![]() |
semilirien, sorry, ale o czym ty pierdolisz? Jak znajdziesz tam gimnazjalistów to pogratuluje, a jeśli już... to obiecuje ci, że będą to ewidentni fanatycy również znający pogo. No i jaki gimnazjalista zapłaci ci 200/400 zł :D
|
@semiliren
Bylem na 2 koncertach Metalliki, w Chorzowie i w Berlinie, ZDECYDOWANA wiekszosc publiki to byly osoby 20 i 30+. Mlodziezy tez bylo sporo oczywiscie, ale jednak miazdzaca wiekszosc stanowili starsi. No i co do tego ze nie bedzie sie duzo dzialo... Polska publika ma do siebie to, ze jest cholernie zywiolowa, wiec o to ze bedzie sie duzo dzialo nie masz sie co martwic ;) Dla porownania - w Chorzowie nikt nie stal w miejscu, wszyscy szaleli, krzyczeli, spiewali, niewazne czy kobiety czy mezczyzni, czy mieli 13 czy 50 lat, cala plyta byla zaangazowana. Nie wiem jak trybuny w czasie koncertu, bo niektorzy narzekali ze w ich sektorach bylo troche niemrawo, ale fala ktora robili przed koncertem byla zajebista, wszyscy brali udzial. Dla porownania Berlin, koncert w O2 World w dniu premiery Death Magnetic. Na poczatku ludzie probowali zachecic trybuny do fali - wstalo kilka osob i koniec. W czasie koncertu Niemcy stali z zalozonymi rekami popijajac piwko i kiwali glowami w rytm muzyki, Polacy w charakterystycznych bialych koszulkach szaleli. Tak wiec, o publike nie masz sie co martwic ;) Bedzie zajebista ;) A tak co do gimnazjalistow - z tego co zauwazylem, o ile juz sluchaja takiej muzyki, to raczej zeby byc tru sluchaja Slayera i Behemotha, a Metallike uwazaja za pizdowata ;) Tak dla pokazania jak wyglada polski koncert Metalliki - filmik z intro Ecstasy of Gold. http://www.youtube.com/watch?v=bC2IzbiblPs Kiedy zgasly swiatla po Long way to the top AC/DC caly stadion doslownie zagrzmial, ryk 60 tys ludzi byl ogluszajacy. No i sie zaczelo Ecstasy of Gold a pozniej Creeping Death. Jak reagowala publicznosc, widac doskonale na tym filmiku. Warto dodac, ze na poczatku Creepa na przodzie plyty ludzie tak zaczeli szalec, ze kilka tysiecy osob zaliczylo upadek, a osoby stojace troche dalej na kilka metrow w tyl odrzucilo;) I tak bylo przez caly koncert, nikt sie nie oszczedzal ;) Przez wiekszosc czasu wrecz publika zagluszala Hetfielda. Ja sobie gardlo zdarlem juz na Creepie, ale jak wszyscy spiewalem przez bite 2 godziny ;) Albo ogluszajacy spiew publiki na NEM http://www.youtube.com/watch?v=WCxZ-...os=xXWWabcLV_E |
stalem sobie na 10 pietrze i wszystko elegancko widzialem :d (mowa o AC/DC)
i moim zdaneim straszenie dretwy koncert, moze z daleka sie tak wydaje ale publika jakby siedziala i nic nie robila |
AC/DC w moje urodziny, lol. Szkoda, że ich w sumie nie słucham. I że nie mieszkam w Wawie.
|
Cytuj:
Jestem ciekawy, czy kupil ktos koszulke z koncertu za 100 zl? |
Dzisiaj kupiłem bilet na Deep Purple we Wrocławiu. Jeszcze tylko bilet na Metal Hammera i jakoś sobie osłodzę życie bo nieobecności na AC/DC. ;)
K.Jay |
A czy Deep Purple nie ma czasami grac jeszcze w Spodku? Bo doszly mnie takie sluchy
|
Cytuj:
K.Jay |
Cytuj:
Cytuj:
@edit A tak swoją drogą, to może nawet sobie razem na Soni piwo wypijemy xD |
Jedzie ktoś w tym roku na Rockofilie?;> Co prawda nie widzę żadnej wzmianki niej, ale z tego co znajomi mówili to sie odbędzie i w tym roku: P
|
A ja za 10 godzin bede juz sobie sluchal orkiestry razem z Tankianem :D
|
Unsound w Krakowie, będzie ktoś? FENOMENALNY lineup- Tim Hecker, Goblin, norweski Shining (ten od Blackjazzu i genialnego covera Crimsonów) oraz cała masa innych, jak najbardziej wartych zobaczenia na żywo artystów.
|
Jutro startuje Seven Festival w Wegorzewie, graja m. in. Hunter, Vader no i gwiazda festiwalu czyli Sepultura. Ktos sie wybiera?
|
Cytuj:
|
Cytuj:
@edit Ok, znalazłem... Bilety po 110 zł... Kurde, to pod koniec wakacji trzeba zacząć oszczędzać ;/ |
http://www.metallica.trynet.pl/ - cholera wie czy to coś da, ale myślę, że wielu chciałoby kolejnego koncertu Metalliki(tym razem w Breslau na nowym stadionie), więc podpisywać.
|
http://gig-news.pl/2010/06/15/rebell...u-decapitated/
Wybiera się ktoś? Cena biletu niezbyt wygórowana. Ciekawy jestem jak daje radę Decapitated w nowym składzie. |
Ja sie wybieram na purpli w padzierzu do katowic, i na otwarciu stadionu we wroclawiu w 2011 ma byc metallica, no i tez sie wybiore, ale jak znowu beda bilety po 6 setek, jak w czerwcu (bylem, ale kurna drogo ; /) to podziekuje.
|
Cytuj:
A po drugie - Metallica we Wroclawiu nie zagra. Byla taka inicjatywa na deathmagnetic.pl, zeby zorganizowac petycje do zarzadzajacych stadionem, zeby na otwarcie stadionu sprobowali sciagnac Metallike. Ale rzecznik zarzadcy stadionu dal jasno do zrozumienia, ze o Metallice nie ma mowy, bo wola sciagnac kogos kto trafia do szerszej grupy odbiorcow, niz osob sluchajacych ciezkiej muzyki. A i sama Metallica zapowiedziala, ze w przyszlym roku da jedynie kilka wielkich, specjalnych koncertow z okazji 30 lecia istnienia + ewentualnie jakies koncerty wielkiej czworki i robia sobie wakacje, na Polske nie ma co liczyc ;) |
Cytuj:
|
System of a Down wraca do koncertowania, obecne daty to:
Jun. 02 - Milan, Italy - Milan Fiera Arena Jun. 04 - Nürnberg, Germany - Rock im Park Jun. 05 - Nürburgring, Germany - Rock am Ring Jun. 06 - Paris, France - Omnisports de Bercy Jun. 09 - Interlaken, Switzerland - Greenfield Jun. 11 - Castle Donington, UK - Download Jun. 13 - Nickelsdorf, Austria - Novarock Jun. 15 - Berlin, Germany - Wuhlheide Jun. 17 - Gothenburg, Sweden - Metaltown Jun. 19 - Turku, Finland - Provinssirock Wiecej zostanie ogloszone niedlugo. Jezeli na liscie nie znajdzie sie Polska, na 90% uderzam na Berlin. Cena to podobno okolo 45euro, ale oficjalnie tej informacji nigdzie nie znalazlem |
26.04.2011 - Machinae Supremacy W Warszawie !!!! \,,/
|
Sonisphere Festival Polska 2011
Druga polska edycja festiwalu jest juz pewna, impreza ponownie zagosci w Warszawie. Informacja taka pojawila sie na stronie http://sonispherefestivals.com/ W Angielskiej edycji ogloszono juz pierwszego headlinera, zostal nim Slipknot (moim zdaniem, jak na headline to nieco kiepski wybor, ale fest trwa 3 dni, wiec jeszcze 2 gwiazdy do ogloszenia). Co do pozostalych edycji - brak narazie jakichkolwiek informacji. O polskiej edycji kraza jednak plotki, na ile pewne nie jestem w stanie powiedziec, ale przynajmniej jedna z nich wydaje sie bardzo prawdopodoba. Otoz wg plotek, polska edycja odbedzie sie 10 czwrwca 2011 (a to piatek, wiec termin o wiele lepszy niz srodowy z 2010 r), zagrac natomiast ma System of a Down i Iron Maiden. O ile z SOAD nic nie wiadomo, to Iron Maiden bylo juz headlinerem Sonisphere w ubieglym roku w miastach, gdzie nie zagrala Metallica, dlatego tez mozna byc niemal pewnym, ze w tym roku zagraja u nas. Oficjalne informacje prawdopodobnie ukaza sie w najblizszych dniach, wg oficjalnej - w poniedzialek ;) |
"VESANIA potwierdza daty pierwszych koncertów!
Stało się! W najbliższej przyszłości powracamy z koncertami, DATY SĄ JUŻ POTWIERDZONE! We współpracy z Witching Hour Productions, przygotowaliśmy pierwszą część polskiej trasy nazwanej UNHOLY CARNIVAL TOUR. Zapraszamy was na pierwsze koncerty VESANIA od ponad 4 lat, zaczynamy 13go kwietnia. Scenę podzielimy z Azarath i Nomad, oba zespoły w swoich najsilniejszych składach! UNHOLY CARNIVAL TOUR, PART I VESANIA + Azarath + Nomad + goście 13.04.2001 @ Grafitti, Lublin, PL 14.04.2011 @ Pod Palmą, Rzeszów, PL 15.04.2011 @ Fabryka, Kraków, PL 16.04.2011 @ Arkada, Katowice, PL 17.04.2011 @ Progresja, Warszawa, PL otwarcie bram: 18.00 początek koncertów: 19.00 Więcej szczegółów wkrótce!" Ku*wa, a o Wrocku to zapomnieli -.- |
Cytuj:
W każdym razie: VESANIA K*RWA VESANIA VESANIA K*RWA JA P*ERDOLE! Btw, mam nadzieję, że na koncercie jakiś merchandise będą mieli, bo marzy mi się ich koszulka. edit: ale pewnie i tak będzie tak jak ze styczniowym Nile - koncert dokładnie wtedy, kiedy koło z analizy, a koncert w Pradze, na który mógłbym pojechać, dokładnie wtedy, kiedy egzamin na celującą z analizy. |
1/6/11 - Wolfmother w Londynie HMV Arena
a potem 19/6/11 - Whitesnake w Bournemouth No a w sierpniu niezbyt zachęcający widok na festiwal, który będzie 10 minut od domu. http://static.livenation.co.uk/readi...aunch_2011.jpg |
Na Sonisphere 2012 prawdopodobnie wystąpi Metallica. Wcześniej głośno było o Black Sabbath, ale to były tylko podchwycone przez media plotki z tego zrobionego dla żartów plakatu http://img856.imageshack.us/img856/2784/plakatej.jpg
No a teraz różne źródła podają informacje o Metallice, są też na drugim miejscu na ticket alarm eventimu, więc wszystko wskazuje że wystąpią ;) Dla mnie świetna wiadomość ;) |
Teraz to mam dylemat, bo miałem jechać na Novarock ; / Wiadomo już kto wystąpi oprócz prawdopodobnej Metallici ? Musze się upewnić, że reszta zespołów na Sonispherze będzie na tyle dobra, żeby zostawić Slayera :<
|
Nie wiadomo jeszcze nic, pierwsze oficjalne ogłoszenia sonisphere zapowiedziało na styczeń;) Data to prawdopodobnie koniec maja-pierwszy tydzień czerwca, przed rozpoczęciem Euro. Ale spekulacji jest sporo - prawdopodobne wydaje się Machine Head, jeżeli byłby to maj, to całkiem możliwy wydaje się być Slipknot. Ale na więcej zespołów poza headlinerem i ewentualnie jednym supportem pewnie poczekamy do lutego, czy nawet dłużej.
|
Plis
Nie no plis. Ja tam byłem ostatnio na koncercie zespołu MIG. Jak się okazało 7 tysięcy ludzi. Dziewczyny wchodziły na scenę, tamci nic. I jak się okazało zdecydowanie tańsi byli.
|
:)
Zdecydowanie koncerty to mój żywioł. Już się nie mogę doczekać.
|
Ostatnio byłem na koncercie Sabbatonu
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:26. |