Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Nie wierzysz w UFO? Zmienisz zdanie. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=190525)

sphinx123 02-11-2008 16:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Falcon Wings (Post 2319187)
Tyle tu spamu... No coz.
Ja osobiscie jestem przekonany iz istnieja inne cywilizacje. I jestem naprawde przekonany ze sa rowniez na naszej planecie stworzenia, ktore nie sa powszechnie znane.
Rzad wiele ukrywa. Tak jak wmowiono ludziom ze dwa samoloty udezyly w WTC powodujac zawalenie, tak mocno rzad nie stara sie wytlumaczyc opinii publicznej zjawiska NOL'i.
Prosta sprawa- rzad wymienia sie z innymi cywilizacjami. Obcy dostaja mozliwosc robienia badan nad ludzmi, za przekazywanie glownym panstwom technologii.
Jest to poprostu wiadome, ze inne cywilizacje istnieja. Sam Hitler bardzo sie interesowal takim zjawiskiem i ktos, kto jest troche obeznany w temacie napewno slyszal juz kiedys o "Wunderwaffe". Wszystko jest oczywiscie bardzo tajne. I nawet glowy panstw sa pod naciskiem. Nie moga nic powiedziec. Kazdy wtajemniczony jest pod przysiega. Jezeli cos powie, zostaje wyczyszczony z bazy danych. Przestaje oficjalnie istniec. Potem jest zabijany.
Najlepszym przykladem jest pewien general z tajnej bazy Dulce. Uciekl z niej, kiedy dowiedzial sie ze ludzie tam trzymani to nie ochotnicy, tylko porwane osoby. Gdy tylko uciekl, zostal wlasnie tak wykasowany z bazy danych. Przestal istniec. Opowiedzial o calej historii w radiu. Pokazal mnostwo dowodow. Obecnie juz chyba nie zyje.
Przepraszam jezeli was nastraszylem. To nie byl moj cel. Moim celem bylo otworzenie Wam oczu. Tym, ktorzy mowia o tym ze wierza lub nie wierza w ufo. Wierzyc lub nie wierzyc mozna w Boga. Nikt go nigdy nie widzial i to kwestia duchowosci. Jednak Obcy... Tych widziano. Mozesz jedynie zaakceptowac to, lub nie.

Ciekawe, że "Obcych" zaczęto widzieć dopiero po premierze filmów z takowymi ;]
To samo z piktogramami. W średniowieczu jakoś takowe się nie pojawiały.

@down

Konkrety plax, nie zamazane hieroglify.

Aphino 02-11-2008 18:07

#Up
FaiL. Są dowody na to że UFO pojawiało się już w Średniowieczu...
Tak samo w Egipcie..
http://republika.pl/blog_gm_587898/1...egipcjanie.jpg
#Top
Istnieje lub NIE...W przyszłości ludzkość się o tym dowie...Ale mnie już wtedy chyba nie będzie ;]

Falcon Wings 02-11-2008 21:10

Przegapilem cos smiesznego? I co do sredniowiecza, to nie jestem pewien. Ale co do Egiptu to rowniez slyszalem ze juz wtedy utrzymywano z nimi duzy kontakt. Wtedy cywilizacja byla bardziej posunieta do przodu niz teraz. Nie tylko technika, ale rowniez i duchowo/umyslowo.
Piktogramy to wytwor ludzkosci. Sa grupy ktore tworza takie piktogramy.

Lasooch 02-11-2008 22:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Falcon Wings (Post 2320006)
Przegapilem cos smiesznego? I co do sredniowiecza, to nie jestem pewien. Ale co do Egiptu to rowniez slyszalem ze juz wtedy utrzymywano z nimi duzy kontakt. Wtedy cywilizacja byla bardziej posunieta do przodu niz teraz. Nie tylko technika, ale rowniez i duchowo/umyslowo.

Łahahahaha x1000000.

Falcon Wings 03-11-2008 14:14

Nie bylo tak? Powiedz mi, skad czerpiesz swoja wiedze, chloptasiu? Jeszcze nic ciekawego nie napisales, a tylko smiejesz sie z innych(czyt. moich) wypowiedzi. Sam nie masz pojecia kompletnego o tej sprawie. Wysmiewasz to, bo Ci sie to wydaje absurdalne. Wez lepiej przeczytaj kilka ksiazek, albo chociazby kilka artykolow na stronach o tej tematyce. Potem mozesz wrocic i zapomnimy o calej sprawie, hm? Bedziemy udawac ze nie zrobiles z siebie kompletnego idioty nieznajacego sie na omawianym zjawisku NOL'i.

Yoh Asakura 03-11-2008 14:19

Cytuj:

A Internet już mieli ?

sphinx123 03-11-2008 14:30

Cytuj:

Bardziej posunięta do przodu niż teraz? To dlaczego egipcjanie nie pokonali Napoleona przy użyciu mieczy świetlnych? Dlaczego ich rozwinięta cywilizacja nie przetrwała w takiej formie jak dzisiaj, tylko mamy drugą Turcję?

Serious Sam 03-11-2008 14:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2320453)
A Internet już mieli ?

I tibie.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Aphino (Post 2319659)
#Up
FaiL. Są dowody na to że UFO pojawiało się już w Średniowieczu...
Tak samo w Egipcie..
http://republika.pl/blog_gm_587898/1...egipcjanie.jpg

Wierzę w UFO, lecz to wygląda mi na wielkiego mrówko-człowieka ^^.

Cytuj:

#Top
Istnieje lub NIE...W przyszłości ludzkość się o tym dowie...Ale mnie już wtedy chyba nie będzie ;]
E tam, ludzkość dowie się wcześniej, niż myślisz.

Lasooch 03-11-2008 14:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Falcon Wings (Post 2320451)
Nie bylo tak? Powiedz mi, skad czerpiesz swoja wiedze, chloptasiu? Jeszcze nic ciekawego nie napisales, a tylko smiejesz sie z innych(czyt. moich) wypowiedzi. Sam nie masz pojecia kompletnego o tej sprawie. Wysmiewasz to, bo Ci sie to wydaje absurdalne. Wez lepiej przeczytaj kilka ksiazek, albo chociazby kilka artykolow na stronaj o tej tematyce. Potem mozesz wrocic i zapomnimy o calej sprawie, hm? Bedziemy udawac ze nie zrobiles z siebie kompletnego idioty nieznajacego sie na omawianym zjawisku NOL'i.

Jak zacząłem czytać ten post, pomyślałem, że napiszę jakąś w miarę konkretną ripostę. Ale, jako że im dalej w las tym więcej drzew (a raczej - im dalej w Twoje wypociny tym bardziej śmiechowo), muszę: łahahahahahahah XDDDDD.

Tak swoją drogą, skoro byli tak rozwinięci, czemu budowali piramidy, a nie budynki pokroju Burj Dubai?

Fred_Flintston 03-11-2008 14:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Falcon Wings (Post 2320451)
Nie bylo tak? Powiedz mi, skad czerpiesz swoja wiedze, chloptasiu? Jeszcze nic ciekawego nie napisales, a tylko smiejesz sie z innych(czyt. moich) wypowiedzi. Sam nie masz pojecia kompletnego o tej sprawie. Wysmiewasz to, bo Ci sie to wydaje absurdalne. Wez lepiej przeczytaj kilka ksiazek, albo chociazby kilka artykolow na stronaj o tej tematyce. Potem mozesz wrocic i zapomnimy o calej sprawie, hm? Bedziemy udawac ze nie zrobiles z siebie kompletnego idioty nieznajacego sie na omawianym zjawisku NOL'i.

Jedynym który się tutaj kompromituje jesteś Ty sam. Jeśli chcesz dyskusji, podawaj, ku**a, źródła (rzetelne, naukowe i sprawdzalne, "Konkrety plax, nie zamazane hieroglify", nie typu paranormalne.pl), bo jak na razie wygląda na to, że te wszystkie rewelacje sobie sam wymyśliłeś, co nie świadczy dobrze o ich poziomie.

PS Uwierz mi, za dwa lata będzie się śmiał z tego co tu wypisywałeś i zastanawiał się, dlaczego byłeś taki naiwny...

Zadofeh 05-11-2008 21:44

Nie wiem czy to prawda, ale tylko tak slyszalem takze zeby nie bylo zaraz "S*******aI debJlu, do szkoly kurfa" :)
Doszly mnie wiesci, ze cos zwane "UFO" te ich statki, to nic innego jak statki wypuszczane przez Niemcow... Mysle, ze to bzdura ale....
Co o tym sadzicie ? Mowie co slyszalem :P Zeby nie bylo :P
Pozdrawiam...

.Matrik. 05-11-2008 22:25

Cytuj:

Doszly mnie wiesci, ze cos zwane "UFO" te ich statki, to nic innego jak statki wypuszczane przez Niemcow...
"Żonę mi Niemcy jebią!"

Może wyjaśnisz? Bo dalej będzie brzmieć głupio, ale nie wiem akurat o co Ci chodzi - jacy Niemcy, skąd, dlaczego... o co chodzi?

Fred_Flintston 05-11-2008 22:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez .Matrik. (Post 2324256)
"Żonę mi Niemcy jebią!"

Może wyjaśnisz? Bo dalej będzie brzmieć głupio, ale nie wiem akurat o co Ci chodzi - jacy Niemcy, skąd, dlaczego... o co chodzi?

II wojna światowa, Niemcy w odwrocie na wszystkich frontach poszukują broni mającej odwrócić losy wojny (Wunderwaffe). I tak powstaje projekt Die Glocke:

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wikipedia
Rzekome pojazdy latające wyprzedzające swoją epokę. Miały one wyglądać podobnie do stereotypowego UFO. Pojazdy działać miały dzięki energii nuklearnej i latać z użyciem silnika antygrawitacyjnego (konstrukcja wysokości ok. 2 m), opartego na "głównej części" zwanej dzwonem (die Glocke). Za bazę produkcyjno-startową dla "spodków" miał służyć kompleks Riese znajdujący się w Górach Sowich w Polsce.

.Matrik. 06-11-2008 14:42

Cytuj:

Rzekome pojazdy latające wyprzedzające swoją epokę. Miały one wyglądać podobnie do stereotypowego UFO. Pojazdy działać miały dzięki energii nuklearnej i latać z użyciem silnika antygrawitacyjnego (konstrukcja wysokości ok. 2 m), opartego na "głównej części" zwanej dzwonem (die Glocke). Za bazę produkcyjno-startową dla "spodków" miał służyć kompleks Riese znajdujący się w Górach Sowich w Polsce.
E, zbyt naciągane. No i niby dlaczego mając taką technologię nie wygrali wojny?

Yoh Asakura 06-11-2008 15:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez .Matrik. (Post 2324640)
E, zbyt naciągane. No i niby dlaczego mając taką technologię nie wygrali wojny?

Nie chcieli wzbudzać podejrzeń.

Shanhaevel 06-11-2008 15:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Falcon Wings
chloptasiu?

Cytuj:

lolz u hav failed

Czcisz Zoltana i chodzisz w kostiumie z folii bąbelkowej? : O

sphinx123 06-11-2008 16:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fred_Flintston (Post 2324273)
II wojna światowa, Niemcy w odwrocie na wszystkich frontach poszukują broni mającej odwrócić losy wojny (Wunderwaffe). I tak powstaje projekt Die Glocke:

Projekt Die Glocke miał polegać na stworzeniu urządzenia wywołującego mutacje u ludzi <3

DB_SonGoku_S 06-11-2008 16:57

[quote=ZapodajMuze;2243387]A ja jestem pewien ze juz ich odkrylismy ; ) , wiesz co to strefa 51 ?Jak tak to ile razy slyszales o niej ? Co o niej wiesz ? I czemu to jest jedyne miejsce na ziemi gdzie PRAWNIE koles co stoi na bramce musi zabic ciebie jezeli nie pokazesz mu odpowiedniego dokumentu?

ja oglądalem na youtube reportaż z TVN chyba.. jak jakis amerykanin chyba wdarł sie do komputerów NASA i podobno wyczytał tam, że w tej Strefie AREA 51 znajduje sie ufo... jest nawet kawałek filmu z AREA 51 na youtube o tym jak rozbił sie statek ufo a na pokłafzie był kosmita i NASA czy ktoś tam go zabrali... no a tak wogole to ja wieże w ufo... może nawet nie istnieje... ale są na top dowody np na stronie www.paranorlalium.pl czy jakoś tak są tam filmy zdjęcia i realne opowiesci o spotkaniach z ufo o uprowadzeniach itp...

Ulrikk 06-11-2008 17:37

Cytuj:

TVN
Cytuj:

chyba
Cytuj:

podobno
Cytuj:

paracostam.peel
Wszystko jasne

Wyciszony 06-11-2008 18:05

Ogólnie? Wierzę, iż gdzieś w odległym kosmosie istnieją inne formy życia. Wrzechświat jest na tyle duży, że mogę śmiało tak twierdzić. Jednakże, do opinii głoszącej, że rząd ukrywa obcych, informacje na ich temat, czy co jeszcze, podchodzę ze śmiechem na ustach. Taka tajemnica nie miałaby wyjść na jaw? Tyle jest niby relacji, świadków i dowodów na istnienie zielonych, a tak na prawdę, to nigdzie nie znajdziesz wyraźnego zdjęcia czy nagrania. Media wszystko wyniuchają. A jednak nic nie ma.

Glannath 06-11-2008 20:17

@up
Tjaa, Wszechświat jest duży. Z tym, że ilość wymagań, jakie potrzebne są, by rozwinął się chociaż jakiś śmieszny, jednokomórkowy organizm, jest tak ogromna (dajmy na to księżyc podobny do ziemskiego, planeta podobna do Jowisza itd. itd.), że spotkanie życie jest mało prawdopodobne. Ale i tak wierzę. : D

A co do Strefy 51... Chyba nie myślicie, że najtajniejsze badania naukowców USA miałyby być przeprowadzane w miejscu, które jest celem wycieczek turystycznych tych wszystkich ludzi z paranormalne.pl i innych? ^^

MiXer 09-11-2008 17:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Falcon Wings (Post 2319187)
I jestem naprawde przekonany ze sa rowniez na naszej planecie stworzenia, ktore nie sa powszechnie znane.

Tak tak. Bakterie

<8>Borys<8> 09-11-2008 18:11

A ja wierze w UFO, wręcz jestem pewien że istnieje w końcu ufo to tez jakieś bakterie czy organizmy jednokomórkowe które żyją poza Ziemią. Natomiast ci kosmici których to w ukryciu trzymają Amerykanie w swoich superprotajnych bazach to wymysł ludzi którzy naoglądali się filmów sf i chcą wywołać sensację ;p

Faytah 09-11-2008 18:38

przeczytalem caly ten temat i jeszcze nie wierze,what's wrong with me =(?

ps. ufo istnieje na 100% bo tlumaczac ten skrot to niezidentyfikowany obiekt latajacy,czyli na ufo skladaja sie rowniez prototypy samolotow wojskowych ziew

Niezbawiony 10-11-2008 21:17

Ponadto w ktoryms roku(19**),pilotowi amerykanskiemu kazano zestrzelic Nieznany obiekt latajacy,poruszal sie z niezwykla szybkoscia.Ze zeznan pilota "zawislo w powietrzu",mowiono ze to jest jakis inny amerykanski samolot ale po co mialby strzelac do swoich.

@down 1 and 2:
to jest prawdziwa historia tylko ze nie wiadomo co to bylo
dowody "polsat wiadomosci"

sphinx123 10-11-2008 22:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Niezbawiony (Post 2330834)
Ponadto w ktoryms roku(19**),pilotowi amerykanskiemu kazano zesczelic Nieznany obiekt latajacy,poruszal sie z niezwykla szybkoscia.Ze zeznan pilota "zawislo w powietrzu",mowiono ze to jest jakis inny amerykanski samolot ale po co mialby strzelac do swoich.

Dowody? <znaki>

Serious Sam 10-11-2008 22:09

Cytuj:

Ponadto w ktoryms roku(19**),pilotowi amerykanskiemu kazano zesczelic Nieznany obiekt latajacy,poruszal sie z niezwykla szybkoscia.Ze zeznan pilota "zawislo w powietrzu",mowiono ze to jest jakis inny amerykanski samolot ale po co mialby strzelac do swoich.

Pełno jest takich opowieści o pilotach, którzy rzekomo widzieli ufo.

GargoinX 10-11-2008 22:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez <8>Borys<8> (Post 2329032)
w końcu ufo to tez jakieś bakterie czy organizmy jednokomórkowe

A teraz przetłumacz skrót UFO.

S-75 11-11-2008 09:11

PHP Kod:

youtube
because
&#65279; Chinese people looks more like them .. so the ufos feels more like to be in home 

glupota, wszytskie filmi to fotomontaż. '
jesli cos tam istnieje to na pewno nikt z nas nie ma na to dowodow.
ktos kto zajmuje sie odszukiwaniem dowodow na istnienie ufo, to prawdopodobnie jest wyrzutkiem spoleczenstwa, bez przyjaciol.

Glannath 11-11-2008 14:27

Cytuj:

Ponadto w ktoryms roku(19**),pilotowi amerykanskiemu kazano zesczelic Nieznany obiekt latajacy [...]

To mówi samo za siebie. : D

Frapper 11-11-2008 21:04

I wonder are there any other worlds with a spark of life and itelligence burns?
Is it possible that as you look up at the same stars on a warm summer evening or a snowy into midnight and wonder of humanities alone in the universe, at that same instant someone else on a distant world is looking up at the same sky and wondering the very same question?

Jakos tak sluchalem i znow kliklo mi sie w ten temat.

Raditz92 18-11-2008 20:13

ufo

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gaaraa (Post 2243217)

Tez mi sie wydaje ze raczej bardzo malo prawdopodobne ze to jakis fotomontaz, bardzo realistycznie to wyglada, zgadza sie z opisami statku ludzi ktorzy kiedys widzieli lub wypowiadali sie w tych wywiadach na Discovery co pracowali kiedys przy UFO dla USA, bo przeciez kiedys sie rozbilo ufo w Roswell ;)

Erhion 20-11-2008 16:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez S-75 (Post 2331219)
[php]youtubektos kto zajmuje sie odszukiwaniem dowodow na istnienie ufo, to prawdopodobnie jest wyrzutkiem spoleczenstwa, bez przyjaciol.

Teraz to pierdolnełeś taką głupote, że głowa mała.

Shiz. 23-11-2008 00:46

Cytuj:

Ponadto w ktoryms roku(19**),pilotowi amerykanskiemu kazano zestrzelic Nieznany obiekt latajacy,poruszal sie z niezwykla szybkoscia.Ze zeznan pilota "zawislo w powietrzu",mowiono ze to jest jakis inny amerykanski samolot ale po co mialby strzelac do swoich.

@down 1 and 2:
to jest prawdziwa historia tylko ze nie wiadomo co to bylo
dowody "polsat wiadomosci"

Tu masz rację, bo sam potwierdzę. Mimo że twoja ortografia nie jest pr0 el0 normalna ale tu raczej masz rację.

Imho ja tam wierze w UFO i mam to gdzieś co inni sądzą. Jak i są mutacje z Czarnobyla czy Hiroshima czy Hirosima to i czemu nie ma być UFO?

Lasooch 23-11-2008 00:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shiz. (Post 2346257)
Imho ja tam wierze w UFO i mam to gdzieś co inni sądzą. Jak i są mutacje z Czarnobyla czy Hiroshima czy Hirosima to i czemu nie ma być UFO?

Dwa zdania o pięknej wartości literackiej i logicznej:

a) swoim zdaniem wierzysz? A moim zdaniem nie wierzysz. ;<

b) Mutacje opierają się na życiu już istniejącym (o którym wiemy i trudno się kłócić, że nie istnieje, prawda?), a dla zaistnienia UFO życie musi powstać (a to ogromna różnica i nikt istnienia takowego jeszcze nie udowodnił).

skuug 23-11-2008 00:53

szukanie ufo przez "naukowców" przypomina mi próby wytwarzania złota z innych metali przez alchemików w średniowieczu- bez sensu xd

jak będą chcieli to nas znajdą, ale ich nie ma, więc na nie znajdą

Erhion 23-11-2008 09:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez skuug (Post 2346264)
ale ich nie ma

Dowód proszę.

Shanhaevel 23-11-2008 10:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bloodwin (Post 2346397)
Dowód proszę.

Hm, zasady logiki mówią, że trzeba dać dowody na istnienie czegoś, a nie na nieistnienie. : )

Lasooch 23-11-2008 11:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bloodwin (Post 2346397)
Dowód proszę.

http://img114.imageshack.us/img114/3...9514391mj9.jpg

Hmm? : )

Btw, post #2600, lol.

Glannath 23-11-2008 11:52

Kupcie najnowszy numer Focusa. Jest tam jeden ciekawy artykuł, który może trochę rozjaśnić całą sytuację ;) Chodzi o to, że jeśli przyjąć, że Słońce jest wielkości pomarańczy, a Ziemia, ziarenka piasku (odpowiednia skala), odległość między tymi ciałami wynosiłaby 6 metrów. Między Słońcem pomarańczą, a ziarenkiem Neptunem - kilkanaście metrów. A odgległość między granicami Drogi Mlecznej (cały czas w tej samej skali) - 36 mln kilometrów.
Pomyślcie teraz, jak wielki dystans jest pomiędzy poszczególnymi galaktykami.
Nie wiem, czy ktoś zrozumiał, o co mi chodzi, ale mniejsza z tym. xD

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:27.