Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Forum Muzyczne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=280)
-   -   Polski Hip-Hop (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=203141)

Tom The Tanner 17-04-2009 23:27

Cytuj:

Cytuj:

Dlaczego nikt nie wspomina o L.U.Cu? :p
Nie bo po co :/
Nie rozumiem? Nie bo po co? To znaczy.. eee?

Colo_2006 17-04-2009 23:58

To oznacza, że wspomniany był kilkanaście razy :D

Fintex 18-04-2009 00:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Emcess (Post 2524724)
a sluchal ktos nowe hg? a ja sobie przeslucham, glownie ze wzgledu na gosci... a moze hemp gru troche zmienilo styl? xdd zobaczymy, zobaczymy.

jak zobaczyłem trackliste i utwór pt. "HWDP" to mi się odechciało nawet jej ściągać.

kleofast 18-04-2009 11:35

/\ dlatego że jesteś jedną z tych osób co kojarzą hg tylko z 3 trackami , zjedz skreta , nienawisc , to jest to. A co do nuty HWDP to nie brzmi ona tak 'jebac psy , jebac psy , jebana policja , jebana, jebane s*****ele itd'
zacytuje słowa Wilka: "przykleili nam metke bardzo dawno temu sie jara, hwdp, nienawisc do systemu" i masz odpowiedz

piramjida 18-04-2009 13:12

Sluchal ktos plyty 'Poeci'?

Imo bardzo fajna, sam pomysl, zeby rapowac wiersze, w dodatku na calkiem niezly poziomie.
Szczegolnie ta Lilu na Lokomotywie... <3

Kawalek Fokusa dokladnie jakby napisany dla niego, albo dla LUCa.
OSTR to samo - miazga.

@TTT
Chodzi o to, ze raperzy rapuja wiersze napisane przez prawdziwych poetow, na przyklad Tuwima. Rozumiesz? A, nigdy sie nie spotkalem, zeby utwor hip-hopowy nazwac wierszem.

Tom The Tanner 18-04-2009 13:37

Przecież rymowane utwory, które wykonują raperzy to właśnie wiersze. Może to brzmi dziwnie, ale to poezja.

DaimenPro 19-04-2009 11:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Colo_2006 (Post 2524188)
Jak dla mnie to Firma się sprzedała z tym ich JP. Ich muzyka nagrywana jest o jednym i tym samym.

A kiedy ostatnio WWO coś wydało, że mówisz o sprzedaniu się? Teraz Sokół nagrywa z Pono, a PROSTO to firma z ciuchami projektowanymi przez Sokoła. Więc do czego pijesz z tym sprzedaniem się WWO ?

Sprzedali się tym że po nagraniu "w aucie" i po tym że media zaczeli się nimi bardzo interesować wiadomości itp. to znów nagrywaja kawałek w jakiejś k..wa stołowce. Żeby kase na tym ciagnąć. Takie jest moje zdanie.

Colo_2006 19-04-2009 11:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez DaimenPro (Post 2525872)
Sprzedali się tym że po nagraniu "w aucie" i po tym że media zaczeli się nimi bardzo interesować wiadomości itp. to znów nagrywaja kawałek w jakiejś k..wa stołowce. Żeby kase na tym ciagnąć. Takie jest moje zdanie.

Sokół i Pono nagrali płytę TPWC dla jazdy. Tak jak Bosski kawałek "Jestem Tam". Wiele było takich zespołów . Już nie mówię o Firmie - Jeden Buch.( czy kij wie jak to idzie)

Zuybaran 19-04-2009 11:34

DonGureLesko ! Peja - Klasyk ! Molesta Ewenement ! Kaczor ! Czasem WWO ! Zipera ! Toma ! Sheller !

Fintex 19-04-2009 14:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kleofast (Post 2525111)
/\ dlatego że jesteś jedną z tych osób co kojarzą hg tylko z 3 trackami , zjedz skreta , nienawisc , to jest to. A co do nuty HWDP to nie brzmi ona tak 'jebac psy , jebac psy , jebana policja , jebana, jebane s*****ele itd'
zacytuje słowa Wilka: "przykleili nam metke bardzo dawno temu sie jara, hwdp, nienawisc do systemu" i masz odpowiedz

Mylisz się. Jarałem się płytą "Klucz", mam pełno wlepek z hemp szopu itp. przez pewien okres to było fajne, ale jak kolejny raz widze jak nawijają o policji to mnie to zmula... nic nowego nie wnoszą.

Emcess 19-04-2009 17:37

plyta hg nawet fajna... oprocz Wyrok Ulicy praktycznie wszystkie piosenki sa na innym poziomie niz "Zjedz skreta" czy cos tam.
wlasnie tak i 63 dni chwaly - najlepsze kawalki ; ]

Snopeczek 19-04-2009 18:17

@piramjida
Płytka poeci - zajebista. Serio byłem zaskoczony nią. Najlepsze: Trzeci Wymiar - Reduta Ordona, Fokus - Całujcie mnie wszyscy w dupe, Peja - Pijak.

@nowa płytka HG
własnie przesłuchuję. Zdaje się, że jest całkiem niezła. I wbrew temu co mówi Fintex - inna niż Klucz. Zedytuję, kiedy skończę słuchać.

@edit
tak jak myślałem. Płytka HG świetna. Najlepsze: 63 Dni chwały, Właśnie tak i Któregoś dnia :] No i oczywiście zajebiste skity :D Nie wiem czemu, ale uwielbiam skity HG :D

Stanley6a 19-04-2009 19:08

Jedyne czego słucham z hh to Molesta Ewenement.... Nic innego mnie specjalnie nie jara ;d

Emcess 19-04-2009 19:30

a moze ktos slucha ortegi? zajebisty zespol, bity robione przez patr00 sa na najwyzszym poziomie.. oprocz bitow z ortegi najlepsze sa z the jonesz, ale je tez robi patr00 ; d

najlepsza piosenka... Quadruple, Maple Leaf i Musisz klaskac : p

Thug' 20-04-2009 00:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Snopeczek (Post 2526206)
@piramjida
Płytka poeci - zajebista. Serio byłem zaskoczony nią. Najlepsze: Trzeci Wymiar - Reduta Ordona, Fokus - Całujcie mnie wszyscy w dupe, Peja - Pijak.

3W jak najbardziej, ale zamiast Fokusa i Peji dałbym L.U.C-a i Gurala

@up
Do tych kawałków dodałbym jeszcze 'Retrospekcje', 'Rap w 5 minut', 'W wyjątkowych odbiciach witryny' a samą Ortege również polecam i czekam na Lavorame.

Gierubesoen 20-04-2009 16:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Emcess (Post 2526263)
a moze ktos slucha ortegi? zajebisty zespol, bity robione przez patr00 sa na najwyzszym poziomie.. oprocz bitow z ortegi najlepsze sa z the jonesz, ale je tez robi patr00 ; d

najlepsza piosenka... Quadruple, Maple Leaf i Musisz klaskac : p

i jeszcze bym dodał 'podziemne disco' ; d

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thug' (Post 2526530)
Ortege również polecam i czekam na Lavorame.

jw

Co do HG- fajna płytka, ale bez fajerwerków... 63 Dni Chwały <3

Snopeczek 20-04-2009 21:02

Cytuj:

powiem Ci tak.. nie czytam polskim wierszy. Ale wiersz 'Pijak' znam. Kiedyś się nad nim sporo zastanawiałem. Dla mnie wykonanie po prostu genialne, a sam pomysł też prześwietny. LUC - masz rację. Wiersz jakby stworzony dla niego.

@topic
Ortegi słyszałem poszczególne kawałki, muszę posłuchać więcej... ;> Póki co czas na chillout i na głosnikach nowa płytka Juniora Stressa

Fintex 21-04-2009 01:04

Cytuj:

Zamiast Peji do utworu pt. 'pijak' dałbym Tego Typa Mesa. On ze swoim stylem życia pasuje tu jak nikt inny.. + jego flow zrobiłoby masakre. tylko bit troche bardziej lajtowy dać :)

Jak już o Mesie mowa to płytke już zamówiłem :) 25 powinna być w domu :)

piramjida 21-04-2009 13:52

Imo Fokus nie wypadl wcale zle, a szczerze mowiac malo znam raperow, ktorzy my zarapowali jego wiersz na takim poziomie - ze tak powiem 'duza gestosc slow' i on jest idealny.
--------------------------
Nowa plyta Mesa dla mnie taka srednia, w ogole nie umialem nigdy zrozumiec fenomenu tego rapera.

Thug' 24-04-2009 22:00

Słuchał już ktoś nowego Mesa?
Ogólnie spoko, technicznie płyta jest na zajebistym poziomie, tylko szkoda, że najlepsze numery to te singlowe ale mimo to jest parę kozaków.

@up
Ja też nie.

shoq 24-04-2009 22:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez piramjida (Post 2527480)
Nowa plyta Mesa dla mnie taka srednia, w ogole nie umialem nigdy zrozumiec fenomenu tego rapera.

Haha, a pomyślałeś, że takiego fenomenu może w ogóle nie być?

piramjida 24-04-2009 22:40

Cytuj:

Ogólnie spoko, technicznie płyta jest na zajebistym poziomie, tylko szkoda, że najlepsze numery to te singlowe ale mimo to jest parę kozaków.
Ta, 'My', 'Jak To!?' sa spoko, inne sa dla mnie po prostu przecietne.

Cytuj:

Haha, a pomyślałeś, że takiego fenomenu może w ogóle nie być?
Mes technicznie jest uwazany za dobrego rapera i wielu podoba sie jego flow. Uwierz mi, sa ludzie co sie nim jaraja.

Koszyk 24-04-2009 23:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kołbaś (Post 2530015)
jak mi ktoś wytłumaczy, czemu i w ogóle w jaki sposób można słuchać tak beznadziejnej i dennej muzyki, a co dopiero po polsku, to postawie mu piwko!

Nie każdy raper pisze teksty w stylu "Joł joł, je**ć policję, jaramy jointy, sprzedam Ci gram ziela, a jak coś Ci nie pasi to Ci wjadę z basi."
Dużo raperów ma naprawdę inteligentne teksty.

Polecam Łonę:
Biznesmen
Co to będzie
Frużki wolą optymistów
Nic dziwnego
Nic z tego nie będzie
Nie gadaj tyle
Nie słuchać przed 2050
Nie ufajcie Jarząbkowi
Raperzy są niedobrzy
Reż tę herbę
Włamywacz
Złota rybka

http://www.teksty.org/l2/lona/ - puść sobie parę kawałków i czytaj teksty.

Jeśli ten raper Cię nie przekona do hip hopu to już nie wiem kto, wg mnie to jest geniusz nad geniusze. Jeśli zainteresujesz się, daj znać podam Ci następną listę dobrego rapu ;)

Thug' 24-04-2009 23:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez piramjida (Post 2530024)
Mes technicznie jest uwazany za dobrego rapera i wielu podoba sie jego flow. Uwierz mi, sa ludzie co sie nim jaraja.

wg. mnie ma jedno z ciekawszych flow na polskiej scenie ale tak jak mówisz, jakimś ogólnie pojętym fenomenem to nie jest.

Snopeczek 24-04-2009 23:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Koszyk (Post 2530047)
Polecam Łonę(...)
Jeśli ten raper Cię nie przekona do hip hopu to już nie wiem kto, wg mnie to jest geniusz nad geniusze. Jeśli zainteresujesz się, daj znać podam Ci następną listę dobrego rapu ;)

Signed. W 100%. Zajebiście chciałbym iść na jego koncert. Niestety, nie gra ich :(

Btw, wczorajszy koncert OSTRego - kozak :D Nie wiem czy będą filmiki na necie - mam nadzieję. W każdym razie wpuścił na scenę swojego psa Gapcia) i zaczął freestylować ;D powiem tak. wczorajszy 'freestyle o psie' biję na głowę jego sławny 'freestyle o torbie' ;D

@topic
Ciekawi mnie, to myślicie o Tymonie?
Jak dla mnie, liryczny geniusz. Większość z was, zna go zapewne z utworu 'Oto ja'. Zachęcam do przesłuchania kawałków 'Ławka w centrum świata' i 'Zmysłów 5' z albumu o tej samej nazwie, oraz polecam płytkę 'Magierski/Tymon - Oddycham Smogiem'.

@down
ah no tak, on z Twojego miasta przecież :P no cóz. pozostaje mi czekać ;)

Koszyk 25-04-2009 00:01

No ja się pochwalę, bo byłem ;)

Dał koncert na dniach morza, było dobrze :)

Kem3s 25-04-2009 00:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kołbaś (Post 2530015)
jak mi ktoś wytłumaczy, czemu i w ogóle w jaki sposób można słuchać tak beznadziejnej i dennej muzyki, a co dopiero po polsku, to postawie mu piwko!

Liczyłeś na to, że wszyscy Cię pojadą, tak jak fani a&m zrobili to z bodajże Mazur00~?
Ja polecam kawałki Eldoki, szczególnie Nie pytaj o nią :)

Fintex 25-04-2009 00:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thug' (Post 2529996)

Ja kupilem i nie żałuje.. jak dla mnie Mes tworzy niesamowite rzeczy. cały czas zaskakuje muzycznie(większość utworów jest skomponowana, bez sampli), tekstowo i flow.. to na jakim luzie plynie na bicie... poezja. +dograne wokale Flow i K8. Ma swój styl.. wolę po prostu taką płyte kupić niż ściągnąć jakichś potwarzających się dupków. kozacka płyta. jak slucham kawałków to wyzwalają we mnie jakieś emocje... a to chyba najwazniejsze.

kleofast 25-04-2009 09:43

Płyta Mesa całkiem , ale spodziewałem się po nim czegoś lepszego.
A płyta Fundacji , nie jest zła ale też super nie jest , jednak można posłuchać. "wolę po prostu taką płyte kupić niż ściągnąć jakichś potwarzających się dupków"
A czy Mes nie nawija tylko o panienkach i o piciu? :|

Thug' 25-04-2009 13:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kleofast (Post 2530209)

Nie. qweqwsad

Fintex 25-04-2009 14:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kleofast (Post 2530209)

nie. a jeżeli to robi to w inny sposób niż inni. jeżeli ma coś odkrywczego do powiedzenia no to czemu nie ma tego zrobic? przecież wiadomo, że nawet ostry nawija na podobne tematy, ale w inny sposób.

Emcess 25-04-2009 18:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Snopeczek (Post 2527196)
@topic
Ortegi słyszałem poszczególne kawałki, muszę posłuchać więcej... ;> Póki co czas na chillout i na głosnikach nowa płytka Juniora Stressa

hehe, przesluchaj sobie ortege : p ortegacartel.com, klikasz tam na disco i sa okladki (w (?) nich sa linki do plyt) te plyty to nielegale takze mozesz sciagac do woli ; ] czekam na lavorame!
a co do plytki juniora - swietna, dawno nie slyszalem lepszej plyty z tego gatunku ; p

a co do rapu? taka troche smiechowa piosenka : Bas Tajpan & Miuosh - Flipinflappin ; p

Snopeczek 26-04-2009 00:01

@up
o tak, bas tajpan i miuosh idealne połączenie dancehallu, rapu :> już w maju jest ich koncert u mnie :D aż sobie zapuszczę.

Koszyk 26-04-2009 00:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Emcess (Post 2530571)

a co do rapu? taka troche smiechowa piosenka : Bas Tajpan & Miuosh - Flipinflappin ; p

Śmiechowa piosenka to jest Perwer Skład feat. Fokus - Gupie Gufno ;D

Snopeczek 26-04-2009 02:14

@up
haha, no no, jest dobre, jak byłem na Rap Roucie w Łodzi, to też to zapodał, ale zmienił refren. Było:
co? co? co? Twoja Stara!
co? co? co? Wy*******aj!

Koszyk 26-04-2009 10:17

http://w282.wrzuta.pl/audio/2prZlBBB...nakoz.org_.mp3

HAHAHA CO SKIT TO NIE MOGE! :D

POZDRAWIAM WSZYSTKICH MAŁOLATÓW Z OSIEDLA!

Lamdar II 26-04-2009 16:13

A slyszeliscie wywiad Peji o slumsattack.pl?

http://www.hip-hop.pl/news/projector.php?id=1240642973

http://www.forum.slums-attack.pl/vie...st=0&sk=t&sd=a

http://slumsattack.pl/djdecks/25kwietnia.jpg

beka, co?

Thug' 26-04-2009 17:17

Tu i tu lepiej opisane xd

Emcess 29-04-2009 23:11

a juz apropo zagranicznego rapu - slyszal ktos moze o Quasimoto? (inna ksywa Madliba), zajebiste bity, a ten glosik taki smieszny, ale fajny : p

a co juz do polskiej muzyki - Bas Tajpan & Miuosh - kozak, Bas takie klimaty reggae, ragga ale troche tam rapu jest, a Miuosh no to juz raper : pp Fandango Gang - kozacka płyta

@Snopeczek
rob ten rap dalej ; dd tylko troche wycisz bit bo slabo slychac glos i zrob sobie majspejsa to bedziesz tam wrzucal kawalki a nie na wrzute : D

pyromanek14 30-04-2009 20:55

Płytka nowa Mesa- "Zamach na Przeciętność"- jak dla mnie rewelka.
Ale do "Kwiatów zła" Piha troche jeszcze brakuje.

Aktualnie wg mnie top 3 to
Pih
OSTR
Eldo

(kolejnosc przypadkowa) wszyscy 3 robią kozacką muzykę.

pZdR

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:57.