Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp. (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=14)
-   -   Wybory Moderatorów! - komentarze (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=209480)

Dr. Omader 13-04-2009 02:00

Przez pierwszy tydzień to wszyscy tylko chwalą dobry wybór...

Koszyk 13-04-2009 02:13

... tia, a potem zacznie się narzekanie, że wywalił pół forum. Banuje, warnuje "za nic" :D

No nic, czas pokażę czy trafne wybory :)

Vasudanin 13-04-2009 02:13

@up
Musiales sie tak chamsko wepchnac?! :<
@2up
Ta..
Swoja droga, mozna poznac date oficjnalnego newsa? Musze zaklad wygrac.
@down
Bullshit 4chanfagu!

Michoss 13-04-2009 02:49

@up
No chance, ja wygram zakład. Chybaś ogłupiał myśląc że przyjmą ;/

domin3x 13-04-2009 20:21

w sumie mam jedną sprawę w związku z nowymi moderatorami - nigdzie w regulaminie nie jest napisane, że w tematach ze zdjęciami muszą być tylko zdjęcia (jest zapis, żeby nie odbiegać zbytnio od spraw servera, ale o zdjęciach nic nie wspomniano), więc czy Duch Niespokojny mógłby przestać usuwać wszystkie posty bez zdjęć, nie zważając na ich treść?;d

Voniek 13-04-2009 20:30

*Up
Od dyskutowania i serwerze jest dział 'Wydarzenia ze światów' i tam możesz mniej lub bardziej odbiegać od tematu. Kasuje - bardzo dobrze, w takich tematach powinno się oglądać foty, a nie dyskusje 'kto kogo zabił', 'kto jest noob, a kto pro' itp.

EDIT:
Zastanawia mnie jedno... Skoro moderatorzy mają tylko określone działy, to dlaczego mają uprawnienia na całe forum (np. Duszek kasuje tematy w dziale Profesje oraz OWION)? Bug czy od razu awans na super modów?

EDIT 2:
Czyli jak ostatnie 3 strony nie zawierają zdjęć, tylko 'drobne odbieganie od tematu' to jest ok w temacie ze zdjęciami?

Dr. Omader 13-04-2009 20:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez domin3x (Post 2522069)
w sumie mam jedną sprawę w związku z nowymi moderatorami - nigdzie w regulaminie nie jest napisane, że w tematach ze zdjęciami muszą być tylko zdjęcia (jest zapis, żeby nie odbiegać zbytnio od spraw servera, ale o zdjęciach nic nie wspomniano), więc czy Duch Niespokojny mógłby przestać usuwać wszystkie posty bez zdjęć, nie zważając na ich treść?;d

95% postów bez fotek lub z fotkami dodanymi "żeby się modek nie czepiał" prowadzi do wyzywania i kłótni. A jeśli to serwer non pvp to nawet śmiem twierdzić, że 99%...

neopostman 13-04-2009 23:32

pff.. i tradycyjnie po wyborach OWiON opustoszał ;\.

piternet 14-04-2009 00:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez neopostman (Post 2522251)
pff.. i tradycyjnie po wyborach OWiON opustoszał ;\.

Taaa...

No, pogratulowac tylko jeszcze raz nowym niebieskim ;)

domin3x 14-04-2009 00:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Voniek (Post 2522078)
*Up
Od dyskutowania i serwerze jest dział 'Wydarzenia ze światów' i tam możesz mniej lub bardziej odbiegać od tematu. Kasuje - bardzo dobrze, w takich tematach powinno się oglądać foty, a nie dyskusje 'kto kogo zabił', 'kto jest noob, a kto pro' itp.

O ile nie zabrania tego regulamin tematu, dopuszczalne jest umieszczanie postów bez zdjęć, jednak całkowite odchodzenie od tematu, a tym bardziej rozpoczynanie kłótni i wyzwiska będą surowo karane.

regulamin to regulamin;]

@Drom
aczkolwiek zdarzają się posty, które nie prowadzą do kłótni, więc usuwanie wszystkiego jak leci nie jest wg mnie dobre

Pacz_knight 14-04-2009 11:24

Co jest!? Przeciez to ja mialem byc modkiem! ;<

Ehhh, moze za rok sie uda. Nie poddam sie tak latwo :p

Dr.Unknown 14-04-2009 15:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pacz_knight (Post 2522492)
Co jest!? Przeciez to ja mialem byc modkiem! ;<

Ehhh, moze za rok sie uda. Nie poddam sie tak latwo :p

To proponuję popracować nad poprawną pisownią (z tego co widziałem po postach, kuleje). Jeden analfabeta w postaci Wieszoka (tak, wiem już jest lepiej ;p) wystarczy.

Vanhelsen 14-04-2009 17:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez domin3x (Post 2522294)
O ile nie zabrania tego regulamin tematu, dopuszczalne jest umieszczanie postów bez zdjęć, jednak całkowite odchodzenie od tematu, a tym bardziej rozpoczynanie kłótni i wyzwiska będą surowo karane.

regulamin to regulamin;]

@Drom
aczkolwiek zdarzają się posty, które nie prowadzą do kłótni, więc usuwanie wszystkiego jak leci nie jest wg mnie dobre

Tematem przewodnim subforum zdjęcia jest dzielenie się screenami, komentowanie ich. Takie posty przepuszczam (o ile nie odpadną za wulgaryzmy etc) i tak chyba robi każdy moderator. Ale rozmawianie o tym, kto z kim szaruje konto, czy co robi czyja matka albo po prostu naśmiewanie się z innych zasługuje (moim zdaniem) na minimum skasowanie, często ostrzeżenie.

Michoss 15-04-2009 01:51

A więc, nie będzie już nowych modów? Haha, Vasi, wygrałem zakład :D .

Droga Administracjo! Zepsuł mi się internet, a ja piszę do was z komórki bez trybu mobile! Widzicie jak daleko sięga mój nolajferyzm? Czyż nie można by tego wykorzystać w dobrych celach? :O

ps. Vasu, pchnij mi numer fona na pm.

Gangrel 15-04-2009 02:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dr. Omader (Post 2521507)
Przez pierwszy tydzień to wszyscy tylko chwalą dobry wybór...

To znaczy że się nie starają. Na mnie skargi były jak tylko się nauczyłem warny rozdawać, czyli +/- 10 minut ;)

Cytuj:

Droga Administracjo! Zepsuł mi się internet, a ja piszę do was z komórki bez trybu mobile! Widzicie jak daleko sięga mój nolajferyzm? Czyż nie można by tego wykorzystać w dobrych celach? :O
Widzę że mamy ochotnika do zbadania na sobie nowego środka psychotropowego przeznaczonego do walki z uzależnieniami internetowymi. Zaiste, dobry cel, a i poświęcenie nie pójdzie na marne.

Duch Niespokojny 15-04-2009 17:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Erverse (Post 2523244)
Mam pytanie do modków, a właściwie do tych nowych.
Dlaczego odkopujecie dawne, nieaktywne już tematy sprzed kilku miesięcy (!!!)
i warnujecie ludzi za to co napisali? Chcecie naprawić byłe błędy lub nieaktywność starszych modków? Piszę ten temat jeszcze dziś, ponieważ jutro prawdopodobnie nie było by to możliwe. Kto wie czy nie dostanę jutro bana za posta sprzed roku bądź dwóch?

Regulamin forum nie przewiduje możliwości przedawnienia. Tak więc teoretycznie możesz się spodziewać, że dostaniesz ostrzeżenie choćby i za post sprzed pięciu lat. Nikt specjalnie nie odkopuje starych tematów, ale tak się akurat złożyło, że jest sporo zaległych zgłoszeń, a ja w miarę możliwości staram się sprawdzać wszystkie i odpowiednio nagradzać delikwentów, niezależnie od daty posta. Zawsze możesz przejrzeć swoje posty i zawczasu zedytować te, w których dopuściłeś się jakiegoś przewinienia ;)
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Erverse (Post 2523244)
Duch@ dlaczego usunąłeś temat o ******* z działu PRG? Podobno za spam, lecz ja żadnego tam nie dostrzegłem, ludzie pisali tylko i wyłącznie o grze.

Za samo napisanie "*******" powinien być automatyczny ban :p Strasznie dużo spamu się ostatnio zrobiło w związku z tą grą. Przypominam:
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Regulamin forum (Post 572550)

2. Na CAŁYM forum NIE wolno:
[...]
17. zamieszczać linków referencyjnych dających korzyści w grach, konkursach itp. Można je zamieszczać jedynie w podpisach (sygnaturach)

Rybzor 15-04-2009 20:14

Nie znam się specjalnie na tej grze *******, ale...
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Duch Niespokojny (Post 2523360)
(...) Przypominam:

Istnieje pewna subtelna różnica między wymienianiem się linkami referencyjnymi w celu odniesienia korzyści bardziej lub mniej materialnych, aniżeli w celu odbycia pojedynków między swoimi pupilami (bo na tym ta gra chyba polega?) i ogólnie rozumianą integracją : P

@downdown
A, to zwracam honor :>

Kefka 15-04-2009 20:44

Zarejestrowanie się przez link jakiegoś Brute = exp dla tej postaci. Czyli gracz dający ten link ma korzyści.

X-Zero 15-04-2009 20:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ryba (Post 2523486)
Istnieje pewna subtelna różnica między wymienianiem się linkami referencyjnymi w celu odniesienia korzyści bardziej lub mniej materialnych, aniżeli w celu odbycia pojedynków między swoimi pupilami (bo na tym ta gra chyba polega?) i ogólnie rozumianą integracją : P

Nie, po dostaniu takiego linku, niezależnie od wyniku walki stajesz się pupilsem. No i musisz użyć NOWEJ postaci, a nie tej którą już się "wyhodowało" :P
Ale zawsze jak ktoś poda Ci swój nick, to możesz go potem pobić ;o

@down:
Aha, a dając ref link do rejestracji w jakiejś grze też nam to nic nie daje, a jednak jednak jest karalne... Booo trzeba się jeszcze zarejestrować!!

@edit,down:
No, ale tą różnicę też obejmuje ten punkt regulaminu.

DzejDzej 16-04-2009 18:33

Samo kliknięcie w ten link jeszcze nic nie robi. Dopiero po wpisaniu swojego nicku i kliknięciu validate stajemy się pupilem.

@up
Nie wiem jak jest w innych grach, ale np w Bite Fight, Metal Damage wystarczyło wejśc w ref link i od razu właściciel zdobywał nagrodę. W ******* za samo wejście nie dostajemy nic i to jest właśnie różnica.

Gonzo 18-04-2009 02:32

po jakimś czasie mogę powiedzieć:

bardzo dobry wybór, większość zdjęć wyczyszczona, i nie ma już tam tak dużego burdelu. Są już tylko pojedyncze dziwki.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:49.