Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Forum Filmowe (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=281)
-   -   Filmy, seriale etc. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=224438)

Rybzor 29-12-2009 23:05

Obejrzałem sobie Gran Torino i Prawo Zemsty. Dwa całkiem fajne filmy. Gran Torino chyba bardziej mi się podobał. Jak ktoś nie ma co oglądać i tego nie widział, to polecam : >

Btw, poda mi ktoś jakieś ciekawe tytuły z półki dramat/psychologiczny?

Pan i Wladca 30-12-2009 00:33

Obłęd, Zostań, Dom z piasku i mgły,

Rybzor 30-12-2009 00:37

O, to zacznę od "Zostań". Akurat to mam, dzięki : )

Lasooch 30-12-2009 02:34

Ostatnio mnie wzięło na oglądanie, i mam w tej chwili scheduled:

Godfather I-III
Band of Brothers
Schindler's List
American Beauty
Trainspotting
Truman Show
Shawshank Redemption
Lolita
Fight Club
Platoon

Jest tego trochę a czasu mam dużo tylko chwilowo (brak nogi), więc jakbyście mogli zrewidować mi tą listę i powiedzieć, na czym najmniej stracę, jeśli to odłożę 'na kiedyś', byłbym wdzięczny.

Rybzor 30-12-2009 03:07

Obejrzałem, dobry film i świetna muzyka.

@Lasooch
Ciężko powiedzieć jakie bym odrzucił. Wszystkie warto obejrzeć, mogę tylko napisać, od czego bym zaczął, tj: Skazani na Shawshank, Truman Show, Lolita, American Beauty.

piramjida 30-12-2009 09:16

Potwierdzam zajebistosc Stay, muzyka strasznie klimatyczna, kawalek 'Dance Class' z soundtracku juz od dawna lata na komorce a ta scena, w ktorej pokazuja jak napisal na tej scianie takim malym pismem 'forgive me' to bym wrzucil na pulpit jakbym mial w dobrej jakosci.

Las, imo najmniej stracisz na Godfatherach bo dlugie sa (chociaz wiadomo, ze klasyka)

hoomik 30-12-2009 12:09

przeciez godfathery to pozycja obowiazkowa, mi by bylo wstyd sie w ogole przyznawac ze jeszcze tego nie waczalem ;p

W koncu zaliczylem Children of men. Tbh takie sobie. Dobrze ze malo Julian Moore, bo jej nie lubie. Troche bez sensu koncowka, ale coz...

Co jeszcze... Córka prezydenta z Katie Holmes i Michaelem Keatonem. Epic shit. 4/10 max. Katie jest sweetasna, ale dochodze powoli do wniosku ze wole patrzec na jej foty niz gre aktorska ;

A od jutra w sprzedazy Niesamowity Jezdziec z Eastwoodem jako Kaznodzieja. Cena - 19.98 pln.

Yoh Asakura 30-12-2009 12:42

Pamięta ktoś może, jak się nazywał ten horror z Chuckiem Norrisem, który leciał na Polsacie?

Fintex 30-12-2009 14:52

ja obejrzałem sobie Przerwaną Lekcje Muzyki. bardzo fajny film.

Volver z penelope, raczej polecam kobietom lub fanom penelope, bo nic strasznie porywającego, historia o kobietach i ich problemach..

Forresta Gumpa tak dla przypomnienia obejrzałem sobie.. oczywiscie jak ktos jakims cudem nie widzial to niech oglada.

jeszcze Puls z Kristien Bell ogladnalem.. horror niby, ale mało straszny.

jeszcze wacznalem film z 50 centem. Before I Self Destruct. nawet niezły jak na niski budżet itp. ujdzie oglądnac, ale bez szału. nic odkrywczego w tym filmie nie pokazał.

na dziś mam Dom Zły i cos wybiore jeszcze.

Rybzor 30-12-2009 15:00

Ja dziś oglądam Zombieland i Obłęd na trochę większym TV. Ciekawe, czy mi się spodobają : P

Kubon 30-12-2009 15:03

Zombieland nawet fajny, ale to komedia nie horror ;D
zombiekill of the week xD

Pan i Wladca 30-12-2009 16:23

W Zombielandzie najlepsza akcja z Billem Murrayem :>

milano8 30-12-2009 16:44

znacie jakies dobre tytuly dreszcowcow co mozna sie niezle pobac ?
Moga byc nawet takie starze tytuly z 2007 czy tam 2006 roku

Rybzor 30-12-2009 17:20

Zombieland - coś świetnego : D

Left2Dead irl. Fajny film pełen świetnych scenek. W sam raz do oglądania z kimś do towarzystwa : )

Fintex 30-12-2009 17:23

Dom Zły geniusz. akcja porusza się między dwoma planami czasowymi. zajebiscie ujęta rzeczywistość lat komunizmu, do końca trzyma w napięciu. i wszystko wydaję się takie prawdziwe. krew, sperma i łzy. fajnie, że akcja się rozgrywa w Bieszczadach. wszystko tu pasuje.. ciesze się, ze Smarzowski nakręcił to w okolicach gdzie się urodził czyli nieopodal Krosna:) zdziwiony bylem, ze ten film na filmwebie ma takie oceny itp. ale rzeczywiscie warto obejrzec;] polecam.

Maldoryz 30-12-2009 19:33

Hahaha, ogladal ktos Evil Dead 2? Leze i placze ze smiechu :D

hoomik 30-12-2009 23:04

dzis waczniete:

Shake Hands with the Devil. Oparty na faktach film o ludobojstwach w Ruandzie 15 lat temu. Nawet niezle, niech swiadczy o tym fakt, ze zaraz po seansie z Shake... mialem jakies glupie teen comedy ogladac, ale jakos jednak nie bylem w nastroju... lekko zryl mi banie ten film.

X-files z 2008 r. Wiadomo, X-files = storyline glupi az do bolu, ale nie spodziewalem sie niewiadomojakzajebistego filmu, tylko odmozdzacza na 1.5h. Dostalem to co chcialem. Plus Amanda Peet :)

Wczoraj wacznalem tez jakis film z Gooding Jr i DeNiro na Polsacie. Ja pierdole. Ostatni raz w zyciu ogladalem film na tym &%!*@%$& kanale. Z zegarkiem w reku - reklamy co 20 minut. Tak sie kurwa nie da waczac. Srsly.

Mialem sobie na wieczor jak zwykle zapuscic jakiegos klasyka sprzed 50 lat, ale tbh jakos niespecjalnie mi sie teraz chce. Ide sobie chyba po raz kolejny Alpha Dog wlaczyc. Cze.

Pan i Wladca 30-12-2009 23:23

Niech teraz ktoś mi podrzuci jakieś tytuły takich irracjonalnych-surrealistycznych
Sci-Fi w klimacie Autostopem Przez Galaktyke.

Gierubesoen 31-12-2009 00:20

Oglądał ktoś The Birth OF The Nation W. Griffitha, z 1915 roku bodajże? Bo temat wydaje sie być ciekawy, ale te 190 min i data premiery troche odstrasza :/

milano8 31-12-2009 02:49

obejrzalem wlaasnie paranormal entity, i wam powiem ze activity bylo lepsze, gdyz w entity juz wiedzialem o co chodzi i zwlaszcza ze bylo duzo motywow z activity... Ogolnie jak ktos lubi sobie narobic stracha, ogladajac film na ktorym nic sie nie dzieje to polecam Paranormal Activity.

I ponawiam requesta o jakis dobry dreszczowiec

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:45.