie:
Cytuj:
I wiem co mówię, bo zdarzało się przed o-parę-lat-starszymi, liczebniejszymi, pijanymi ogolonymi panami w za dużym ubraniu sp*erdalać. |
Cytuj:
Takie "Żyje chwilą, bo zaraz umrę" Tylko, że druga część się nie spełnia. Sobie przyćpałeś, świat jest piękny. Tylko... Po pierwsze - to nie jest rzecz realna, złudzenie. Gdy cię go pozbawią będzie ci ciężej. I dość prawdopodobne, że znowu postanowisz uciec od tego "okrutnego świata" tam gdzie jest tak pięknie. To jest naturalna rzecz, dążenie do szczęścia. Tylko, że to jest ułuda, nic prawdziwego. Cytuj:
Ja byłem, gadałem. I choć np. w San Diego ludzie nie mieli takich problemów (jak mówisz), to w większych miastach na wschodzie taki problem się pojawiał. |
Cytuj:
Cytuj:
Mam nadzieję, ze Snagoth wypowie się na ten temat. Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Nie, to nie jest to samo, to są zupełnie 2 różne sprawy
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
@EDIT Cytuj:
|
Cytuj:
Możesz mi powiedzieć, w którym miejscu sobie przeczę, czy będziesz tak rzucał bezpodstawnymi oszczerstwami? |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Powiedziałeś, że palenie nie ma żadnych zalet. No to ja się pytam: jakie zalety poza chwilą przyjemności ma jedzenie cukierków/ przejażdżka na karuzeli? |
Cytuj:
Jak myslisz, czemu alkochol jest legalny, a narkotyki nie?? Alkohol nie uzależnia fizycznie, a niektóre narkotyki tak, człowiek z wadą serca, jak wypije alkochol to nic mu się nie stanie, a jak zażyje jakiegoś narkotyka to może umrzeć, jest niebezpieczniejszy i gorzej wpływa na zdrowie, po zażyciu nie odróżniasz świata rzeczywistego od fikcyjnego, a po alkcholu nie ma niczego takiego. To tak jak by legalizować broń, bo przecież nie szkodzi... Cytuj:
|
Cytuj:
|
Może picie nie wpłynie na niego dobrze, ale na pewno go nie zabije. No chyba, że ostro przedawkuje.
Dokładnie, będzie miał powikłanie, ale nie zabije go to, tak?? I to jest ta różnica... |
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Nie mówi się "zażyć jakiegoś narkotyka" tylko "zażyć jakiś narkotyk". Cytuj:
|
Cytuj:
Ale co by nie mowic - jestem przeciwko jakiemukolwiek legalizowaniu narkotykow. Nawet do uzytku wlasnym domu. Czemu? Bo wiekszosc tzw. skrajnych liberalow sprzeda swoje wlasne poglady, jak beda chorzy i jedynym ratunkiem bedzie NFZ ;) A tak powaznie - bo narkotyki, podobnie jak fajki, moga niszczyc zdrowie osob postronnych. |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Majaczenie_alkoholowe Cytuj:
Wracając do pytania: nie, jakiekolwiek przymuszanie do czegoś powinno być karane. Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:05. |