Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Informacje na temat wyrównania profesji! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=154340)

shoq 15-11-2007 16:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Qaron_Rayox (Post 1746456)
No i widać kto tu jest dzieckiem neo .... Graleś na tibi 7.4 ? Wątpie. Wtedy sorcem expilo sie 5x trudniej niz teraz < ta stare dobre larvy do 50 lvl z war hammer>

Pff
Sam pamiętam jak powalałem z serpent swordem moim sorcem i rot to był szczyt możliwości bez run. Tylko że wtedy sd było od 15 leva i 25 mleva więc nie było trudno. Przynajmniej do pekowania było wystarczająco.

Misiako 15-11-2007 16:33

Omg

ehhh według mnie przesadzą z tymi ulepszeniami ;/ powinni dodać czary ofensywne druidowi, dać coś magowi i było by okej ;]

VENAEN 15-11-2007 16:35

Mnie najbardziej ciekawi co porobi się z czarami np. z Fire Fieldem czy GFB u druida ? BO co porostu skasuja je i trzeba kupić nowy lodowy czar a co z wydaną kasą ??

A Facc ,CS musi dać czary dla Druida i Sorca przynajmniej w takim stopniu jak ma to miejsce teraz , a co do zaklinania broni , ja tam nie wyczytałem ,że tych kryształów nie może używać Facc tylko ,że da się je ładować na PACC czyli przy pomocy kolegi maga można mieć zaklętą broń na facc !

raul18 15-11-2007 16:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kowalczyk (Post 1745364)
zapowiada się ciekawie ale co z tego wyniknie? :p

no ciekawe bardzo ciekawe:p

kapi4572753 15-11-2007 16:38

spiepsza ta gre do konca powoli niema sensu w to grac by mogli zrobic cos z przepelnionymi swiatami totalna ta gra schodzi na psy tibia pelno tam chackerow i brazylijczykow i Polskich noobow zacznijcie grac w metina 2 100 razy lepsze od tego tibia to przeszlosc jak dla mnie ale myscie co chcecie

Wojtach545 15-11-2007 16:44

Cały czas zmieniam profe nie umiem sie zdecydowac co najlepsze ?

Rameal 15-11-2007 16:48

Każdy normalny z Tibii przejdzie teraz na Diablo II ;). Tibia jest teraz po prostu zbyt pogmatwana, kiedyś to było coś. Jak zaczynałem to była chyba tibia 7.5, tibia 7.6 wyszła dość szybko, ale jednak 7.71 [zima 2005 (?)] to było to. Od tamtej pory podobają mi się już tylko hydry i różdzki dla magów i druidów. Co z tego że teraz to ustabilizowali jak tyle rycerzy i paladynów przy bardzo niskim wkładzie pracy powbijali wysokie poziomy, teraz magowie ich będą gonić i tak w kółku ? ;)
A do tych co uważają że mimo to Tibia i tak ma coraz więcej graczy - nie zauważyliście że średni wiek tibijczyka z przed 2-3 lat to było ile ? 15-16 lat, a teraz ? Może z 12 ;). Poza tym liczba graczy w końcu przestała rosnąć, bo musieliby nowe serwery odpalać, a jak zauważyliście to się skończyło. Mam nadzieje że może latem CipSoft pójdzie po rozum do głowy i wróci do najprostszych rozwiązań :).

Elu 15-11-2007 16:49

Uptade będzie na pewno super - piękna Tibia choć nadal nie 3D.. i jedno spostrzeżenie - zobaczcie ile jest pisane o ulepszeniach Druidów, Sorcererów, Knightów, a Paladynowie zostali wspomniani 2 razy - że będą nowe czary i magiczne napoje oraz o nowych żywiołach.. Wiem - ostatni uptade mocno wzmocnił palków, ale czuję, że Winter Uptade 2007 to w pewnym sensie powrót do Tibii 7.6... :confused:

Grocix 15-11-2007 16:51

W końcu CipSoft wpadł na normalny pomysł! Gratuluje i już nie mogę się doczekać ;)

Pozdrawiam

Pierozek 15-11-2007 16:53

Jescze tylko brakuje tego zeby za zalozenie kona sie placilo

MasterMorduk 15-11-2007 16:57

Raczej to będzie coś nowego co widać po screenach :p
Czas pokaże co to będzie B)

Pozdrawiam Nemjakos ;)

Raxev 15-11-2007 16:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pierozek (Post 1746852)

Nie podoba się - nie graj.

Hm, poszerzenie systemu żywiołów, mogło być coś lepszego?

extreamdante 15-11-2007 17:01

Mnie ciekawi tylko jedna sprawa.
Czy dla tych nowych czarów obszarowych np.(sorc ogien i energia)..
Będzie można zmienić stopień zaawansowania.
czy jeżeli wybiore max. zaawansowanie w ogniu czy moge zmienic puznije max. zaawansowanie na energie czy moze nie bede moge wówczas expic juz na dragach?X(

eSIDe 15-11-2007 17:04

Mi sie podobaja te rzeczy:
-Magia w tibii będzie ciekawsza
-Druid nie bedzie dziadem co ma zamiar leczyć ale bedzie normalną profesją (konkurencją dla sorca)
-Sorc i Druid sie poważnie będą różnić
-Bedzie Dobrze Dzieciak Elo xD

Wojtach545 15-11-2007 17:04

Nie czytałeś dokładnie pisało ze będzie można sobie zmieniać :]

eSIDe 15-11-2007 17:10

Jeszcze jedno... Czy to z broniami to nie bedzie lekka lipa? Nie chce marudzić ale np. mam komuś dać sov'a a ten może mnie normalnie okraść? :P

Dudipl 15-11-2007 17:11

Cos mi sie tu nie podoba ... :(
Oni maja zamiar chyba z tibi zrobic prostego hack n'slasha czyli kopie wielu innych MMO ... Najlepiej niech jeszcze zrobia losowosc itemow i jakies rary jak w Diablo, WoWie, Silkroadzie, Lineage itp. :o

Ale z drugiej strony niema co jeszcze psioczyc bo jeszcze upa nie wydali ;) a moze akurat sie uda i bedzie ciekawie :p

Wojtach545 15-11-2007 17:14

A ja nie skumałem co trzeba zrobić żeby mieć takiego axe np ogien;(

gfdhnfghbgjnghnjmhfkfbgfb 15-11-2007 17:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pierozek (Post 1746852)

hehe jest to bardzo możliwe bo pewnie 1/5 bedzie czarów dla facc to wiekszoś odejdzie z tibi i zostaną pacc potem clipy zauważą że są prawie same pacce to zrobią gre płatną :p:p:p:p:p

Bart_ 15-11-2007 17:29

@up
Bez przesady :P Myślę, że nie będzie aż tak źle ;p

Wojtach545 15-11-2007 17:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez gfdhnfghbgjnghnjmhfkfbgfb (Post 1746917)
hehe jest to bardzo możliwe bo pewnie 1/5 bedzie czarów dla facc to wiekszoś odejdzie z tibi i zostaną pacc potem clipy zauważą że są prawie same pacce to zrobią gre płatną :p:p:p:p:p

Chyba 1/200

Rohas 15-11-2007 17:31

No, to juz jest cos ;> Tylko tak dalej :)

Cytuj:

hehe jest to bardzo możliwe bo pewnie 1/5 bedzie czarów dla facc to wiekszoś odejdzie z tibi i zostaną pacc potem clipy zauważą że są prawie same pacce to zrobią gre płatną
OMiGot ale hipoteza:baby:
Facc jest po to, zeby poznac gre, czyli musi miec mniej rzeczy, bo po co by byly platne konta, gdybys na facc mial wszystko? ...

Trus_Tiber_Karol 15-11-2007 17:36

Dobrze powiedziane ROHAS a tak wogóle to po upku bedzie soooper korva8o8o
nie moge sie doczekać

rutek1717 15-11-2007 17:38

Mnie też zaczyna się coraz bardziej podobać... Cipsoft wpadł na całkiem niezły pomysł.:D Oby tak dalej :p
Nie mogę się już doczekać. :p

Wojtach545 15-11-2007 17:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wojtach545 (Post 1746904)
A ja nie skumałem co trzeba zrobić żeby mieć takiego axe np ogien;(

Nie moze mi nikt wytłumaczyć ?

Aweephyron 15-11-2007 17:43

Czyli zaklinac bronie będą mogły tylko postacie z Pacc ?

Depeszowiec92 15-11-2007 17:45

Co za shit. Cipy robią podróbę diablo 2 ;/. Tibia schodzi na Rotwormy. Te mega evuuuul bronie to jednym słowem hamska zgapa od innych rpg. Żal jak widać że ta gra jest cofnięta o ok 7 - 10 lat ;/

@UP
Znając CIPY, tak

Aweephyron 15-11-2007 17:47

Jaki Shit ... Zeby ulepszyc gre niech zrobia cos dla facc ...

Jednym slowem SHIT

Wojtach545 15-11-2007 17:52

Ale mi chodzi co to za klejnoty :]

Piio 15-11-2007 17:52

Tibia byłą fajną grą, użekała mnie jej prostota. Teraz już tego jest za dużo, namieszane, lvle w broniach teraz rozne mikstury, manasy. Za chwile jeszcze z tego rpg typowe zrobią. Już chyba z tym skończę mimo że dla palka ładnie się zapowiada

Koszyk 15-11-2007 17:55

Cieszy mnie jedynie fakt ze z pallka zrobia wreszcie uzyteczna postac... nowe czary obszarowe brzmia calkiem calkiem.

co do enchanting weapons mam mieszane uczucia.
co do magow i druidow. prosze bardzo przez pol roku dominacji knightow i pallkow wracacie ponownie na scene by zepchnac ich na bok i znowu robic z nich popychadla.

RAULITO 15-11-2007 17:56

Buahaha Tibia to teraz shit podobny do diablo,Mu czy tez Ko.

Good bye tibia.
RETIREED!!!:o:o

Aweephyron 15-11-2007 17:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Piio (Post 1746976)
Tibia byłą fajną grą, użekała mnie jej prostota. Teraz już tego jest za dużo, namieszane, lvle w broniach teraz rozne mikstury, manasy. Za chwile jeszcze z tego rpg typowe zrobią. Już chyba z tym skończę mimo że dla palka ładnie się zapowiada

No dobrze ale mi chodzi czy na te ulepszenia broni trzeba miec PACC'a jesli tak to off ...

Ps . Czy ktos zna sie na stronie fasole x pl ? ... niezasmiecac forum tylko pw

gfdhnfghbgjnghnjmhfkfbgfb 15-11-2007 18:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rohas (Post 1746935)
No, to juz jest cos ;> Tylko tak dalej :)

OMiGot ale hipoteza:baby:
Facc jest po to, zeby poznac gre, czyli musi miec mniej rzeczy, bo po co by byly platne konta, gdybys na facc mial wszystko? ...

ale czlowieku nie kazdego stac na pacc,pozatym no popatrz na czary knighta!! nic tam nie ma dla facc tylko kilka podstawowych smieci,knight bez pacc jest skazany na smierc ;)

--Cienius-- 15-11-2007 18:09

Jestem ciekaw tego nowego czaru dla kiny leczenia oraz jak bedzie wygladac w praktyce te mikturki ;p

Cery 15-11-2007 18:13

No i teraz widzicie, Knighci jak dostali upa to wszyscy magowie narzekali wyklinali itp. Jak Ulepszyli postacie Magiczne, Rycerz nie miota się jak jakiś dzieciak, tylko przyjmuje to do świadomości i godnie to przyjmuje.

Update zapowiada sie Ciekawie, tylko szkoda, ze to coraz bardziej jest podobne do MU i innych gówien które Mi nie pasują.. Dlatego 3 lata temu wybrałem Tibie...

Wojtach545 15-11-2007 18:13

A ja i mój kuzyn radzimy sobie bez pacc knightami :PP

Dawergo 15-11-2007 18:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez gfdhnfghbgjnghnjmhfkfbgfb (Post 1747005)
ale czlowieku nie kazdego stac na pacc,pozatym no popatrz na czary knighta!! nic tam nie ma dla facc tylko kilka podstawowych smieci,knight bez pacc jest skazany na smierc ;)

bez urazy ale chyba jestes smieszny, knight ma wieksze mozliwosci na facc niz druid/sorc -.-

leetiger 15-11-2007 18:20

I co znow placzecie lol ?? Co ubdate panika nie retired koniec z tibia a i tak gracie ...Co panikujecie ze nie bedzie uhow ale bede mikstury i napenwo bede dawac tyle samo lub wiecej ... napewno bedzie mozna je kupic w sklepie.Zastanwiam sie czy pall vite straci oby nie ,zrestza zobaczymy co bedzie .
NIe narzekajcie poki nie zobaczycie na wlasne oczy.A co do facc i dobrze ze ch dupia bedzie mniej noobow. Pacc jak nie w rl sianko to sa inne sposoby.

Ptakuba 15-11-2007 18:20

@Kilka up: No racja, Tibia powinna być HnSem polegającym jedynie na ciągłym tłuczeniu potworów...
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez RAULITO
Buahaha Tibia to teraz shit podobny do diablo,Mu czy tez Ko.

Rzall.org.br Na prawdę.
Ktośtam napisał, że Tibia urzekała prostotą - to se w sapera pograj.
Ludzie mówią, że robi się z tego OTS - jeśli tak, to chyba będę grał na OTSach skoro najlepsze upy cipów wyprzedzają o rok.
Nie rozumiem czemu niektórzy z was uważają, że powinien być to tylko najprostszy HnS. Niektórzy mówią, że z Tibii robi się RPG jak Diablo - a wiecie jaki to typ gry Tibia? MMORPG Jak RPG ale przez internet. Przez lata był to MMOHnS nazywający się RPGiem. Teraz wreszcie jakiś krok w przód.
Martwią mnie trzy rzeczy:
1. Mówią, że gra w pełni darmowa z opcjonalnym pacc, a tak naprawdę jest to płatna gra z darmową wersją demo.
2. Gracze - lamerzy, debile, nooby, idioci, boterzy i inni którzy grają wyłącznie dla kasy, hakerzy, ludzie którzy oceniają ludzi po lvlu, grają tylko dla lvla i uważają kogoś kto gra dla czegoś poza lvlem za nooba. Zaledwie 1/8 graczy nie zalicza się do żadnej z tych grup...
3. Knighci coraz bardziej zmierzają w kierunku stania się żywą tarczą. W letnim up coś zyskali, a teraz znów tracą. O ile pal będzie przydatny na martwiaków, to knight straci wszystko i nie będzie miał żadnej roli w grupie.

BTW: Haha! A teraz będę wymiatał was błyskawicami i ogniem mojego roxi0r haxx0rskiego 10lvl maga, dzieci update'u bo zrobiłem go przed upem!!! :P

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:12.