Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   Jakie Eq Dla Pala (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=24157)

Kojotes 26-05-2006 13:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Alexe the dark paladin
Optymalne Eq dla palka : )
Blue robe , royal helemt , crown legi , bohy , i v-shield w backpacku :)

Zgadzam się w 100%. Takie EQ będzie dobre dla paladyna na każdym lev- lekkie, ma nienajgorszą obronę i fajnie wygląda :).

Na młodszych światach można wymienić droższy rh na crusadera i crown legsy na knight legs, a przy słabym necie (wyższe ryzyko dedów) vampirkę wymienić dragonką.

V.Assasigo 26-05-2006 13:53

Hmm.......

Czy tak naprawde palladin potrzebuje tarczy?? Przecierz bow i crossbow sa dwureczne , a niektorzy pisza o swojej tarczy.............czy oplaca wogole inwestowac w tarcze czy nie??

Kojotes 26-05-2006 14:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez V.Assasigo
Czy tak naprawde palladin potrzebuje tarczy?? Przecierz bow i crossbow sa dwureczne , a niektorzy pisza o swojej tarczy.............czy oplaca wogole inwestowac w tarcze czy nie??

Oczywiście ze paladyn potrzebuje tarczy. Gdy otoczą go potwory (np. guardy) jedyny ratunek w tarczy- bo bez niej cięzko będzie to ubic (a z tarczą tylko gfb/vita/gfb/vita). A jak trzeba będzie nagle coś bloknąc? Jak na jakims queście zabraknie nagle blokera to co, taki druid ma blokowac? Jak zaczną się nagle freezy to taki paladyn wytrzyma dlugo bez tarczy?

Woyas 28-05-2006 11:42

Gremlin więc jakie eq na tą drugą opcje? może być blue robe, plate legs, crown helmet ? czy coś tańszego?

pozdr./Woyas

Palooh 28-05-2006 11:57

Na początek: plate arm, brass legi, steel helmet.
Potem: p set, crown helmet(następnie dochodzą bohy) (z takim eq nawet do 100lv xD)
Później:royal helmet, blue robe, crown legs, bohy.

Kojotes 28-05-2006 12:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gremlin
A czemu nie golden legi i demonka?
Sa lrzejsze (a wyglada ze tym sie tutaj sugerowales :P )

Bo przy golden legach i demonce aol byłby wskazany, a przy tamtym eq da sie wytrzymać bez?

A co do smoków to często zdarza się oberwać z łapy, a nie tylko z magii. Np, gdy jest mało miejsca do biegania, wyjdą 2+ , itp. (np. dziury na edron drag lair).
Dlatego proponowałbym połączyć Twoje wersje 1 & 2 w lekkie i dobre eq o którym mówił Alexe the dark paladin. Z opcji 3 można zrezygnować, jeśli się nie blokuje niczego.

~~

Pietru 01-06-2006 18:02

Ja uwazam, ze eq dla pala jest potrzebny ale nie dobry.Moim zdaniem blue robe+bohy+crown shield+crown helmet wystarczy.Rzem to ma 112.5 capa :)

Vulfae 01-06-2006 18:13

P-set + bohy jest wystarczający... Ew. B-robe dla zwiększenia wolnego cappa. Jednak jeśli masz dobry lvl i nie dbasz o cappa to jak najlepsze. Ja mam: RH/DSM/C-Legs/BoH/Demon Shield i trochę za mało cappa :/

rafalxx 01-06-2006 19:13

do 50 dista bez zbroi pozniej z p legs i steel chelmet jak masz kase to BoHy

boberman 01-06-2006 20:20

sądze ze większośc z was gada głupoty............ Według mnie ( tak robiłem własnym palkiem) kupujesz p set i steel helmet i jedziesz na tym tak dlugo az zaczniesz zarabiac (zawsze miej odlozone 6k na bp boltow)a wiadomo wkoncu jak zarabiasz i jescze sa qwesty( na 35 lvlu mialem boh,crusader helmet , noble armor , plate legs , scarf) z czego wszystko z qwestow tylko bohy kupilem ..... i te eq nie raz mi pomoglo
majac p set i steel helmet dogonil mnie guard hity szly po 80 a teraz amm o 2 arma wiecej bo helm armor i legi zamienilem na knight (-1 arm bohy dla niekumatych) i obrywam po 60 max

Sidena Daron 02-06-2006 20:29

Zależy od twojego stylu gry. Jak duzo obrywasz to wez dobre eq ale nie za ciezkie. A jak unikasz walki blisko potworow to mozesz chodzic w p-secie i bohah

Flisik 25-06-2006 16:50

Ja tam narazie na p stecie lece, bo kasy nie mam na razie. Potem dodam bohy, b robe i c helmi starczy.

Piotrek Marycha 25-06-2006 17:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vulfae
P-set + bohy jest wystarczający... Ew. B-robe dla zwiększenia wolnego cappa. Jednak jeśli masz dobry lvl i nie dbasz o cappa to jak najlepsze. Ja mam: RH/DSM/C-Legs/BoH/Demon Shield i trochę za mało cappa :/

buahahahahahahhahAHAhahhAhh hAhahahah buahhahah hauhauaua .....sry nie moja wina....

Swoja droga to nie dziwne an tym lvl xD

Damian SD 25-06-2006 22:18

Jakie Eq Dla Pala

Paldyn powinien mieć lekką zbroje np. blue robe albo inne.
Tarczy na wyższym levelu nie koniecznie bo i tak bedzie nawalał z łuku,
albo kuszy :confused:

Ja mam narazie 10lvl pala skille 35\34 m. lvl 3B) B) B) B)

Sztynk 27-06-2006 17:13

A wiec tak najlepsze rozwiazanie dla palla to: (jezeli juz ktos to napisal to sorki ale nie chcialo mi sie czytac wszystkich 20~ stron)
do 20 lvla: p-set steel helmet dwarven shield i tylko skilowanie!!
potem stopniowo jak uzbieramy kase to kupujemy c-helmet(badz wykonujemy quest dla 35+), blue roba(dostepbe z necro questu 60+), platinum amulet, bohy(40+, na nizszym lvlach nie daja duzego przyspieszenia)

Generalnie chodzi o to zeby eq bylo lekkie poniewaz wtedy bedzie mozna wziosc wiecej boltów/run na expienie. grajac pallem czesto doswiadczylalem niemilego uczucia braku amunicji na huncie i musialem sie wracac do miasta,a kiedy juz wracalem expowisko zajete i lipa.

Piotrek Marycha 28-06-2006 03:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Damian SD
Paldyn powinien mieć lekką zbroje np. blue robe albo inne.
Tarczy na wyższym levelu nie koniecznie bo i tak bedzie nawalał z łuku,
albo kuszy :confused:

Ja mam narazie 10lvl pala skille 35\34 m. lvl 3B) B) B) B)

A wlasnie na wyzszych lvlach wazne jest zeby nosic shielda jakiegos :P

xXxPlayMaker11xXx 08-08-2007 19:35

Eq

Ludzie widzę że na początku ktoś tam mówił że nie potrzebny shielding. Jak to nie jak sie expi na guardach ze spirami to shield w ruch idzie cały czas. Ja mam obecnie 24 za chwile 25 pala skile 69/59 (ale co lv wbijam 1 skil czyli prawie 70/60) mam p-seta steel helmeta i dobrze mi z tym tylko fakt-faktem troche molo capa teraz będę inwestował w Blue Roba, BOHy,vamp shield , Crown Legs i RH (kolejność nie przypadkowa i żeby nie było nie zakładam odrazu tego co kupie tak na 30+ założę ) tak do 30+ latamy w p secie i jest gites (jak wychodzicie z rooka to zbierajcie spiry na amazon thower nad carlin ja uzbieralem tam kolo 1000 spirow) :);)

Ze spirami latajcie cały czas ja mam po 2 bp boltow i arr ale to na dragi lub gs a na exp normalny tylko i wyłącznie spiry i royal spiry (z arrowsami i boltami tylko na hunty idziemy zazwyczaj)

Arcymag 08-08-2007 19:45

debilu, ten temat ma rok.... :o

Pancio_Tomcio 08-08-2007 19:47

crown helm
blue robe
p-legi potem c-legi
boh
tyle wystarczy ;p

paweln001 09-08-2007 01:37

jak dla mnie to dla pala takie eq do ok20lvl p set 20lvl+ b robe k legi crown albo crusiader helmet jak woli i oczywiście boh-y ale to potem jak już kasa będzie :D:D:D

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:49.