Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Zostales shackowany? Zostaw po sobie ślad! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=13298)

Marcjanx 23-10-2006 16:23

Oki. Znowu tłumacze poraz 2 :D
Jeżeli stronka ww wygląda jak tibia.com a w adresie strony tej u gury gdzie wpisujesz stronke np. www.wp.pl. I tak bedzie inny adres jak tibia.com to nie loguj sie. @moje up jak wspominałem nie logaj sie na żadnej black lisćie i na niczym innym, jakie podają ci adresy z tibi.

bohenekdarek 25-10-2006 11:53

Konto zostalo zdezaktywowane na 5 minut, prosze czekac

juz czekam od wczoraj godziny 19 ;/ co jest? czy to wina ze zapisalem sie do tej gildi www.fenixguild.go.pl X(

Gromexorek 26-10-2006 07:51

Używajcie klawiatury ekranowej do logowania się do gry.

@up:

Tak.

Pirus 26-10-2006 14:50

heh... też kiedyś dałem się nabrać ale kiedy to było... poszło 2k i trochę w itemach (nie wiecej jak 1.5k) :p

Rater 26-10-2006 15:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sirpatrick (Post 1044191)
To się zapytej tego, który mi to podłożył;) ...

Lol? A co mi do tego? Koleś dał ci stronke, na której rzekomo jesteś. Ale gdzie? To ty powinieneś się go zapytać ;]

pest 28-10-2006 08:14

Okradziono mnie z kata X( i nie chcacy zalozylem nowy temacik:( .co mam teraz zrobic jak je odzyskac te konto dla mnei weile znaczylo> Dla mnie ktos zmienil wogole chaslo i nie moge sie zalogowac i nie pamietam imienia postaci co za lol ze mnie

yashima 28-10-2006 15:09

Hack

Zgodnie z tematem ja też zostałem shackowany ;( .
W jaki sposób? Ano jak zwykle przez propozycje przyłączenia się do nie istniejącej gildi. Moja postac która została shackowana to Hesor.
Nick Hackera: Svex Kades lvl 11:( .
Cała rzecz działa się na świecie Dolera.
Radze Uważać na tego Pana bo ma on wiele postaci na różnych światach!
Pisze tego posta w oczekiwaniu na nowy password. Na szczęście hacker nie zdążył zmienić e-mailu. Jak dostane nowe passy do zedytuje posta i opisze jakie poniosłem straty w związku z tym hackiem.
Pozdrawiam i radze uważać na tego pana!

@edit

Czy mógłby ktoś podać mi jakiś dobry skaner który wyszuka tylko keyloggery? Popularne antywiry jak Mks czy Panda przepuszczają większość Keyloggerów ponieważ są nastawione na szukanie trojanów/robaków a nie keyloggerów. Z góry dziękuje.

@edit2

Zgodnie z obietnicą opisze straty:
Nie straciłem lvl, nie straciłem skillów, ale straciłem wszystkie przedmioty! Wszystko! Nawet puste parcele do bloczenia potworków! Wszystko co miałem w depo poszło do innego (nieznanego mi) właściciela!!!

Jajecznica 29-10-2006 14:41

2 razy schackowany

Mam do Was pytanie: Jka napisać do GM-a, a później jak odzyskać posatcie!!!!! Proszę szybko odpowiedzcie.

Jajecznica 29-10-2006 14:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez bohenekdarek (Post 1046797)
Konto zostalo zdezaktywowane na 5 minut, prosze czekac

juz czekam od wczoraj godziny 19 ;/ co jest? czy to wina ze zapisalem sie do tej gildi www.fenixguild.go.pl X(

[CHAR][CHAR][CHAR][CHAR][CHAR][CHAR][CHAR][CHAR][CHAR][CHAR][/CHAR][/CHAR][/CHAR][/CHAR][/CHAR][/CHAR][/CHAR][/CHAR][/CHAR][/CHAR]

Ja wiem dlaczego. Tak hacneli mi pierwszą postac na 27 lvl. Też się nabrałem. O tej postaci możesz juz zapomnieć. :(

WoW 29-10-2006 14:44

hmm nie wiem jak napisac do Gm-a xD

yashima 29-10-2006 16:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Jajecznica (Post 1053531)
[CHAR][CHAR][CHAR][CHAR][CHAR][CHAR][CHAR][CHAR][CHAR][CHAR][/CHAR][/CHAR][/CHAR][/CHAR][/CHAR][/CHAR][/CHAR][/CHAR][/CHAR][/CHAR]

Ja wiem dlaczego. Tak hacneli mi pierwszą postac na 27 lvl. Też się nabrałem. O tej postaci możesz juz zapomnieć. :(

Nie jest to prawda. Mój hack który wcześniej opisałem był zrobiony w ten sam sposób. Lipna strona Gildi wyglądająca jak orginalna tibi.com. A jednak ja odzyskalem postac! Liczy się szybka reakcja. Natychmiast trzeba zablokować konto (Czyli poprosić o nowe hasło). W moim wypadku hacker nie zmienił e-mailu
i odzyskałem postać choć całkowicie wyczyszczoną z eq, pieniędzy i itemków:( .

@edit

Czy jest jakaś szansa na odzyskanie itemków? Czy bazy Serverów zawierają informacje o wcześniejszym stanie depo? Czy po napisaniu do Gm/Udowodnieniu Hacka można odzyskać stracone itemy/gp? I czy można sprawdzić do kogo wysłano ostatnio parcel i z jaką zawartością? I jeszcze czy Gm może ukarać postać która rozprowadza linki do Hackerskich stron Gildi?

Sliczna_Knightka 29-10-2006 20:07

Hack

Ja zostałam beszczelnie shakowana tydzień temu. Nadal gram tą samą postacią odbudowywuje ją. Niestety staciłam dobre rzeczy, ale nie mam zamiaru przesto nie grać. X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( Troszkę się wkurzyłam ale mi przechodziX( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X(

POZDRAWIAM WSZYSTKICH

dudek126 31-10-2006 19:39

;( ;( Ja też zostałem hacknięty na celeście i straciłem noble armor plate legs o koło 2000 gp i trzy postacie

Sulfrendil 02-11-2006 16:36

Dziś się to stało ;( Jeszcze rano bylo ok. czekałem na parcel od znajomego. Wracam ze szkoły włączam Tibie loguje sie na Yoymn Alcor. Szok :(:( nie ma eq.
straciłem: Noble armor, crown helmet, plate legs, guardian shield, bright sword i inne rzeczy wrte w sumie ok. 5k.

Zawsze omijałem ten temat uważając go za nudy, nie warty posta. Zmnieniłem zdanie i co ważne, skończyłem z TIBIA w niezbyt miły sposób

Uther92 02-11-2006 16:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez yashima (Post 1051385)

@edit

Czy mógłby ktoś podać mi jakiś dobry skaner który wyszuka tylko keyloggery? Popularne antywiry jak Mks czy Panda przepuszczają większość Keyloggerów ponieważ są nastawione na szukanie trojanów/robaków a nie keyloggerów. Z góry dziękuje.

Anti keylogger elite, ale zwykły ad-avare powinien wystarczeć.

Spec_Haker 05-11-2006 13:49

Polecam wam raz w tygodniu skanować komputer Ad-Aware SE Personal...
Pamiętać by przed skanowaniem zaktalizować program :)
Wersja personal jest darmowa :-)

Ja niemam problemu z straconymi postaciami bo niegram w ten shit...

Szkoda że połowa z was niewie coto haker :-) Haker niejest wcale negatywny!!
Obrażącie HAKERÓW :-)
Poczytajcie o hakerstwie (znajomości komputera) to się obronicie przed spyware

Haker (ang. hacker) – osoba o bardzo dużych, praktycznych umiejętnościach informatycznych (lub elektronicznych) która identyfikuje się ze społecznością hakerską. Hakerzy odznaczają się bardzo dobrą orientacją w Internecie, znajomością wielu języków programowania, a także świetną znajomością systemów operacyjnych, m.in. z rodziny Unix (GNU/Linux, BSD itp.).

mati150791 06-11-2006 16:18

Hack!!

ZHACKOWALI MI KNIGHTA NA 21 LEV ALE GO DZYSKALEM STRACILEM 100 PLATINUM I ZBROJE A TO SA LUDZIE KTOZI MNIE ZHACKOWALI http://www.tibia.com.communiity.subt...phalanx+eroica ;( ;( ;( ;( ;( ;(

tibia-fan 06-11-2006 21:15

Dzis Sie Normalnie Tak Wnerwilem Bo Mnie Hackneli
Skille I Lvle Mam Takie Same Ale Stracilem Kase Armory Legsy I Rozczki Jakie Mialem
To By Wyszlo Z Jakies Ponad 15k Bo Stracilem Wand Of Cosmic Energy/plague Plate/scale Armor Plate Legsy I Z Ponad 5k

Na Szczescie Mam Ardes(nie Ip Tylko Prawdziwy) Tej Pizdy Co Mnie Hacknela(jak Ktos Chce To Moge Wyslac Mu Na Pw)

EDIT/
mati150791 ONI TEZ MNIE ZCHACKOWALI WSZYSCY WYSLIJMY IMN REPORTA
NAJPIERW TAM KTOS PROPONOWAL WEJSCIE DO GILLDI NO A POTEM ZJEBALI MI POSTAC

Trifit 10-11-2006 17:47

Niewiem jak to nazwać ale nie moge wejsc an żadną postać na swoim koncie oprucz jednej. Jeśli wiecie oco może chodzic to prosze o pomoc

Maderi 11-11-2006 21:38

Hack

Mnie z hakowali jak byłem Newbie , we szlem na strone www.tibiaguild.uk ;/

Niewchodzic na zadne strony

BiancoNeri 12-11-2006 17:46

Mnie wczoraj hacneli przezcwlasna glupote. Sciaganalem keyloggera i konto poszlo sie j***c.

Kris Bloodaxe 12-11-2006 21:47

Mnie również zhakowali , podejżewam że ściągnałem keyloggera z filmikiem :(
Straciłem cały ekwipunek oraz zawartość depo , warte jakieś 400 000 ;(
Po za tym geniusz zginął mną na Slimie X(
Postać udało mi sie uratować , 57 Elite Knight :)

Nitro89 14-11-2006 22:59

okradziono mnie

a co zrobic gdy ktos z inneg IP zalogował sie na moje konto i okradł mnie z kasy?? Gdy sie zalogowałem wyskoczył mi napic kiedy sie ostatnio logowałem..i skopiowałem to
mozna gdzioes wniesc skarge??? lub cos???

Pop01 15-11-2006 13:53

mnie zhakowali 2 razy!
raz mialem 19,5 lvl i okolo 5k. nie probowalem odzyskac konta przez 2albo 3 miechy az zobaczylem ze to morzliwe. jak sie zalogowalem mialem 18 lvl i buty w eq:(
potem hakneli mi konto i odzyskalem je w 3 min.
okradli mnie z 2k serpent sworda i z k armora

ThomasM 26-11-2006 18:33

Tiaaa... Dzisiaj konta moje i moich dwóch kumpli poszły się ... Moje chyba najdosłowniej. Ban na 30 dni, za to, że ktoś w moim imieniu wypisywał na Tradzie różne głupoty... Najgorsze jest to, że nie mogę sprawdzić, czy straciłem też eq. Lvla na pewno nie, ale być może miesiąc mojego pierwszego, wyczekiwanego PACCa -.- Napisałem complaina i czekam na odp...
Prawdopodobnie hacki były dlatego, że wczoraj wieczorem logowaliśmy się na chwilę wszyscy u jednego z tych kumpli... Najprawdopodobniej miał on keylogga -.- On stracił w sumie itemy i kasę o wartości 50~k. Ten drugi stracił 3 lvle i około 15~k...
Od dzisiaj nie loguję się nigdzie indziej oprócz własnego domowego kompa i zabezpieczam go jak tylko można...
Heh...

filczyk 26-11-2006 20:26

W piątek padł bym ofiarą hacka :( Gość zaprosił mnie do gildii, nieźle przy tym słodząc co to za gildia hall maja :D. Oczywiście ja głupi i szczęśliwy zarazem dałem się nabrać i klikam w link, strona jak najbardziej podobna do oryginalnej nawet na dole strony chyba w tz. zaproszonych był mój nick, wiec loguje sie...
nic nie wchodzi o kurka! :( spoglądam na klienta tibi nadal jestem, gościa nie ma moment później postać się wylogował. Złość się udzieliła a zarazem strach.
Nie mogę się już zalogować. Szybko na odzyskaj hasło. Wszystko dobrze loguje się i postać nie ruszona wcale :D
miałem wielkie szczęście
strzeżcie się!

p.s okazało się później że ta strona to kopia gildii z innego serwera niż mój :D

B.Jozef 29-11-2006 20:47

I mnie się to zdarzyło wczoraj wieczorem. 37ek. Starciłem 50k+ plus jakies smieci. Zaczynam od nowa druidem.

dareczek1981 30-11-2006 20:22

MNie też nisstety zchakowali.Zabrali załe depo i dobili 2 lvl niżej.

Ent3x 30-11-2006 23:38

Dziś mnie tesh hakneli<Choć niewiem jakim cudem ;/>Mój głowny char ma bana na tydzien za pk ;/ a char na sell nic niestracil
;] pozdro

Morius najt 02-12-2006 22:03

nieshakowyany tylko nic

mnie się wydaje ze jak shackują to nawet i lepiej wtedy coniektórzy przestaja grać w tibię i w ten sposób wychodza z tego nałogu czyli gdyby nie taki "chaker" byćmoże pograżyli by sie na zawsze a tak jak wyjdzie to git

BYĆ MOŻE MARNUJESZ NAJLEPSZE CHWILE SWOJEGO ŻYCIA GRAJĄC W TO TO COŚ ZMIEŃ TO DASZ RADE MUSISZ TYLKO CHCIEC ZROB TO ZANIM NIE JEST ZA PÓŻNO!!!

Serek z Śmietaną 04-12-2006 10:56

Mnie też

Mnie Zhackowali :((( Nigdy nie wchodźcie na strone tibiafoto.dog.com lub pl nie pamietam strona wygląda jak oficjalna strona tibii

Zginoł mi:Fire Sword,Noble Armor,PLate Legs,20 platynek(2k) i jeszcze kilka pzdetów z depo ale Mój Brat (Gandalf Elben) uratował mi konto :)

FellanK 04-12-2006 21:05

Hacked....stracilem 25 lvl znaczy zjechany na 1lvl chcecie to sprawdzicie
Knigt of'Fortune
I moj druid na tym samym koncie ma reda....
Fellank....
zobaczcie jak chcecie

ZipperX 10-12-2006 17:48

HACKEDwylogowalem sie poszlem ogladac telewizor waracam loguje sie i o k....... jestem w innym miescie bez eq
poszlo b robe, woi, 20k, p ammy, medus shield, obsidian knife, 3bp hmm 1bp gfb, addon itemki, i w ciul rzeczy wartych ok 20-30k
ale postac zostala nie naruszona niewiem czy grac dalej ;[

abdull1 12-12-2006 01:18

Może komuś to pomoże i się nienabierze (Selena , Rookgaard)

Cytuj:

Channel saved at Tue Dec 12 01:06:34 2006
Gregi'peesem: juz jest nowa tibia mhs
Kierowca Wiertarki: jaka nowa tibia ?
Gregi'peesem: tibia mhs
Kierowca Wiertarki: czyli ?
Gregi'peesem: moj kolega mi dzis dal link... fajny bot - jak tibia auto tylko ze wiecej funkcji
Kierowca Wiertarki: i?
Gregi'peesem: jest cos takiego ze masz opcje: lacz poprzez proxy i nie ma lagow
Kierowca Wiertarki: i?
Gregi'peesem: skille mozna faknie cwiczyc bo automatycznie jak podchodzi trzeci potwor to go zabija z najlepszej broni jaka masz w bp
Gregi'peesem: pisze, bo czasami ludzie chca takie nowinki
Gregi'peesem: a zeby moj kolega dostal licencje na bota to musi go uzywac 100 osob
Kierowca Wiertarki: licencje na bota :D
Gregi'peesem: boze... nikt cie nie namawia... nie chcesz to nie... czasami ludzie chca dorwac w swe rece nowiutkiego bota, ktory ma kilka fajnych opcji wiec pisze... lol
Kierowca Wiertarki: a czy ja pisze ze niewierze ?
Kierowca Wiertarki: gdzie tak napisalem ?
Gregi'peesem: no nie wiem... masz negatywne nastawienie - tak odczuwam
Kierowca Wiertarki: ale licencji na boota sie niedostaje :D
Gregi'peesem: on na to mowi licencja, ale to mu jest potrzebne do jakiejs umowy
Gregi'peesem: nie wdaje sie w jego interesy
Kierowca Wiertarki: ok i gdzie jest ten jego boot ?
Gregi'peesem: na jego ftp'ie
Kierowca Wiertarki: a masz adres ?
Gregi'peesem: czekaj zaraz ci dam
Gregi'peesem: http://www.tibic.yoyo.pl/tibia.html tam masz linka...
Gregi'peesem: mam nadzieje ze dziala bo kilka godzin temu strona nie dzialala... yoyo.pl strasznie sie zlamilo
Kierowca Wiertarki: 6 lvl masz i bana dostaniesz :/
Gregi'peesem: za co?
Kierowca Wiertarki: dobrze wiesz za co
Gregi'peesem: szczerze? niezbyt... typ mi tylko mowil zebym nie dawal linka na trade bo za dawanie linkow na trade banuja
Gregi'peesem: poprosil mnie o pomoc, to mu pomagam
Gregi'peesem: ja sobie na tym skilluje i tyle
Kierowca Wiertarki: no to mu podziekujesz teraz bo przez niego dostaniesz bana
Kierowca Wiertarki: i przez swoja glupote
Gregi'peesem: jak to?
Gregi'peesem: dobra, pogadamy jutro... jutro na osma do szkoly ide... dodam cie do vipow to jutro mi wyjasnisz ocb
Gregi'peesem: nara
Kierowca Wiertarki: niewiem czy do jutra bedziesz mial to konto :D

http://i14.tinypic.com/3zb8bad.jpg

XIII 12-12-2006 01:32

Sciagacie niewiadomo co z przeroznych stron, uruchamiajac bez uprzedniego przeskanowania, nawigujac po sieci bez zadnego firewalla tudziez porzadnego antywirusa (nie jakiegos avasta czy panda), a stronki otwierajac IE. No to wybaczcie, ale potem sie dziwicie, ze postacie maja 1lvl i sa ogolocone z itemkow. Przy okazji czasami trzeba myslec, przegladajac siec i patrzec, w co sie klika, ruszajac troche przy tym glowa.

@up
Nie slyszalem o takim bocie.
@EDIT
Potestuje sobie te badziewia.

Hasla przychodza na adres [email protected], kolega mieszka w Wawie :).

Mac Artur 14-12-2006 15:16

Hacked :/

Straciłem blue robe, bohy, vampire shield, medusa shielda, tempest roda, crown helmet, platinium amulet, plate legsy, i jakies 20k :/
A najgorsze jest w tym ze nie wiem gdzie popelnilem błąd.

Pozdro

Brisingr 18-12-2006 21:19

Szkoda gadać... X(

Pierwszy raz gralem w tibie i założyłem sobie sorca. Grałem ponad miesiąc i wielkimi wypocinami dorobiłem się 20 lvl i miałem ok 200 exp do 21. Byłem jeszcze noobkiem i wszedłem na strone, zeby wejść do gildii. Niestety nie wchodziłem przez tibia.com, tylko przez link. :( I tak straciłem pierwszą postać. Teraz mam sorca na 16 lvl. Zrobiłem go w troche ponad tydzień :) . Niby nic wielkiego, ale dlamnie to wielki wyczyn. Powiem tylko: jak ktoś pyta się czy chcecie do gildii, to wchodźcie przez tibia.com. Nie przez linki wypisywane przez innych graczy. Później próbowali mi 2. raz zhackować konto. Ale wszedłem poszukać gildii przez tibia.com, i nie znalazłem. Gość powiedział że mam hunta. Jak kupiłem 3 SD i wypiepszyłem mu to skulił ogon pod siebie i od tamtej pory go nie widziałem (miał 18 lvl- sorc). Także: HAMSTWO TRZEBA TĘPIĆ!!!:evul:

olimpijski 25-12-2006 20:09

mi hacker wyszedl 22 levelm rookstayerem na main ;/

Subaru 27-12-2006 00:15

;(

NO dobrze .. ja mialem 65 Elder Druida na Danubi ... mial 60 magi clvl Name :Robertoo teraz niema go juz bo go deleted X( ;( bardzo sie zdenerwowalem ale teraz mam juz 48 druida :D m lvl 50 i jakos se radze ale i tak sie boje o hacka ale bardzo sie zalamalem bo wtedy ten 65 elder mial takie eq ze szkoda gadac np B-ROBE, G-LEGI,RH,MMS,BOH,TEMPESTA , I Z 300K W DP W KASIE I JAKIES ITEMKI ;( ;( ;(

oli_noip 27-12-2006 00:56

A ja miałem hacka tylko na 1 postaci. POtem ani razu. A wiecie dlaczego? Ponieważ mam Bitdefendera 10 plus i uzywam mozzili firefox. Więc nic sie nie wbije mi na kompa ;d. mam sobie 60 palka na kyrze ale qrwa musze kupić paca. No to to na tyle ;]

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:33.