Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Poradniki Archiwalne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=209)
-   -   Poradnik dla Druida [story] (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=58808)

Sir-Mihi 17-07-2006 23:58

niezłe napewno z tego skorzystam bo robie druida

krzychu sorcer 19-07-2006 23:14

bardzo fajny poradnik zrob dla sorca bedzie lepszy

smoczek2600 20-07-2006 13:45

Sorcerer :P

witam mam pytanie prosze odac idealny poradnik dla sorca abyu nabic 30 lvl w tydzien lub mniej prosze o szybka odp

krzychu sorcer 20-07-2006 21:49

pradnik jest extra przyjemnie sie go czyta tak jak poradniki o edron i ankh +9 :browar:

krzychu sorcer 20-07-2006 21:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez smoczek2600
witam mam pytanie prosze odac idealny poradnik dla sorca abyu nabic 30 lvl w tydzien lub mniej prosze o szybka odp

tez oto prosze zrobil bym to ale nie wiem jak robic poradnik;( ;( ;(

FORCE 23-07-2006 14:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez smoczek2600

EKHEM..... W tydzień to ty możesz.... Nawet wybitni gracze nie zrobią po nowym update z ograniczeniem godzinowym (zmęczenie) 30 sorka w tydzień! Jakby to było tak proste to miałbym juz 150lvl a nie mam....
Nikomu sie nie udało tak szybko tego zrobić... tymbardziej na servach pvp...

Umcik 23-07-2006 14:55

Quagmire rod ma 3 kratki zasięgu, Popraw to ;) A tak to poradnik spox. Napewno przyda mi się to zdjęcie z Hydrami jak kupie pacc. Bardzo dobrze to zrobiłeś ;)

Trichondrius 23-07-2006 17:13

Up: Quagmire Rod ma zasięg 1 kratki -.-

Ranveld 23-07-2006 18:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Trichondrius
Up: Quagmire Rod ma zasięg 1 kratki -.-

A właśnie ma 3 zasięgu. Zasięg 1 to ma Tempest Rod.
http://www.tibia.pl/items.php?sort=item&id=178
Ewentualnie 2sqm, chyba jakiś błąd na jednej ze stron ;/ :
http://tibia.erig.net/Rod

Afonso Degatto 23-07-2006 19:24

Gz poradnika sam gram druidem i zaczynam go wykorzystywać ;) 10/10

Pozdro

kisiel95 24-07-2006 07:56

Ja tam jestem druidem, ale na Carlin i nie wiem gdzie można se 7 lvl na cycach poexpic

PS: teraz naraznie nie gram w Tibię bo mam mysz rozwaloną i korzystam k z klawiszy myszy podów w PS2 ;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(
PS2: ma ktoś sterowniki do myszy A4Tech OPTO 315???

FORCE 24-07-2006 16:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kisiel95
Ja tam jestem druidem, ale na Carlin i nie wiem gdzie można se 7 lvl na cycach poexpic

PS: teraz naraznie nie gram w Tibię bo mam mysz rozwaloną i korzystam k z klawiszy myszy podów w PS2 ;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(
PS2: ma ktoś sterowniki do myszy A4Tech OPTO 315???

Jak chcesz iść na cyca w Carlin to idz na "Femor Hills" (wschód carlin, taka wielka góra), albo idź to Thais i exp na południu od Thais (są tam jeszcze mino i mino guardy i nie zaciągaj sie za daleko). Odradzam Femor Hills, łatwy block. Lepiej jedź na folde, albo na trole do AB (dalej są slimy, ghoule, ale to dalej i niżej).

FORCE 25-07-2006 12:11

Czytam to chyba po raz 25 i się fascynuje jakie to super ;) , aż tu nagle odnajduje niedogodność. Co porade mówiłeś o tym, iż zmienianie eq jest niepotrzebne. Otuż nie masz racji! :p

Skoro każesz iść na 27 lvlu o ile się nie myle na dwarfy guardy. Z takim eq, bez pożądnych summonów (a nawet z nimi) w więkeszej grupie jesteś skazany na śmierć (przypominam iż guardy się przerzucają). :confused:

Na twojim miejscu poradził bym zmiane eq, gdy tylko są jakieś pieniądze (np. 40k). Eq nie musi być aż tak lekkie skoro polecasz plate armora który jest zabójczo ciężki. W innych poradnikach odrazu się namawia na lekksze eq szczególnie jak najwcześniej... B)

Khalak 25-07-2006 14:38

Co do pytania Smoczka czy kogos tam. Uważam iż zrobienie 30 lv magiem w tydzień jest niemożliwe (chyba że jesteś maniakiem i grasz 24/24). Mój rekord to 20 lv w 2 tygodnie (równiutko), częściowo udało mi sie to dzięki Karmazynowemu Zwierzowi (tak się zawsze balem wejśc w podziemia DTD, a te mapki mi pomogły). Co do expienia sorcem - ja robiłem tak: rano DTD (Mt. Sternum) - mało osób o tej godzinie, około 16 zmiana na Old Mines w Kazo (w DTD o tej godzinie nOObow sporo) - tą oto techniką zrobiłem 20 lv w 2 tygodnie (chociaż jeszce czasem śmigałem na Orcs Camp koło Greenshore
DROGI KISIELU:
Jak się na 7 lv wybierasz na cycuszki toś samobójca 8o - na Cyclopach można expić (wg mnie) od około 9 lv (a najlepiej 11) kiedy to masz czar Exura (lub na 11 lv Exura Gran) - ponieważ sam bardzo często spotykam cycuszki po 2 - wtedy bez leczenia masz tp do swiatyni (myślałem że na potworkach padasz a to PK - to troche zmienia sprawe). Radze przenieść się do Thais (o wiele mniej PK - a nawet jeśli jakiś czesto mozesz liczyc na pomoc High leveli). I do 13 lv masz sporo cycuszkow - potem się wstrzymaj z huntowaniem ich az do 19 lv (kwestia rozdzek)

Karmazynowy zwierz 26-07-2006 23:46

Tramtatam...

Dodalem dlugo oczekiwane mapki z ancient temple.

Moze w przyszlosci dojda inne expowiska, ale pamietajcie, ze to poradnik dla druida, a nie encyklopedia o expowiskach w tibii.

The GreAt ][_ ([]) ][_, 27-07-2006 19:55

][_, ([]) ][_, naprawde niezle

OBSZERNIE, dobrze, rzetelnie,nawet nie wiedzialem ze mozna pacca za 20k kupic, za tydzien kupuje, tak wogole to ujme jednym slowem::baby: :baby: :baby: :baby:
SUUUUUPEEEEER !!:cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup:

Maciej Shaman 27-07-2006 21:52

SUPER poradnik 10 / 10 :) gram sorcem ale to jest genialne czekam jak zrobia cos dla SORCA B)

Talib 28-07-2006 00:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez The GreAt ][_ ([]) ][_,
OBSZERNIE, dobrze, rzetelnie,nawet nie wiedzialem ze mozna pacca za 20k kupic, za tydzien kupuje, tak wogole to ujme jednym slowem::baby: :baby: :baby: :baby:
SUUUUUPEEEEER !!:cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup:

huahauhauhauhauhuha. Jesli masz PACC'a to se mozesz kupic PROMOCJE czyli bedzie : Elder drutem , MAster Sorcem, Elite knightem lu ROyal paladynem noobie !!

@topic
Swietny poradnik ,najlepszy jaki czytalem. Tylko z jednym sie nie zgodze. do 19 lvl lepiej expic na fibuli. Owiele szybiciej , lepsze looty...

krzychu sorcer 28-07-2006 23:07

:x: tylko tyle jest miejsc ale bardzo duzo expa zrob mape edron

Bebop 29-07-2006 12:34

Tyle się mówi o expieniu, ale gdzie w tym wszystkim miejsce na mlvl???

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:39.