Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Nibiru - Planeta X [Dla Inteligentnych] (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=190558)

Shau 04-09-2008 14:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez domin3x (Post 2257530)
Eee... Wytłumacz mi, jak można odbudować Ziemię? xdd

OMFG LOL ROTFL PWNED OWNED nubie nie wiesz, ze ziemie odbudowywywyaywaywuje sie z gleby!?!?!?!?!?!! X(X(X(X(X(X(X(X(X(X( :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby: :baby:

Co do Nibru - bullshit... czemu ludzie musza wierzyc, w najbardziej GLUPIE i bezsensowne teorie? Jak wy sobie to wyobrazacie... Jebnie w nas planeta, lecaca z predkoscia swiatla idealnie w 2012 roku, bo PRZYPADKOWO tak podaja wszystkie zrodla? Konca swiata nie da sie tak latwo przewidziec... Mysle, ze raczej nasze sadystyczne sklonnosci same nas wykoncza, niz jakas planeta w nas jebnie.

Erhion 04-09-2008 14:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez domin3x (Post 2257530)
Eee... Wytłumacz mi, jak można odbudować Ziemię? xdd

Chodziło mi o odbudowanie cywilizacji ziemskiej. :D

Cytuj:

Jebnie w nas planeta
Nie jebnie.

Anerian 04-09-2008 19:05

@up: Jebnie, nie jebnie, i tak efekt będzie taki sam, say good bye dla całego świata.

@topic: Myślę że jedyną rzeczą do zrobienia z tym tematem jest jego zamknięcie, ale nie będę o to postulował ponieważ jak już mówiłem można się nieźle pośmiać xD.

domin3x 04-09-2008 19:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Anerian (Post 2257793)
@up: Jebnie, nie jebnie, i tak efekt będzie taki sam, say good bye dla całego świata.

Dlaczego?:|

Erhion 04-09-2008 20:13

Cytuj:

Jakaś część ma przeżyć. ;p

Wiatr 04-09-2008 21:44

Bloodwin piszesz tak, jakbyś w to uwierzył.

Erhion 04-09-2008 22:08

Hehe chciałbym wierzyć i w część wierze. ;P A na pewno nie odrzucam z góry, że to nieprawda. ;]

Anerian 05-09-2008 15:19

@all up: Sorka, chodziło mi raczej o cywilizacje, czyli wszystko co mniej więcej odróżnia człowieka od zwierzęcia (jak dla mnie to mniej). Raczej mało jest katastrof których nie przetrwałaby żaden człowiek. A co do końca świata, jak minie 2012 rok to jest jakaś bliższa data domniemanego końca świata niż 2060?

Yoh Asakura 05-09-2008 15:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Anerian (Post 2258305)
A co do końca świata, jak minie 2012 rok to jest jakaś bliższa data domniemanego końca świata niż 2060?

Antycypuję, że ludzie na pewno coś wymyślą ;)

Wylansowany 05-09-2008 15:34

A ja cały czas twierdzę, że ta planeta walnie w nas, gdzieś między Odrą a Bugiem, zrobi na tym terenie totalny zamęt, a resztę zostawi :baby:

Ulrikk 05-09-2008 15:34

Okazało się, że Nibiru lecąc w stronę Ziemi został wyprzedzony przez światło, dźwięk, a nawet staruszków. Po nowych obliczeniach okazało się, że doleci do naszej planety za 666 dni.

Data tego artykułu szacowana jest na 1 Stycznia 2013 roku ;]

Anerian 05-09-2008 18:18

Cytuj:

Antycypuję, że ludzie na pewno coś wymyślą
Nom, ale chodzi mi o informacje na dzień dzisiejszy, a nie po tym jak dożyjemy 2013 roku :P

Dawergo 05-09-2008 23:57

Jak to kiedyś na jakimś forum ktoś napisał. Jeśli ma być koniec świata - jadę w góry, bedzie lepszy widok B)

Yoh Asakura 06-09-2008 00:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Anerian (Post 2258500)
Nom, ale chodzi mi o informacje na dzień dzisiejszy, a nie po tym jak dożyjemy 2013 roku :P

No wiesz, skoro w 2012 ma być koniec świata, to po co ci inne daty ? One pojawią się dopiero po tym, jak w 2012 nic się nie stanie.

Wiatr 06-09-2008 00:22

Wy naprawde sie boicie tego roku 2012 :) Więc może...... grupowy uścisk?? :D

Anerian 06-09-2008 08:13

@up: wtf??
@topic: No ta, wiem że koniec świata ma być w 2012, ale Newton czy jakiś tam inny fanatyk obliczył koniec świata na 2060, to tak samo jak to że koniec świata miał być w 2000 roku, ale o 2012 już było wiadomo. Więc jest jeszcze jakaś domniemana data czy mogę żyć spokojnie do 2060 (swoją drogą to będę miał wtedy 68 lat, więc albo już nie będę żył, albo g**** mnie to będzie obchodzić ^^.

Wiatr 06-09-2008 11:08

up@ no lepiej zawsze zginąć po 60 w wielkim stylu niżz ze starości :D

Shau 06-09-2008 13:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bloodwin (Post 2257862)
Jakaś część ma przeżyć. ;p

noooo taki global konkurs w marynarzyka bedzie :]

Frapper 06-09-2008 13:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wylansowany (Post 2258326)
A ja cały czas twierdzę, że ta planeta walnie w nas, gdzieś między Odrą a Bugiem, zrobi na tym terenie totalny zamęt, a resztę zostawi :baby:

to zrobia ruskie glowice nuklearne.

Anerian 07-09-2008 09:14

@wiatr: a jakże, czas zacząć się dobrze odżywiać, bo trzeba jakoś te 68 lat dożyć.
@up: Nie zapominaj o naszym pięknym projekcie systemu anty-rakietowego (swoją drogą my będziemy mieli parę przeciw rakietek na krzyż, a sowieci mają ich z kilkaset, ale mniejsza o szczegóły :D)
@topic: Dzieci, nie śmiać się z takiego poważnego tematu jakim jest planeta z rakietami w dupie, która pędzi z prędkością ponad świetlną żeby pierdolnąć w 2012 roku w Polskę. Nie zapominajmy, że na planecie jest przenośny generator kamuflażu, więc nigdzie jej nie widać (hmm, zmyślni ci kosmici). Oczywiście zapomniałem też wspomnieć że ta planeta, to tak naprawdę nie planeta, a baza obronna, a na niej kosmici i kosmitki planują jak tu zmienić nasz klimat :D. Ogólnie dopiero teraz zauważyłem że ten plan orbity Niburu jest po francusku, co potwierdza moje domysły że Francuzi kumplują się z kosmitami (zapamiętajcie moje słowa, francuzom nie wolno ufać).

@down: Miło mi.

Glannath 07-09-2008 09:41

@up
W Nibiru nie wierzę, ale akurat ty jestes żałosny, a nie śmieszny. ._.

Ambaro 09-09-2008 22:29

@ 2X UP

Mam dla ciebie rade..
Odlacz swoj komputer od pradu, i razem z monitorem wywal go przez okno :)
Moze dzieki temu jeszcze na kogos wyrosniesz.. Takich jak ty trzeba poprostu tepic :)

Ok a to juz nowe zdjecia Nibiru...

Zdjęcia zbliżającego się do Ziemi Nibiru wykonane 22 Maja 2008 Roku za pomocą South Pole Telscope (SPT). Zdjęcia wykonane z wykorzystaniem promieniowania podczerwonego pokazują Nibiru wraz z pięcioma otaczającymi satelitami, które akurat znalazły się w pobliżu.

http://rok-2012.blogspot.com/2008/07...ia-nibiru.html

@EDIT
Wg. mnie fake, a co wy o tym myslicie?

Kolejna fajna historia, niewiem czy utentyczna...

APOLLO 11 - TAJEMNICA NIBRU

Czy istnieje tajemnicza planeta Nibru???Dr Wladimir Azaza, radziecki fizyk i matematyk byl jednym z radzieckich naukowców, którzy podsluchiwali rozmowe Neila Armstronga i Buzza Aldrina a kontrola naziemnej obslugi lotu. Twierdzi on, ze Apollo 11 spotkalo na Ksiezycu istoty pozaziemskie. Spotkanie mialo miejsce krótko po wyladowaniu, jednak relacja astronautów nigdy nie zostala wyemitowana publicznie, poniewaz zostala ocenzurowana przez NASA.W relacji na zywo wygladalo to tak: Neil Armstrong po wyladowaniu Apollo 11 powiedzial, ze widzi jakies swiatla w okolicy jednego z kraterów. Po chwili z centrum kontroli lotów w Houston doszlo pytanie o dalsze informacje, w tym miejscu nastapily zaklócenia i juz nic nie bylo slychac Maurice Chatelain, specjalista od spraw lacznosci, który w tym czasie pracowal dla NASA, oswiadczyl publicznie, ze transmisja radiowa z Apolla11 zostala kilkakrotnie przerwana zeby zataic informacje dotyczace statków pozaziemskich. Twierdzi on równiez, ze kazda misja Apollo byla obserwowana Przez UFO.Podczas ladowania Apollo 8 Janmes Lovell powiedzial cos, co bylo bardzo dobrze slyszalne "Poinformowano nas, ze Swiety Mikolaj naprawde istnieje". Wielu ludzi twierdzi, ze te slowa maja jakis inny, ukryty sens. Major Colman VonKeviczky, badacz z Nowego Jorku, dowiedzial sie od wspólpracownika Neila Amstronga, ze po pokonaniu jednej czwartej drogi do Ksiezyca zaloga Apolla widziala i sfotografowala trzy obiekty w bliskiej odleglosci od pojazdu kosmicznego. Informator VonKeviczky'ego twierdzi jeszcze cos innego, znacznie bardziej niewiarygodnego: na pokladzie tych obiektów widziano postacie obcych istot, a w chwili, gdy kapsula Eagle podchodzila do ladowania, trzy takie obiekty znajdowaly sie juz na powierzchni Ksiezyca, a obcy z nich wyszli. Podobno Armstrong nie dostosowal sie do polecen z Houston i podszedl do obcych. Nikt nie wie co sie pózniej stalo, lecz Armstrong zostal wyrzucony z programu lotów kosmicznych. Jose Antonio Silva, pilot, który przypadkowo podsluchal rozmowe zalogi Apollo ze stacja na Ziemi, powiedzial na konferencji w Victorii "W trakcie jednego z ladowan na Ksiezycu mialem okazje przebywac w stacji naziemnej NASA w Fresdenillas i slyszec, jak jeden z astronautów meldowal o przybyciu kilku istot lub pojazdów które, wedlug Amerykanów, widziano dzien wczesniej na powierzchni Ksiezyca". Silva wspomnial tez o tym jak dyrektor naziemnej stacji lotów sila wyprosil go z pomieszczenia i zakazal mówic tego, co uslyszal. Jednak Silva nalezal do tych, którzy zawsze mówia to, co mysla.

http://img150.imageshack.us/img150/4986/nibru0jm.jpg

domin3x 09-09-2008 22:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ambaro (Post 2263023)
Ok a to juz nowe zdjecia Nibiru...

Zdjęcia zbliżającego się do Ziemi Nibiru wykonane 22 Maja 2008 Roku za pomocą South Pole Telscope (SPT). Zdjęcia wykonane z wykorzystaniem promieniowania podczerwonego pokazują Nibiru wraz z pięcioma otaczającymi satelitami, które akurat znalazły się w pobliżu.

http://rok-2012.blogspot.com/2008/07...ia-nibiru.html

@EDIT
Wg. mnie fake, a co wy o tym myslicie?

Fake czy nie, w rozpierdzielenie Ziemi przez Nibiru nie wierzę.

Ambaro 10-09-2008 15:16

Ok wyedytowalem juz troche watek glowny (na 1 stronie).

Odswiezam temat :)

Wiatr 10-09-2008 16:07

"Poinformowano nas, ze Swiety Mikolaj naprawde istnieje".

Może przedyskutujmy ten wątek, co o tym sądzicie?

Erhion 10-09-2008 16:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez domin3x (Post 2263028)
Fake czy nie, w rozpierdzielenie Ziemi przez Nibiru nie wierzę.

I dobrze, bo ona ma przelecieć, a nie rozpierdzielić się o nas.

Jaa ile razy już to pisałem.

Anerian 10-09-2008 19:08

Cytuj:

Mam dla ciebie rade..
Odlacz swoj komputer od pradu, i razem z monitorem wywal go przez okno
Moze dzieki temu jeszcze na kogos wyrosniesz.. Takich jak ty trzeba poprostu tepic
Hmm, najpierw kup sobie słownik ortograficzny to pogadamy, a kompa nie wywalę bo ostatnio kupowałem do niego quada i wydałem 1100 zeta (nie tylko za quada oczywiście), jakbyś napisał to parę tygodni temu może bym to rozpatrzył pozytywnie, ale tak to muszę odmówić. Ja jeszcze tam na kogoś wyrosnę może nawet wbrew pozorom nie na twardo stąpającego realistę, ale ja o ciebie bym się martwił, robienie takiego tematu na forum.tibia.pl, jak na mój gust od razu podważa jego wiarygodność, jesteś człowiekiem, który łyknie każdą bajeczkę/teorie spiskową. Ty wyraziłeś swoje zdanie o mnie, ja o tobie dlatego też w cywilizowany sposób zakończmy to tutaj i nie ciągnijmy tego dalej. A przy okazji, opcja edytuj się kłania :baby:

Cytuj:

I dobrze, bo ona ma przelecieć, a nie rozpierdzielić się o nas.

Jaa ile razy już to pisałem.
Nie wiem czemu, ale czasem w takich kwestiach ludzie cierpią na skrajną ślepotę i im więcej razy napiszesz, tym więcej ludzi będzie twierdziło że walnie, dlatego lepiej dać sobie spokój.

Hmm, zdjęcie ładne, tylko takie pytanko, co pokazuje?? Co do teorii z ufolami, prawdę mówiąc to jest to lepsze od mitów sumeryjskich (czy kto tam był), jakby się dało to poproszę o oryginalne nagrania z rozmów NASA - Amstrong (na których znajdują się te zakłócenia), a także te z Lovellem na temat Mikołaja.

PS. Chyba skończę z odwiedzaniem tego tematu, bo przestał być śmieszny, a zmienił się w jeden wielki ciemnogród (którym zresztą był od początku), powodzenia dla Bloodwina (swoją drogą chyba nainteligentniejszego tutaj ziomka twierdzącego że Niburu istnieje) w jego długiej jeszcze drodze nawracania userów na prawdziwą stronę teorii.

Ambaro 10-09-2008 21:47

@UP

Aha, czyli ze ty jestes tym madrym??
Temat jest zrobiony po to by o tym podyskutowac...
Naiwnym czlowiekiem jestes tylko ty :)

@Wiatr

Chyba mial na mysli jakies odkrycie ;)

domin3x 10-09-2008 22:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ambaro (Post 2263923)
@UP

Aha, czyli ze ty jestes tym madrym??
Temat jest zrobiony po to by o tym podyskutowac...
Naiwnym czlowiekiem jestes tylko ty :)

Ale o czym tu dyskutować? My tak naprawdę nie mamy zielonego pojęcia o tym, a skoro Ty się tym tak bardzo interesujesz, to możesz iść na jakieś forum o astronomii i tam poznasz więcej osób, które to fascynuje...

Ambaro 11-09-2008 14:59

@UP

Forum dyskusyjne - jest przeniesioną do struktury stron WWW formą grup dyskusyjnych, która służy do wymiany informacji i poglądów na dany temat przy użyciu przeglądarki internetowej.

Na forum dyskutujemy o danym temacie, a nie o osobach czytajacych to...

Niepodoba ci sie ten temat??
TO:

http://i372.photobucket.com/albums/o...5f57f0med1.jpg

@Wiem ze dostane po tym bana ale ten temat robi sie jednym wielkim smietnikiem i trzeba to wkoncu wyczyscic..

domin3x 11-09-2008 17:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ambaro (Post 2264272)
@UP

Forum dyskusyjne - jest przeniesioną do struktury stron WWW formą grup dyskusyjnych, która służy do wymiany informacji i poglądów na dany temat przy użyciu przeglądarki internetowej.

Jakie kurwa poglądy? Jak można mieć poglądy na temat, o którym nie ma się zielonego pojęcia? To, czy to gówno w nas walnie, to nie zależy od nas, więc nie wiem, po co ta dyskusja. Zwłaszcza, że owa 'dyskusja' opiera się na wysyłaniu linków do opinii 'ekspertów'.

Quezacoatl 11-09-2008 18:25

Rotfl... dopiero teraz przeczytałem ten temat, ale takiego śmiechu się nie spodziewałem.

Istnienie brązowego krasnala w okolicach naszego układu słonecznego... Prawdopodobieństwo bliskie 0.
Ukryty tekst:
Oklaski dla osoby, która nazywa brązowego krasnala "planetą"... no po prostu niesamowita percepcja i znajomość astronomii.

Dotarcie "samotnej" planety z orbity Plutona do ziemi w 4 lata. Możliwe, mało prawdopodobne.
Ukryty tekst:
Aphelion dla Plutona (największego znanego przedstawiciela typu Dwarf Planet) wynosi 49.30503287 AU czyli ok 7,375,927,931 km.
Prędkość planety jest niska... najszybciej orbitująca planeta naszego układu słonecznego to ofc Merkury: 47.87 km/s.
Licząc w przybliżeniu możliwe jest aby planeta poruszająca się z prędkością 50km/s dotarła do ziemi z pozycji Plutona w ciągu 4 lat. Pytanie powstaje gdy zastanawiamy się co mogło takowej planecie nadać taką prędkość...

Istnienie i rozwój życia na planecie nie posiadającej własnej gwiazdy... Przy naszej wiedzy o istotach żywych: niemożliwe.
Ukryty tekst:
Cytuj:

Oto poczatek histori o Nibiru i jej mieszkancach Anunnaki, planecie ktora swoja podroz ku Ziemi tym razem zakonczy w 2012 roku i tworcy ludzkosci powroca znow...
Tak! Oczywiście, że na tej "planecie" musi istnieć życie... No bo przecież nie jest to brązowy krasnal... Co więcej naszym kosmitom nie przeszkadza ani kosmiczne promieniowanie, ani też życie z dala od słońca w temperaturze bliskiej zeru absolutnemu. No jasne. Przecież to, że atmosfera Plutona zamarza gdy jest on w największym oddaleniu wcale nie znaczy, że inne atmosfery też nie zamarzną no nie?

.Ryuuzaki. 11-09-2008 21:12

Historia o planeta, która ma przeleciec obok/udeżyc w ziemie za 4 lata pokonując przy tym długość nieco większą jak odleglosc od plutona do ziemi wydaje się być malo prawdziwa. W dodatku ta opowieść o mieszkańcach tej planety... Chyba zaczne budować bunkier bo niewiadomo co jeszcze wymyślą :|

Hinzu 15-10-2008 17:29

Historia raczej malo prawdziwa, ale za Plutonem serio cos jest..
Mozna spokojnie odnotowac zaklucenia w trajektori jego lotu...

@DOWN

Mialem na mysli jakas planete/ Gwiazde..

Yoh Asakura 15-10-2008 17:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hinzu (Post 2298533)
Historia raczej malo prawdziwa, ale za Plutonem serio cos jest..

No, cały kosmos !

Frapper 15-10-2008 17:39

uznawania plutona za planete to tez ciekawy debilizm.

Swoja droga. Ten swiat bez klamstw i domyslow by nie istnial. Przyczyniacie sie dalszemu funkcjonowaniu ludzkosci, keep goin' .

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez hinzu
@DOWN

Mialem na mysli jakas planete/ Gwiazde.

Skoro jest planeta to sa gwiazdy. Skoro jsa giwazdy to sa galaktyki. Skoro sa galaktyki to jest kosmos. 1000 pkt. dla Yoha !

Yoh Asakura 15-10-2008 18:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Frapper (Post 2298545)
Skoro jest planeta to sa gwiazdy. Skoro jsa giwazdy to sa galaktyki. Skoro sa galaktyki to jest kosmos. 1000 pkt. dla Yoha !

Me ! Me ! Me ! Me !
Brawo ja.
Ja > pluton. Ocalę was przed zagładą.

sphinx123 15-10-2008 18:11

Do you know Louis Bouchard?

Ulrikk 15-10-2008 18:27

http://images32.fotosik.pl/380/1aa3dc8957baa9f5.jpg

Jak widać na tej fotografii, Nibiru NA PRAWDĘ istnieje i znajduje się tuż za Plutonem. Co ciekawe, można zauważyć, że na Nibiru znajdują się różnego rodzaju budynki... Co o tym sądzicie?

Lasooch 15-10-2008 18:37

@Ulrikk: Doom and total slaughter of human race are inevitable. Oni mają większe drzewa od nas!

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:39.