![]() |
Dobry poziom życia to pojęcie względne- jeden ma co jeść i gdzie spać i jest zadowolony, a dla mnie np. to oznacza coś więcej niż codzienny bigos i schabowy z kartoflami (nie żebym nie lubił, ale są smaczniejsze rzeczy:) ) i ciasne mieszkanie 40 mkw... Może to dlatego, że w mojej rodzinie prawie każdy pokończył studia i ma dobrą pracę z wyjątkiem mojej matki, z którą żyjemy jak przeciętna polska rodzina którą opisałem wyżej. No ale tu jest Polska, mam świadomość, że mogło być gorzej ;)
|
Cytuj:
Ale w ogóle skąd się wzięła ta dyskusja o dochodach i co ma tu do rzeczy? |
Koniec ot o kasie (-; Chwalcie się gdzie indziej.
Andrew, ja Cię poproszę o źródła, które mówią, że większość księży donosiła. Napisałeś: SB było polskie i Polacy nim zarządzali.Tak było polskie, że było tam wielu przedstawicieli KGB i GRU. Tak było dobre, że zabijało tego, kto się sprzeciwił systemowi. Myślisz, że po strajkach to ZOMOwcy wszystko ogarniali? Kto się zajmował internowaniem podczas Stanu Wojennego? Nie tym zajmowało się SB. SB było od niszczenia każdego przejawu chęci zmian w państwie socjalistycznym. Co dla Ciebie oznacza - dobrze wykonywał swoją pracę? Dobrze tropił ludzi, którzy chcieli Polski wolnej? |
Cytuj:
Nie wyjeżdżam za granicę na wakacje, nie mam domku letniskowego, rodzice nie kupili mi samochodu na urodziny. Co prawda trochę podróżuję teraz po Polsce trochę, ale za dużo na to nie wydaję. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Jeżeli dla 4 osobowej rodziny 4 tysiące złotych miesięcznie nie wystarcza, to w tej rodzinie musi być co najmniej jeden zepsuty do szpiku bachor.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
A 5 dzieci to już nie jest 'średnia' rodzina. To jest już stado Murzynów. |
Cytuj:
dla mnie mala rodzina tio 1-2 dzieci srednia 3-5 duza 6+ a standartyy zycia beznadziejny : nie masz gdzie mieszkac ani co jesc slaby : masz gdzie mieszkac ale z jedzeniem masz problem (polujesz na golebie (znam takie rodziny) , jesz chleb z cukrem itp. sredni : masz gdzie mieszkac i co zjesc (nie zadne wynalazki ale zwykle obiady itp.) Ponadprzecietny : masz gdzie mieszkac , masz jakies pierdoly typu internet , MP3 itp. masz co zjesc juz se mozesz urozmaicic , jednego dnia pizza drugiego schabowy itp. dobry : masz juz jakies dobre mieszkanie dobrze wyposarzone w sprzety , mozesz jesc co chcesz itp; bardzo dobry : masz dom lub duze ekskluzywne mieszkanie , stac cie zeby wyslac dzieci do dobrej szkoly , mozesz jesc co chcesz MOZESZ (nie musisz) zatrudnic se pomoc domowa no i tak dalej az do miliardera... |
Do dzisiaj myślałem, że jestem zwykłym dzieciakiem ze zwykłej rodziny.
Teraz widzę, że żyję na ponadprzeciętnym poziomie!! 8o Ej ale ja też poluje na gołempie :( :/ A 4 tysiące to wcale nie jest tak mało, jak Ci się wydaje. |
Ahh ta policja ;S Lubię ją za ściganie "Kapturowców", jednak nie na widzę jej za takie rzeczy jak rozdawanie mandatu za to że się kupiło bilet na parkingi stanęło się połową samochodu na parkingu a resztą poza parking. Wiem bo nie dawno mojemu ojcu wlepili właśnie za to ten głupi mandat. Więc jestem po środku lubienia policji a jej nie na widzenia.
|
Cytuj:
Btw. parkowania, nie znoszę kierowców, którzy parkują sobie na 2 miejscach parkingowych (np stają na skos). Takich to tylko wieszać. |
Cytuj:
->poprzez krwawienie z jądra <- |
Cytuj:
I policja nic z nimi nie robi ;S I potem nie winni ludzie dostają mandaty że parkują za parkingiem przez debili. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Bieda pewnie nigdy nie zajrzała do domu i dlatego uważasz, że nie masz luksusów. |
Cytuj:
I zamiast PSP ma gameboya / bravogirla |
Pamiętajcie tylko, że koszty życia w Warszawie są dużo większe, niż w Pcimiu Dolnym (oczywiście zarobki też są większe). Nie ma co tego porównywać. Skończcie już OT.
|
No na przykład komunikacja miejska w Warszawie jest tańsza niż u mnie w Szczecinie, więc nie przesadzaj...
Koszty życia różnią się trochę, ale nieznacznie. |
Prezydent Szczecina zarabia więcej niż prezydent całej Polski.
:] sie czyta fakt |
A już myślałem, że nasze okolice są znane tylko ze spraw związanych ze stoczniami.
|
Z paprykarzu głównie ; /...
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Weźcie się już uspokójcie. Dla jednych jest luksusem jak mu niczego nie brakuje, a rzadko sobie coś kupuje. Dla innych jak idzie do sklepu i kupuje to na co ma ochotę. Jak ma pieniądze, to czemu ma tak nie robić? Taka dyskusja nie ma najmniejszego sensu.
|
Cytuj:
Można z tego wywnioskować, że prowadząc dostatnie życie jak i polując na gołębie (robiąc coś dla środowiska) można nienawidzić policji, bądź nie. |
Cytuj:
|
Cytuj:
Dlaczego taki szlachcic jak Ty, jada tak niekonwencjonalne potrawy u plebsu (powinna być jeszcze niższa kasta społeczna Zjadamgołompscy ) ? Znudził się kawior i żołądki dorszy ? (na discovery w brudej robocie widziałem, to się znam jak rosjanin na radziecim sprzęcie elektycznym ;) ) Sven |
Cytuj:
|
Cytuj:
Moja babcia też podobno szlachcianka, ale też dokłandie nie wiem, muszę się dowiedzieć :] WIDZISZ ?! obaj jesteśmy w cząstce szlachcicami (jak 10% polaków, najwięcej w Europie - stąd pewnie nasze poczucie 'wyższości' ) ALE TY PRZYNAJMNIEJ ZASMAKOWAŁEŚ TEGO KRÓLEWSKIEGO KAWIORU ! a ja żyję i nie mam odstępstw ;( |
@Sven
nie jestes smieszny, wiec sobie odpusc |
Cytuj:
I do tego mało zabawny :( I skończcie już tą dyskusje o kawiorach i gołębiach... |
Cytuj:
kawior wcale nie jest drogi , zawsze go kupowala Ciocia z Belgii , o ile sie nie myle to na rynku ;D |
Cytuj:
|
@Albertus
Ale nas nie obchodzi, gdzie Twoja ciocia kupowała kawior, skąd ona jest i ile razy w życiu go jadłeś. Nijak on ma się do dyskusji o nienawiści do policji. |
Cytuj:
|
Cytuj:
a co do szkoly to mam wogle inny poglad na sprawe , i nie moge scierpiec tumanow pchajacych sie tam na sile. PS. Wiem ze ten kawior itp. nikogo nie interesuje , ale jak taki jeden zacznie temat/klutnie to poprostu musze mu odpowiedziec ;/ OK KONIEC OFFTOPA Gadamy o policji , i pytanie Dostaliscie wezwanie na komende zeby zeznawac w sprawie ojca (alimenty) a) Mowicie ze ojciec daje wam kase tak do reki (klamstwo) b) Mowicie ze ojciec nie daje wam kasy ( prawda ) t? |
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:59. |