Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   League of Legends (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=226565)

Yoh Asakura 08-11-2010 15:34

Katarina z Black Shieldem i Banshee Veilem jest nie do powstrzymania.

Erverse 08-11-2010 16:32

Ja tam zawsze mam sorc shoes, i 2-3 bloodthristery, rzadko coś więcej, i tak nikt na mnie nie rzuca żadnych stunów, jeszcze się chyba nie zdażyło. Zawsze git się nią gra, a więc mogę się kłócić w nieskończoność, że jednak nie jest useless. Nie posiada może dużo armoru, ale chyba lepiej być "papierem" i mocno bić, niż być papierem i nie bić praktycznie wcale?

Yoh Asakura 08-11-2010 17:39

Nie wiem, czy już to mówiłem, ale fakt, że na rzucającą ulti Katę nikt nie rzuci żadnego CC, świadczy o poziomie, na jakim grasz.

Erverse 08-11-2010 19:36

Jakim cudem to, że przeciwnicy nie rzucają na mnie żadnych stunów może świadczyć o poziomie na jakim JA gram? Świadczy o poziomie, na jakim oni grają, a na jakim to można się domyślić kogo mi wyszukuje matchmaking na 21 lvlu.
Szczerze, to na 10 lvlu grało się z fajniejszymi osobami niż teraz, 1/3 ragequituje, a niektórzy po prostu stoją w bazie mimo tego, że nie są afk bo "its fun to destroy a game".

_WrD_ 08-11-2010 19:38

Dokładnie, u mnie jak tylko odpalę ulti to dostaję stuna/taunta/podrzucają mnie do góry.

Yoh Asakura 08-11-2010 19:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Erverse (Post 2787041)
Jakim cudem to, że przeciwnicy nie rzucają na mnie żadnych stunów może świadczyć o poziomie na jakim JA gram? Świadczy o poziomie, na jakim oni grają, a na jakim to można się domyślić kogo mi wyszukuje matchmaking na 21 lvlu.

Matchmaking oddaje poziom jaki ty reprezentujesz. Jeżeli ciągle dostajesz takich idiotów, to wniosek jest jeden - sam też słabo grasz. Wbrew pozorom, matchmaking jest naprawdę dobry i siła drużyn jest praktycznie zawsze zrównoważona.
Ja już dostaję ludzi, z którymi można się dogadać o owardowanie mapy. http://www.youtube.com/watch?v=kamr4rZe_W0 Go go map awereness!

Erverse 08-11-2010 19:56

To nie zaczynaj teamfightów. Poza tym - nie zawsze ktoś z teamu ma stuna czy coś w tym stylu w skillach, a exhaust jak wiadomo praktycznie zawsze jest na cd, a ulti katy ma bardzo mały cooldown.

@up
lol, faktycznie znajduje graczy niemalże identycznych jak ja, takich którzy mają po 20 ucieczek podczas gdy ja mam 2/3 przez problemy z netem. Myślisz, że matchmaking szpera w statystykach każdego osobnego gracza i to wszystko analizuje i dobiera? coś mi się nie zdaje :/

Yoh Asakura 08-11-2010 20:39

Team bez CC = fail team.

Gry nie obchodzi, czy twoje leavy są przez problemy z internetem czy nie - masz takie problemy, nie graj. I wiem, że matchmaking ze swojej roli wywiązuje się po prostu dobrze.

Erverse 08-11-2010 21:14

Ja natomiast uważam, że kanapki z pomidorem SĄ dobre.

Umiesz czytać ze zrozumieniem? Napisałem, że znajduje mi ludzi, którzy opuszczają co drugą grę, podczas gdy ja nie opuszczam żadnych. Ale okej, tak jak powiedziałeś - masz skilla, masz prawo być głupim.

Japierdole, znowu dali świetne champy. Fajnie, że heimerdingera nie było 2 tygodnie temu, ale takiego eza/malza/vladka oczekiwanego przeze mnie już od 3 tygodni nie mogą dać.

Yoh Asakura 08-11-2010 21:37

Sam sobie zaprzeczasz, misiu.

Erverse 08-11-2010 22:19

Pokaż mi w którym miejscu.

Yoh Asakura 08-11-2010 23:47

Jeżeli tego nie widzisz, to nie ma sensu, żebym ci to pokazywał palcem. Głupi jesteś i tyle ;)

Erverse 09-11-2010 17:16

Pierw nie umiesz przeczytać ze zrozumieniem tego co napisałem, pierdzielisz jakieś głupoty zupełnie nie na temat, więc aby się wykręcić mówisz, że sam sobie zaprzeczam? Okej, widzę, że jednak nie nadajesz się do jakiejkolwiek rozmowy, wracaj ownować w lolu, elomanko.

Rybzor 09-11-2010 18:05

Hahahha joh nie ośmieszaj się. "Wiem ale nie powiem" to ja mówiłem w przedszkolu.

_WrD_ 09-11-2010 18:27

Zomg, nie wiem co oni mają z tymi serwerami. Co chwile wywala mnie z chatu, akceptowanie zaproszeń do gry nie działa, pół wiadomości w rozmowach nie dochodzi i bardzo długo trzeba czekać na możliwość naciśnięcia PLAY w launcherze (długo stoi na "retrieving version information"). Ten klient pvp.net się stacza, mam nadzieję że kiedyś wbudują to wszystko w jeden klient fullscreen...

rentonB 09-11-2010 20:58

OD 2-3 dni tak jest

Pandabear 10-11-2010 12:58

Witam, nie gralem okolo 7 miesiecy, czy duzo sie zmienilo w gamepleju i bohaterach?Mianowicie, czy sa jakies nowinki techniczne bo przymierzam sie do ponownego sciagniecia ale tym razem stworzenia konta na europie(wtedy jeszcze nie bylo z tego co pamietam;()

_WrD_ 10-11-2010 16:02

Zmienił się klient pvp.net, nowy interfejs, parę usprawnień technicznych w samej grze, bardzo dużo nowych championów, dużo zmian w samych postaciach (niektóre dostały nerfa, niektóre buffa, inne zgarnęły całkowitego reworka), i gry rankingowe dostępne tylko dla 30 leveli. Mniej więcej wszystko ;d

--Ogorek-- 10-11-2010 16:41

Jakiśtam penta kill
http://img574.imageshack.us/img574/9648/beztytuuyw.png

Rybzor 10-11-2010 23:34

Moje best kilkakilów to quadra póki co :P

_WrD_ 11-11-2010 00:33

Moje też, a co najdziwniejsze pierwsze quadra zdobyłem Ashe którą wtedy grałem pierwszy raz w życiu ;p

Penta jeszcze nie miałem okazji zgarnąć, ale osiągnę tego aczika ^^

Yoh Asakura 11-11-2010 01:09

Miałem jedną pentę, z 8 quadr i niezliczoną ilość tripli. Dubli też od cholery.

Alanus Lutinum 11-11-2010 03:37

Moje quadra kille:
Gangplank - 1
Kassadin - 3
Master yi -1
Poppy -1
Shaco - 2 (po nerfach :D)
Tristana - 1
Twitch - 3
Razem: 12
Ani jednej penty, z kolei tez ani razu nie widzialem penta killa w grze, tylko na fotach, ale w niemalze wszystkich przypadkach otarlem sie o penta killa, po prostu ostatni albo uciekl albo ktos inny dobil.

Yoh Asakura 11-11-2010 11:04

U mnie w teamie jeden gość nabił pentę Sionem, ale nie zrobiłby tego, gdyby nie ja. Janna ftw.

Erverse 11-11-2010 11:14

lolzort, nie grałem anią jakieś 2-3 tygodnie, dzisiaj zagrałem, a tu taki pocisk na czahe ;o

http://img257.imageshack.us/img257/6356/aniaaa.jpg

Rybzor 11-11-2010 11:55

Trolololo, ale musiały ci sie noby trafić : P

_WrD_ 11-11-2010 12:12

Annie robi masakrę nawet wśród ogarniętych przeciwników, ale takie statsy to rzeczywiście jakieś uber nooby musiały być.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2787321)
Janna ftw.

100% agree. Jedna z moich ulubionych postaci. Owni.

Luker's 11-11-2010 12:15

Co do Quadra to było ich sporo ale mało znaczące one są u katariny... jednego penta zaliczyłem Tristaną ale to wszystko , poppy miałem z 3 razy quatra

Erverse 11-11-2010 12:39

Ja quadrę miałem tylko raz- właśnie anią ;d gdzieś tam jest ss wrzucony.
Tak, trafiły mi się z deczka nuby, ale to później już nie miało dużego znaczenia, bo gdy mejai weszło na 20 stacków to każdy siadał na 3 hity xP

Yoh Asakura 11-11-2010 14:56

Mejais to fatalny pomysł na jakiejkolwiek postaci. Chyba oprócz Kassadina.

Erverse 11-11-2010 15:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2787347)
Mejais to fatalny pomysł na jakiejkolwiek postaci. Chyba oprócz Kassadina.

To go nie używaj. Jeśli sądzisz, że 160(coś koło tego chyba) ap + 15(chyba)% mniejszy cooldown na wszystko to jest fatalny pomysł, to trudno. Graj sobie jak tam ci się podoba i nie wmawiaj ludziom swoich beznadziejnych teorii, w większości dobrych buildów pojawia się mejais i kupuje się go zaraz po butach.

To, że nie wyrabiasz z nastackowaniem go zachowaj dla siebie.

Yoh Asakura 11-11-2010 17:24

Naprawdę sądzisz, że na wyższym poziomie ktoś pozwoli ci nastackować Mejaisa? W większości dobrych buildów? Masz na myśli zestawy z mobafire, które dostają plusy od idiotów "oooo, nastackuje se to i to, ale będę wymiatał"? Utrzymanie Anką 20 stacków jest niesamowicie trudne, wbicie jeszcze trudniejsze, ogarnięci gracze kontrolują to, co rywale budują i jak tylko pojawia się u kogoś snowball, od razu leci msg "xxx has mejais/occult/leviathan" i wiadomo, kogo gnębić mocniej.

Beznadziejna teoria? Człowieku, mam rozegranych ponad 800 gier, moje doświadczenie bije cię na głowę, wiem o niej znacznie więcej niż ty i będziesz mi tu jeszcze pyskował, wmawiał mi, że Mejais i inne snowballe są warte swojej ceny? Zakładając, że masz nawet 15 stacków - przegrywasz jeden team fight i twoja siła drastycznie spada, musisz być ostrożny, co powoduje podejmowanie złych decyzji. Lepiej mieć coś stałego, co nie zmieni twoich statystyk po śmierci.

Anka to squishy, jest zazwyczaj focusowana jako jedna z pierwszych, jak gram Shenem i widzę Ankę w opp teamie, to rzadko kiedy ma życie, zawsze ghost + dash i nie zdąży nawet stuna na jedną osobę wycelować. Chcesz snowballować, graj Kassadinem, to jedyna postać (może jeszcze Sona + Janna), na której się to opłaca - blink co 3 sekundy, silence i slow + summoner spells ratuje życie w praktycznie każdej sytuacji.

Gówno jeszcze wiesz o tej grze, a pyskujesz jakbyś WCG wygrał.

Erverse 11-11-2010 17:42

Pyskuję? Za kogo ty się uważasz? Pyskować to można do rodziców i do osób starszych, a do ciebie? Zostawię to bez komentarza i po raz kolejny przypominam, że gracze z forum nie jeżdżą na wcg i nie są pro gejmerami (w tym ja), a więc po cholerę mówisz o jakichś wielkich ogarach, skoro co drugi mecz trafia się kompletny noob team? Jesteś największym ignorantem jakiego widziałem. Może pora przenieść się na forum dla oporowców, zamiast wypowiadać się tu?

Yoh Asakura 11-11-2010 17:49

Wiesz, kim jest człowiek ogarniający? To nie jest ktoś, kto robi snowballe w meczu, w którym nic nie jest wiadome, w którym wszystko może się odwrócić do góry nogami, przede wszystkim, to nie jest ktoś, kto ma poniżej 30 levela i narzeka na "noob team" - mogę się założyć, że gdybym dostał ciebie do teamu, byłoby to 4 vs 5, bo po prostu byś nie nadążał za ludźmi, którzy rozegrali 2-3x więcej gier od ciebie.

Twoja śmieszna logika mnie poraża, jesteś po prostu debilem.

Rybzor 11-11-2010 18:11

Lol, Meja to wcale nie taki zły item. Kiedy grałem Karthusem miałem go w core buildzie do każdej gry. Mój setap był pod max AP (więcej się nie dało) jak się da wyciągnąć z obecnych itemków i musiał tam być Meja.

@
Co do tego tekstu z pyskowaniem, joh - wspominałem już dzisiaj, że jesteś głupi?

Erverse 11-11-2010 18:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2787358)
Wiesz, kim jest człowiek ogarniający? To nie jest ktoś, kto robi snowballe w meczu, w którym nic nie jest wiadome, w którym wszystko może się odwrócić do góry nogami, przede wszystkim, to nie jest ktoś, kto ma poniżej 30 levela i narzeka na "noob team" - mogę się założyć, że gdybym dostał ciebie do teamu, byłoby to 4 vs 5, bo po prostu byś nie nadążał za ludźmi, którzy rozegrali 2-3x więcej gier od ciebie.

Twoja śmieszna logika mnie poraża, jesteś po prostu debilem.

Możesz co najwyżej powiedzieć, że twoim zdaniem jestem debilem, a twoje zdanie mnie ciężko pierdoli. Czemu ty się dziwisz? Jest takie coś jak gra przed 30 lvlem i gra na 30 lvlu. Do 30 lvla moge sobie kupować mejais i ownować jak mi się podoba, bo większość ludzi z którymi gram są po prostu feederami/nie ogarniają nic a nic. Ta sytuacja jest trochę podobna do csa - na publicznym serwie mogę kupować pompę i ownować wszystkich, a na klanówce trzeba się pilnować. Tak więc do grania z ludźmi, których wyszukuje mi matchmaker mejais spisuje się świetnie.

Yoh Asakura 11-11-2010 19:34

Nie zapominaj, że po drugiej stronie jest ktoś, dla kogo to *TY* jesteś randomem, więc nie stawiaj się ponad MM i ludźmi, z którymi grasz, bo jak już wspomniałem, MM oddaje twój poziom.

Cytuj:

Tak więc do grania z ludźmi, których wyszukuje mi matchmaker mejais spisuje się świetnie.
Btw, w takim razie *ZAWSZE* będziesz składał mejaisa? Nie potrafisz nawet złożyć poprawnego zdania.

Erverse 11-11-2010 19:46

Forum to nie wypracowanie z polaka, więc nie czytam tego co napisałem tryliard razy, żeby sprawdzić, czy gdzieś nie palnąłem błędu. Nie, nie będę zawsze składał mejaisa, annie gram od czasu do czasu, gdy znudzi mi się np kata. Uzbieram 6300 i kupuję eza.

_WrD_ 11-11-2010 23:37

Yoh, niestety znowu się z tobą nie zgodzę. Mejai jest dobry, może nie bardzo dobry, ale dobry. A dlaczego warto go kupować, mimo że jest tylko dobry? Bo jest tani. Po prostu. Zresztą nie trzeba mieć równe 20 stacków żeby był warty miejsca w ekwipunku, ale utrzymanie 10-15 postacią, którą się ogarnia to nie jest wielki problem. Grając facerollem jakim jest Annie i idąc na mid kupuję Mejai zawsze. Mając flasha można uniknąć naprawdę wielu śmierci, a w połączeniu z graniem ostrożnie i rozsądnie oraz SKILLEM, Annie jest praktycznie nieśmiertelna.

Nie dla wszystkich postaci Mejai jest dobrym rozwiązaniem, np. grając Eve nie biorę go nigdy. Pomimo że ją w miarę ogarniam, to statystyki są zależne od gry i potrafią być naprawdę rozbieżne - raz mam 15/1, raz 0/0, a innym razem 1/9, dlatego ryzyko jest zbyt duże - Eve jest bardzo sytuacyjna i w wielu przypadkach po prostu się nie sprawdza i jest bezużyteczna, dlatego wolę nie kupować Mejai. Chyba że mam first blood i w dziesiątej minucie gry 4/0, a w teamach 8/1 dla nas, wtedy kupuję z oczywistych powodów :d

Mejai zależy po prostu od upodobań, jedni wolą nie ryzykować i nie przejmować się i wkurzać każdą śmiercią a grać spokojnie, jedni wolą pakować w max AP, co w połączeniu z ogarnianiem postaci i gracza zapewnia ponad 100 dodatkowego AP.

Yoh Asakura 11-11-2010 23:44

Za te 1200~ golda, wolę kupić belta i mieć 430 hp więcej, a potem złożyć z tego Rylaisa niż się bawić w Mejaisy. Anka jest squishy i jakikolwiek stun/slow/snare/silence/root i jej nie ma. Snowballować można sobie wtedy, jak się gra na smurf koncie z ludźmi na 10 lvlu.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:46.