![]() |
Cytuj:
Cytuj:
Imho w sprawie aborcji imho glówną rolę gra samoświadomość i zdolność do odczuwania bólu. Płód takiej nie posiada, także dla mnie matki mogą sobie nawet je zjadać =] dzieki, pozdro. |
Jak znam życie polowa ludzi z tego tematu to dzieci w wieku 8-9 lat...
#Topic Heh...Ludzie z natury są ciekawi. O ile wiem Polska jest demokratycznym państwem i można robić co się chce ;) no może nie wszystko :D Wiec po co ten temat. Autor tematu pewnie tego nie robił i jest zazdrosny ;) #Khalan Blitzhammer Tak :) |
Cytuj:
|
Cytuj:
Edit, tradycyjnie: Cytuj:
@down: co nie zmienia faktu, że plemniki zawierają ludzkie DNA. |
@up
A nie, mają 23 chromosomy, człowiek ma ich 46. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
@up
Tego nie napisałem. @down W00t, gdzie?! |
Ale to sugerowales
|
Cytuj:
|
Może wrócicie do tematu?
Zaś sam temat: Hah. 80% postów to porażka. Od skrajnego fanatyzmu i konserwatyzmu do skrajnej wolności w życiu i braniu z niego (i z seksu) jak najwięcej. Gdzie są dziewice - wszędzie. Czy to, że coraz więcej dziewczyn je traci od razu oznacza, że w tych miliardach ludzi na Ziemi nie ma już dziewic? Są i to dużo więcej niż nam się zdaje. Czy jak ktoś wam powie, że jest już po to od razu mu wierzycie? Czy jak wam ktoś powie, że zabił to też wierzycie? Taka sama sytuacja. Nie mówie, że wszyscy kłamią ale część tak. Tak samo teksty w stylu "te bym wyruchał, te i te, o tą bym puknął" często są takimi przechwałkami, że głowa mała. Jak się takiemu powie "do dzieła chłopie" to nawet się nie ruszy. Co do tego co sądze o laskach które uprawiają seks z wieloma facetami - a co w tym złego? Ich sprawa i ich życie. Ludzie nigdy chyba nie zrozumieją, że życie ma się tylko jedno i powinno się przeżyć tak jak się chce a nie tak jak ci mówią. Nie ma nic gorszego niż żyć wbrew sobie. Pewnie, że nie chciałbym mieć żony, która wczęsniej bzykała się z 30 facetami, ale to mój wybór i jak będę szukał to takiej która nie robiła tego z każdym. Szanuje siebie i będę wybierał takie kobiety co nie znaczy, że te drugie poniżam. Ich sprawa. Seks przed ślubem? Pewnie. A jaka jest różnica w seksie przed i po ślubie? Bo wtedy wolno? No ale dlaczego po ślubie wolno, a wcześniej nie? Że niby seks przed ślubem jest gorszy niż po? Powiecie - to grzech. A czy wy wszyscy obrońcy moralności i prawd kościoła wiecie, że seks bez zapłodnienia też jest grzechem (rozwiązłość etc)? Coraz mniejszy wiek gdy kobiety tracą dziewictwo? A czemu mówimy tylko o kobietach? Jeśli one coraz młodziej się oddają to i FACECI też coraz młodziej przestają być prawiczkami. Ale z ich strony to już jest dobre? Nie widzicie tu paradoksu? Wygląd kobiet - gdy kobieta odsłania co nieco to od razu dziwka? A gdy facet chodzi bez koszulki (plaża, basen czy choćby gorący dzień) to już nie? Przecież prowokuje KOBIETY!!! Nie widzicie, że pisząć takie rzeczy sami się wkopujecie. Równouprawnienie? A co w tym złego. Wszystko jest dla ludzi. LUDZI nie mężczyzn. Ludzie to osobnicy obu płci. Że niby kobiecie nie wypada robić tego i tamtego, że to typowo męskie? A czemu nie? Bo wy tak uważacie? Bo mama i tata tak uważają to i wy? Bo kościół tak uważa? Bo pani w szkole tak mówi? Mógłbym pisać tak dalej ale narazie to tyle. |
Cytuj:
|
Cytuj:
A płód jeszcze nie ma i NIE MIAŁ czegoś takiego. W ogóle. Także imho matka nie mogła Cię zjeść bo mogłeś sobie tego nie życzyć zanim straciłeś świadomość, albo po przebudzeniu. Płód sobie nie mógł tego nie życzyć bo jego 'ja' jeszcze nie istnieje. Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Na tej samej zasadzie można mówić, że komórka jajowa i plemnik też tylko tymczasowo nie czują bólu. MURDERER! ;) Idźmy dalej. Gdyby trzymać się Twojej logiki to jedzenie, które spożywa matka też tylko tymczasowo nie czuje bólu (chodzi o te substancje budulcowe, które złożą się na rozwój płodu, wszak z powietrza się nie wzięliśmy ;) ). |
@up
Są ludzie którzy nie czują bólu, przerwane nerwy itp. Zresztą skąd wiesz, że płód nie czuje bólu (chociaż... nie ma nerwów do tego : P ) Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Też nie mam nic przeciwko i nie widzę w tym nic złego. Cytuj:
|
@Zyziek
Zdaję się, że Slythia już o tym pisała. Chodzi o to, że jeśli dziewczyna się "puszcza", to jest uznawana za szmatę, dziwkę itd, natomiast jeśli facet sypia z wieloma dziewczynami/kobietami, to mówią jaki to z niego maczo. Paradoks polega na tym, że robią dokładnie to samo, a są inaczej oceniani, łapiesz? |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
PS. To wcale nie jest offtop. Po prostu szeroko rozłożony temat. Mała geneza: gdzie są dziewicę- dlaczego ich nie ma- dlaczego tyle dziewczyn się puszcza- jakie jest Wasze zdanie na ten temat- jakie jest zdanie Kościoła- dlaczego takie jest- wartość wymówek "puszczalskich" i "dziewic"- uzasadnienie ich argumentów- opinie użytkowników- ewentualne kontrargumenty. Oczywiście nie jest to poukładana historia tematu. Nie chcę mi się tu "drzewka robić". |
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
PS. Jeszcze coś do pana 2UP-Pies: 1)Odczuwa ból, 2)Wie gdzie go boli, 3)Jest świadomy 4)Ma w pewnym stopniu inteligencję (bardziej ograniczona niż naczelne, ale ma), 5)Ma uczucia. |
Powroce do posta z poprzedniej strony:
Cytuj:
@Topic : Troche sie dziwie, czemu niektorzy staraja sie tak strasznie napietnowac dziewczyny okreslane mianem "puszczalskich". Bo w sumie - one robia to, co im sie podoba, nikogo nie zmuszaja do tego, by o nich myslal czy zadawal sie z nimi. Co w tym zlego, ze robi to, co lubi? Podobnie jak z fanatycznymi wiernymi - dlaczego np taki moherowy beret bardzo sie interesuje, czy ktos wierzy czy nie, czesto starajac sie ateiste namowic do "nawrocenia", gdy taki ateista nie interesuje sie wiara innych osob... |
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
@Michoss 1)Odczuwa ból, 2)Wie gdzie go boli, 3)Jest świadomy 4)Ma w pewnym stopniu inteligencję (bardziej ograniczona niż naczelne, ale ma), 5)Ma uczucia. 6)Potrafi przebaczyć prawie wszystko 7)Jest jednym z najbardziej posłusznych zwierząt. @Gelt Szowinizm? Hmmm... Postaw się na miejscu faceta takiego jak ten, którego zacytowałaś. Ty też byś nic dziwnego w tym nie widziała. ;) @ Zaraz, straciłem poczucie, gdzie jesteśmy? Aaaa już widzę. Ok, znalazłem się. Chyba. Więc... ... Tak, płód nic nie czuje, nie jest człowiekiem(mimo, że już go postrzegamy jako człowieka, tyle, że nie wpełni, nie umiem znaleść słowa, "wyrośnięty"), nie czuje (chociaż jakieś bocce odbiera, pomasuj brzuch ciężarnej kobiety w powiedzmy 3-cim albo 4-tym miesiącu ciąży, to w środku zacznie się obracać tak, ażeby było mu przyjemnie), oraz, nie jest w miarę samodzielny (chodzenie, chociażby na czworaka), więc takiego można by uśmiercić a on nie zdawałby sobie sprawy, z tego co się dzieje. @edit @up Skoro tak z tego wyszedłeś, jest jedno wytłumaczenie, mogłeś podać inny przykład. @Ripper Nie, kościół to organizacja która uważa wszystko, do czego człowiek nie został głównie stworzony, za złe. @2down Hmmm jak to jest? Urodzić się>Mieć I komunię>Bierzmowanie>Ślub/kościół>Założyć rodzinkę>umrzeć @down Tylko że... Pies cieszy się z prawie wszystkiego. =D |
Człowiek to po prostu rozwinięta małpa, nic więcej. Wszystkie istoty mają w pewnym stopniu świadomość jak i instynkt.
Nie, instynkt to nie jest dobry program komputerowy wetknięty w mózg. To po prostu umiejętność łatwego dojścia do odpowiedzi na pytanie "Co mam teraz zrobić". To, że jest schematyczny nic nie zmienia. Człowiek też ma instynkt, tylko, hmm...W innej formie? Cytuj:
|
Cytuj:
Mi nie chodzi o generalny najazd na Kościół, bo coś tam dobrego zrobili dla świata, ale ich stanowisko w kwestiach dotyczących seksu i śmierci jest oparte o dogmaty. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Równouprawnienie - temat rzeka.:) Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Samoświadomość - świadomość siebie, zdawanie sobie sprawy z doświadczanych aktualnie doznań, emocji, potrzeb, myśli, swoich możliwości, czy ograniczeń, autokoncentracja uwagi. Mylisz dwa różne pojęcia Michoss.:) |
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Zresztą Bloodwin bardzo trafnie to ujął - mit mężczyzny-zdobywcy dalej funkcjonuje. @down: przez moment myślałem, czy nie dorzucić w odpowiednim miejscu uwagi w stylu "nie żebym się chwalił", ale uznałem, że to zbędne. Chyba jednak niesłusznie. :) Poza tym, nie uważam, żeby to był powód do dumy. |
@up
Cytuj:
@edit @up Po prostu przypomniał mi się ten tekst. Nie mogłam się powstrzymać xd Tym bardziej jak sobie przypomne cały pasek Garf~ ^^ |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Nie czytałem wszystkich postów, cały czas włakowane jest to samo, ale:
Cytuj:
Po 2. Interpunkcja Po 3. Moge to ująć inaczej, ale po co? Każdy kto ma rozum potrafi w jednej chwili dojść do przekazu. Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Po drugie, co jak co, ale kosciol nie przeszkadza kobietom w Polsce robic kariery. Akrat w Polsce nie mozna mowic o tym, ze nie ma rownouprawnienia kobiet. |
Cytuj:
Masz rację, nie przeszkadza, lecz często ma bardzo ciekawe poglądy na np. życie małżeńskie, po usłyszeniu których niektóre kobiety wychodzą trzaskając drzwiami (przykład z nauk przedmałżeńskich). Co do równouprawnienia w Polsce - teoretycznie jest. Oczywiście, doceniam to co mamy, lecz może być jeszcze lepiej ; ). |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:13. |