![]() |
Speed odezwij się na gg bo żal :<, dawno nie rozmawialiśmy ;<. A mam kilka tematów do poruszenia ;d.
|
A mnie sie wydaje ze jednak leprzym pomyslem bylo by zwykle glosowanie przez userow. To takie moje zdanie ;)
|
Zapowiedz mojego fejka pt. Inny niż wszyscy.
Akcja będzie rozgrywać się w małym miasteczku. W tym mieście jest tylko jedna szkoła dla wojowników i jest ona niezbyt typowa, szkoli ludzi w posługiwaniu się "magicznymi łańcuchami" do tego jest potrzebna wola władzy, wola władzy jest potrzebna uczniom by łańcuch się nie "kończył" i wciąż go nabywało oraz jednym zastanowieniem łańcuch może zniknąć. Więc im uczeń jest lepszy tym on staje się bezlitosny. Historia będzie opowiadać o 4 bohaterach a głównym jest starszy niż inni bohaterowie mężczyzna o imieniu Shiz. Kilkanaście gdy Shiz miał dopiero 5 lat, matka urodziła mu brata którego nazwała Gargoin. Ich matka umarła a Shiz co noc miał dziwną wizje, były to pseudo "listy" od matki do niego: pierwszą wizją było to że praktycznie wszystkie lasy znał i czuł że jest inny od wszystkich, w drugiej dowiedział się że jest ostatnim Blood Elves'em(Krwawy Elf), trzecia natomiast ukazała że on i jego brat oraz 3 kolegów zginą w tajemniczej krypcie, zaś czwarta była ta żeby uratować się przed śmiercią w krypcie i zabić to "coś" w krypcie. Dlatego musiał uczęszczać do Akademii w Moonville. |
Cytuj:
A tak pozatym, to za duzo powiedziales w swojej zapowiedzi. Bo opowiedziales praktycznie caly fake :P |
Jedna wypowiedź Kopera mnie natchnęła do przemyśleń ;) Otóż, nie macie wrażenia, że ostatnio fake'i są troszku przeładowane efektami (mój z resztą też)?
Osobiście popieram ulepszanie lokacji, za pomocą efektów (czyli tu kolory podrasować, tu mgiełkę, tu zabrudzenia), bo poprostu ładniej to wygląda - nadaje realizmu. Chodzi mi o to, że właściwie w walkach itd. nikt już nie używa grafik z Tibii, tylko efektów tworzonych w Gimpie.. Co o sądzicie o tym całym przeładowaniu efektami? |
@up:
Że dopóki ma to choć trochę smaku, jest dobre. Ale jeśli ktoś na siłę próbuje robić efekty, to nie ma to sensu. |
Ja tam jakiś czas temu znienawidziłem te lokacje przerobione jakimiś efektami... Co do samych walk, to imho jeśli są to ciekawe efekty, no i walki są rzadziej to jeszcze jakoś da się przeżyć... No ale ciągłe walki z tymi "laserami" są nie do wytrzymania.
|
Ja tam myślę, że przez to kilka lat, fake'i tak ewoluowały, że używanie efektów jest właściwie nieunikonione.
Czyli którą z poniższych lokacji uważacie za lepszą? Pierwszą, czy drugą? To taka mała sonda, związana z przyszłością mojego fake'a. xD http://img118.imageshack.us/img118/5152/lokacjaaq5.png Mi się wydaje, że trudno zbudować jakikolwiek klimat fake'a, jeśli nie używa się efektów i odpowiednich cieni. |
Druga rox.
|
Zadna... Ale jak juz tak na serjo mialbym wybierac to chyba pierwsza. Druga jest nieladna. Jedna pochodnia daje wlasciwie swiatlo, zas dwie pozostale zle. Dochodzi do tego krzywo sklejone bloto. Zreszta i tak mi sie niepodoba...
|
Pierwsza nie ma efektów Druga to jeden wielki Efekt więc zrób coś pomiędzy to będzie dobrze.
|
Oczywiście, że pierwsza lepsza. Cały czas mówimy o tibijskich fake'ach więc nie odbiegajmy od klimatu tibii dobrze?
|
Pierwsza jest fajna.
PS: super meble ;) |
A więc tak lepiej wygląda pierwsza, ponieważ druga jest za bardzo ciemnia :S
Za dużo tam pocieniowałeś a światło jest bardzo małe. Cytuj:
|
Ja tam, kiedy robilem fakei, to moj jedyny efekt z gimpa to byly cienie;). Reszte 'efektow' robilem w paincie. Pozatym, powiedziales, ze efekty z gimpa - to PS sie nie zalicza do "efektorow"?:P
|
- czyścimy.
|
@Up:
Jeszcze tylu jest, choć nie wielu tych dobrych. Brakuje tu kilku osób. |
Cytuj:
@2up Ten dział się będzie trzymał zawsze, bo cały czas napływają jacyś ludzie. Słabi, bo słabi, ale są. ;) |
@up
Taa MadziulaX, Neji13 i inne Kardoxy utrzymają ten dział! |
@up:
Na torgu jest jeszcze gorszy poziom, a jakoś się trzymają ;p. Poprostu póki ktoś tu jest, nie zależnie kto; dział będzie żył. |
@Mikes
Ty to zawsze chyba masz racje ale zapomniałeś... KARDOX JEST JEDEN! |
Ahoi!
Jeśli chodzi o zamieranie życia na tym forum, to można to między bajki włożyć, forum trzyma się całkiem nieźle. Efekty? Tekst może je doskonale zastąpić, naprawdę. Porównajcie choćby wyjście z krypty 13, w F1, a wyjście z krypt 101, w F3. Z drugiej strony, miło nacieszyć oko, więc efekty - byleby gustowne - oceniam na plus. Jeśli zaś chcecie znać me zdanie, o wielce szanownym tiplu, a jego różnicami między TORGiem, to odpowiem tak: Przede wszystkim, to co można zauważyć na TIPLu, to o wiele niższy poziom IQ miejscowych idiotów, elyta fake'owa i wszechobecne zainteresowanie wszelkimi anime. Na TORGU krytyka o wiele większą uwagę przykłada do fabuły, a mniejszą do ,,całej reszty". Z drugiej strony, na ,,tym ciemnym forum" żyje zaledwie parę osób, z czego żadnej nie można określić mianem\przedrostkiem ,,pro", a poziom fake'ów jest o wieeeele mniejszy niż tutaj. Szczerze, fajnie by było, gdyby była nić współpracy między tymi dwoma forami. Wyobrażacie sobie fake'i Inivcabila na TIPLU? A co do Dzieci neo, to na szczęście one dorastają i mądrzeją, czego naj(gorszym)lepszym przykładem jestem ja. A wyzywanie ich od idiotów, w niczym nie pomoże, o wiele lepiej ich doedukować. A jeśli kogokolwiek interesuje powód mego powrotu, to odpowiem że powody są dwa: Gargoin i dżem. |
@up
Właśnie widzę że zmądrzałeś bo po "dawniejszych" postach wynikało że jesteś Dzieckiem Neo x/. Phi, jeżeli jest elita tutaj to po co się dzielić? Mogę wydać się "chamskim" w tej sprawie. Ale to nasz administrator bosal pracował ciężko razem z Supportem, niech oni sami pracują to efekt będzie podobny... Ahh Fallout to klasyk ;) Pamiętam czasy gdy nie miałem neta i pykałem w F2 ;>, tyle że F1 nie udało mi się ;<. |
Cytuj:
Edit: Aaa pomyłka... Rozumiem, sory :P |
@up:
Potwierdzam. @topic: Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
<rozsypuje groch>
<klęka na grochu> Wybaczcie mi tą okropną literówkę, jam biedny grzesznik, chciałem napisać ,,lepiej" <poprawia literówkę> <wstaje z klęczek> <poślizguje się na grochu <Trafia do szpitala> @Oceny na TORGu. Fakt, ludzie tam mają słabość do słabych fake, ale o wiele lepsze dostają surowe baty za niedociągnięcia fabularne (taka scena jak w ,,Dallas" że jeden z bohaterów znika i pojawia się parę lat później pod prysznicem, tam by nie przeszła.. no chyba że grafika byłaby na poziomie tibi 7.4, a fabuła byłaby denna.) @ kretyni Fakt, są na każdym forum, ale jakoś tak się zdarza, że 90% z nich najpierw wpisuje tibia.pl, a dopiero później tibia.org.pl Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Elyty nie było nie ma i nie będzie... przynajmniej w moim odczuciu. A co do TORGA to tam idą tak jak powiedział X-zero sami Ci którzy nie przeżyli na T.PLU....
|
Cytuj:
"sami tzi cio nie pszeżyli na t.plu" Już sam termin "przeżyć" mnie śmieszy, bo zdeka bez sensu jest. Na orgu powstały takieee fejki, że przebijały najlepsze super produkcje t.plu typu Gimli ded. |
Lol! Jak to nie bylo elity!? Elita zawsze byla. No moze nie teraz, bo "ekipa fakeowcow" jest jaka jest i jak dla mnie chyba dobra jak na te czasy.
To takie moje male zdanko. |
Zależy jak rozumieć te słowo...
Jedni uważają elitę za "arystokratycznych" wywyższających się chłopców którzy coś potrafią zrobić... A drudzy elitę uważają za ludzi którzy wiedzą co mówią i robią to dobrze w danej dziedzinie(czyt. Fake'ach)... PS. Rangnarok stanie na trochę bo robię Haze'a... |
W sumie szkoda, ze TORG upadł, a przynajmniej upadł w małej części. Niegdyś to było cholernie dobre forum, później średnie, niezłe forum, a teraz... zamierające forum :P?
Co do Elyty, to głosuję za opcją 1, tzn.: Jedni uważają elitę za "arystokratycznych" wywyższających się chłopców którzy coś potrafią zrobić... |
Co to tak w ogóle elita? Bo chyba w takim społeczeństwie nie ma miejsca na żadną elitę.
|
WYbaczcie ze odświeżam, ale temat jest calkiem ciekawy...
Elyta to grupa ludzi którzy jakieś dwa lata temu, przez okres jakiegoś roku połączoła pasja do tworzenia Fake'ów, spotykali się oni regularnie na forum wystawiając swoje ponadprzeciętne (jak na tamte czasy) fake'i i komentując. A ponieważ byli dość surowi co do reszty, byli nielubiani przez niektórych ludzi, którzy złośliwie nazwali ich Elytą. Btw. CO autor sobie myślał robiąc literówkę w moim nicku? -.- |
to samo, co twoja połączoła.
Powiedzenie, ze byli surowi, to tak jakbyś powiedział że Leonardo da vinci ,,Był dobrym malarzem, który lubił majsterkować". Oni nie krytykowali, oni jechali, bluzgali, wyzywali. |
NO jeszcze z bluzganiem sie zgodze, ale wyzywania nie bylo... ;p
|
Drakon, czyli jestem z elyty? :D
|
Wiekszego bluzgatora na tym forum nie bylo... wiec chyba jestes xD
|
Myslal juz ktos o tych wyborach "the best faker 2008"? Jest juz grudzien i jest na to wlasciwa pora. Jak nie teraz to najprawdopodobniej wogole...
Chyba all o tym zapomnieli. To jak, organizujemy ta mala "impreze", ktos sie podejmie jako prowadzacy czy cus? ;) |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:57. |