Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Niechęć młodzieży do wuefu?! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=211046)

DreamLord 12-04-2009 12:47

Up
Kiedyś znalazłem na ulicy RPG i 30 granatów :P

A co do metalowych rurek to na ulicy jest 600 innych rzeczy które mogą nam pomóc
A jak się ktoś chce czuć super bezpieczny to zawsze można ze sobą nosić nóż pałę albo nawet i kastet (nie wiem jak z legalnością )

Snopeczek 12-04-2009 13:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez zoliax (Post 2520578)
Snopeczek, to ilu dresom dajesz radę? Bo ja przy czterech wymiękam.

ja po prostu nie rozumiem idei ''oddaj, bo dostaniesz''. Bo was zabiją? Bo wam głowę utną czy kark skręcą? Ludzie, to są przypadki, które się zdarzają ale bardzo rzadko.. Nie mam pojęcia czemu ludzie boją się takich rzeczy/takich ludzi. Ja wychodzę z założenia, że nie pierwszy i nieostatni raz. Przynajmniej mam swój honor - rzecz, którą wy nazywacie 'głupotą'.

AnonimowyPowrot 12-04-2009 13:20

Znajdźcie sobie kumpli dresów, to jak podejdą będą się pytać o fajki, albo czy idziesz na piwko/mecz ;s

@Edit

Jak już macie takie problemy o jakich toczy się rozmowa to noście teleskopówke w rękawie, ewentualnie gumową pałkę, po obu jest taki ból, że raczej by nie podchodzili... No, ale nie rzucać się z nią na nich, tylko pokazać i oddalać się.

@2 Up

Kastet szczerze gówno pomoże xD

Kamienie, a wręcz głazy dużo lepsze, u mnie w wielu miejscach stoją/leżą stosy cegieł/bruku, które po prostu okazały się nieprzydatne, bo ktoś się pomylił w liczeniu (?), do tego często poniewierają się potężne badyle itp.

Możecie też chodzić główną ulicą, gdzie zawsze jest xxx ludzi, a w dzień to chyba nigdzie nie ma takich problemów.

@Down

Najlepiej więc tą "pałę", która i tak wydaje się być najskuteczniejsza.

Erhion 12-04-2009 13:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez DreamLord (Post 2520784)
A jak się ktoś chce czuć super bezpieczny to zawsze można ze sobą nosić nóż pałę albo nawet i kastet (nie wiem jak z legalnością )

Nóż do 7 cm ostrze legalne, powyżej już nie. Kastet do jakiejś tam wagi.

Exodus 12-04-2009 13:33

moj dziadek zawsze nosil pasek zawiniety na rece z przygotownym szpikulcem xdd ale wtedy ludzie inaczej sie wychowywali, wojna i te sprawy, wiec mieli troche inne przyzwyczajenia

Tez zalezy o czym tu mowimy, jak do was podchodza dresy czyli 2 pijanych 18stolatkow to mozna fajtowac, ale jak widzisz ze to 2 miski, z ktorymi nie masz zadnych szans to albo ucieczka albo oddajesz rzecz, Snopeczek mowisz, ze te przypadki sa niezwykle rzadkie, ale czy to wazne? Poswiecilbys zycie, tylko dlatego ze srednia statystyczna mowi, ze ci nic nie bedzie. xddd

Ulrikk 12-04-2009 14:07

Zajebisci jestescie, w tym wszystkim zapominacie, że 'dresiarze' to też ludzie, i nawet myślący! Tak to jest jak się o czymś mówi, a zna się to tylko z teorii (kumpel kumpla cioci brata widział jak dresy biją jego sąsiada).
Oczywiście jest prawdopodobieństwo, że jak już będziesz leżeć na ziemi dostaniesz o jednego buta za dużo... Pewnie większe są szanse na to, że nagle piorun zabije dresów a ciebie magicznie uratuje ^^ Dres chce komórki, a nie czyjeś śmierci i ryzyka wyroku

Cytuj:

Przynajmniej mam swój honor - rzecz, którą wy nazywacie 'głupotą'.
Skoro oni tutaj mówią o jakiś bufach, amunicji do shotguna to cóż, honor jest dla nich chyba tylko jednym ze statsów w jakiejś grze ^^

Anica 12-04-2009 14:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Exodus (Post 2520838)
moj dziadek zawsze nosil pasek zawiniety na rece z przygotownym szpikulcem xdd ale wtedy ludzie inaczej sie wychowywali, wojna i te sprawy, wiec mieli troche inne przyzwyczajenia

Tez zalezy o czym tu mowimy, jak do was podchodza dresy czyli 2 pijanych 18stolatkow to mozna fajtowac, ale jak widzisz ze to 2 miski, z ktorymi nie masz zadnych szans to albo ucieczka albo oddajesz rzecz, Snopeczek mowisz, ze te przypadki sa niezwykle rzadkie, ale czy to wazne? Poswiecilbys zycie, tylko dlatego ze srednia statystyczna mowi, ze ci nic nie bedzie. xddd

eee przepraszam czy to jest nadal na temat? :P
Co do niechęci młodych do wf-u to w mojej klasie jest kilka dziewczyn, które unikają wf-u jak ognia, jest ich jednak niewiele - 3,4.
Ja osobiście uwielbiam :P grać w kosza, siatkę, ręczną czy wykonywać jakieś ćwiczenia. Ktoś pisał, że nie chce się pocić w czasie lekcji.. no cóż, należy używać antypenspirantów, przebierać się w świeży dres, związać włosy ale to chyba wiadomo :d Warto uczęszczać na lekcje wf-u , szczególnie jeśli nie ma się innych zajęć ruchowych. :)

Erhion 12-04-2009 14:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez AnonimowyPowrot (Post 2520825)
@2 UpKastet szczerze gówno pomoże xD

Powiedz to tym, którzy dostali nim po mordzie.

Snopeczek 12-04-2009 14:49

[quote=Exodus;2520838Tez zalezy o czym tu mowimy, jak do was podchodza dresy czyli 2 pijanych 18stolatkow to mozna fajtowac, ale jak widzisz ze to 2 miski, z ktorymi nie masz zadnych szans to albo ucieczka albo oddajesz rzecz, Snopeczek mowisz, ze te przypadki sa niezwykle rzadkie, ale czy to wazne? Poswiecilbys zycie, tylko dlatego ze srednia statystyczna mowi, ze ci nic nie bedzie. xddd[/QUOTE]

Chodzi o to, że jednak mieszkam w dużym mieście, gdzie takie rzeczy dzieją się na porządku dziennym. Może to kwestia przyzwyczajenia. Miałem przygody typu hm, jade tramwajem, obserwuje mnie 2ch gości, przy czym ja rozmawiam z kolezanką, nagle jeden wstaje, podchodzi i standardowo pyta 'na chuj sie patrzysz'. I to jest powód do bójki. Ale ja lubię swoją twarz - odciągam ich od dziewczyn, a na najbliższym przystanku wyskakuję. Cieszę się, że jednak nie jestem jakimś chuderlaczkiem i w takich sytuacjach jednak mogę coś zdziałać.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ulrikk (Post 2520862)
Zajebisci jestescie, w tym wszystkim zapominacie, że 'dresiarze' to też ludzie, i nawet myślący! Tak to jest jak się o czymś mówi, a zna się to tylko z teorii (kumpel kumpla cioci brata widział jak dresy biją jego sąsiada).

haha, 100% agreed. Sam znam nawet spore grono dresów, którzy są całkiem inteligentnymi ludźmi z 'bliska'.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ulrikk (Post 2520862)
Oczywiście jest prawdopodobieństwo, że jak już będziesz leżeć na ziemi dostaniesz o jednego buta za dużo... Pewnie większe są szanse na to, że nagle piorun zabije dresów a ciebie magicznie uratuje ^^ Dres chce komórki, a nie czyjeś śmierci i ryzyka wyroku
Skoro oni tutaj mówią o jakiś bufach, amunicji do shotguna to cóż, honor jest dla nich chyba tylko jednym ze statsów w jakiejś grze ^^

Zdarzają się awantury o nic. No, np o klub. Wiem z doświadczenia, że wstęp na niektóre miejscówki jest po 22 na własne ryzyko. Ale takie już uroki mojego miasta :)

AnonimowyPowrot 12-04-2009 14:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bloodwin (Post 2520867)
Powiedz to tym, którzy dostali nim po mordzie.

Sam widziałem jak kumpel dostał, mnie nie trafiono, ale w 1 na 1, to kastet daje tylko przy wyrównanych walkach, a my o takich NIE mówimy przecież -.-

Shanhaevel 12-04-2009 15:01

Cytuj:

haha, 100% agreed. Sam znam nawet spore grono dresów, którzy są całkiem inteligentnymi ludźmi z 'bliska'.
To tym samym obrażasz ich nazywając ich dresami. Dresiarstwo to stan umysłu, nie wygląd/przyzwyczajenia itp.

PS Ponoć na dresy najlepsza jest ucieczka, bo powolne są. : P

Cytuj:

Ludzie, to są przypadki, które się zdarzają ale bardzo rzadko.. Nie mam pojęcia czemu ludzie boją się takich rzeczy/takich ludzi. Ja wychodzę z założenia, że nie pierwszy i nieostatni raz.
Statystycznie bardziej możliwe, że ty zjesz rekina niż, że on zje ciebie, tylko wytłumacz to pożartym.

Ulrikk 12-04-2009 15:14

Cytuj:

Zdarzają się awantury o nic. No, np o klub. Wiem z doświadczenia, że wstęp na niektóre miejscówki jest po 22 na własne ryzyko. Ale takie już uroki mojego miasta
Wiem, mi chodziło o konkretny przypadek, gdy zaczepiają w celu przywłaszczenia sobie komórki ;p

Hmm troche sie offtop zrobil ;s

Ashlon 12-04-2009 15:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez AnonimowyPowrot (Post 2520907)
Sam widziałem jak kumpel dostał, mnie nie trafiono, ale w 1 na 1, to kastet daje tylko przy wyrównanych walkach, a my o takich NIE mówimy przecież -.-

Czy ty wiesz, o czym mowisz?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shan
PS Ponoć na dresy najlepsza jest ucieczka, bo powolne są. : P

I glupie - dlatego najlepiej biec zygzakiem, bo jest duza szansa, ze sie pogubia :D

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ulrikk
Dres chce komórki, a nie czyjeś śmierci i ryzyka wyroku

Jasne, powiedz to tym, ktorzy dostali w morde za to, ze stoja w zlym miejscu/"krzywo" sie popatrzyli/"wozili" sie itd. Dres chce komorki, jesli nie ma kasy na cpanie czy wode, a jesli chce sie popisac przed kumplami - da ci w morde "za friko". Nie oszukujmy sie - nie ma inteligentnych dresow, jesli ktos jest inteligentny, to nie jest dresem.

Thero 12-04-2009 15:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Snopeczek (Post 2520807)
ja po prostu nie rozumiem idei ''oddaj, bo dostaniesz''. Bo was zabiją? Bo wam głowę utną czy kark skręcą? Ludzie, to są przypadki, które się zdarzają ale bardzo rzadko.. Nie mam pojęcia czemu ludzie boją się takich rzeczy/takich ludzi. Ja wychodzę z założenia, że nie pierwszy i nieostatni raz. Przynajmniej mam swój honor - rzecz, którą wy nazywacie 'głupotą'.

Masz chorą dumę. Ona akurat jest przypadłością tych, którzy z realnym zagrożeniem nie mieli nic wspólnego tudzież kozaczków fifarafa.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Exodus (Post 2520838)
Tez zalezy o czym tu mowimy, jak do was podchodza dresy czyli 2 pijanych 18stolatkow to mozna fajtowac

Chyba sfajtowac w majty. Jeden z nich ma kosę i co wtedy zrobisz? "Ja nie chciałem"?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez AnonimowyPowrot (Post 2520825)
@2 Up
Kastet szczerze gówno pomoże xD

Kastetem można zabić, i to bez większych problemów gdybyś chciał.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shanhaevel (Post 2520908)
Statystycznie bardziej możliwe, że ty zjesz rekina niż, że on zje ciebie, tylko wytłumacz to pożartym.

Statystycznie ty i twój pies liżecie się po jednym jajku. :D

Czytam te posty domorosłych fighterów i dziwnie czuję, że na ulicy na nic by się zdała ta cała teoria. Ba, jestem przekonany. : /

Re.Down
Znamy, znamy. :d

Shanhaevel 12-04-2009 15:25

@offtop
Cytuj:

Statystycznie ty i twój pies liżecie się po jednym jajku.
'Statystycznie jeden mężczyzna na trzech ma problemy z erekcją. Mój jest OK, więc to któryś z was.' ; )

Cytuj:

I glupie - dlatego najlepiej biec zygzakiem, bo jest duza szansa, ze sie pogubia
Kurde, w necie ciężko wyczuć, czy ktoś kpi czy jednak dobrze radzi. : D

spider-bialystok 12-04-2009 15:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 2520745)
odwroc sytuacje o 180 stopni i zapytaj: czego bys sie uczyl gdyby panstwo nie zmuszalo cie do niczego ? bo spodziewam sie, ze 80% programu nauczania bys wyrzucil bo cie nie interesuje.

Tego, czego by chcial. Albo niczego. I nie powinno to nikogo obchodzic, a panstwa tym bardziej.

Ulrikk 12-04-2009 15:41

Cytuj:

Jasne, powiedz to tym, ktorzy dostali w morde za to, ze stoja w zlym miejscu/"krzywo" sie popatrzyli/"wozili" sie itd. Dres chce komorki, jesli nie ma kasy na cpanie czy wode, a jesli chce sie popisac przed kumplami - da ci w morde "za friko". Nie oszukujmy sie - nie ma inteligentnych dresow, jesli ktos jest inteligentny, to nie jest dresem.
Następnym razem się wozić nie będzie. Za krzywe patrzenie dostaniesz od wielu ludzi, wystarczy że się upiją, dresem być nie muszą. Rozumiem, że istnieje jakiś próg inteligencji, za którym dresu się nie założy?

AnonimowyPowrot 12-04-2009 15:52

@Kastet

Tak, bo na pewno chucherko, które nawet nie ćwiczy w szkole zrobi tym kastetem więcej niż kijem wyższemu, szerszemu, silniejszemu i ogólnie dość wysportowanemu przeciwnikowi, dodając do tego nastawienie psychiczne obojga... On go ani razu nie walnie przecież :/

Snopeczek 12-04-2009 16:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shanhaevel (Post 2520908)
To tym samym obrażasz ich nazywając ich dresami. Dresiarstwo to stan umysłu, nie wygląd/przyzwyczajenia itp.

jeżeli w taki sposób tu rozumujesz, to ok - fajne ziomki noszące przykrótkie spodnie dresowe, którzy mają dość równo poukładane w głowie.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thero (Post 2520920)
Masz chorą dumę. Ona akurat jest przypadłością tych, którzy z realnym zagrożeniem nie mieli nic wspólnego tudzież kozaczków fifarafa.

nazwij to jak chcesz, ale nie masz racji. Nie, nie uważam się za jakiegoś street fightera, gdyby tak było to miałbym na ścianie powieszone głowy przeciwników. Może źle zrozumiałeś mój post. Jak pisałem, nie rozumiem po prostu idei 'oddaj, bo dostaniesz'. Dlatego, że osobiście ja nigdy nie miałem sytuacji takich, jak wyżej opisywane przez niektórych. Zdarzało mi się np uderzyć i uciec albo po prostu zwiać. Dostałem też kilka razy porządnie po pysku, nikt jednak nie przystawiał mi gana do łba i nie straszył kosą.

Masz trochę racji, zagalopowałem się trochę porównując wszystkie te przypadki do własnej osoby.

Zrobił się zajebisty offtop, więc podsumuję i zreasumuję wszystkie moje wypowiedzi. Uważam, że mimo wszystko ktoś, kto jednak jest potężnie zbudowany, wysportowany czy cokolwiek może czuć się pewniej w życiu codziennym. Jak już ktoś napisał, Ci 'dresiarze' prędzej podejdą do jakiegoś chuderlaczka, niż do bysiorka 2x2.

Exodus 12-04-2009 16:40

Ogólnie dres na osiedlu = wiekszosc uzytkownikow tibia.pl w internecie

Tak jedziecie, z tym stanem umyslu itd jakbyscie mieli naprawde olbrzymi kompleks dresa.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:21.