Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Multimedia, problemy? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=153230)

Aae 23-11-2008 08:37

No to nie wiedziałem, bo nie gram w te gry. No, ale w innych mmorpg'ach nie mam lagów : |

Temox no masz rację : | , ale dlaczego muszą być akurat na tibii ? :<<

Jakoś w MU itp. mogę sobie pograć normalnie omfg.

Weź jaki żaal* xdd.

* normalnie tak nie mówię no, ale na to co się dzieje po prostu brak mi słów. ^^

Aha jak tam wasze lagi ? Bo ja teraz nie mam, ale nie chce iść expić, bo pewnie zaraz będą .

A u was jak ?

Shea 23-11-2008 11:47

Tez nie miałem lagów np: w conquer online
teraz to ciężko się w a-albionu gra :D
na youtube filmik 3min wygrywam z 10 :D

oii stracą klientów :)
ja czekam tylko na koniec promocji i bb :)

Aae 23-11-2008 12:05

Racja, bo tibia raczej graczy nie straci. Ona jest tu poszkodowana i cipsoft, bo gra mniej ludzi w tym okresie. No i ja na przykład miałem zamiar pacca kupić, ale teraz już sam nie wiem, bo jak będą takie lagi to tylko kasa w błoto ~.~

Xaviour 23-11-2008 12:06

Gram sobie na OTSach i nie można narekać, ale to pewnie młoda godzina:)

Temox 23-11-2008 12:08

Idzcie w moje slady, rozwiazalem umowę zrobilem im awanture i 2 dni lagow nie mailem.. do teraz xD

To sie nie skonczy poki:

1) Spam telefonow
2) Brak klientow :)

Aae 23-11-2008 12:08

Ja nawet nie wbijam teraz, bo i tak zaraz będzie lagować. ^^

A na ots też próbowałem grać to muliło ostro. Tylko o dziwo to był ots 8.31, a gdy wbiłem na jakiś 7.6 to nie miałem lagów. Tzn. były takie "otsowe", że co jakiś czas był taki lag pewnie przez save, ale grać się dało o każdej porze. o0

ale dla mnie ots, a real tibia to wielka przepaść.

OTS może paść po dwóch dniach,a tibia była, jest i mam nadzieje, że będzie jak najdłużej xd.

przynajmniej mogę sobie poczytać i się dowiedzieć ciekawych rzeczy jak nie gram :D

Shea 23-11-2008 13:51

23.11.2008r.
Niedziela
13:38
Nadal zamulony internet.

:D:D

Aae 23-11-2008 14:00

Mi dziś nie laguję, ale expić jeszcze nie idę. Dobry znak. ;d

ale fajnie śnieg pada :p

Xelius 23-11-2008 14:08

A tak żeby nie zakładać nowego tematu:

Chce założyć sobie internet netii, a mam telefon w tpsa czy muszę zmieniać telefon na netie czy mogę mieć w tpsa a internet w netii?;)

Aae 23-11-2008 14:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xelius (Post 2346872)

Chce założyć sobie internet netii, a mam telefon w tpsa czy muszę zmieniać telefon na netie czy mogę mieć w tpsa a internet w netii?;)

Jak ja miałem kablówke w vektrze, a chciałem neta w multimedii to musiałem zmienić i kablówkę, ale może w twoim przypadku jest inaczej.

Rossie 23-11-2008 14:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xelius (Post 2346872)

Wydaje mi sie ze nie musisz. Kable telefoniczne masz i im to powinno wystarczyc. Tyle ze za internet bedziesz wiecej placil poprostu, tak to pewnie bys mial jakas zniżkę ze to ze masz u nich i telefon i internet.

A czemu Neostrada Ci nie odpowiada? Ja przez 5 lat nie miałam z nimi problemu...teraz się niestety przeprowadziłam i musiałam zmienić internet.

Co do naszych lagow...to jest bank multimedia...bo serwer kurnika.pl raczej nie znajduje sie na serwerach niemieckich ani nic i jakos tez nie za bardzo da mi rade grac...u mnie 1min =2 min jak nie wiecej takie mam opoznienie a nigdy takiego problemu nie mialam...wiec problem lezy u nich...a ja mam juz resztki cierpliwosci...
I tu nie chodzi o to ze nie moge sie doczekac kiedy sobie przyexpie czy cos...tylko poprostu w*****a mnie to ze olewaja problem i gowno sobie robia ze zglaszanego problemu...

Xelius 23-11-2008 14:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rossie (Post 2346905)
Wydaje mi sie ze nie musisz. Kable telefoniczne masz i im to powinno wystarczyc. Tyle ze za internet bedziesz wiecej placil poprostu, tak to pewnie bys mial jakas zniżkę ze to ze masz u nich i telefon i internet.

A czemu Neostrada Ci nie odpowiada? Ja przez 5 lat nie miałam z nimi problemu...teraz się niestety przeprowadziłam i musiałam zmienić internet.

Co do naszych lagow...to jest bank multimedia...bo serwer kurnika.pl raczej nie znajduje sie na serwerach niemieckich ani nic i jakos tez nie za bardzo da mi rade grac...u mnie 1min =2 min jak nie wiecej takie mam opoznienie a nigdy takiego problemu nie mialam...wiec problem lezy u nich...a ja mam juz resztki cierpliwosci...
I tu nie chodzi o to ze nie moge sie doczekac kiedy sobie przyexpie czy cos...tylko poprostu w*****a mnie to ze olewaja problem i gowno sobie robia ze zglaszanego problemu...

Nie chce odchodzić z neo, bo jej nie mam xD mam teraz neta radiowego i chce zmieniać bo nie da się nic robić w zimę;) a netia jest po prostu tańsza od neostrady i każdy ją poleca.

Aae 23-11-2008 14:44

No tak mnie też do wkurza, że oni sobie wszystkich olewają. No, bo co ich obchodzą nasze gry.

Też do nich maila napisałem to kazali się skontaktować telefonicznie. Co to za różnica ? Chyba po to maila dają, żeby w razie problemu do nich pisać, a taką pomoc to ja mam w dupie. X(

Litin_Kaire 23-11-2008 17:34

Mylisz sie, sprawe przez telefon zalatwisz w 10 minut max, a przez maila bedziesz pisac z nimi przez 3 tygodnie, bo oni tak na to odpowiadaja :D
Radze ci zadzwon do nich i powiedz w czym lezy problem, ja dzwonilem wczoraj i czekam na odpowiedz, bo maja do mnie zadzwonic..
Lagi dalej wystepuja -.- Ale juz coraz "niby" mniejsze ;)
Pozdro i oby nie bylo jutro lagow!

Temox 23-11-2008 17:42

Ja też mala poprawe widze, od piatku laguje mniej,

Masz racje z tym klientem, problem u mnie np. wystepuje dopiero od 8.31 patcha, pierwszego dnia, ciekawe ocb ;)

Aae 23-11-2008 18:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Litin_Kaire (Post 2347184)
Mylisz sie, sprawe przez telefon zalatwisz w 10 minut max, a przez maila bedziesz pisac z nimi przez 3 tygodnie, bo oni tak na to odpowiadaja :D
Radze ci zadzwon do nich i powiedz w czym lezy problem, ja dzwonilem wczoraj i czekam na odpowiedz, bo maja do mnie zadzwonic..
Lagi dalej wystepuja -.- Ale juz coraz "niby" mniejsze ;)
Pozdro i oby nie bylo jutro lagow!

mi odpisali po około 3 godzinach ;d

no, ale masz rację lepiej zadzwonić. chociaż już jest coraz lepiej, więc nie wiem czy się opłaca. zobaczymy jak będzie. jak jutro będą to dzwonie od razu X(

noo dziwne z tym klientem, bo ja jak teraz sobie przypomnę to też od razu na najnowszym patchu 8.31 się lagi zaczęły, a na starszych mi śmigało normalnie : | ee tam. ma nie być lagów. nie chce mi się myśleć o tym ; ]

Rossie 23-11-2008 18:44

JA jak bym teraz miala do nich dzownic to byl by to 5 raz...
"maja odzwonic":D odzwonia albo za 5 dni albo jak juz bedzie z tydzien po problemie.

Tez juz przezylam okres gdzie byly mniejsze lagi...wtedy co pare reazy nie bylo neta i marzylam ze to przez to ze cos robia...niestety...lagi powrocily ze zdwojaona sila...

Aae 23-11-2008 18:51

ale mi namieszaliście xd

dzwonić nie dzwonić oto jest pytanie.

hmm.

jednak spróbuję, ale tylko raz i nie bd czekać aż oddzwonią. powiem im wprost wszystko itp.

i chyba zmieniam na vectre jak się umowa skończy. jak miałem vectre to nie było lagów nigdy . no może w roku zdażyły się 2-3 dni, że neta nie było, ale tak to nic do nich nie mam więcej.

: )) śnieg pada.

Temox 23-11-2008 19:00

@up, nie zrób tego błędu co ja i nie czekaj do ostatniej chwili, musisz wypowiedziec umowe miecha przed jej zakonczeniem, inaczej bedziesz musial zostac miesiac dluzej bez promocyjnej ceny..

Rossie 23-11-2008 19:08

Znaczy ja uwazam ze powinnismy dzwonic non stop bo jak damy se spokoj my to tym bardziej dadza sobie spokoj oni. Dlatego ja jutro tez bede dzwonic po raz 6...zobaczymy co tym razem mi powiedza?

Aae 23-11-2008 19:50

@temox

spoko thx, ale mi się kończy chyba dopiero w czerwcu albo później, więc przez ten czas albo nie będzie lagów albo będe musiał coś wymyślić albo poszukać innej gry.
@topic
chociaż dziś lagi naprawde były minimalne. przynajmniej u mnie 8o

no racja. musimy walczyć o swoje. może im się znudzi ciągłe odbieranie telefonów z pretensjami i w końcu to naprawią. ;d

Temox 23-11-2008 19:51

Ja mialem w piatek i sobote 0 lagow, no i co z tego jak juz dzis caly dzien mam :)

Czasem jest dobrze, czasem zle, ja osobiscie czekam na update jako ostatnią deskę ratunku ;)

Litin_Kaire 23-11-2008 20:05

U mnie lagow jako tako nie bylo w czwartek.. Piatek zal, sobota tak sobie, niedziala szkoda slow ;)

No ja tez moze przeczekam jeszcze do update.;p
Pozyjemy zobaczymy :x
Jakby ktos jutro do nich dzwonil, albo oni oddzwonili do kogos, to prosze niech napisze co mu powiedzieli.
Z gory thx.

Kora 23-11-2008 20:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Temox (Post 2347194)
Ja też mala poprawe widze, od piatku laguje mniej,

Masz racje z tym klientem, problem u mnie np. wystepuje dopiero od 8.31 patcha, pierwszego dnia, ciekawe ocb ;)

Ja dokładnie tak samo i trochę mnie to dziwi.
Pamiętam w tamtym roku lagi zaczęły się dopiero po podwójnym expie. I skończyły się dopiero podczas update. I ja zaczynam myśleć ,że lagi miną dopiero jak wejdzie update.

Aae 23-11-2008 20:15

@up

My też ;d

Mam nadzieje, że szybciej. :)

Ale po tym co dziś u mnie było wróciła mi nadzieja. Normalnie mogłem expić. :D

zobaczymy co będzie jutro :p

Leondoris 23-11-2008 20:46

Od jakiego czasu macie te lagi? bo ja mam od kilku dni takie ze nawet chodzic nie mozna (co ajkies 2 min moge przejsc sie o kilkanascie sqm). Objawy mam takie jak wy - czasami sie da czasami nie da ;]

Postanowilem wrocic do gry a tu dupa - kombinowalem czy to nie z kompem itp ale jak czytam wasze problemy to sadze ze mam to samo - ofc Multimedia (Wroclaw jesli ktos chce wiedziec)

Pamietam jak rok temu tez mniej wiecej w swieta wszystko zajebiscie chodzilo - mi zaczelo sie psuc na poczatku tych wakacji (lekkie lgi skoki przycinki) i tak stopniowo bylo coraz gorzej a teraz to juz w ogole kaszana. Wiec powtarzam pytanie - kiedy wam sie to zaczelo?

Kora 23-11-2008 20:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Leondoris (Post 2347531)
Od jakiego czasu macie te lagi? bo ja mam od kilku dni takie ze nawet chodzic nie mozna (co ajkies 2 min moge przejsc sie o kilkanascie sqm). Objawy mam takie jak wy - czasami sie da czasami nie da ;]

Postanowilem wrocic do gry a tu dupa - kombinowalem czy to nie z kompem itp ale jak czytam wasze problemy to sadze ze mam to samo - ofc Multimedia (Wroclaw jesli ktos chce wiedziec)

Pamietam jak rok temu tez mniej wiecej w swieta wszystko zajebiscie chodzilo - mi zaczelo sie psuc na poczatku tych wakacji (lekkie lgi skoki przycinki) i tak stopniowo bylo coraz gorzej a teraz to juz w ogole kaszana. Wiec powtarzam pytanie - kiedy wam sie to zaczelo?

Przycinki.. Hm nie powiem Ci dokładnie ,bo do gry też wróciłem niedawno. Ale takie ostre lagi zaczęły się dosłownie po patchu 8.31! Wcześniej wszystko dobrze działało..

Kevet 23-11-2008 21:02

Mam problem taki sam jak kazdy tu... :/
Od 3 miesiecy lagi/freezy/kicki czesto tez zalogowac sie nie moge...
Dzwonilem wiele razy do MM i nic. Nie moge przez tych &%^#3 grac w wiekszosc gier przez neta (tylko CS dziala normalnie). Wzywalem nawet specjalistow bylo dobrze przez tydzien i znowu problemy :/ Nie wiem co robic a nie chcem czekac bezczynnie... Kazdy z moich kumpli ktorzy maja MM ma to samo.

Dodam ze jestem z Gorzowa.

Rossie 23-11-2008 21:06

Ja do września mieszkałam w Lodzi i miałam Neostradę nic sie nie działo...od października mam Multimedie i mieszkam w Olsztynie i od końca października..jest lipa nie da się wogolę grac...

Litin_Kaire 23-11-2008 21:17

U mnie trwa to od sierpnia jakos ^.^
Niech te pleby to naprawia bo mnie juz kurvvica bierze..

Aae 23-11-2008 21:19

Winna jest tylko MM.

@Rossie

uuu ja bym nie chciał się przeprowadzać na twoim miejscu. chociaż do Olsztyna too spoko ;d

ja miałem się przeprowadzić do bydgoszczy, bo moi starsi się rozwiedli i ojciec tam wyjechał, ale wole sto razy badziej Olsztyn ;d

Leondoris 23-11-2008 22:07

Teraz mi char normalnie smiga, nie wiem jak dlugo bedzie to trwalo ale da sie pograc (i tak nie warto isc expic bo nie wiadomo kiedy znow sie zacznie) jak pisalem 1 posta to nic sie nie dalo

Dzieki za tyle odpowiedzi :P

@Juz o 23 zaczelow chuj lagowac - dzis od 13 narazie nie mam lagow, hail multimedia _/ normalnie gorzej on neo

Banczo 23-11-2008 22:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Aae (Post 2347331)
ale mi namieszaliście xd

dzwonić nie dzwonić oto jest pytanie.

hmm.

jednak spróbuję, ale tylko raz i nie bd czekać aż oddzwonią. powiem im wprost wszystko itp.

i chyba zmieniam na vectre jak się umowa skończy. jak miałem vectre to nie było lagów nigdy . no może w roku zdażyły się 2-3 dni, że neta nie było, ale tak to nic do nich nie mam więcej.

: )) śnieg pada.

jak do nich zadzwonisz to gadaj ostro i zdecydowanie nie daj zeby ten pajac z biura obslugi cie przegadla tekstami typu ze modem zresetowac czy cos w tym stylu mow ze wszyscy maja ten problem i maja go rozwiazac huje jebane

Xaviour 24-11-2008 15:05

Ja dziś miałem lagi przed szkołą i po również, a chciałem sobie na OTSie pograć, dopóki się na RL nie da:P

Jak u Was?

Litin_Kaire 24-11-2008 15:34

Tragedia.. nic sie nie da zrobic.

Aae 24-11-2008 15:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Banczo (Post 2347707)
jak do nich zadzwonisz to gadaj ostro i zdecydowanie nie daj zeby ten pajac z biura obslugi cie przegadla tekstami typu ze modem zresetowac czy cos w tym stylu mow ze wszyscy maja ten problem i maja go rozwiazac huje jebane

ok ;)

@topic.

dziś minimalne lagi co jakiś czas. jak do tej pory przynajmniej (15.20)

Temox 24-11-2008 15:58

Panowie, sugeruje wam odpocząć i dać sobie spokój z dzwonieniem, to serio nic nie da gdyż jak wiekszosc widzi lagi zaczely się od 8.31 w wiekszosci.

Myślę ze zostalo zmienione polaczenie albo droga, kto wie jak to dziala.

Update jest blizej niz myslicie wiec badzcie dobrej mysli.

Litin_Kaire 24-11-2008 15:59

Mistrzu problem jest taki ze klopot nie wystepuje tylko w Tibii..
Tyle w tym temacie.

Aae 24-11-2008 16:16

Kłótnia nie zmniejszy lagów.

Tak samo jak pisanie na forum no, ale xd.

mogę jakoś rozwiązać umowę nie płacąc jakiejś kary itp ?

bo zauważyłem, że netiie zrobili u naas na osiedlu i są 4 mega za tyle co w mm 1. :D

Shea 24-11-2008 17:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Litin_Kaire (Post 2348162)
Mistrzu problem jest taki ze klopot nie wystepuje tylko w Tibii..
Tyle w tym temacie.

Mistrzu czasem (50% czasu) wszystko inne działa normalnie, a tibia laguje.
Tyle w tym temacie.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:59.