Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Manga&Anime (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=139860)

Walekifa 08-05-2008 19:50

Po przeczytaniu opisu Shigurui podjarałem się,że będzie podobne coś do Samurai Champloo,ale wyłączyłem 1-wszy odcinek po 3/4 jego upłynięcia. Nudne.. Może kiedyś spróbuje to obejrzeć,ale nie teraz.

Chciałem napisać jeszcze o Vexille. To nie jest odcinkowe anime,tylko film (znaczy takie długie Anime,no ; p ) W całości możemy znaleźć je na kreskówki.fani.pl Osobiście polecam,bardzo fajne,bardzo fajnie zrobione.

- Prodigy - 08-05-2008 19:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Walekifa (Post 2046524)
Po przeczytaniu opisu Shigurui podjarałem się,że będzie podobne coś do Samurai Champloo,ale wyłączyłem 1-wszy odcinek po 3/4 jego upłynięcia. Nudne.. Może kiedyś spróbuje to obejrzeć,ale nie teraz.

Chciałem napisać jeszcze o Vexille. To nie jest odcinkowe anime,tylko film (znaczy takie długie Anime,no ; p ) W całości możemy znaleźć je na kreskówki.fani.pl Osobiście polecam,bardzo fajne,bardzo fajnie zrobione.

Niestety nie dostrzegam w tym innych zalet poza "fajnie zrobione". Wolę Appleseeda.

Walekifa 08-05-2008 20:00

A wiesz,ja po prostu lubię takie.. Pełne akcji ; p A chciał bym jeszcze dodać że praktycznie 100% pomysłów tam jest zgapione za czymś innym : D Od razu można tam dostrzec elementy z Crysis,Dune'a i innych.

Osore 08-05-2008 20:09

@rohas
Dziwna ta restauracja.
Maki to jest ryż zawinięty w wodorost w kształcie walca, w środku mogą jeszcze być najróżniejsze niespodzianki ;d
Sushi to nazwa potrawy - ogólnie. Z tego co się orientuję, to maki jest jednym z rodzajów sushi. Możliwe, że chodzi o najpopularniejszą odmianę sushi - nigiri - to jest ryż w kształcie takiego owala, a na wierzch kładzie się najczęściej surową rybę.

@topic
Czytał ktoś kiedyś mangę Paper Eleven? Jeśli nie, polecam, warto, chociaż łatwa w odbiorze nie jest.

- Prodigy - 08-05-2008 20:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Walekifa (Post 2046561)
A wiesz,ja po prostu lubię takie.. Pełne akcji ; p A chciał bym jeszcze dodać że praktycznie 100% pomysłów tam jest zgapione za czymś innym : D Od razu można tam dostrzec elementy z Crysis,Dune'a i innych.

Problem w tym, że akcji było w tym filmie, wg mnie, jak na lekarstwo i, nie licząc kilku drobnych momentów, wiało z tego nudą jak cholera. Przyznam, że animacja i grafika dopracowana, ale to bodajże wszystko co mogę dobrego o Vexille powiedzieć.. Chociaż może to tylko ja, nielubiący futurystycznych anime malkontent ;^). Swoją drogą, jeśli podobało Ci się "V", obejrzyj Karas, o ile jeszcze nie widziałeś - IMHO o niebo lepsze - ciekawsza fabuła, dużo więcej się dzieje, świetne efekty i genialna muzyka podczas walk.

Rohas 08-05-2008 20:38

*Osore
Dzięki ;) Pójdę tam, to sie zobaczy :-P

*topic
Widział ktoś Kawaler miecza? Bo mi kumpel polecał, ale sam nie wiem co o tym myśleć :o

Chesterkaa 08-05-2008 21:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rohas (Post 2046306)
A może interesuje Cię oglądanie przez przeglądarkę? Jeżeli tak, to polecam moją ulubioną stronkę:
http://kreskowki.fani.pl
;]

Dzieki :* zapomnialam, ze ta strona istnieje odkad mi sie mozilla wyczyscila XD Jestem przy trzecim odcinku :) Calkiem mile. Kojarzy mi sie troche z He Is My Master :P

Rohas 09-05-2008 20:37

Skończyłem Air. Fakt, ostatni odcinek był baaaardzo wzruszający, ale jakoś (ledwo :p) obyło się bez łez. Anime jest miodzio. Pomimo, że jest to raczej wzruszające/smutne, to momentami, też można się pośmiać z niektórych rzeczy. Polecam wszystkim ;)

Nadrill 09-05-2008 21:22

Dobra, mam ochotę na śmieszne anime. Już dostawałem propozycje, jednak szukam jakiegoś, które zobaczę online, nie mam ochoty teraz ściągać.

Walekifa 09-05-2008 22:19

W Soul Eater w sumie jest całkiem sporo śmiesznych rzeczy (przynajmniej na mój gust) Szczególnie 3 odcinek,bo też mam lekką manię na punkcie tego, co ten koleś ; p Niestety ukazuje się rzadko,bo nowe jest. No i na pewno są jakieś śmieszniejsze anime,bo komedia to nie jest. Ale fajne,nie powiem.

Tompior 09-05-2008 22:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nadrill (Post 2048407)
Dobra, mam ochotę na śmieszne anime. Już dostawałem propozycje, jednak szukam jakiegoś, które zobaczę online, nie mam ochoty teraz ściągać.

Green Green - 12+1 odcinkow :) Zboczony humor, ale smieszny ;>
A jezeli cos dluzszego to Love Hina (okolo 24 odc + 3-4 ova)

Wszystko mozna zobaczyc online na VeohTV

@down: jezeli ktos lubi zboczony humor to green green jest ok ;> No i wiadomo, ze jest tepe. Dlatego smieszne :D

Chesterkaa 10-05-2008 00:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tompior (Post 2048547)
Green Green - 12+1 odcinkow :) Zboczony humor, ale smieszny ;>
A jezeli cos dluzszego to Love Hina (okolo 24 odc + 3-4 ova)

Wszystko mozna zobaczyc online na VeohTV

IMO to sa strasznie tepe anime, ale mozna sie klocic : D faktycznie sa "smieszne". Zalezy co kto lubi ^^

Rayza 10-05-2008 01:03

LH anime,ssie,ale manga to co innego :)....,Girls bravo to zabawne ecchi ....

Grocix 10-05-2008 10:05

Ja teraz jestem na 23im odcinku Death Note. Musze powiedziec, ze wciagajace i ciekawe ;)

Rekin Master 10-05-2008 20:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rohas (Post 2048336)
Skończyłem Air. Fakt, ostatni odcinek był baaaardzo wzruszający, ale jakoś (ledwo :p) obyło się bez łez. Anime jest miodzio. Pomimo, że jest to raczej wzruszające/smutne, to momentami, też można się pośmiać z niektórych rzeczy. Polecam wszystkim ;)

kurde. mnie to w ogóle nie ruszyło ;/ nie żebym robił z siebie jakiegoś 'jestem zajebiaszczy, bo mnie nic nie wzrusza!', ale nie czułem żadnego smutku.
Spodziewałem się czegoś lepszego.

Hodal 10-05-2008 20:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rekin Master (Post 2050133)
kurde. mnie to w ogóle nie ruszyło ;/ nie żebym robił z siebie jakiegoś 'jestem zajebiaszczy, bo mnie nic nie wzrusza!', ale nie czułem żadnego smutku.

Nie znasz się ;)

Rohas 10-05-2008 21:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rekin Master (Post 2050133)

No wiesz, ogólnie to anime nie wzruszało, ale niektóre momenty było smutne i czasem nawet bardzo. No ale to moje odczucia :P

*Hodal
No bez jaj, nie każdy musi się zalewać łzami jak patrzy na Air'a ...

*M&A
Oglądam Chobits (11 ep. aktualnie) i powiem jedno - zayebyste :D Wiele śmiechu i w ogóle. Jak najbardziej godne polecenia jako anime (w pewnym sensie) komedia : P

Zalgadis 12-05-2008 07:14

http://pl.youtube.com/watch?v=2WQyu3...eature=related UWAGA

No to już wiemy z czego Kishi zgapiał pomysł.
Czy naruto nadal jest przez was uważane za oryginalne?
Oczywiście nadal lubię Naruto ^^.

Tompior 12-05-2008 10:05

Adres URL zawierał nieprawidłowy identyfikator filmu wideo.

Btw. Rownie dobrze mozna powiedziec, ze Naruto byl zainspirowany Dragon Ballem.

Zalgadis 12-05-2008 13:42

http://pl.youtube.com/watch?v=2WQyu3...eature=related

Teraz powinno działać.
No ale zobacz jakie podobieństwo ;p

Grocix 20-05-2008 20:30

Ja ostatnio dokonczylem Death Note (robi swietne wrazenie, perfekcyjny wybor jako pierwsze porzadne obejrzane anime), a dzis skonczylem Green Green (fajne, ale po zakonczeniu mam taki, mm... melancholijny nastroj). Co moglibyscie mi polecic do obejrzenia?:)

@Down
Dzieki, narazie leca pierwsze 3 odcinki. Obejrze to podziele sie wrazeniami.

Rayza 20-05-2008 20:53

lucky star?

Chesterkaa 20-05-2008 21:04

Ja moge ze spokojem poliecic Paradise Kiss obejrzalam w jeden dzien [o w sumie w dwa] jeden po drugim odcinku ;] Jednego wieczora 10, a nastepnego "ranka" jak tylko wtalam obejrzalam 2 koncowe ;] Teraz ogladam Loveless czy jakos tak, ale to raczej pozycja dla ludzi niehomofobicznych ;]Jestem na 8 odcinku i jest calkiem, calkiem tylko, ze narazie nie mam czasu na obejrzenie pozostalych 4 odcinkow ; /

Hodal 21-05-2008 14:31

A ja Code Geass ;) niedawno nawet 2 sezon wyszedł

recenzja : http://anime.tanuki.pl/strony/anime/...elouch/rec/944

Thero 21-05-2008 14:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rohas (Post 2050254)
*M&A
Oglądam Chobits (11 ep. aktualnie) i powiem jedno - zayebyste :D Wiele śmiechu i w ogóle. Jak najbardziej godne polecenia jako anime (w pewnym sensie) komedia : P

Ja kiedyś myślałem, jak pewnie większość ludzi oglądających anime, że ecchi to gatunek dla napalonych pajaców. Oj, jak bardzo zmieniłem zdanie po obejrzeniu Chobitsa. :D Do dzisiaj mi się humor poprawia, jak przypominam sobie odcinek o sieciowym erpegu.

Rayza 21-05-2008 15:05

Ja zacząłem oglądać Code Geass dziś,jakoś mi sie to niezbyt podoba,ale ciekawość co sie stanie potem jest silniejsza...
i Skończyłem oglądać Lucky Star ;(,było takie Fajne....

Chesterkaa 21-05-2008 16:44

Nie mowiecie mi o Code ~ juz rzygac mi sie tym chce. Kolezanka tak sie podnieca, ze na kazdej i lekcji przerwie mi dupe zawraca i kolezankom jak nie lubi suzaku i w ogole ciagle ma z tym opisy na gg, po prostu swira mozna dostac o.O

Hodal 21-05-2008 17:14

Rotfl też nie lubie Suzaku xDD Każdy ma swój gust ;))

Rayza 21-05-2008 17:17

@Usako
Heh to masz pecha : D..
To może zna ktoś jakieś dobre anime typu: Kryminał coś jak Death Note,czy Humor jak Lucky Star?

Chesterkaa 21-05-2008 19:18

Ouran High School Host Club XD jak z komedii : D

Tompior 21-05-2008 20:16

Dzisiaj mialem ostatnia mature, wiec zaczynaja mi sie wakacje do konca wrzesnia :D

Oto co zamierzam obejrzec w tym czasie:

OHSHC
Dokoncze zero no tsukaima
Bleach
Lucky Star
Girls bravo(?)
Elfen Lied
Great Teacher Onizuka
One Piece
Chobits
Spirited Away
Macie jeszcze jakies propozycje? ;> Bo to co wymienilem, to starczy moze na pol miesiaca :P A moze jakies kinowki? :>

[te juz widzialem, wiec ich nie wpisujcie]
Dragon Ball
Naruto
Onegai Teacher
Onegai Twins
Death Note
Green Green
Ichigo 100%
Byousoku 5 centimeter
Toki wo Kakeru Shoujo
Love Hina
Fullmetal alchemist
Appleseed

Thero 21-05-2008 20:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tompior (Post 2068730)

Macie jeszcze jakies propozycje? ;> Bo to co wymienilem, to starczy moze na pol miesiaca :P A moze jakies kinowki? :>

Dragon Ball
Naruto
Onegai Teacher
Onegai Twins
Death Note
Green Green
Ichigo 100%
Byousoku 5 centimeter
Toki wo Kakeru Shoujo
Love Hina
Fullmetal alchemist
Appleseed

Myślę, że spodobało by ci się: Clannad, Great Teacher Onizuka, Hellsing, Cowboy Bebop, Air, Haibane Renmei... może Chobits. Z kinówek to mi się bardzo podobało Spirited Away (coś cudownego, choć bardziej przypominającego baśń), było nawet ostatnio w TV (6 stycznia), jest jeszcze Grobowiec Świetlików, Księżniczka Mononoke... starczy? :D

Rayza 21-05-2008 21:09

Tasiemca One piece,Kinówki : Death Note The Move,The Move 2....
mmm,......

Hodal 21-05-2008 21:45

Grobowie Świetlików, Clannad, Kanon, Air

Tompior 21-05-2008 22:41

Oba filmy DN widzialem. Ogolnie straszny crap ;)
One piece dodaje do listy. Great teacher onizuka tez. Chobits rowniez ;D
No i kinoweczka - Spirited Away.

Dzieki Thero, za dobre propozycje :D

ZenekGrab 21-05-2008 23:16

A oglądaliście też może DN Live Action polecam

Rayza 22-05-2008 02:44

to wersja Anime, czy wersja Realistyczna ?

Chesterkaa 22-05-2008 11:46

Ja polecam Chrno Crusade ,Higurashi no naku koro ni kai i jeszcze xxxHolic (nie to nie hentai)

ZenekGrab 22-05-2008 14:44

DN wersja realistyczna ale i tak warta obejrzenia.

Corgar Frizz 22-05-2008 16:10

I znowu dawno mnie tu nie było, rok się kończy więc nie bardzo mam czas na anime ( nie nie uczę się, jakoś tak weny na oglądanie nie mam), albo biorę się za rysowanie. Jakoś tak mnie wzięło. Kumpel narysował jakieś oko, potem przerysowałem... i całkiem fajnie mi idzie... tylko teorii jest dużo jak się chce proporcje ciała zachować.

Swoją drogą w pierwszym poście jest lista anime jakie widziałem, ale to dawno temu. Umieszczą nową listę v2.0 i plan na najbliższe miesiące bo ktoś chciał jakieś anime na wakacje.

Obejrzane(lub w trakcie oglądania):

1.Naruto
2.Shippuuden
3.Bleach
4.Full Metal Alchemist
5.Bakuretsu Tenshi
6.Bokusatsu Tenshi Dokuro-chan
7.Bokusatsu Tenshi Dokuro-chan 2nd series
8.Shakugan no shana
9.Shakugan no shana second
10.Devil May Cry
11.Hellsing
12.Disgasea
13.Air TV
14.Green Green
15. Onegai Teacher
16.Zero no tsukaima
17.Ouran Hight School Host Club
18.Haruhi Suzumiya no Yuuutsu
19.Tokimeki Memorial: Only Love
20.Soul Eater
21.Lucky Star
22.Tenjou Tenge
23.Clannad
24.Tiger Mask xD
25.He is My master
26.Ikkitousen
27.Death Note
28.Witch Hunter Robin
29.Slayers
30.Sailor Moon
31.Fate/Stay Night
32.Elfen Lied

Do Obejrzenia przez wakacje:

1.Kanon
2.Shuffle!
3.Neon Genesis Evangelion
4.Hellsing Ultimate
5.Kaze no Stigma
6.Karakon
7.Ninja Scroll
8.Full Metal Panic
9.Full Metal Panic fumoffu
10.Full Metal Panic: Second Raid
11.Code Geass
12.Black Lagoon
13.Myself-Yourself
14.Love Hina
15.Ichigo 100%
16.Dragon Ball
17.Air Gear
18.Chrno Crusade
19.Maki Sengi
20.Onegai Twins
21.Trigun
22.Gundam Seed

Jak znacie coś godne polecenia to piszcie, bo znając mnie obejrzę to wszystko do wakacji -.-.

Corgar Frizz

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:03.