![]() |
Cytuj:
|
To oznacza, że wspomniany był kilkanaście razy :D
|
Cytuj:
|
/\ dlatego że jesteś jedną z tych osób co kojarzą hg tylko z 3 trackami , zjedz skreta , nienawisc , to jest to. A co do nuty HWDP to nie brzmi ona tak 'jebac psy , jebac psy , jebana policja , jebana, jebane s*****ele itd'
zacytuje słowa Wilka: "przykleili nam metke bardzo dawno temu sie jara, hwdp, nienawisc do systemu" i masz odpowiedz |
Sluchal ktos plyty 'Poeci'?
Imo bardzo fajna, sam pomysl, zeby rapowac wiersze, w dodatku na calkiem niezly poziomie. Szczegolnie ta Lilu na Lokomotywie... <3 Kawalek Fokusa dokladnie jakby napisany dla niego, albo dla LUCa. OSTR to samo - miazga. @TTT Chodzi o to, ze raperzy rapuja wiersze napisane przez prawdziwych poetow, na przyklad Tuwima. Rozumiesz? A, nigdy sie nie spotkalem, zeby utwor hip-hopowy nazwac wierszem. |
Przecież rymowane utwory, które wykonują raperzy to właśnie wiersze. Może to brzmi dziwnie, ale to poezja.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
DonGureLesko ! Peja - Klasyk ! Molesta Ewenement ! Kaczor ! Czasem WWO ! Zipera ! Toma ! Sheller !
|
Cytuj:
|
plyta hg nawet fajna... oprocz Wyrok Ulicy praktycznie wszystkie piosenki sa na innym poziomie niz "Zjedz skreta" czy cos tam.
wlasnie tak i 63 dni chwaly - najlepsze kawalki ; ] |
@piramjida
Płytka poeci - zajebista. Serio byłem zaskoczony nią. Najlepsze: Trzeci Wymiar - Reduta Ordona, Fokus - Całujcie mnie wszyscy w dupe, Peja - Pijak. @nowa płytka HG własnie przesłuchuję. Zdaje się, że jest całkiem niezła. I wbrew temu co mówi Fintex - inna niż Klucz. Zedytuję, kiedy skończę słuchać. @edit tak jak myślałem. Płytka HG świetna. Najlepsze: 63 Dni chwały, Właśnie tak i Któregoś dnia :] No i oczywiście zajebiste skity :D Nie wiem czemu, ale uwielbiam skity HG :D |
Jedyne czego słucham z hh to Molesta Ewenement.... Nic innego mnie specjalnie nie jara ;d
|
a moze ktos slucha ortegi? zajebisty zespol, bity robione przez patr00 sa na najwyzszym poziomie.. oprocz bitow z ortegi najlepsze sa z the jonesz, ale je tez robi patr00 ; d
najlepsza piosenka... Quadruple, Maple Leaf i Musisz klaskac : p |
Cytuj:
@up Do tych kawałków dodałbym jeszcze 'Retrospekcje', 'Rap w 5 minut', 'W wyjątkowych odbiciach witryny' a samą Ortege również polecam i czekam na Lavorame. |
Cytuj:
Cytuj:
Co do HG- fajna płytka, ale bez fajerwerków... 63 Dni Chwały <3 |
Cytuj:
@topic Ortegi słyszałem poszczególne kawałki, muszę posłuchać więcej... ;> Póki co czas na chillout i na głosnikach nowa płytka Juniora Stressa |
Cytuj:
Jak już o Mesie mowa to płytke już zamówiłem :) 25 powinna być w domu :) |
Imo Fokus nie wypadl wcale zle, a szczerze mowiac malo znam raperow, ktorzy my zarapowali jego wiersz na takim poziomie - ze tak powiem 'duza gestosc slow' i on jest idealny.
-------------------------- Nowa plyta Mesa dla mnie taka srednia, w ogole nie umialem nigdy zrozumiec fenomenu tego rapera. |
Słuchał już ktoś nowego Mesa?
Ogólnie spoko, technicznie płyta jest na zajebistym poziomie, tylko szkoda, że najlepsze numery to te singlowe ale mimo to jest parę kozaków. @up Ja też nie. |
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Dużo raperów ma naprawdę inteligentne teksty. Polecam Łonę: Biznesmen Co to będzie Frużki wolą optymistów Nic dziwnego Nic z tego nie będzie Nie gadaj tyle Nie słuchać przed 2050 Nie ufajcie Jarząbkowi Raperzy są niedobrzy Reż tę herbę Włamywacz Złota rybka http://www.teksty.org/l2/lona/ - puść sobie parę kawałków i czytaj teksty. Jeśli ten raper Cię nie przekona do hip hopu to już nie wiem kto, wg mnie to jest geniusz nad geniusze. Jeśli zainteresujesz się, daj znać podam Ci następną listę dobrego rapu ;) |
Cytuj:
|
Cytuj:
Btw, wczorajszy koncert OSTRego - kozak :D Nie wiem czy będą filmiki na necie - mam nadzieję. W każdym razie wpuścił na scenę swojego psa Gapcia) i zaczął freestylować ;D powiem tak. wczorajszy 'freestyle o psie' biję na głowę jego sławny 'freestyle o torbie' ;D @topic Ciekawi mnie, to myślicie o Tymonie? Jak dla mnie, liryczny geniusz. Większość z was, zna go zapewne z utworu 'Oto ja'. Zachęcam do przesłuchania kawałków 'Ławka w centrum świata' i 'Zmysłów 5' z albumu o tej samej nazwie, oraz polecam płytkę 'Magierski/Tymon - Oddycham Smogiem'. @down ah no tak, on z Twojego miasta przecież :P no cóz. pozostaje mi czekać ;) |
No ja się pochwalę, bo byłem ;)
Dał koncert na dniach morza, było dobrze :) |
Cytuj:
Ja polecam kawałki Eldoki, szczególnie Nie pytaj o nią :) |
Cytuj:
|
Płyta Mesa całkiem , ale spodziewałem się po nim czegoś lepszego.
A płyta Fundacji , nie jest zła ale też super nie jest , jednak można posłuchać. "wolę po prostu taką płyte kupić niż ściągnąć jakichś potwarzających się dupków" A czy Mes nie nawija tylko o panienkach i o piciu? :| |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
a co do plytki juniora - swietna, dawno nie slyszalem lepszej plyty z tego gatunku ; p a co do rapu? taka troche smiechowa piosenka : Bas Tajpan & Miuosh - Flipinflappin ; p |
@up
o tak, bas tajpan i miuosh idealne połączenie dancehallu, rapu :> już w maju jest ich koncert u mnie :D aż sobie zapuszczę. |
Cytuj:
|
@up
haha, no no, jest dobre, jak byłem na Rap Roucie w Łodzi, to też to zapodał, ale zmienił refren. Było: co? co? co? Twoja Stara! co? co? co? Wy*******aj! |
http://w282.wrzuta.pl/audio/2prZlBBB...nakoz.org_.mp3
HAHAHA CO SKIT TO NIE MOGE! :D POZDRAWIAM WSZYSTKICH MAŁOLATÓW Z OSIEDLA! |
A slyszeliscie wywiad Peji o slumsattack.pl?
http://www.hip-hop.pl/news/projector.php?id=1240642973 http://www.forum.slums-attack.pl/vie...st=0&sk=t&sd=a http://slumsattack.pl/djdecks/25kwietnia.jpg beka, co? |
|
a juz apropo zagranicznego rapu - slyszal ktos moze o Quasimoto? (inna ksywa Madliba), zajebiste bity, a ten glosik taki smieszny, ale fajny : p
a co juz do polskiej muzyki - Bas Tajpan & Miuosh - kozak, Bas takie klimaty reggae, ragga ale troche tam rapu jest, a Miuosh no to juz raper : pp Fandango Gang - kozacka płyta @Snopeczek rob ten rap dalej ; dd tylko troche wycisz bit bo slabo slychac glos i zrob sobie majspejsa to bedziesz tam wrzucal kawalki a nie na wrzute : D |
Płytka nowa Mesa- "Zamach na Przeciętność"- jak dla mnie rewelka.
Ale do "Kwiatów zła" Piha troche jeszcze brakuje. Aktualnie wg mnie top 3 to Pih OSTR Eldo (kolejnosc przypadkowa) wszyscy 3 robią kozacką muzykę. pZdR |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:57. |