Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Dyskusje światopoglądowe (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=205236)

Luka$ek 08-03-2009 20:58

Ja osobiście nie toleruje gejów,gdybym miał patrzeć na francuskie pocałunki i inne zabawy dwóch panów,to wyszły by mi jelita uszami,to oni są popierdoleni jest mężczyzna i kobieta i to ma się łączyć a nie facet-facet,kobieta-kobieta.

A ten elo kozak co ma takie poglądy o policji to jesteś taki ekstra że byś gówno zrobił,ty to wiesz,ale chcesz żebyśmy my nie wiedzieli,ahhhhh internet taki anonimowy.

Do policjii nie mam żadnych "ale" szedłem z papierosem to policjant mi palcem pogroził a straż miejska zapierdzielała zemną przez 4 płoty,tory i dalej z 400 metrów aż mnie w końcu złapali i spisali.... więc Straż miejska jest u mnie gorzej postrzegana ale też spotkałem kilku "spoko kolesi" którzy pośmiali sie pogadali i poszli.

Litawor 08-03-2009 21:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Luka$ek (Post 2489797)
Ja osobiście nie toleruje gejów,gdybym miał patrzeć na francuskie pocałunki i inne zabawy dwóch panów,to wyszły by mi jelita uszami [...]szedłem z papierosem

A ja nie toleruję ludzi, którzy palą w moim pobliżu. Płuca mi wtedy wykręca.

Kefka 08-03-2009 21:08

Cytuj:

ja tam niejestem rasista,
i brzydze sie rasistami i smierdzacymi czarnuchami !
To ironia? ;o

Cytuj:

straż miejska zapierdzielała zemną przez 4 płoty,tory i dalej z 400 metrów aż mnie w końcu złapali i spisali....
Nieźli :D Naszym to nawet dupy się nie chce ruszyć.

Cytuj:

A ja nie toleruję ludzi, którzy palą w moim pobliżu. Płuca mi wtedy wykręca.
Mnie wkurza mój ojciec, który pali w samochodzie i nic sobie nie robi z moich uwag :/ Jazda wtedy to koszmar. Ogólnie sądzę, że jestem tolerancyjny. Nie przeszkadzałoby mi to gdymy jakieś geje się całowali na ulicy. Po prostu bym ich zignorował

Serious Sam 08-03-2009 22:23

Cytuj:

Do policjii nie mam żadnych "ale" szedłem z papierosem to policjant mi palcem pogroził a straż miejska zapierdzielała zemną przez 4 płoty,tory i dalej z 400 metrów aż mnie w końcu złapali i spisali.... więc Straż miejska jest u mnie gorzej postrzegana ale też spotkałem kilku "spoko kolesi" którzy pośmiali sie pogadali i poszli.

Skoro Cię ścigali, to nie możesz mieć do nich żadnych pretensji, przecież to ty byłeś winien, a oni wykonują swoją robotę.

PS
Wszystkiego najlepszego, wszystkim kobietom! :)

Vil 08-03-2009 23:44

Cytuj:

Ja osobiście nie toleruje gejów,gdybym miał patrzeć na francuskie pocałunki i inne zabawy dwóch panów,to wyszły by mi jelita uszami,to oni są popierdoleni jest mężczyzna i kobieta i to ma się łączyć a nie facet-facet,kobieta-kobieta.

jesli obracasz sie w srodowisku, w ktorym jestes narazony na takie traumatyczne obrazy, to szczerze ci wspolczuje. Jesli nie - przyznaj sie, ile razy w zyciu widziales calujacych sie gejow ?

Gelt 09-03-2009 16:21

W Warszawie homoseksualistów najczęściej można spotkać w centrum. Nie raz i nie dwa widziałem ich i... Jakoś nie całowali się na oczach innych. Takie rzeczy są głównie w miejscach prywatnych lub klubach dla homoseksualistów. To, że są inni, nie znaczy, iż są głupi. Wiedzą jak ludzie (z zwłaszcza tolerancyjna młodzież) reagują na takie zachowania..

Exodus 09-03-2009 22:17

moze no glupi nie, ale ten przyklad co podales, nie potwierdza ze nie sa glupi, tylko ich ostroznosc i niechec dostania po papie, co pewnie by sie zdarzylo ;p

Gelt 09-03-2009 22:52

M. in. o to chodziło;)

THC_Bracie 23-06-2009 15:34

geja na pewno bardziej toleruje niz skina czy innego narodowca ;] bo przez nich nasz kraj jest bardziej zacofany... na pewno nie lubie patrzec na dwoch facetow calujacych sie ale niech robia co chca ;] ja toleruje wszystko to co nie robi krzywdy DRUGIEJ OSOBIE.. czyli wychowanie dziecka przez pary homo odpada poniewaz robia dziecku krzywde...
homoseksualizm powinien byc traktowany na rowni z piciem piwa.. jednym przyjemnosc sprawia browar innym.. no wiecie co...

sphinx123 23-06-2009 15:36

Zresztą ilu gejów chciałoby mieć dzieci? 5-10%? U lesbijek nie wiem jak to jest ;D

Dr.Unknown 23-06-2009 15:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez THC_Bracie (Post 2576091)
czyli wychowanie dziecka przez pary homo odpada poniewaz robia dziecku krzywde...

Jeżeli chodzi o wyśmiewanie się z dzieci, to wina leży po stronie społeczeństwa; chyba, że idziesz torem rozumowania, że domyślnie będą wychowywać gejów - w takim razie, skąd w hetero-świecie wzięli się homoseksualiści?

THC_Bracie 23-06-2009 15:45

takie dziecko moze byc niedowartosciowane... wiecie jak to jest matka przytuli, ucaluje, nakarmi dzieciaka itd a ojciec zabierze dziecko na ryby, do garazu zeby przy aucie cos porobic.. jak to ma dzialac przy dwoch ojcach xD? albo dwoch matkach? takie dziecko moze myslec ze to jest normalne. z reszta nie przychodzi mi teraz do glowy ile jest na "tak" ile na "nie" ale ja bym swojego dziecka nie dal do nich pod opieke chyba... no chyba ze byliby rozsadni i nie robili nic na oczach dziecka ;] temat rzeeeka.. nie kazdy gej chce sie obnosic z tym

sphinx123 23-06-2009 15:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez THC_Bracie (Post 2576117)
takie dziecko moze byc niedowartosciowane... wiecie jak to jest matka przytuli, ucaluje, nakarmi dzieciaka itd a ojciec zabierze dziecko na ryby, do garazu zeby przy aucie cos porobic.. jak to ma dzialac przy dwoch ojcach xD? albo dwoch matkach? takie dziecko moze myslec ze to jest normalne. z reszta nie przychodzi mi teraz do glowy ile jest na "tak" ile na "nie" ale ja bym swojego dziecka nie dal do nich pod opieke chyba... no chyba ze byliby rozsadni i nie robili nic na oczach dziecka ;] temat rzeeeka.. nie kazdy gej chce sie obnosic z tym

Wiesz, ustalanie co jest "normalne" jest mniej więcej wyczynem godnym ustalania formuły Kamienia Filozoficznego :)

Litawor 23-06-2009 16:03

Przepraszam, że się wtrącam bez czytania wcześniejszych postów, ale akurat ostatnio trafiłem na ten artykuł i pomyślałem, że może posłużyć zobrazowaniu niektórym osobom, jak powszechne i *naturalne* są praktyki homoseksualne w świecie zwierząt. I że niekoniecznie są anomalią, lecz pełnią różne korzystne funkcje. Artykuł jest po angielsku:

http://www.guardian.co.uk/science/bl...ps-gay-animals

Voon 23-06-2009 16:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez THC_Bracie (Post 2576117)

Wychowanie dziecka przez parę homoseksualną wyglądało by bardzo, bardzo podobnie (o ile nie identycznie) jak wychowanie dziecka przez jednego rodzica. A i zobacz ile jest domów w których mieszka samotny rodzic z przyjacielem (nie-partnerem, normalnym znajomym). Wiec nie gadaj, że taki związek szkodzi dziecku. Tak jak już wcześniej było powiedziane, takie dziecko krzywdzi społeczeństwo.

@Litawor:
Kontakty homoseksualne w świecie zwierząt były już dawno znane.

Shanhaevel 23-06-2009 16:23

Cytuj:

I że niekoniecznie są anomalią, lecz pełnią różne korzystne funkcje. Artykuł jest po angielsku:
Logicznie rzecz biorąc SĄ anomalią, podobnie jak np. leworęczność u ludzi (ludzie są 'domyślnie' praworęczni). Głównym (i chyba jedynym) celem biologicznym życia jest rozmnażanie się. W przypadku homoseksualizmu to jest teoretycznie niemożliwe (no mogą się parzyć, ale popęd idzie w niewłaściwą stronę).

Poza tym o homo wśród zwierząt wiadomo od daaaawna.

Kem3s 23-06-2009 16:33

5 do 30% przypadków kopulacji modliszek kończy się zjedzeniem samca przez samice. Kobiety, pora w*******ać swoich partnerów!

Lasooch 23-06-2009 16:48

Taka refleksja mnie naszła. Wiele kobiet ma problemy z pukaniem w kakao, nie lepiej mieć ten sam fun z facetem? : )

Nari 23-06-2009 16:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Litawor (Post 2576136)
Przepraszam, że się wtrącam bez czytania wcześniejszych postów, ale akurat ostatnio trafiłem na ten artykuł i pomyślałem, że może posłużyć zobrazowaniu niektórym osobom, jak powszechne i *naturalne* są praktyki homoseksualne w świecie zwierząt. I że niekoniecznie są anomalią, lecz pełnią różne korzystne funkcje. Artykuł jest po angielsku:

http://www.guardian.co.uk/science/blog/2009/jun/17/same-sex-relationships-gay-animals

Mimo, że ludzie to (nie)zwykłe zwierzęta, to nie lubie się do nich osobiście porównywac =).

Co do homoseksualistów. Nie wiem jak inni, ale ja nie chciałbym się wychowywac u geja, choc akceptuję inne zdanie na ten temat. Tak samo z adopcją- o dziwo jestem za tym aby to dzieci decydowały (z możliwością zmiany decyzji ofc), a nie psycholodzy i księża. Ale to nie w tym świecie...

Vil 23-06-2009 19:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kem3s (Post 2576170)
5 do 30% przypadków kopulacji modliszek kończy się zjedzeniem samca przez samice. Kobiety, pora w*******ać swoich partnerów!

zabawne.

kontrargument przeciwko tezie ktorej nikt nie przedstawil.

CytrynowySorbet 23-06-2009 20:46

Prawda jest taka, że większość ludzi kojarzy gejów z seksem homoseksualnym. Nawet nie są świadomi, że te osoby się KOCHAJĄ, a seks to już sprawa drugorzędna. W sumie to nie wiecie jaką ł(nie l)askę robią wam homoseksualiści: nie obnoszą się z tym (chodzi mi o ukazywanie swojej miłości). Z tego co tu widzę, to gdyby pary homo zachowywały się jak pary hetero, to cały świat zalała by fala wymiocin.

Shanhaevel 23-06-2009 21:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2576397)
Prawda jest taka, że większość ludzi kojarzy gejów z seksem homoseksualnym. Nawet nie są świadomi, że te osoby się KOCHAJĄ, a seks to już sprawa drugorzędna. W sumie to nie wiecie jaką ł(nie l)askę robią wam homoseksualiści: nie obnoszą się z tym (chodzi mi o ukazywanie swojej miłości). Z tego co tu widzę, to gdyby pary homo zachowywały się jak pary hetero, to cały świat zalała by fala wymiocin.

A z czym ma się kojarzyć? Miłość platoniczna między osobnikami tej samej płci zachodzi również w stosunkach brat z bratem, bliski przyjaciel z bliskim przyjacielem itp (nieco innego rodzaju niż w związku partnerskim, ale jednak). Samo słowo 'homoSEKSUALIZM' wskazuje, że chodzi w tym wypadku o seks/pociąg do tej samej płci. Przecież geje de facto walczą też o to, by nikt się nie dopieprzał do tego, że oni się lubią ten-tego (a że wychodzi im z takim skutkiem, że ludzie za ich parady ich ogólnie nie lubią, to inna sprawa).

@down
Facet mówi 'kocham cię', a myśli kosmacie... : )

CytrynowySorbet 23-06-2009 21:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shanhaevel (Post 2576416)
A z czym ma się kojarzyć? Miłość platoniczna między osobnikami tej samej płci zachodzi również w stosunkach brat z bratem, bliski przyjaciel z bliskim przyjacielem itp (nieco innego rodzaju niż w związku partnerskim, ale jednak). Samo słowo 'homoSEKSUALIZM' wskazuje, że chodzi w tym wypadku o seks/pociąg do tej samej płci.

A co mówisz dziewczynie? Kocham Cię, czy "uwielbiam cię pieprzyć"? W końcu heteroSEKSUALIZM wskazuje na seks, więc po co te gadki szmatki o miłości i relacjach emocjonalnych.

Dragon-Fly 23-06-2009 21:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2576397)
W sumie to nie wiecie jaką ł(nie l)askę robią wam homoseksualiści: nie obnoszą się z tym (chodzi mi o ukazywanie swojej miłości).

Oczywiście, że nam się nie ukazują ze swoją miłością. Ich ciągła walka o "edukację" w szkole, o przywileje i ich parady równości to... nikt tego nie widzi, nie?

CytrynowySorbet 23-06-2009 21:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dragon-Fly (Post 2576454)
Oczywiście, że nam się nie ukazują ze swoją miłością. Ich ciągła walka o "edukację" w szkole, o przywileje i ich parady równości to... nikt tego nie widzi, nie?

Rozumiem, że walka NORMALNYCH (według was) ludzi o prawo do aborcji, invitro i co tam jeszcze sobie wymyślicie, to ukazywanie miłości? Bo są to podobne sprawy. I chyba nie zrozumiałeś o co mi chodzi z okazywaniem miłości. Zobacz co się dzieje w klubach dla gejów (choć to, oczywiście, okazywanie miłości raczej nie jest, ale pociąg, to pociąg), i ciesz się, że nie robią tego w WASZYM NORMALNYM świecie.

Slythia 23-06-2009 21:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2576465)
Rozumiem, że walka NORMALNYCH (według was) ludzi o prawo do aborcji, invitro i co tam jeszcze sobie wymyślicie, to ukazywanie miłości? Bo są to podobne sprawy. I chyba nie zrozumiałeś o co mi chodzi z okazywaniem miłości. Zobacz co się dzieje w klubach dla gejów (choć to, oczywiście, okazywanie miłości raczej nie jest, ale pociąg, to pociąg), i ciesz się, że nie robią tego w WASZYM NORMALNYM świecie.

Co ma do tego invitro?

Voon 23-06-2009 21:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slythia (Post 2576476)
Co ma do tego invitro?

Waszka powiedział, że demonstracje ws. legalizacji związków/edukacji seksualnej w szkole to demonstracja gejowskiej miłości (rzeczy ze soba nie związane), Sorbet się pyta czy invitro i aborcja to też demonstracja miłości (także rzeczy niepowiązane).

/Tak przynajmniej to odebrałem.

CytrynowySorbet 23-06-2009 21:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slythia (Post 2576476)
Co ma do tego invitro?

Walka o zaakceptowanie homoseksualistów - dążenie do czegoś, co z pozoru wydaje się bezsensowne, ale jednak będzie miało pozytywne skutki.
Walka o zaakceptowanie przez Kościół invitro - to samo.

Krótko mówiąc - dążenie do czegoś, co nikomu krzywdy nie zrobi, a tobie pomoże. Więc nadal nie rozumiem, czemu trzyma się tak ogromny dystans do homoseksualistów. W końcu nic złego wam nie robią? A gadanie, że brzydzi was już sama myśl, że mogą uprawiać seks... Jakoś nie widzę tematu o usunięciu zwierząt, bo też zdarzają się homo (lub bi)(oczywiście wiem, że zwierzęta mają inną świadomość, ale jednak...).

Inna sprawa, w Holandii homoseksualizm jest w pełni akceptowany, i jakoś nie doszły mnie jeszcze słuchy, żeby panowała tam jakaś strefa masowego zakażenia. Są hetero, są homo, i żyje im się dobrze w zgodzie.

Gonzo 23-06-2009 22:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2576482)
Inna sprawa, w Holandii homoseksualizm jest w pełni akceptowany, i jakoś nie doszły mnie jeszcze słuchy, żeby panowała tam jakaś strefa masowego zakażenia. Są hetero, są homo, i żyje im się dobrze w zgodzie.

... a co najlepsze, większość społeczeństwa jest zadowolona ze swojej egzystencji tam, nie tak jak w krajach dawnego bloku wschodniego - wieczne narzekanie.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2576186)
Taka refleksja mnie naszła. Wiele kobiet ma problemy z pukaniem w kakao, nie lepiej mieć ten sam fun z facetem? : )

DAAAJ KAMIENIA. :D

Vil 23-06-2009 22:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2576482)
Walka o zaakceptowanie homoseksualistów - dążenie do czegoś, co z pozoru wydaje się bezsensowne, ale jednak będzie miało pozytywne skutki.

czemu wydaje sie bezsensowne?

Zdrowa tolerancja to postawa oparta nie na propagandzie, nie na elo-lewicowosci tylko na zdrowym rozsadku.

Nie znasz zadnego geja - dlaczego niby masz nie lubic gejow? Zaden gej sie do ciebie nie przystawia - dlaczego niby masz nie lubic gejow? Nie obracasz sie w srodowisku gejowskim, wiec nie jestes wystawiony na pokazy toksycznej milosci homoseksualnej - to do jasnej cholery daj im spokoj, niech robia co chca bo ciebie to w zaden sposob nie dotyka.

Homofobia to domena debili, tak samo jak chorobliwy antysemityzm to domena debili ktorzy w zyciu Zyda nie widzieli na oczy.

CytrynowySorbet 23-06-2009 22:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 2576502)
czemu wydaje sie bezsensowne?

Bezsensowne dla homofobów. "Bo seks jest sensowny <=> Mężczyzna + Kobieta". To tak, jakby było głosowanie o wyższe pensje dla polityków (zakładam, że nie jesteś politykiem): masz to gdzieś, bo ciebie to nie dotyczy, zresztą politycy to zuooo. Z homoseksualizmem jest tak samo: przecież oni wyrządzają nam taką wielką "szkodę".

Cytuj:

Nie znasz zadnego geja - dlaczego niby masz nie lubic gejow? Zaden gej sie do ciebie nie przystawia - dlaczego niby masz nie lubic gejow? Nie obracasz sie w srodowisku gejowskim, wiec nie jestes wystawiony na pokazy toksycznej milosci homoseksualnej - to do jasnej cholery daj im spokoj, niech robia co chca bo ciebie to w zaden sposob nie dotyka.
Prawda jest taka, że w dzisiejszym społeczeństwie jeśli odpowiesz na któreś z powyższych na TAK, to automatycznie jesteś gejem. Więc masz wybór: albo tępisz homoseksualistów, albo sam jesteś homoseksualistą (oczywiście według społeczeństwa).

Zastanawiam się, co by się stało, gdybym oświadczył teraz "Jestem gejem, i się tego nie wstydzę". Pewnie najpierw zmieszaliby mnie z błotem, a potem znaleźli i zabili. Cóż...

Wielkimanitu 23-06-2009 22:28

Cytuj:

Homofobia to domena debili, tak samo jak chorobliwy antysemityzm to domena debili ktorzy w zyciu Zyda nie widzieli na oczy.

Faktycznie, nie jest to zbyt mądre. Ale przecież nikt nie nazwie mnie debilem, kiedy stwierdzę, że nie podobają mi się blondynki. Tylko czemu nie mogę tak mówić o homoseksualistach, Żydach czy murzynach?

Naprawdę, nie dyskutujmy o gustach (dlaczego nie podobają Ci się blondynki? Chcesz w mordę?), tylko o faktach. A fakty są takie, że państwo polskie nie dyskryminuje nikogo.

Bonus: tekścik Korwina o homoseksualistach.

Slythia 23-06-2009 22:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wielkimanitu (Post 2576542)
Faktycznie, nie jest to zbyt mądre. Ale przecież nikt nie nazwie mnie debilem, kiedy stwierdzę, że nie podobają mi się blondynki. Tylko czemu nie mogę tak mówić o homoseksualistach, Żydach czy murzynach?

Naprawdę, nie dyskutujmy o gustach (dlaczego nie podobają Ci się blondynki? Chcesz w mordę?), tylko o faktach. A fakty są takie, że państwo polskie nie dyskryminuje nikogo.

Podobać, a akceptować to zupełnie dwie odmienne sprawy. I na Korwinie radzę się nie opierać.

CytrynowySorbet 23-06-2009 22:33

Cytuj:

Czy pobiłbyś blondynkę za samo bycie blondynką? Chyba nie. A homofob? Pobiłby (homoseksualistę), a potem jeszcze w pubie się tym chwalił. Nie ma co porównywać NIECHĘCI do blond włosów, a homofobią - to jak Mount Everest i Rów Mariański.

@down: Czy ja wiem... Jaki lepszy motyw (mniejsze zło): Pobiłem, bo on zgwałcił moją siostrę, czy pobiłem, bo jest gejem? Chyba że homoseksualizm uważasz za przestępstwo, to tu nasza dyskusja się kończy...

EDIT @down: Nie zrozumiałeś mnie. Pobicie to przestępstwo i nie ma dyskusji, ale chodziło mi raczej o to, co pomyślą osoby trzecie. No bo, że gość zrobił coś komuś tobie bliskiemu, a ty mu dałeś nauczkę, można jeszcze jakoś zrozumieć. Ale, że ktoś jest gejem, to zasługuje na szmacenie? Czysty idiotyzm, równie dobrze można bić ludzi pracujących w innym zawodzie, bo są inni niż ty...

Co do
Ukryty tekst:
Cytuj:

czy chcesz uprzywilejować (prawnie!) osoby homoseksualne (względem nas - heteropodludzi)?

Nie rozumiem pytania. Masz na myśli, czy zasługują na posiadanie takich praw, jak hetero? Jeśli tak, to powiem ci, ze homo to też człowiek.

Cytuj:

(względem nas - heteropodludzi)
Nie bądź taki pewien...

Wielkimanitu 23-06-2009 22:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slythia (Post 2576549)
Podobać, a akceptować to zupełnie dwie odmienne sprawy. I na Korwinie radzę się nie opierać.

Ależ ja akceptuję to, że różnych dewiacji nie da się wyplenić ze społeczeństwa. A Korwin akurat w tej sprawie ma całkowitą rację.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2576550)
Czy pobiłbyś blondynkę za samo bycie blondynką?

A jakbym pobił, to co? Nazwałbyś mnie idiotą - i miałbyś rację. Pobicie to przestępstwo i motyw ("a bo on się na mnie tak dziwnie patrzył, to je***łem mu sztukę przez łeb...") nie ma tu większego znaczenia.

@EDIT
Cytuj:

Czy ja wiem... Jaki lepszy motyw (mniejsze zło): Pobiłem, bo on zgwałcił moją siostrę, czy pobiłem, bo jest gejem? Chyba że homoseksualizm uważasz za przestępstwo, to tu nasza dyskusja się kończy...

No i mamy tu przypadek gejisty (który chyba sam nawet nie jest homoseksualistą). W związku z tym pytanie: czy CytrynowySorbet uważa, że należy surowiej karać za pobicie homoseksualisty, niż za pobicie np. blondynki? Ergo: czy chcesz uprzywilejować (prawnie!) osoby homoseksualne (względem nas - heteropodludzi)?

@EDIT x2
Cytuj:

Ale, że ktoś jest gejem, to zasługuje na szmacenie? Czysty idiotyzm, równie dobrze można bić ludzi pracujących w innym zawodzie, bo są inni niż ty...

A jak ktoś nawala w Tibię dziesięć godzin dziennie, to zasługuje na szmacenie? Zgadzam się, to idiotyzm, tak jak dyskusja o "wyższości" brunetki nad blondynką, albo homo od hetero...

Cytuj:

Nie rozumiem pytania. Masz na myśli, czy zasługują na posiadanie takich praw, jak hetero? Jeśli tak, to powiem ci, ze homo to też człowiek.

No i mają takie same prawa. Prawo nie rozróżnia płci, tylko fakt bycia człowiekiem.

Kem3s 23-06-2009 22:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 2576339)
zabawne.

kontrargument przeciwko tezie ktorej nikt nie przedstawil.

Wśród zwierząt występuje homoseksualizm, więc wśród ludzi także musi. Drogą rozumowania, wszystko co zdarza się wśród zwierząt, musi zdarzać się wśród ludzi. Kobiety, pora w*******ać swoich partnerów!

Dragon-Fly 23-06-2009 22:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slythia (Post 2576549)
I na Korwinie radzę się nie opierać.

A czemuż to?

Ktoś tu porusza sprawę związków homosiów. Nie wiem czy taka możliwość jest, ale powinna być. Nie jako małżeństwo (bo tu są potrzebne 2 płcie), ale coś odrębnego, ew. spółka, jak to proponuje KORWIN-MIKKE.

Sorbet: To, że się tak traktuje gejów to wina tego, że się z tym obnoszą. Jak chcą się gejować, to niech się gejują w domu. Ale jak słyszę Biedrona, który wręcz żąda przywilejów homosiom i chce karania, wg. niego, CHOROBY o nazwie homofobia, to wybacz, ale...

Gonzo 23-06-2009 22:55

Cytuj:

Nie znasz zadnego geja

Co 10 albo co 30 (nie pamiętam, albo to albo to) osoba na świecie jest homo. Statystycznie, na pewno zna geja. ;)

Cytuj:

Korwin? Panu już podziękujemy.

Cytuj:

Chyba że homoseksualizm uważasz za przestępstwo, to tu nasza dyskusja się kończy...

Homoseksualizm jest przestępstwem w wielu krajach na świecie ;):

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Wo...ality_laws.svg

Vil 23-06-2009 23:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kem3s (Post 2576569)
Wśród zwierząt występuje homoseksualizm, więc wśród ludzi także musi. Drogą rozumowania, wszystko co zdarza się wśród zwierząt, musi zdarzać się wśród ludzi. Kobiety, pora w*******ać swoich partnerów!

kompletna bzdura.

CytrynowySorbet 23-06-2009 23:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dragon-Fly (Post 2576572)
To, że się tak traktuje gejów to wina tego, że się z tym obnoszą.

Są normalni geje, i są pedały. Imo te parady itd. nie są złe. Kiedyś kobiety walczyły o emancypację i jakoś im się udało, może to też poskutkuje?

Cytuj:

Jak chcą się gejować, to niech się gejują w domu.
I to są właśnie podstawy homofobii... Najlepiej dać im jakiś teren na świecie, wszystkich tam wywieźć, i niech tam żyją, a reszta świata niech nie ma z nimi do czynienia.

Cytuj:

Ale jak słyszę Biedrona, który wręcz żąda przywilejów homosiom i chce karania, wg. niego, CHOROBY o nazwie homofobia, to wybacz, ale...
Żądanie przywilejów - cóż, jak górnicy żądają większych płac to nikt tego źle nie odbiera.
Homofobia - to nie choroba, a raczej urojenie. Nadmierną homofobię (np. pobicia, publiczna kompromitacja, naruszanie prywatności itp.) powinno się jak najbardziej karać.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gonzo
Homoseksualizm jest przestępstwem w wielu krajach na świecie ;)

Kolejna oznaka, że świat zmierza w złym kierunku. Nie mogę się doczekać procesów posądzających o bycie homoseksualistą...

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wielkimanitu
A jak ktoś nawala w Tibię dziesięć godzin dziennie, to zasługuje na szmacenie?

A czy ja gdzieś napisałem, że zasługuje?

Cytuj:

No i mają takie same prawa. Prawo nie rozróżnia płci, tylko fakt bycia człowiekiem.
No chyba nie bardzo, skoro są karani w niektórych krajach. Poza tym sam fakt, że państwo nie robi nic z mentalnością społeczeństwa co do homoseksualizmu przeczy pojęciu sprawiedliwego prawa.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:05.