Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Updates (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=166)
-   -   Co byś chciał w następnym update? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=196422)

Arts19 14-04-2010 13:49

Zacznę od tego :
  • Wprowadzenie 3 addonu do strojów.
  • Wprowadzenie jakiegoś questu dla Rookstayerów oraz dodanie jakiegoś respu z potworkami z maina, które można zastosować.
  • Poprawienie całej rl mapy - mówimy tu o zedytowania mapy, gdyż rl mapa jest pusta oraz nie za ładna w niektórych miejscach.
  • Wprowadzenie koni - nie mówimy tutaj o systemie koni, ale, żeby były jako potworki, ozdoba.A zabicie ich było by karane, tak jak Husky w Svar..

HelpForCipsoft 19-05-2010 14:02

Dobre pomysły to:
*Ostrzenie broni ( nie obowiązuje na rook'u )
*Rozbudowanie Rook'a o tereny podziemne :)
*Dodanie jakiegoś bossa na rook'u specjalnie dla rookowiczów
*Pogorszenie Palka by był równy z innymi profesiami

Kernkraft 19-05-2010 17:00

Mam ciekawy pomysł -jak wiecie za każdym razem kiedy wracamy z Okolnir lub Hellheim nie możemy zabrać ze sobą lootbaga. Wystarczyłoby wrzucić na tratwę lootbaga i poprosić NPC o powrót do miasta wraz ze wszystkim co wrzucimy na tratwę :)

Sheller 01-06-2010 17:44

Zmiany pogodowe w Tibii :D
Mysle ze to by dodało klimatu RPG :baby:

D4n1 02-06-2010 10:10

ogarnijcie sie z tym ulepszaniem rooka proszeniem o nowe itemki questy potworki co jeszcze moze depo na rooku exura i manasy -.- rook jest do przejscia a nie strania kto wie ile bo akurat 40 czy wiekszy lvl chce sobie expic i zajmuje wszystkie wilki itd ganiajac na bocie
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez HelpForCipsoft (Post 2759658)
Dobre pomysły to:
*Ostrzenie broni ( nie obowiązuje na rook'u )
*Rozbudowanie Rook'a o tereny podziemne :)
*Dodanie jakiegoś bossa na rook'u specjalnie dla rookowiczów
*Pogorszenie Palka by był równy z innymi profesiami

ostrzenie broni jasne wspanialy pomysl ale niech wprowadza go tylko na rooku
bossy na rooku hmm sa munster i boss mino chcesz wiecej przestan siedziec na rooku
i pal nie jest niczemu winny to ms jest najsilniejszy jesli chodzi o exp

Erverse 03-06-2010 22:46

Według mnie bardzo przydałoby się wprowadzenie członków party na mapie.

Sidis 04-06-2010 00:19

Najlepiej, jak by teraz były downdate'y, czyli cofki aż do 7.6 :P albo 7.4

Xarashi 07-06-2010 22:56

Znajomosc Angielskiego. Jak nie znasz to gtfo. Mam juz dosyc n00b'kow ktozy podchadza i pisza mi BR?

Dirk Pitt 13-06-2010 23:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sidis (Post 2763078)
Najlepiej, jak by teraz były downdate'y, czyli cofki aż do 7.6 :P albo 7.4

Jeśli dobrze rozumie to ma zostać :

- 6 miast - Thais , edron, carlin ,ab, darashia, venore
- brak rashida i djinow
- brak run w sklepach (czyt. NPC)

ciekawe ilu by graczy zostalo????

Lachu1993 14-06-2010 09:15

hihi

Ja bym chciał żeby w następnym update powstał nowy server na który nie można by było transferować postaci :o

@Goku 14-06-2010 11:19

chciałbym aby wprowadzili, nie teraz ale za pare lat jak tibia pojdzie bardziej w kierunki scifi. Aby dodali najazdy UFO na miasta i walke pomiedzy ufoludkami xD aby UFO uprowadzało losowo ludzii przeprowadzalo na nich eksperymenty xD i takie tam fajne inne :P

Brtek00 14-06-2010 23:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xarashi (Post 2763946)
Znajomosc Angielskiego. Jak nie znasz to gtfo. Mam juz dosyc n00b'kow ktozy podchadza i pisza mi BR?

Cholera a ja bym chciał zeby dzieci "KTORE SA TAKIE SUPER Z ANGOLA" Nauczyły sie poprawnie pisac po Polsku :( "KTOZY" bardzo ladnie dziecinko :d

A co do tematu to hmm...
Nowy kontynet? typu mainland dla facc do ktorego z upa na up by wprowadzali znowu nowe wyspy i miasta dla Pacc :D

Zeby cipsoft zaczal wrescie wprowadzac jakies porządne updejty jak za dawnych paru lat a nie takie gowno co teraz daja z upa na up coraz slabiej :(

Nowa balansacja postaci a nie to co teraz jest Paladin "KOKS" Kina "DNO" :(

Zeby troche utrudnili ta gre bo to jest masakra jaka ta tibia jest teraz latwa :(
I CO ważne wywalic te wszystkie spoilery tibia wikia nie iwem czy to jest mozliwe ale dobrze jak by ich nie bylo wtedy gra byla by o wiele ciekawsza :(

OMG jest milion rzeczy ktore cipsoft powinien poprawic :D Nawet ciekawie by bylo jak by wprowadzili Muzyczke do tibi oczywisice mozna ja sobie wylaczyc w Opcjach ale nie taka muzyczka jak np z Metina typowe gowienko tylko cos ala Gothic :d Czyli wchodzimy coraz glebiej pod ziemie to mamy muzyczke z mrocznym klimatem albo jak na powieszchni to znowu inna w każdym miescie tez inna :d Poprawilo by to klimat :P Chociaz pewnie nigdy takiego czegos nie zobaczymy :d

Dalli3ro 20-06-2010 19:01

*Możliwość rozmawiania z innymi graczami (coś podobnego do vt)
*Resp - który nie będzie zależał od ilość ludzi online.

laxiu 20-06-2010 19:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dirk Pitt (Post 2765417)
Jeśli dobrze rozumie to ma zostać :

- 6 miast - Thais , edron, carlin ,ab, darashia, venore
- brak rashida i djinow
- brak run w sklepach (czyt. NPC)

ciekawe ilu by graczy zostalo????

30k ludzi by przyszło

Vil 20-06-2010 21:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez laxiu (Post 2767012)
30k ludzi by przyszło

na jakiej podstawie tak twierdzisz ?

Birkardo 22-06-2010 14:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez laxiu (Post 2767012)
30k ludzi by przyszło

Ta jasne.....
I to jest właśnie problem ze wszystkimi postulującymi powrót do tibii 7.4-7.6 - że żaden z nich nie zdaje sobie sprawy jak to by wyglądało dla współczesnych graczy:

1. Chcesz poexpic? Super, kupuj tydzień runy, bo przecież nie ma ich w sklepach, ani rózg, ani szybkiej many, ani powracających spearów, ani normalnych potów.
2. Bez Rashida i djinnów mało który hunt by się zwracał bo przecież kilkadziesiąt powszechnie spadających przedmiotów nie ma minimalnych cen.
3. Expowisk też jest odpowiednio mniej - goodbye tomby, mary, hydry, frosty etc.

I ty twierdzisz, że by przybyło 30~ k graczy? Chyba po to, żeby wejść stwierdzić, że nie da się w żaden sposób expić i nacisnąć magiczny przycisk "Logout"

ruszek 22-06-2010 16:19

@

Signed. Większość starych graczy ma rodziny,prace i inne zajęcia, wątpię żeby wrócili ...

thomson1708 22-06-2010 17:14

Nowy serial pod tytułem: Jak Cipsoft macha hu*jami
Darmowy pacc
Stworzenie oficjalnego ots-evo/pvp z expem X2-X5
Hu*j w dupe za wbicie 100lvl
Automatyczna smierc przy braku staminy
Wymagane zdjęcie żeby zrobić damską profke (rozpownawanie twarzy etc.) i zapisywanie jej żeby nie można zrobić 2 konta na tej samej.

kardox 03-09-2010 16:41

^^

Heh zrobiłem temat roku ^^
Może go tak przypnijcie (tylko tak mówie nie trzeba ^^)
pozdrawiam każdego kto dodał wpisz ;)

kopi2304 05-09-2010 13:29

Cóż bym chciał

Aby wróciły bagi do monsterow ponieważ nie ma jak zbierać loota np na Crypcie. Brak bagów niestety nie daje zarobić bo nie ma jak sobie spakować loota i ciągnąć po sqm do miasta :(

CientaRiposta 16-09-2010 00:20

Mnie najbardziej ucieszyły by 3 addony :) Argumentuje to tym, że jestem kolekcjonerem addonów jeżeli tak to można nazwać :P

Rumb 26-09-2010 23:22

Ze wszystkich updatów sprawiających że tibia stała się nieco bardziej cywilizowana (stackowanie potów, hot-key, mniejsze starty przy śmierci w pvp) brakuje mi jeszcze tylko kilku zmian.

- bardziej intuicyjne lootowanie. Chodzi mi o to aby nie trzeba było przeciągać kasy i przedmiotów z ciał mobów do naszego plecaka. Nawet w wowie jest autoloot. Dosyć łatwo można by było to rozwiązać, np. przed expem zaznaczało by się który backpack jest do lootu, a kasa i loot lądował by w tym backpacku po jednym kliknięciu.
- questy dzienne i więcej tasków. Poza tym przydało by się inaczej rozwiązać taski bo póki co o wiele łatwiej jest wbić ful rangę przed 50lvl niż po 100lvl. A powinno być odwrotnie.
- zmiany w potach, przede wszystkim zaskakujące było dodanie pota dla knighta od 130lvl. Dlaczego cipsoft unika dodanie potów dających np. 15% całego hp?

No i coś co chwilowo jest technicznie niewykonalne
- instancje
ale może kiedyś...

Miodnik 07-12-2010 21:13

Pojazdy.Siadanie na krzesłach.Crafting.Animacje postaci.

Kosiatz 08-12-2010 15:26

Moim zdani powinno być takie coś:
-Nowe itemy na rooku: rookgaard bp,jakiś nowy obuch,mieczyk i topór.
-Mikołaj znów przychodzi na rookgaard
-Nowe potwory na rooku
-Lepsze pokazywanie cap'a czyli nie zero tylko 0,00;0,60 itd.
-większy rookgaard
-Możliwość wysłania bardziej pojemnej paczki
-Niektóre bronie można zaczarować na stałe
-Upity gracz wolniej chodzi
-Zegarek świecący w ciemności
-Możliwość popłynięcia dla facc z thais do venore,carlin i odwrotnie ale drożej niż na paccu
-Możliwość pomalowania własnego domku
-Powiększone miasto Thais
-Jeden darmowy wierzchowiec
-Papierowe pieniądze
-Nowy ładniejszy rookgaard
-Pijany gracz nie może wejść do depo
-Nowe instrumenty muzyczne
-Ładniejsze statki

hewen 08-12-2010 19:14

- nowe itemki
- pływanie na faccu
- więcej expowisk czyli nowe expowiska
- ulepszone speary dla palka bo są naprawde słabe ,dopiero na 80 lvl assasinki ..
- domki dla facc? z tego co wiem to tylko pacc moze posiadac domek
- utani hur dla facc? przydało by się ...

- exp x2/pacc x2 dni na święta ?

to tyle.

kardox 17-12-2010 10:34

:)

@Up
Na facc można pływać niedaleko Thais jest plaża mogę ci pokazać na Celescie/Harmoni.

kardox 25-07-2011 16:01

:)

Ja bym chciał zobaczyć:
-By na Rookgaardzie usunęli te tarasujące drogę drzewa i ogółem przywrócili jego starą formę, ponieważ nowe wprowadzenia do gry nic uczą niczego.
-Niech ten limit 2k na wyjście z wyspy przeznaczenia sobie będzie, ale 1k w banku to o wiele za mała pojemność, nawet na tych pierwszych poziomach da się spokojnie zdobyć większą sumę.
-Oczywiście poprawienie systemu wyłapującego boty.
-Częstszy respawn bossów na Rookgaardzie.

Masterwizard 29-07-2011 01:07

Jak post wyżej i poza tym: (Rookgaard):

- by przywrócono zawartość plecaka po śmierci, bo ze strapowanych Botów loota już nie można pozyskać. Nie tracą oni nic w przypadku śmierci, więc nie uczą się na własnych błędach po chwili bocąc dalej. To zepsuto dokumentnie.

- Niech zostanie to co jest, lecz te drzewa, które odgradzają teren faktycznie przeszkadzają.

JOUU 30-10-2011 08:37

You see Penknife (Atk:1, Def:3).

ja coś takiego bym chciał do trenowania sworda

Szczur_Guardii 30-10-2011 15:41

Fork Atk: 1 Def: 0 widelec do skolowania axa
Spoon Atk: 1 Def: 0 lyzka do skilowania cluba
Kitchen Knife Atk: 1 Def: 0 noz do skilowania sworda

te przedmioty oczywiscie moglyby sie po jakims czasie lamac

materacyk3000 07-11-2011 15:44

update jaki jest potrzebny i oczekiwany przez uczciwych graczy to taki ktory zakonczy istnienie botow

jeden wielki syf poki co, nawet jesli sa jakies dobre usprawnienia i jakies updaty, to to jest tak naprawde NIC

dla mnie UPDATE to bedzie koniec z tymi nielegalnymi programami

joel112 20-12-2011 19:07

co z tego jak 3 dni po upie juz 3/4 serva ma nowego bota

serveta 20-12-2011 21:05

-Więcej miejsc dla FACC (więcej miast itd)
-Trochę lepsze warunki dla FACC
-Tańsze ceny za PACC itd
-Równiejsze warunki dla FACC , PaCc jest za bardzo z faworyzowane

yoszko 20-12-2011 21:08

by mozna bylo kupic pacc rune za cc wiecej expow na facc wiecej questow
leprzy lot wieksza ilosc capa

sebi_01 09-11-2012 23:21

ja bym bardzo, bardzo chcial aby Cipsoft zmienil swoje zabezpieczenia/poprawil je nie dajac botom expic. no i oczywiscie urozmaicic expy, dodac cos :)

domincol 04-07-2013 17:08

Start

Startujemy 5 lipca o godzinie 18:00!!!!

Narozia.pl - 8.6!

Jak zapewne wiecie w zwyczaju Narozii jest, aby rozdawać darmowe punkty graczom. Ale tak naprawdę, za co można je zgarnąć?

1. Jesteś liderem gildi? To bardzo dobrze, możesz otrzymać punkty na gildie, które możesz wydać w guild shopie! Liczba punktów zależy od ilości graczy, a punkty przyznawane są od 8 członków w gildii. Wystarczy napisać na gadu-gadu 5606828 lub na mail [email protected]!

2. Nie masz gildi, ale jednak chcialbys otrzymac punkty? Mozesz to zrobic! Wystarczy ze pomozesz w reklamie narozii. Mozesz tworzyc tematy na forach, reklamujace narozie, badz tez opisy na gg! Wystarczy, ze podasz link do tematu lub zdjecia na gadu-gadu 5606828 wraz z nazwa postaci, a otrzymasz punkty!

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:25.