Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Xerena (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=198)
-   -   Ogolne wydarzenia.. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=142326)

Vacek 06-11-2007 23:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez wrogonastawiony (Post 1732760)
W sumie to na kazdego sie cos znajdzie ;p Jezeli ktos jest niewinny a robią na nim PA to sprawa moze trafic do gamemasterow. Szkoda tylko ze wiekszosc graczy nie zna zasad gry bo zamiast to czytac woleli wbijac kolejne levele >: )

Ktoś tam pytał o nowe światy, musze was zmartwic bo w tym roku znowu ich nie bedzie. Jezeli juz jakims cudem wyjda, to pewnie non pvp.

1) "Jezeli ktos jest niewinny a robią na nim PA to sprawa moze trafic do gamemasterow." Gówno o tym wiesz ;)
2) "Ktoś tam pytał o nowe światy, musze was zmartwic bo w tym roku znowu ich nie bedzie. Jezeli juz jakims cudem wyjda, to pewnie non pvp." - Skąd możesz o tym wiedzieć, skoro nikt z Custommer Support nie powiadomił o tym nikogo? Nawet na Tutor Board nie było nic o tym. Jasnowidz?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez wrogonastawiony (Post 1732625)
Lerom to plecy z morgany miał ;d Przynajmniej tak mi mowił, wkoncu na 26 lvlu expił sobie na luzaku z rs'em ;p

Lerom miał na Xerenie dość dobrego chara już wcześniej, ale zaczął od nowa z pewnego względu.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez krzysheak
A co do Leroma to nie jest pa o ile wiem, wiec nie wiem skad ten rs, moze i ma kumpli w tengu wiec w sumie zly przyklad.

Wbił RS na tym, że zabijał nooby, które zabierały mu spirki jak trenił ;)

wrogonastawiony 07-11-2007 08:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vacek (Post 1733853)
1) "Jezeli ktos jest niewinny a robią na nim PA to sprawa moze trafic do gamemasterow." Gówno o tym wiesz ;)

Oke, rozjasnij mój umysł i powiedz mi gdzie się myle :) Jezeli niewiesz to juz full ludzi poległo za PA.

Cytuj:

2) "Ktoś tam pytał o nowe światy, musze was zmartwic bo w tym roku znowu ich nie bedzie. Jezeli juz jakims cudem wyjda, to pewnie non pvp." - Skąd możesz o tym wiedzieć, skoro nikt z Custommer Support nie powiadomił o tym nikogo? Nawet na Tutor Board nie było nic o tym. Jasnowidz?
Poprostu mam mózg? I go uzywam ? Masz ponad 70 światów pvp z czego tylko kilka zapełnionych, taaak cipsoft zrobi nowy świat zeby horda ludzi znow robila wyscig szczurów, 'BO ONI CHCA ZAWLADNAC SOBIE SERWEREM'.

Pavvulonik 07-11-2007 11:20

Nargoriel padl tylko nie pisze na czym :P

Golden'Fanatyk 07-11-2007 16:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pavvulonik (Post 1734093)
Nargoriel padl tylko nie pisze na czym :P

Nargoriel padl na dlu (POI)

Vacek 07-11-2007 17:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez wrogonastawiony (Post 1734013)
Oke, rozjasnij mój umysł i powiedz mi gdzie się myle :) Jezeli niewiesz to juz full ludzi poległo za PA.

W dalszym ciągu gówno o tym wiesz. Niestety tylko gildia na Amerze do tej pory została naprawdę ukarana za PA i to nawet nie było zbliżone do tego, co się dzieje na Xerenie. Ah, zapomniałbym... Zdecyduj się czy używasz polskiego czy angielskiego jak piszesz. I jeszcze jedno, nie "niewiesz" tylko "nie wiesz".

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez wrogonastawiony (Post 1734013)
Poprostu mam mózg? I go uzywam ? Masz ponad 70 światów pvp z czego tylko kilka zapełnionych, taaak cipsoft zrobi nowy świat zeby horda ludzi znow robila wyscig szczurów, 'BO ONI CHCA ZAWLADNAC SOBIE SERWEREM'.

Widocznie nie masz mózgu. CIPsoft traci dość dużo potencjalnych klientów. Opłaca im się zrobić nowy serwer czy 2 ;) Jednakże to czy serwery powstną czy nie, nie jest wiadome nikomu ;)

enderty 07-11-2007 18:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Golden'Fanatyk (Post 1734321)
Nargoriel padl na dlu (POI)

jak padl to pewnie musiala byc jakas cofka bo w smierciach tego nie ma

Golden'Fanatyk 08-11-2007 00:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez enderty (Post 1734545)
jak padl to pewnie musiala byc jakas cofka bo w smierciach tego nie ma

nie bylo cofki, byl za to masskick i wlasnie dlatego padl..

(nie wiem, dlaczego deathlist nic nie pokazuje)

@co do nowych serwerow,

moim zdaniem bd jeszcze w tym roku, ale non-pvp ;S

enderty 08-11-2007 09:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Golden'Fanatyk (Post 1735204)
nie bylo cofki, byl za to masskick i wlasnie dlatego padl..

(nie wiem, dlaczego deathlist nic nie pokazuje)

@co do nowych serwerow,

moim zdaniem bd jeszcze w tym roku, ale non-pvp ;S

nalezy zawsze patrzec czy servery sa pelne niestety zaden regular pvp nie jest pelny wiec nowego nie wystawia bo chociaz gracie w gierke rpg to jednak cipem rzadza prawa ekonomii bo oni na tym musza wyjsc na + :P

enderty 08-11-2007 12:58

@sarendial

nvm .........

slayton 08-11-2007 14:17

Glowr

Nov 08 2007, 07:55:54 CET Killed at Level 58 by Trixerena
and by Wiz Eagleheart

:(

Luksus 08-11-2007 14:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sir-Babolek (Post 1657965)
Call me Maxu a raczej Pan Maxu dla Ciebie, w pizde to dostawaliście od początku, i szkoda ze war sie skończył bo nudy są a tak to pare DEER'ów było by do ujebania

O czesc penero. Przez ostatnie 2-3 miesiace mialem okazje przekonac sie, ze twoje slowo jest warte mniej niz kilo kartofli. No ale czego sie nie robi dla pixeli prawda? bahah

Skotek 09-11-2007 23:02

Postawiajcie troche screenów ;D

ElynAlvia 10-11-2007 14:00

jak chcesz ssy to zaloz temat w zdjeciach o xerenie :> o ile ktos by je tam wklejal ;p

strausss 11-11-2007 00:00

Czyżby Samek emberius kończył z Xerena?
allegro.pl/item266028976_tibia_xerena_okazja_113_ek
może się mylę ale w ofercie sprzedaży jest 113ek z 87 axem i 79 shieldem a na tibia.com tylko Samek ma takie "parametry"
link niepełny,znajdzcie sobie sami na allegro jeśli ktoś ciekawy

enderty 11-11-2007 18:12

formula na max hita

czyli tak:
"wspolczynnik dla ataku" razy "skill" razy "attack broni" dzielone przez 100 plus lvl% ale nie wiecej niz skil

przyklad: paladin ze spearem (att:25) skill 60 in full attack (wspolczynnik 7)z level 30

7 x 60 x 25 / 100 + 30%= 136.5 ~137

gdzie:
7- wspolczynnik full atack mode ( 5 balance, 3 full def)
60- skill in dist
25- attack spear
100- zawsze dzielone na 100
30%- poniewaz ma 30 lvl notka! ten x% nie moze przekroczyc skila wiec jesli paladin ma 70 lvl doda sie tylko 60%

albo moze przekroczyc...musisz zapytac h lvl gracza jaki jest jego max hit i jesli przekracza kalkulacje z tej formuly to lvl% limit sie nie liczy

it's like:
"factor for attack" times "skill" times "attack of weapon" divided by 100 plus lvl% but no more than skill

example: paladin with spear (att:25) skill 60 in full attack (factor 7) with level 30

7 x 60 x 25 / 100 + 30%= 136.5 ~137

where:
7- is factor for full atack mode ( 5 for balance, 3 for full def)
60- skill in dist
25- attack of spear
100- is always devided by 100
30%- because he is 30 lvl note! that x% cant exceed skill of player so if our paladin had 70 lvl he would only add 60%

or maybe it can exceed... u must ask h lvl player what is his max hit and if it exceeds my calculations then lvl% limit is not valid

Waldo1910 11-11-2007 23:13

Czyżby mała wojna Opportunities vs. Voorsting ?:P

Golden'Fanatyk 12-11-2007 14:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Waldo1910 (Post 1741435)
Czyżby mała wojna Opportunities vs. Voorsting ?:P

Falcon vs Voorsting jak cos

Skramer 12-11-2007 15:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Golden'Fanatyk (Post 1741943)
Falcon vs Voorsting jak cos

Chcesz taka wojne bo dobrze wiesz, ze Ciebie obroni Tengu w razie czego.. Opportunities by w pizde dostali i tyle Ci powiem [; I oboje dobrze wiemy ze sam przeciwko calej guild jestes nikim

Voorsting > Falcon Morales

ysiu 12-11-2007 16:16

Ta Scramer ty juz swoje w pizde dostales wiec sie nie wypowiadaj co do wojny to jak bedzie wierz mi ze voorsting nie bedzie mialo lekko... 2ga sprawa Tengu nie ingeruje w to co sie dzieje poza gildia ...

Master Bonczek 12-11-2007 18:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ysiu (Post 1742069)
Ta Scramer ty juz swoje w pizde dostales wiec sie nie wypowiadaj co do wojny to jak bedzie wierz mi ze voorsting nie bedzie mialo lekko... 2ga sprawa Tengu nie ingeruje w to co sie dzieje poza gildia ...

Nie bedzie mialo lekko bo co? Sam Falcon moze im co najwyzej lache z przytupem opier**lić :) Kozaka rżnie bo wie, że Tengu nie da go shuncić (przynajmniej tak mu się wydaje). I jeżeli sam falcon mówisz, że jest to wojna ty vs voorsting to mam nadzieje, że nie będe widział twoich lamusów latających za voorstingami :)

Skramer 12-11-2007 19:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ysiu (Post 1742069)

Chuj ci na imie. Moze "w pizde dostalem" ale ty mi mozesz possac. Co zrobiles na xerenie? nic! Taki kozak jestes bo ustawiony na servie.. wez dziecko przestan grac. Jedyne co to zgadzam sie tutaj z Bonczkiem ktory ostatnio lezal najebany w rowie <3

PS.
Oct 24 2007, 17:11:21 CEST Killed at Level 71 by Chamberlain
Co do tego ustawienia na servie widze ze nie do konca.. ahh ahh ahh!

krzysheak 12-11-2007 19:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Skramer (Post 1742511)
Chuj ci na imie. Moze "w pizde dostalem" ale ty mi mozesz possac. Co zrobiles na xerenie? nic! Taki kozak jestes bo ustawiony na servie.. wez dziecko przestan grac. Jedyne co to zgadzam sie tutaj z Bonczkiem ktory ostatnio lezal najebany w rowie <3

PS.
Oct 24 2007, 17:11:21 CEST Killed at Level 71 by Chamberlain
Co do tego ustawienia na servie widze ze nie do konca.. ahh ahh ahh!

Chuj ci w dupe lamusie... Bycie kamikaze ktory pada jak pies to nie sztuka ,natomiast sztuka jest zeby sie wybic co takiemu chujowi jak ty sie nie udalo...
Kthxbye (dalej selluj swojego chuj wartego chara na allegro ale jakbys mogl to cipa w kubel na tym forum :) )

Master Bonczek 12-11-2007 19:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez krzysheak (Post 1742545)
Chuj ci w dupe lamusie... Bycie kamikaze ktory pada jak pies to nie sztuka ,natomiast sztuka jest zeby sie wybic co takiemu chujowi jak ty sie nie udalo...
Kthxbye (dalej selluj swojego chuj wartego chara na allegro ale jakbys mogl to cipa w kubel na tym forum :) )

Odezwał się ten co sie wybil... a nawet pz nie może wbić bo deski zarwie :) a o padaniu jak pies to popatrz na swoją death liste a potem komentuj.

Freddd 12-11-2007 20:08

@ ysiu i krzysheak
W dupie byliscie gówno widzieliscie. jak Skramer i Bonczek próbowali wygrac war ze szwedami to wy co robiliscie wtedy?? Gówno pewnie baliscie sie ze gdy pomozecie WBK w wojnie to stracicie swoje postacie a Skramer, Bonczek oraz WBK wtedy mieli wyjebane czy padna czy nie. Tak wiec zamknijcie mordy i idzcie polizac jeszcze Tengusom jak tak szwedów kochacie.
A co do wojny Falcona z Voorsting. Sam Falcon moze jedynie pale im polizac ale wszyscy dobrze wiedza ze jak Falcona zaczna bic to Tengu przyleci i ludzie z Voorsting beda mieli pozamiatane.

Vacek 12-11-2007 21:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Freddd (Post 1742679)
@ ysiu i krzysheak
W dupie byliscie gówno widzieliscie. jak Skramer i Bonczek próbowali wygrac war ze szwedami to wy co robiliscie wtedy?? Gówno pewnie baliscie sie ze gdy pomozecie WBK w wojnie to stracicie swoje postacie a Skramer, Bonczek oraz WBK wtedy mieli wyjebane czy padna czy nie. Tak wiec zamknijcie mordy i idzcie polizac jeszcze Tengusom jak tak szwedów kochacie.
A co do wojny Falcona z Voorsting. Sam Falcon moze jedynie pale im polizac ale wszyscy dobrze wiedza ze jak Falcona zaczna bic to Tengu przyleci i ludzie z Voorsting beda mieli pozamiatane.

Rasista. :(

ysiu 12-11-2007 21:33

Ludzie okrutnie sie spinacie wojna juz jest i bedziemy walczyc mimo ze maja przewage. Co do Falcona to juz nie wiadomo jakie stanowisko wybral aktualnie sie wstrzymuje... a co do WBK to nie moglem wam pomoc ani przeszkodzic w zaden sposob mialem ~35lvl i nie boje sie stacic chara to jest gra ma byc smiesznie. Jak bedzie zobaczymy, co do skramera to powiedzialem to nie do konca w negatywnym sensie bo walczyliscie nawet jak bylo wiadomo ze wjebiecie i respect wam za to. Zaraz mnie zwyzywali za niewiadomo co ....

Varcetti 12-11-2007 21:49

Nie mówcie od razu że będzie wojna Falcon vs Voorsting. Już nie raz pa'owali, ostatnio nawet wypowiedzieli mojej gildii wojne (Swoosh). Cóż gildia się posypała i posypały się paymenty dla tych co odeszli. Należy się im. Cóż sądze że przy dobrym zgraniu Opportunities dało by radę Voorsting.

Varcetti 12-11-2007 21:49

Napewno do wojny ktoś się dołączy, narazie należy czekać jak się sprawa dalej potoczy.

krzysheak 12-11-2007 22:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Varcetti (Post 1742916)
Napewno do wojny ktoś się dołączy, narazie należy czekać jak się sprawa dalej potoczy.

1. padlem poniewaz mam drugiego kompa i troche net slabiej dziala ze wzgledu na router i rozkminiam poki co.
3. od pk padlem 1x :) mialem tez 2 wojny na ruberze
4. nie chowalem sie jak byla poprzednia wojna , po prostu gralem na innym servie
5. moglbym nie dochodzic do wojny jeszcze nie podjalem decyzji zwazywszy ze mam ziomow w obu gildiach ale ci co mnie znaja to juz wiedza co zrobie :). Napewno nie dam dupy :D

Waldo1910 12-11-2007 22:04

btw ysiu. a co sie stało, że znow trzymasz strone falcona? z tego co pamietam to byles na ventrilo wbk i ostro po falconie jechałeś jaki to on nie jest i wogole ... ;p

Freddd 12-11-2007 22:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vacek (Post 1742878)
Rasista. :(

nie jestem rasista :) Napisalem tak poniewaz Tengu wiele zlego zrobilo na tym srewie polakom i to oni raczej powinni byc nazywani rasistami nie ja :D

Skramer 12-11-2007 22:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ysiu (Post 1742880)
Ludzie okrutnie sie spinacie wojna juz jest i bedziemy walczyc mimo ze maja przewage. Co do Falcona to juz nie wiadomo jakie stanowisko wybral aktualnie sie wstrzymuje... a co do WBK to nie moglem wam pomoc ani przeszkodzic w zaden sposob mialem ~35lvl i nie boje sie stacic chara to jest gra ma byc smiesznie. Jak bedzie zobaczymy, co do skramera to powiedzialem to nie do konca w negatywnym sensie bo walczyliscie nawet jak bylo wiadomo ze wjebiecie i respect wam za to. Zaraz mnie zwyzywali za niewiadomo co ....

text w stylu "Ta Scramer ty juz swoje w pizde dostales wiec sie nie wypowiadaj" oczywiscie nie jest w negatywnym sensie [; Teraz zrobili wam wojne.. i tak pomiedzy nami... jesli nie wykazecie sie niczym szczegolnym.. to swe was dojebia.. i po co wam bylo takie kozaczenie? Ciekawe czy mogash zrobi pz jak bedzie w wojnie tak jak dzisiaj zrobil pz na mnie! Pozdro..

Viltherius 12-11-2007 22:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Waldo1910 (Post 1742965)
btw ysiu. a co sie stało, że znow trzymasz strone falcona? z tego co pamietam to byles na ventrilo wbk i ostro po falconie jechałeś jaki to on nie jest i wogole ... ;p

Nie żebym go bronił ale ta gra zmienia ludzi. Jeśli nie wierzysz to lepiej uwież:)

ysiu 12-11-2007 23:56

Nie moge zaprzeczyc byla sprzeczka i to ladna. Ale wpadlem tam wypilismy pare browarow i sie dogadalismy.

wrogonastawiony 13-11-2007 06:16

Hahaha, czuje ze voorsting wam pokaze kto tu rządzi ;d
Tak mi sie wydaje, czy to nie jest jakas prowokacja ze strony Tengu ? Mieliby dobry powód zeby wydupczyć Falcona i jego ekipe ;p

krzysheak 13-11-2007 09:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez wrogonastawiony (Post 1743400)
Hahaha, czuje ze voorsting wam pokaze kto tu rządzi ;d
Tak mi sie wydaje, czy to nie jest jakas prowokacja ze strony Tengu ? Mieliby dobry powód zeby wydupczyć Falcona i jego ekipe ;p

Nom juz maja :P

enderty 13-11-2007 09:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez krzysheak (Post 1743438)
Nom juz maja :P

no i jest wojna voorsting vs. opportunity

krzysheak 13-11-2007 11:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez enderty (Post 1743444)
no i jest wojna voorsting vs. opportunity

Jak Opp~ przegra to polacy na xerenie beda mieli conajmniej 5x gorzej niz teraz maja xP

enderty 13-11-2007 11:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez krzysheak (Post 1743476)
Jak Opp~ przegra to polacy na xerenie beda mieli conajmniej 5x gorzej niz teraz maja xP

a czy kiedys mieli dobrze? lol to jest szwedzki serv i tyle :P

Varcetti 13-11-2007 12:37

Na tym servie nigdy nie było łatwo. Po wojnie mega power abusing ze strony szwedów, wypowiadanie wojen, szukanie błachych reasonów, paymenty za nic itp.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:14.