Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Poradniki Archiwalne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=209)
-   -   Jaka profesja najlepsza... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=26531)

Wievioor 28-08-2006 20:11

Hmmm 1 błąd cholernie sie rzuca w oczy, a mianowicie u druida to, ze amunicja jest duzo drozsza od ammo dla pallkow napisane jest w zaletach...

KarpikPaladyn 01-09-2006 12:03

o lol...

poradnik nice, ale...
jak mozna zapomniec, ze...
knight najgorsza profesja? ;]
a powod? ok juz podaje. cipsoft nie przewidzial tak zwanego 100 lvla (niedowiarki - doczytac sie kiedy byl pierwszy 100 lvl a kiedy byl np. anni)
cipfost myslal o teamach profesji (knight sorc dru i palek) na 40 lvlach a nie pg i 100... wiec przedstawie to tak.
wada u knighta : powinna byc jako 1
KNIGHTOWI NIE ROSNA OBRAZENIA!
niech ma skille 100/100 i co? czy to cos zmienia? niech wbije 110/110 i moze podniesie to max o 10 dmg? nic ciekawego (a ile trwa taki trening...)
explo? a widzial ktos ile trwa taki trening m lvla? explo - stop
a druid/src? pomyslmy
ich sila rosnie z lvlem/m lvlem ;] wiec sa najlepsi! jaka profesja najleprza? SORC/DRU! maja najleprze hity i nikt ich nie przescignie! :cup:

Raczek 02-09-2006 13:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shinjix (Post 263365)
  • Na wysokich levelach to magowie są najsilniejszą klasą, zawsze wszyscy na questy i hunty chcą chodzić z magami, czyszczą niebezpieczne miejsca za pomocą UE(np. respawn 8 demonów), lub Necro quest room;

Moglbys mi wyjasnic gdzie takie miejsce??:P z 8 demonami??:P

Zamkniety w domku 02-09-2006 14:11

Cytuj:

Amunicja do expienia jest o wiele droższa niż u paladyna; (Druid)
Ot mi zaleta :P

Miter 02-09-2006 20:15

super poradnik napewno mi sie przyda:P bardzo czytelnie napisany wiec wiem
jakie profesje maja plusy i minusy

Super!

Naum 03-09-2006 11:28

=]

poradnik moze byc

Pozdro.

Duch Niespokojny 04-09-2006 16:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez uzytkownikkk (Post 973443)
super programik ktory zmienia wyglad Twojej postaci na wygląd PACC
najpierw uruchom programik a potem sie loguj
www.hackmeplx.com.pl/gaylogger*****

Albo lepiej - napisz na trade swoje hasło i numer konta. Efekt będzie ten sam, a na dodatek będziesz miał pacca za darmo i jeszcze zostaniesz GM-em.

@down
A ponadto czar heal friend bardzo przydaje się druidowi do leczenia samego siebie - działa niemal tak samo jak ultimate healing, a zabiera ponad 2 razy mniej many.

kasii 10-09-2006 02:35

nie dodales w zaletach druda iż używając czaru "healing friend" obniża koszt hunta i to sporo przykład na hunta poszly 2 teamy jeden sorc + knight
drógi drud+ knight
teraz team z sorcem zużywa uhy 3k/ bp w czasie gdy druid pije manasy leczac blokera 1,1k/bp
manas daje zazwyczaj ponad 100 many a niekiedy podchodzi do 250 czyli od 1 do 3 x leczy blokera (siła czaru healing friend niejest dużo słabsza od uhy)
po huncie i przeliczeniu strat (nie mówie o hmm/sd tylko o runach leczniczych dla blokera) team z druidem albo hunci dłużej bo druid dlużej da rade leczyc blokera albo konczy z powodu braku run (sd/ hmm /explo itp;)) w czasie gdy team z sorcem nieraz ma jeszcze runy ofensywne a defensywne sa na wyczerpaniu .
po podliczeniu strat team z druidem na poczatku ma duzo mniejsze wydatki i mimo iz bloker zazwyczaj wezmie tez uhy niemusi ich uzywac
mam nadzieje że dostatecznie wyjasniłem tą niedocenioną zalete gdyż czar ten naprawde zasługuje na uwage :)

domasek-95 13-09-2006 07:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shinjix (Post 263365)
Magiem tak do 25 levela radzę siedzieć na rotach, trollach, orkach, goblinach i robic hmm’emy na dalszy exp...

Przecież HMM się robi OD 25 lvl'a...

lolekzlolkowa 13-09-2006 13:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez domasek-95 (Post 985456)
Przecież HMM się robi OD 25 lvl'a...

Jak bys pomyslal to bys wiedzial ze poradnik zostal napisany przed update w ktorym np. hmm robi sie od 25 lvl kiedys robilo sie od 11

Kubalolz 25-09-2006 07:17

no i po co to wystarczy napisac o tak (lista wg mnie :P)
1.Druid
2.Sorc
3.Pall
4.Knight

Helixaw 25-09-2006 12:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez lolekzlolkowa (Post 985640)
Jak bys pomyslal to bys wiedzial ze poradnik zostal napisany przed update w ktorym np. hmm robi sie od 25 lvl kiedys robilo sie od 11

No właśnie...

Shinjix, może poprawiłbyś ten poradnik teraz? W sumie niewiele masz do zrobienia, a da tyle frajdy ;) Jeśli nie chcesz to ja się mogę podjąć tego niewdzięcznego zadanka :P

Arkadio 25-09-2006 17:56

zauważyłem taki błąd jak ktoś go już wskazał to sorry za spam

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shinjix
Amunicja do expienia jest o wiele droższa niż u paladyna;
ten tekst jest przy druidzie niby wszystko ok ... oprócz tego że jest w zaletach ^^

S-Player 26-09-2006 19:30

Baaardzo przydatny temat ;)

rycio86 29-09-2006 00:37

knight 51 75/74 czy mag 43 41mlvl ?

Witam mam problem nie wiem czy zaczac grac Rycerzem 51 poziom ze skilami 75/74 stac mnie na b.dobre eq czy raczej sorkiem 43lvl z 41mlvl ? czym sie bardziej oplaca , czym latwiej , czym ciekawiej ? co w ogole polecacie/. Bardzo dziekuje

AdiTheMaster 06-10-2006 18:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez rycio86 (Post 1008282)
Witam mam problem nie wiem czy zaczac grac Rycerzem 51 poziom ze skilami 75/74 stac mnie na b.dobre eq czy raczej sorkiem 43lvl z 41mlvl ? czym sie bardziej oplaca , czym latwiej , czym ciekawiej ? co w ogole polecacie/. Bardzo dziekuje

Ja bym wybral sorca jeszcze 2 lvle bys podskoczyl i masz SD ;] Poza tym sorc to power i nikt temu nie zaprzeczy. Ryca nie wzailbym bo slabe skille i wogole, oczywiscie napewno b.duzo ludzi nie bedzie sie ze mna zgadzalo bo jak ja moge postawic sorca nad knightem no coz to tylko moje zdanie. I jeszcze jedno nie wspomnialemsz czy masz PACC czy nie.

Apheris 10-10-2006 20:03

Amera

Ktoś prócz mnie gra jeszcze na Amerze???

Rimxen 21-10-2006 22:00

wedlug mnie to druid jest lepszy od sorka, bo uhy so bardzo potrzebne i druid nie musi kupywac jak inne profesje.;)

Duch Niespokojny 22-10-2006 01:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rimxen (Post 1041829)
wedlug mnie to druid jest lepszy od sorka, bo uhy so bardzo potrzebne i druid nie musi kupywac jak inne profesje.;)

Taa, ja od 1 do 65 lvl zużyłem aż 2 lub 3 uhy. Faktycznie boleję z tego powodu, że nie wybrałem druida "bo uhy so bardzo potrzebne"...

tibiaxx 25-10-2006 23:32

Profesja

Ja uwazam ze kazda profesja ma plusy i minusu.
Knight:
+Ma najwiecej hp(życ) najwiecej ze wszyst profesju
+Ma najwiecej cap z wszystkich profesju(na 60lvl knight zadko nazeka na brak cap)
+Na poczotku jak duzo poskiluje jes najlatwiejszy bo zadaje duzo hp
-Ma malo many
-Musi duzo skilowac
-Musi nosic najlepsze EQ
-Ma malo czaruw
Palladin:
+Moze sam robic amunicje
+Moze robic i spraedawac brust arrows
+Wali z dystansu
+Na 15 lvl z dobrymi skillami i uh moze isc na draga bez blokera a inne profesa bez blokera mogom isc na draga od 30 lvl
+Ma duzo czaruw w tym "exura vita" najsilniejszy czar uleczania w calej tibi
-Jak potwur go dogoni ma male szanse na przezycie
-Ma cienkom obrone bo nie moze nosic tarczy chyba ze wali ze speruw
-Na poczotku jest mu bardzo ciezko
-Wydaju duzo kasyt na bolty chyba ze ma pacc
-Musi duzo skilowac
Druid:
+Szubko rosnie mu m lvl
+Moze robic uh
+Na poczotku tak jak sorkowi jest mu najlatwiej
+Rosnie mu szybko m lvl skilujoc m lvl moze robic np.uh i sprzedawac czyla na skilowaniu m lvl zarabia
+Ma duzo czaruw
+Moze robic runy te co sork a nawet wiecej pomijsjoc sd
+Ma duzo many
+Ma ruzdki
-Nie moze uzywac ue
-Nie moze robic sd
-Ma malo hp
-Ma malo cap
-Jego ruzdzka najlepsza ma 1 kratke zasiegu
Sorcerer(Moja ulubiona profesja):
+Ma ruzdzki
+Najlepsza ruzdzka sorka ma 2 kratki zasiegu i jest ognista
+Ma duzo many
+Szubko rosnie mu m lvl
+Moze robic sd (najsilniejsza runa w calej tibi)
+Moze walic z ue(najsilniejszy czaer ofensywny w cale tibi)
+Tak jak druid moze cwiczoc m lvl zarazbiac np.robi sd i zabaria a tym cwiczy m lvl
+Ma najwiecej czaeuw ze wszystkich profesji
-Ma malo cap
-Ma malo hp
Podsumujme:Mojim zdaniem najlepszom prowesjom jest sork zwlaszcza dla poczotkujocych tak jak druid co do knighta i pala oni som dla bardziej doswiadzonych zeby pal i knight byli silni trzeba muiec duzo cierpliwosci i BARDZO DUZO SKILOWAC
TABELA:
KNIGHT:
10lvl-35/35
15lvl-50/50
20lvl-60/60
30lvl-70/70
50lvl-85/85
dales se sami boradzicie
Pall:
10lvl-30/25
15lvl-50/40
20lvl-65/50
30lvl-80/50 tu shielding juz nie musime skilowac al jak ktos chce to niech skiluje
50lvl-90/55
dalej se sami poradzicie
takie powinniscie miec skile przynajmiej bo na niszych np.30lvl skille 50/50 to poprostu nasz postac bedzie barxxzo slaba
MOJIM ZDANIEM NAJLEPIEJ BYC SORCEREREM ma nalepdze czsry i runy i latwy SORK :cup:
Jezeli ktos ma pytanie poisac na moje gg napewno odpowiem GG:1563361

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:57.