Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Hip-hop? Ściema... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=27291)

PiXik 03-03-2005 16:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Matek Uciekaido
LOL. Fajne przykładywybrałes;) Pierwszy pokazuje totalna oblude w naszym panstwie: pozerstwo, ganianie za szmalem... podobało mi sie. Drugi... to raczej nie hh:) Ale tez jest calkiem calkiem. Klamstwo?? To ciekawo czemu tyle mlodych lasek zachodzi w ciaze. Bo sie PUSZCZAJĄ... na dyskotekach wlasnie;]

tego posta można interpretować różnie mój odbiór:
dyskoteki etc-raczej leci muzyka clubowa,techno itp. czyli problem do techno ?;p
puszczać to one nie muszą się na dyskotekach...ale to już całkiem inny problem ;p
lol!ktoś napisał że skejt słucha hh buhaha gówno prawda skejt jeździ na desce i słucha pank-rocka

Brave 03-03-2005 18:17

Ja pierdzielę, ludzie, wy nie rozumiecie co się do was pisze? Czy nie napisałem dlaczego sądze, że Rock i Metal jest ponad czasowy? Napisałem.
"Wiem to chociażby stąd, że Rock i Metal były jeszcze dłuuuugo przed narodzinami hh i cały czas się świetnie trzyma, a moda na hh nastała niedawno i wydaje się powoli przemijać.."
Nie rozumiesz tego zdania? HH nie powstał wcześniej niż przed latami '90, chyba, że za granicą. Metalu i Rocka cały czas słucha więcej ludzi niż tych słuchających hh, tylko w Polsce jest odwrotnie. HH żyje nie długo i wszystko wskazuje na to, że nie jest już tak silny, a Metal cały czas się dobrze trzyma.
Mówienie, że na Vivie i MTV Metal się nie trzyma jest IMO debilizmem. Nie będę pisał czemu, gdyż doskonale wyjaśnił to Raynold i nie zamierzam się powtarzać. Poza tym do zdecydowanej większości piosenek metalowych nie ma teledysków, więc jak mają je pokazywać? MTV i inne stacje muzyczne są nastawione na muzykę komercyjną dlatego góruje tam hh i inne, a nie Metal.

Proponuję zamknąć temat, ta dyskusja chyba nie ma zamiaru się skończyć.

P.S. Matek, skoro tak bronisz hh, to jak Ty się znalazłeś w Metal Militia ;)?

Dryb 03-03-2005 18:28

Hmmm...hip-hop ma przesłanie??
Ale chyba tylko takie, żeby ćpać i być drechem, którego nikt nie będzie lubił.
Teraz się naśmiewamy z kumplami z HH i zrobiliśmy "Krzywo".
Cytuj:

Krzywy świat i krzywi ludzie!!
Właśnie w tym momencie wysyłam eska, żeby se nothing else matters sciagnac. Obok tego jest syf "Prosto" buahaha wyrywam to z gazety.

Cytuj:

Jak najbardziej. Viva i MTV warunkuja popularnosc danego typu muzyki, bo sa to dwie najpopularniejsze muzyczne TV na świecie. Jeśli puszczali by non-stop metal to, uwierz mi, słuchało by go o wiele wiecej osob
Niemiecka VIVA z HH gra tylko eminema i 50centa. Tak to tylko rocka i czasami rammsteina.

MTV i VIVA muszą dostosować się do mody, która panuje, bo by nie mieli widzów. To nie ludzie dostosowują się do telewizji, tylko telewizja do ludzi -.-
@down A dobry hh to gówno z poznania? Hiphopolo? Oni nie śpiewają o ćpaniu, ale za to bardziej pop. Rozumiem, że to jest dla ciebie real hh.

morwi 03-03-2005 18:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dryb
Hmmm...hip-hop ma przesłanie??
Ale chyba tylko takie, żeby ćpać i być drechem, którego nikt nie będzie lubił.
Teraz się naśmiewamy z kumplami z HH i zrobiliśmy "Krzywo".

Właśnie w tym momencie wysyłam eska, żeby se nothing else matters sciagnac. Obok tego jest syf "Prosto" buahaha wyrywam to z gazety.

omfg-.-
wiesz co jak nie slyszales dobrego hh tylko peje itp. to sie lepiej nie wypowiadaj
jak mnie tacy ludzie wku.rwiaja-.-

Sasek62 03-03-2005 18:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Matek Uciekaido
mam nieodparte wrażenie, że jedyny zespół hh jaki ty znasz to 18L

Nie... nie będe cię bluzgał... nie warto bluzgac osoby, która jeśli czegoś nie lubi albo nie rozumie to uważa, że jest to złe.

Z mojej strony życze tobie słuchania tak inteligetnych kapel jak Shazza albo LP.

LP jest fajne ale ja sie od HLANIA-HLIPOWEGO SIE WYRWALEM i *******ic HLANIE-***ANIE juz wole o-zone tak jak Slajt a pozatym jak sluchasz HLANIA ***ANIA to sie ******* ogolnie my tu mamy stajla i joł wiesz ale ja to nie mowie tylko te ziomy ze strzykwa w lewej i woreczkiem koxa w prawej a HH moze tylko doprowadzic do jarania marysi i chlania piwa i drzec maszynke do golenia wlosow co minute zeby byc lysym i ogolnie miec stajla wiesz? A pozatym wiesz dlaczego marysia? - Bo kazdy jołowiec [inaczej jołop] taki ktory naprawde slucha tych wierszykow i spiewania Joł Joł HWDP CHOMIK WPADL DO POMIDOROWKI,CHWALA WSZYSKIM DOBRYM POLICJANTOM,HUGO WPADA DO POLSATU,PALISZ WÓDKE DUPY POLIZUJESZ,
i jeszcze Joł jol jol no i ****a jol jol no hiphop je za***isty no ****a o zrozumiesz kiedy sie z***ujesz a te jol to dla tych co ruchaje z hiphopem i nara jol ziom pirdol sie cho do dp nara narta Jtol ****a

morwi 03-03-2005 19:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sasek62
LP jest fajne ale ja sie od HLANIA-HLIPOWEGO SIE WYRWALEM i *******ic HLANIE-***ANIE juz wole o-zone tak jak Slajt a pozatym jak sluchasz HLANIA ***ANIA to sie ******* ogolnie my tu mamy stajla i joł wiesz ale ja to nie mowie tylko te ziomy ze strzykwa w lewej i woreczkiem koxa w prawej a HH moze tylko doprowadzic do jarania marysi i chlania piwa i drzec maszynke do golenia wlosow co minute zeby byc lysym i ogolnie miec stajla wiesz? A pozatym wiesz dlaczego marysia? - Bo kazdy jołowiec [inaczej jołop] taki ktory naprawde slucha tych wierszykow i spiewania Joł Joł HWDP CHOMIK WPADL DO POMIDOROWKI,CHWALA WSZYSKIM DOBRYM POLICJANTOM,HUGO WPADA DO POLSATU,PALISZ WÓDKE DUPY POLIZUJESZ,
i jeszcze Joł jol jol no i ****a jol jol no hiphop je za***isty no ****a o zrozumiesz kiedy sie z***ujesz a te jol to dla tych co ruchaje z hiphopem i nara jol ziom pirdol sie cho do dp nara narta Jtol ****a

twoj wiek mowi sam za siebie.... wiec lepiej troche podrosnij i dopiero wtedy zacznij pisac na forum
a tak btw. to przesluchaj plytke pfk albo k44, a nie tylko peja na MTV albo na jakims innym programie...

S.P.M 03-03-2005 20:00

@Sasek62

I to jest cudowny przykład, że nie tylko "hiphopowcy" są ofiarami (chodzi mi o rypniętych 10-latków). Może mi ktoś przetłumaczyć ten tekst?

morwi 03-03-2005 20:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez mejlun
I to jest cudowny przykład, że nie tylko "hiphopowcy" są ofiarami (chodzi mi o rypniętych 10-latków). Może mi ktoś przetłumaczyć ten tekst?

wtf? hiphopowcy sa ofiarami? a moze tak napiszemy metale sa ofiarami-.-
nie rozumie takich ludzi jak ty nie lubisz hh to spoko, ja nie lubie metalu i toleruje ludzi ktorzy go sluchaja choc jak go nie znosze-.-

Ma$ter MatiK 03-03-2005 20:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sasek62

Pop****olilo cie????
Nie za bardzo zrozumialem co tu napisales...
I co ma maszynka i hugo wspolengo z HH???Rozumiem ze ciebie doroslego 10 latka sluchajacego Ivana i Delfina denerwuje Hh ale nie musisz swojej zlosci przelewac na te forum...

]v[ichal 03-03-2005 20:28

@Sasek62
HAHAHAHAHAH człowieku.Napisz to jeszcze raz po kolei.Bo jak narazie rozumiem ze przestałes słuchac HH (przerzucajac sie na LP), ze wolisz o zone,i ze jak Slajt slucha HH to ma sie Pier*****(100%kulturki),ze HH prowadzi tylko do nałogów, i potem kilka interpretacji słowa HWDP (Hugo Wraca Do Polsatu - utworzcie od tego skrot - wyjdzie HWDP - moje gimnazjum jest połączone z podstawówką , wiec słysze takie texty ^^), a daleej to juz tylko jakies bluzgi w stylu 10 latka co mnie tylko utwierdza w przekonaniu ze takim ludzion powinni neta nie podłaczac.

$corcerer 03-03-2005 20:45

Zamykam. Głównie ze względu próśb użytkowników z IRCa, oraz na post Sasek62. I tak nikt tu nikogo już do niczego nie przekona..

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:34.