Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Problem z komputerem? Napisz, tutaj. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=126449)

Vansider 11-08-2007 09:12

Mam nadzieje ze ktoś mi pomoże,dzis jak włączyłem komputer,nic mi nie działalo.
Jak chciałem włączyć Fobara (Podobne do winapa) to mi jakiś błąd wyskoczył i pytał sie czy kontynuować,gg miałem bez hasła,a jak go odpalałem (komputer) to jak były te błędy ze czeka sie 10 sec i on zaczyna coś naprawiać,dobra przeskanował... i się zresetował ;/ Może ktoś wie co zrobić? Z góry dzięki

Hieyan 11-08-2007 16:52

Przeczytałem ten post 4 razy i nie mam pojęcia, o co ci chodzi.

Cytuj:

Jak chciałem włączyć Fobara (Podobne do winapa) to mi jakiś błąd wyskoczył i pytał sie czy kontynuować,
Treść?

Cytuj:

gg miałem bez hasła,a jak go odpalałem (komputer)
??!!

Cytuj:

to jak były te błędy ze czeka sie 10 sec i on zaczyna coś naprawiać,dobra przeskanował...
Błędy, ze sie czeka 10 sekund? Kto zaczął coś naprawiac? Co przeskanowal?

Cytuj:

i się zresetował ;[
I? Powtarza się to? Nie napisałeś, o co dokładnie ci chodzi.

Slythia 13-08-2007 21:16

To znow ja ;D.
Wiem, ze przydalby mi sie format, ale coz.. Jakos wytrzymam.

Tym razem popsul mi sie schowek. Nic nie mozna skopiowac, wkleic. Nawet ss zrobic klasycznym sposobem sie nie da. Jak probuje wkleic do painta to wyskakuje mi cos takiego "Wystapil blad w trakcie uzyskiwania danych ze schowka!". Zawsze to jakos samo przechodzilo, ale tym razem nie ma ochoty... Co zrobic?

Shadow_from_Katowitz 14-08-2007 13:27

przepraszam ale nie zauwazylem wczesniej tego tematu... tutaj mysle ze dobrze opisalem swoj dosyc (chyba) powazzny pproblem... http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=143912 bardzo prosze o pomoc... :(

Leonardzik 17-08-2007 22:52

jak to ?

No cóż ja mam taki problem z komputerem, że mi się po prostu bardzo wolno włącza gdzieś 10-30 minut. Myślę, że to przez płytę główną, ale nie jestem do końca pewien.

Yoh Asakura 18-08-2007 18:21

wybaczcie, ze pisze z malych liter i bez polskich znakow ale zepsula mi sie klawiatura i chce prosic was o pomoc - co mam zrobic jesli shift dziala teraz jak ctrl, a alt w ogole nie dziala ? przypuszczam, ze to wina mojej klawiatury multimedialnej ktora po prostu zmienila ulozenie klawiszy, tak, ze np. alt odswieza mi strone w internecie. ktos wie jak to naprawic ? bylbym baaardzo wdzieczny ;)

Donas 18-08-2007 23:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 1609919)
wybaczcie, ze pisze z malych liter i bez polskich znakow ale zepsula mi sie klawiatura i chce prosic was o pomoc - co mam zrobic jesli shift dziala teraz jak ctrl, a alt w ogole nie dziala ? przypuszczam, ze to wina mojej klawiatury multimedialnej ktora po prostu zmienila ulozenie klawiszy, tak, ze np. alt odswieza mi strone w internecie. ktos wie jak to naprawic ? bylbym baaardzo wdzieczny ;)

Na pasku zadań powinna być ikonka podobna do dysku - zerknij tam, czy nie przestawił ci się język, możliwe, że to właśnie przez to. Ew. wejdź w panel sterowania > klawiatura i rozwiązywanie problemów.

Cytuj:

No cóż ja mam taki problem z komputerem, że mi się po prostu bardzo wolno włącza gdzieś 10-30 minut. Myślę, że to przez płytę główną, ale nie jestem do końca pewien.
Komputer czy system operacyjny? Możliwe, że masz strasznie zapchany autostart lub przepełniony dysk twardy. W każdym razie doradzam spróbowanie mojego poradnika z podpisu, "Optymalizacja Windows XP". Jak się z tym uporasz, powiedz czy coś pomogło.

Cytuj:

Mam nadzieje ze ktoś mi pomoże,dzis jak włączyłem komputer,nic mi nie działalo.
Jak chciałem włączyć Fobara (Podobne do winapa) to mi jakiś błąd wyskoczył i pytał sie czy kontynuować,gg miałem bez hasła,a jak go odpalałem (komputer) to jak były te błędy ze czeka sie 10 sec i on zaczyna coś naprawiać,dobra przeskanował... i się zresetował ;/ Może ktoś wie co zrobić? Z góry dzięki
Po kolei. Nic z tego nie rozumiem, opowiedz swój problem jeszcze raz, tylko powiedz to jakoś normalnie! Co to za błąd z tym Fobarem? Czy problem z błędami ScanDisk się powtarza? Opowiedz wszystko jasno i klarownie!

Cytuj:

Witam, mam problem z laptopem, oraz brak pomysłów jak można go rozwiązać. Zauważyłem, że ostatnio laptop zaczął mi się zawieszać, myślałem, że to tylko przypadek, czy błąd systemu. Dziwne było to, że nie mogłem ruszać myszką, jakby komputer został zamrożony, odczekałem minutę czy dwie, jednak ciągle nic nie mogłem zrobić. Wyłączyłem komputer, myśląc, że może powinien "odpocząć". Po około 30 minutach, laptopa włączyłem ponownie, wszystko działało dobrze, zacząłem grać w runescape, po około 10 minutach znów komputer się zawiesił. Odpuściłem runescape, pomyślałem, że nie będę mógł po prostu w tą grę grać. Po ponownym wyłączeniu i włączeniu komputer zawiesił mi się na grze we Flashu. Ciągle nic nie mogłem zrobić. Następnego dnia zawiesił mi się na kurniku, później nawet czytając e-booka. Jest to naprawdę niewygodne i chciałbym zlikwidować ten problem, jednak nie wiem jak. Nigdy nie miałem takich "zawiech" , powtórzę, że wyglądało to jakby komputer był zamrożony. Korzystam z Windowsa XP. Wcześniej nie było takich problemów.
Laptop nie jest szczytem nowości, jednak internet powinien śmigać na nim w miarę dobrze. Procesor : Athlon 2ghz (nie pamiętam dokładnie modelu) , 256ram, k.graficzna zintegrowana 64mb. Jest to Acer.
Dziękuję, za pomoc i pozdrawiam.
Windows XP i 256 RAMU? Człowieku, to jest STRASZNIE mało! Nie jestem pewien czy się da do laptopów, ale KONIECZNIE zakup jeszcze jedną kość, tak by w sumie było 512 (różnica jest ogromna). To nowy laptop?

Yoh Asakura 18-08-2007 23:37

jezyk va banque mi sie nie przestawil, a co do rozwiazywania problemow - sprobuje, jak nie pomoze to czekam na dalsze propozycje.

juran_se_spychowa 20-08-2007 13:46

mam pytanie a mianowcie jak chce zainstalowac jakis program,gre czy cos to czasami wyskakuje mi takie cis

"http://img524.imageshack.us/img524/6633/beztytuumn8.jpg
Shot at 2007-08-20

Plx odp...jak to naprawic?:(

emilok 20-08-2007 14:55

juran_se_spychowa,

Najprościej to ściągnąć z sieci wymagany pliczek i wgrać go do "C:\windows\system32\". Skąd wziąśc ten pliczek? Google wie.

Cossma 20-08-2007 15:03

@juran_se_spychowa

MSVBVM60.DLL > http://www.dll-files.com/dllindex/dl...shtml?msvbvm60

wklej tam gdzie napisal emilok czyli
C:/windows/system32/

Sir_Kopek 20-08-2007 21:36

Wyceni mi ktoś stary komputer? Chce go sprzedać a nie wiem ile będzie wart. Nie wchodzi w gre sprzedasz na częśći.

Parametry komputera:
- Obudowa biała stara
- Nagrywarka CD LiteOn
- Zwykły napęd CD
- Zwykły napęd na dyskietki 3,5"
- Procesor Intel Celeron 400Mhz
- Dysk 10GB
- Pamieć 64 MB RAM
- Karta graficzna Geforce 2 TNT2 32MB
- Płyta głowna z kartą muzyczną
- Karta sieciowa LG LNIC-10/100 Series - ale system czyta ją jako Realtek RTL8139 10/100.

Chyba wszystko. Proszę o wycene.

Kyrfal 20-08-2007 21:49

widze ze nikogo nie ma w moim temacie (:() dlatego napisze tutaj;
otoz po wejsciu do biosa i wybraniu jednej z opcji widze ze zmienianie FSB jest niemozliwe poniewaz jest na szaro i wyglada jakby sie go nie dalo zmienic ;/ a do podkrecania procka to jest chyba niezbedne co mam zrobic prosze o pomoc

@down
no wiem, juz zadalem pytanie i czekam na odp ale tutaj tez nie zaszkodzi ;)

Donas 20-08-2007 23:16

Cytuj:

Wyceni mi ktoś stary komputer? Chce go sprzedać a nie wiem ile będzie wart. Nie wchodzi w gre sprzedasz na częśći.

Parametry komputera:
- Obudowa biała stara
- Nagrywarka CD LiteOn
- Zwykły napęd CD
- Zwykły napęd na dyskietki 3,5"
- Procesor Intel Celeron 400Mhz
- Dysk 10GB
- Pamieć 64 MB RAM
- Karta graficzna Geforce 2 TNT2 32MB
- Płyta głowna z kartą muzyczną
- Karta sieciowa LG LNIC-10/100 Series - ale system czyta ją jako Realtek RTL8139 10/100.

Chyba wszystko. Proszę o wycene.
Tego złomu NIKT nie kupi. Celeron 400 MHz? 10 GB dysku twardego? RAM 64 MB?! Geforce TNT2 32 MB? Myślę, że więcej niż 100 zł za komplet nie wyciągniesz, a najlepiej to wyrzuć to na złom, bo chyba nie ma takiej osoby, która wyrzucałaby w błoto bańkę.

Cytuj:

widze ze nikogo nie ma w moim temacie () dlatego napisze tutaj;
otoz po wejsciu do biosa i wybraniu jednej z opcji widze ze zmienianie FSB jest niemozliwe poniewaz jest na szaro i wyglada jakby sie go nie dalo zmienic ;/ a do podkrecania procka to jest chyba niezbedne co mam zrobic prosze o pomoc
Proponuję, abyś popytał na forum komputerowym, bo tutaj raczej jest niewiele osób znających się na podkręcaniu.

Tompior 21-08-2007 00:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kyrfal (Post 1613580)

@down
no wiem, juz zadalem pytanie i czekam na odp ale tutaj tez nie zaszkodzi ;)

Moze za slaba plyta glowna, ktora nie pozwala na krecenie? ;p

Zalgadis 21-08-2007 00:38

Mam problem ktorego nie jestem w stanie usunac mozecie pomoc?
sprawa wyglada tak ze jak jest napis pod ikonka niemoge zrobic tak zeby tlo za nim bylo przezroczyste tylko wyglada ono tak
http://img249.imageshack.us/img249/8853/uo0011nu8.jpg
prosze o szybka odpowiedz

Hieyan 21-08-2007 12:11

Cytuj:

Czytałeś jakiś poradnik dot. podkręcania procka? W każdym pisze, że FSB trzeba przestawić z auto na manual. W różnych BIOSach robi się to inaczej.

Sir_Kopek 21-08-2007 17:11

Mam problem z rejestrem systemu Windows XP. Gdy chciałem zainstalować spolszczenie do NFSa Carbona pojawia mi się taki błąd:

http://img210.imageshack.us/img210/6...ejestruyw9.jpg

To samo mam gdy chce uruchomić rejestr (Start->Uruchom->regedit->OK).
Pomocy.

Lord Evad 21-08-2007 17:17

ijaaa

Mam problem.

Chce zainstalować XP.
Mam viste i przez te gnójstwo nie da sie w ogóle w windowsa wejść -.-
wyskakuje tylko "przedluz aktywacje " czy cos w tym stylu;/
a jak chce odinstalowac te gnójstwo to wyskakuje błąd.
Próbowałem chyba wszystko.

Prosze o pomoc.:(

Cossma 21-08-2007 17:27

Cytuj:

A konfigurację sprzętową i wersję BIOS'a twojego kompa i wersję BIOS'a mamy znaleźć na google?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Donas (Post 1613784)
Tego złomu NIKT nie kupi. Celeron 400 MHz? 10 GB dysku twardego? RAM 64 MB?! Geforce TNT2 32 MB? Myślę, że więcej niż 100 zł za komplet nie wyciągniesz, a najlepiej to wyrzuć to na złom, bo chyba nie ma takiej osoby, która wyrzucałaby w błoto bańkę.

Czemu nikt nie ma go kupić? Ze starego kompa można zrobić wyebistą maszyne do downloadu :D
Linux+Torrent stawiasz go w piwnicy lub na stryszku (aby nikomu nie przeszkadzał) i sciagasz filmy. DOWNLOAD MACHINE ROX

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zalgadis (Post 1613966)
Mam problem ktorego nie jestem w stanie usunac mozecie pomoc?
sprawa wyglada tak ze jak jest napis pod ikonka niemoge zrobic tak zeby tlo za nim bylo przezroczyste tylko wyglada ono tak
prosze o szybka odpowiedz

Panel Sterowania > System
Zaawansowane > Wydajność (ustawienia)
Zaznacz "Użyj cieni dla etykiet ikon pulpitu" czy jakoś tak
kliknij "OK"

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lord Evad (Post 1614985)
Mam problem.

Chce zainstalować XP.
Mam viste i przez te gnójstwo nie da sie w ogóle w windowsa wejść -.-
wyskakuje tylko "przedluz aktywacje " czy cos w tym stylu;/
a jak chce odinstalowac te gnójstwo to wyskakuje błąd.
Próbowałem chyba wszystko.

Prosze o pomoc.:(

Chcesz zainstalować XP z poziomu Visty? GRATZ pomysłowości.
Szybka instrukcja:
Restart kompa> BIOS > BOOT FROM CD > ZAPISZ ZMIANY>EXIT (komp sie uruchamia ponownie)
Podczas uruchamiania wkladasz plytke z XP czekasz az uruchomi sie instalator XP i robisz wszystko o co cię proszą.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sir_Kopek (Post 1614982)
Mam problem z rejestrem systemu Windows XP. Gdy chciałem zainstalować spolszczenie do NFSa Carbona pojawia mi się taki błąd:
To samo mam gdy chce uruchomić rejestr (Start->Uruchom->regedit->OK).
Pomocy.

Masz wyłączony dostęp do rejestru. Mogł to zrobić starszy brat/siostra, tata/mama, evul zuy program.

Sir_Kopek 21-08-2007 18:26

Cytuj:

Masz wyłączony dostęp do rejestru. Mogł to zrobić starszy brat/siostra, tata/mama, evul zuy program.
Jak włączyć dostęp do rejestru? Na komputerze to ja jestem administratorem i nikt na niego nie może wejść.

Donas 21-08-2007 21:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sir_Kopek (Post 1615137)
Jak włączyć dostęp do rejestru? Na komputerze to ja jestem administratorem i nikt na niego nie może wejść.

Prawdę mówiąc znałem kiedyś bardziej profesjonalny sposób, ale zapomniałem i nie chce mi się googlować ;)

Zassij program xp-AntiSpy (download link: http://www.programosy.pl/program,xp-antispy.html)
i tam jest opcja "zabroń uruchamiania regedit. exe". Jeśli masz to zaznaczone, odznacz i "Zastosuj ustawienia". Jak nie, to zaznacz i sprawdź co wtedy się dzieje przy próbie otwarcia regedit. exe. Jak ten sam błąd - odznacz i zapisz, mam nadzieję, że pomoże.

Zalgadis 22-08-2007 17:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cossma (Post 1615000)
Panel Sterowania > System
Zaawansowane > Wydajność (ustawienia)
Zaznacz "Użyj cieni dla etykiet ikon pulpitu" czy jakoś tak
kliknij "OK"

Dzieki bardzo mi pomogles niestety mam angielskie menu wiec minelo conajmniej 10 minut zanim to rozgryzlem
ps. rozwiazalem to inaczej jak ty mowisz ale jest ok ;p

Michoss 22-08-2007 18:23

Często (1-10 razy dziennie) zdarza mi się, że niezależnie od tego co robię, w pewnym momencie monitor przestaje działać. Ze dwa razy miałem szczęście, że zanim zgasł, zdążyłem przeczytać wiadomość. Wiem że "Sterownik ekranu ati2dvag przestaje normalnie działać". Zazwyczaj najpierw monitor przestaje pokazywać co się dzieje, a potem po prostu gaśnie, i muszę restartować komputer. Ponowna instalacja sterowników nic nie dała (nie wiem, zainstalowałem nowszą wersje, może ta stara by naprawiła.).
Co mam z tym zrobić?! To jest koszmarne!

Mac Artur 23-08-2007 16:49

Witam wszystkich użytkowników forum

Przejdę odrazu do sedna sprawy, otóz, kiedy włączam komputer po chwili wyskakuje mi napis "zasoby systemu sa niewystarczające do uruchomienia opcji API" i nic nie mogę już zrobić. Da się jakoś ten błąd naprawić w szybki sposób?

Pozdrawiam

emin3ms 23-08-2007 20:18

Ja mam następujący problem:
Kiedy wlaczam tibie i ide expic to po ok 15 min expienia komp sie wylacza i wlacza od nowa, a ja wtym czasie stoje na huncie i padam ;/ Plz powiedzcie co mam zrobic bo jak np gram w GTA SA albo TDU to all jest ok ale jak juz wlacze tibie to komp wariuje ;/ Co mam zrobic ??

Donas 26-08-2007 10:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez emin3ms (Post 1619247)
Ja mam następujący problem:
Kiedy wlaczam tibie i ide expic to po ok 15 min expienia komp sie wylacza i wlacza od nowa, a ja wtym czasie stoje na huncie i padam ;/ Plz powiedzcie co mam zrobic bo jak np gram w GTA SA albo TDU to all jest ok ale jak juz wlacze tibie to komp wariuje ;/ Co mam zrobic ??

Jak znam życie to problem z chłodzeniem. Wrzuć wyniki ze Speedfana (temperatur).

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mac Artur (Post 1618826)
Witam wszystkich użytkowników forum

Przejdę odrazu do sedna sprawy, otóz, kiedy włączam komputer po chwili wyskakuje mi napis "zasoby systemu sa niewystarczające do uruchomienia opcji API" i nic nie mogę już zrobić. Da się jakoś ten błąd naprawić w szybki sposób?

Pozdrawiam

Poważna sprawa. Może to z powodu przeciążonego autostartu, za dużo programów naraz się uruchamia i nie starcza zasobów? Wrzuć logi z hijacka i podaj info o sprzęcie (procek, ram, płyta główna, twardziel).

Dmiweron 27-08-2007 10:34

Po 1:
Gdy gram w tibie, w nieoswietlonych miejscach pojawiaja sie czarne kropki.
Zmieniam rozdzielczośc nic, biore fulscreena- to samo.
Poradźcie mi coś prosze.
Po 2:
Jak przesuwam jakaś stronke lub folder paskiem, to ekran "pływa"
i zmienianie rozdzielczosci nic nie pomoże. Poradzcie cuś!

ShanStoni 27-08-2007 11:13

Problem z Test Drive 6

Witam, mam taki porblem z Test Drive 6(stara ale fajna xD) gra:P Wiec gram sobie normalnie i jest wszystko OK ale po pewnym czasie(roznie: po minucie , 2 czy 3) gra sie zatrzymuje i wyskakuje mi niebieski ekran STOPU ;/ nie wiem co mam z tym zrobic :( U kolegi ktory ma pdoobny sprzet wsyztko dziala dobrze a ja chce pograc sobie w gierke ale nie moge bo wciaz mi wyskakuje ten ekran;/
Prosze o pomoc i informacje czy to ejst szkodliwe dla komputera :)
Ekran ktory sie pojawia wyglada tak: http://www.i-slownik.pl/img_teksty/4...z_pamiecia.jpg
Sorka za literowki i bledy ale tak to juz bywa:P
Pozdrawiam Shan Stoni:)

Donas 27-08-2007 12:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dmiweron (Post 1624669)
Po 1:
Gdy gram w tibie, w nieoswietlonych miejscach pojawiaja sie czarne kropki.
Zmieniam rozdzielczośc nic, biore fulscreena- to samo.
Poradźcie mi coś prosze.
Po 2:
Jak przesuwam jakaś stronke lub folder paskiem, to ekran "pływa"
i zmienianie rozdzielczosci nic nie pomoże. Poradzcie cuś!

Wejdź w Options >> Graphics >> Advanced i odznacz opcję "Don't stretch/shrink game window". Jak nie działa, to rozwiązaniem do obu problemów są sterowniki karty graficznej. Zainstaluj najnowsze dla twojej karty, to powinno rozwiązać problem.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ShanStoni (Post 1624724)
Witam, mam taki porblem z Test Drive 6(stara ale fajna xD) gra:P Wiec gram sobie normalnie i jest wszystko OK ale po pewnym czasie(roznie: po minucie , 2 czy 3) gra sie zatrzymuje i wyskakuje mi niebieski ekran STOPU ;/ nie wiem co mam z tym zrobic :( U kolegi ktory ma pdoobny sprzet wsyztko dziala dobrze a ja chce pograc sobie w gierke ale nie moge bo wciaz mi wyskakuje ten ekran;/
Prosze o pomoc i informacje czy to ejst szkodliwe dla komputera :)
Ekran ktory sie pojawia wyglada tak: http://www.i-slownik.pl/img_teksty/4...z_pamiecia.jpg
Sorka za literowki i bledy ale tak to juz bywa:P
Pozdrawiam Shan Stoni:)

Wrzuć zdjęcie na np. imageshack.us, bo na tej stronie nie może mi się załadować.

ShanStoni 27-08-2007 12:20

@Donas: Masz http://i213.photobucket.com/albums/c...z_pamiecia.jpg

Mam nadzieje ze bedziesz wiedzial o co mi chodzi:)

Donas 27-08-2007 15:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ShanStoni (Post 1624863)
@Donas: Masz http://i213.photobucket.com/albums/c...z_pamiecia.jpg

Mam nadzieje ze bedziesz wiedzial o co mi chodzi:)

Ach, BSoD.

Nie próbowałeś ostatnio podkręcać procka, RAM czy kartę graficzną? Podaj parametry komputera (procesor, ram, graf, płyta główna, chłodzenie) i wrzuć wyniki pomiarów temperatur ze Speedfana. Od dawna masz ten problem?

@edit
Dziadek Google stwierdził, że jedyną możliwą przyczyną tego błędu są jakieś problemy z BIOSem, czyli sprowadza się do tego, o co pytałem wcześniej: czy grzebałeś w Biosie coś przy podkręcaniu? KIEDYKOLWIEK?

Parys 27-08-2007 16:39

Zrób reset CMOS (przełącz zworki na płycie)

emin3ms 27-08-2007 17:22

Donas masz temperatury : temp1: 45C temp2: 36C hdo: 35C

( moze przypomne moj problem : komp mi sie sam wylacza podczas grania w tibie po ok 15min od wlaczenia tibii. Grajac w inne gry komputer [xp] działa poprawnie, wylacza sie TYLKO grajac w tibie plz help)

ShanStoni 27-08-2007 22:22

no na samym poczatku kupilem ramow troszke;/ a jak wlaczam ta gre to zawsze byly takie problemy:(

a z tymi resetami zwrotek czy mierzeniem temp to nei mam pojecia jak to zrobic;P

Nytalith 27-08-2007 22:42

jaka masz plyte glowna?
W instrukcji do niej poszukaj umiejscowienia zworki ccmos, jak juz ja zlokalizujesz to postepuj tak jak to opisuja w instrukcji.

A temperatury everestem lub speed fanem.

Donas 28-08-2007 15:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez emin3ms (Post 1625586)
Donas masz temperatury : temp1: 45C temp2: 36C hdo: 35C
( moze przypomne moj problem : komp mi sie sam wylacza podczas grania w tibie po ok 15min od wlaczenia tibii. Grajac w inne gry komputer [xp] działa poprawnie, wylacza sie TYLKO grajac w tibie plz help)

Temperatury w porządku, u mnie przy 80 C dla płyty głównej (stres) wszystko działa (zgroza, wiem ;)). Jaki masz sprzęt?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ShanStoni (Post 1626237)
no na samym poczatku kupilem ramow troszke;/ a jak wlaczam ta gre to zawsze byly takie problemy:(

a z tymi resetami zwrotek czy mierzeniem temp to nei mam pojecia jak to zrobic;P

Jak nie, to doradzam reset CMOSa, jak już ci napisał Parys. Zworka CMOS to zwykle plastikowe "coś", spinające razem dwa z trzech pręcików.

Resetowanie CMOSu wygląda mniej więcej tak:

__
I I I

/\
pierwotne ustawienie zworki
..__
I I I

/\
zworka w pozycji resetowania

I - pręcik

Przytrzymaj zworkę w pozycji resetowania przez mniej więcej 15-20 sekund i przełóż ją na pierwotną pozycję.

Tu masz zdjęcie przykładowej zworki.
http://www.dansdata.com/images/133aboards/cmos360.jpg

Dmiweron 28-08-2007 16:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Donas (Post 1624824)
Wejdź w Options >> Graphics >> Advanced i odznacz opcję "Don't stretch/shrink game window". Jak nie działa, to rozwiązaniem do obu problemów są sterowniki karty graficznej. Zainstaluj najnowsze dla twojej karty, to powinno rozwiązać problem.

Z tym 1 problemem juz sobie poradziłem , sciągając lighthacka. Dzieki za rady, bo musialem instalowac od nowa windowsa i dlatego nie mam sterownikow.

Emcess 29-08-2007 15:33

Może to nie problem z komputerem, ale tutaj nie wiem co zrobić.

http://img454.imageshack.us/img454/9141/83952112zv8.jpg

Mam numer, wszystko ładnie, pięknie ale nie moge nic napisać w pozostałych polach.

@edit
Już mam. Nieważne.

Emcess.

Michoss 29-08-2007 17:15

Szlak mnie trafi, błagam, pomocy!
http://forum.tibia.pl/showpost.php?p...&postcount=384

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:40.