Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Wybory Prezydenckie (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=228862)

eerion 20-06-2010 15:25

@Drom:
Strzelam.
2,13%

CytrynowySorbet 20-06-2010 15:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dr. Omader (Post 2766951)
Uwaga konkurs!
Kto wytypuje najbliżej ilość procentowego poparcia dla JKM dostaje wybrany tytuł usera w kolorze ;)

Ja obstawiam 1.84% co zostanie zapewne nazwane wielkim sukcesem przez jego samego :D

To ja stawiam na... hmm... 3.14%.

(czemu tak wysoko? na wielu stronach spotkałem się z częstymi komentarzami typu "JKM rządzi! jest najlepszy! głosuję na niego!", oczywiście część z nich to pewnie dzieci które nie mają jeszcze prawa do wyborów, ale i tak dużo jest tych po 18tce).

ruszek 20-06-2010 15:34

Cytuj:

Korwin ma przeciwników? On jest sam sobie przeciwnikiem... Wydaje mi się, że najlepszy wynik by miał gdyby nigdzie się nie pokazywał i nic nie mówił oraz nie pisał, chociaż z drugiej strony i tak go nigdzie nie pokazują ;p

Ashlon - Twoje stereotypy mnie powalają ;p

Zachęcać do głosowania trzeba głównie ludzi młodych, którzy wiedzą, że i tak wygrana pana X czy pana Y gówno zmieni. I dlatego nie mają ochoty głosować, elektorat starszy zawsze pójdzie do urn, bo tak jest nauczony, młodsze pokolenie jest mniej zdyscyplinowane, ergo ten kto ma starszy elektorat ten ma pewne głosy, ten kto ma młodszy musi się modlić o dobrą pogodę ;-)

Uwaga konkurs!
Kto wytypuje najbliżej ilość procentowego poparcia dla JKM dostaje wybrany tytuł usera w kolorze ;)

Ja obstawiam 1.84% co zostanie zapewne nazwane wielkim sukcesem przez jego samego :D

2.16%!

Ciekawy konkurs ;D

Lasooch 20-06-2010 15:43

1.96%, co mi tam.

@głosowanie: bezczelnie i po świńsku olewam moje prawo wyborcze, chociaż pewnie powinienem pójść zagłosować na Bronka, żeby Jarek nie wygrał.

Hakuoh 20-06-2010 15:53

Cytuj:

Uwaga konkurs!

2.35%

PS: Uwielbiam nastawienie niektórych Polaków za granicą, jeden tekst mnie powalił - kto jest katolikiem ten głosuje na katolika.

Litawor 20-06-2010 15:54

Uau, taka nagroda chyba każdego skusi do udziału!

Stawiam na 2,8%.

Nari 20-06-2010 15:59

Ja dam mu 4,5%

Rzyttofrajer 20-06-2010 16:20

co mi tam dam mu 5%

Dragon-Fly 20-06-2010 16:29

A walnę z 2,43%

Tompior 20-06-2010 16:45

JKM 2,12%
Dostane fajny tytul? =o

@Wybory: Wlasnie wrocilem z glosowania. Tlumow nie bylo, ale podobno w Warszawie mamy rekordowa frekwencje (30% do godziny 13:00).

spider-bialystok 20-06-2010 16:53

7% dla Korwina.

K.Jay 20-06-2010 16:55

Ja stawiam na 3,5%.

K.Jay

Rybzor 20-06-2010 17:33

5.4%

Wolałbym pacc na 90 dni : //

Xevez 20-06-2010 17:46

2.9%
^^^^^^^^^^^^^^^^^

9-NINE 20-06-2010 17:50

4,24%
Tę-tegęs

Grue 20-06-2010 18:07

13,2% ja zem sem opstafiam

Vil 20-06-2010 18:56

2,19%~~~~~~~~

Articuno 20-06-2010 19:44

Wysoka frekwencja. Boje się najgorszego, czyli zwycięstwa Komorowskiego w 1 turze. Swoją drogą wg moich rodziców BK to najmniejsze zło[*]

JKM - 4,5%

Duch Niespokojny 20-06-2010 19:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 2766952)
Teza postawiona przeze mnie jest taka, że ignorancja polityczna w narodzie powoduje głosowanie na program osoby, która ma marne szanse na realizację tegoż programu (a dlaczego to chyba przeciętnie zorientowany gimnazjalista tudzież licealista powinien wiedzieć).

Nikt nie twierdzi, że dany program ma być zrealizowany od razu. Czasem trzeba małymi kroczkami otworzyć mu drogę. Czy gdybyś był zwolennikiem JKM, nie głosowałbyś na niego, bo wiesz, że nie ma szans na spełnienie swoich postulatów? W ten sposób tym bardziej te szanse byś mu odbierał.
Cytuj:

JKM jest tu akurat najbardziej jaskrawym przykładem, bo przeciwko ewentualnej realizacji jego postulatów stoi nie tylko ograniczony obszar jurysdykcji prezydenta, ale też aktualna struktura prawna kraju.

Która jest przecież niezmienialna.
Cytuj:

De facto głosując na JKM nie głosujecie na liberalną wizję kraju, tylko na potencjalną dyskusję o liberalnej wizji kraju.

Lepsze to niż nic.

Grue 20-06-2010 19:55

POwiem Wam, ze nie poszedlem na wybory bo mi sie niechcialo :P
http://31337.pl/

Lasooch 20-06-2010 20:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Articuno (Post 2767013)
Wysoka frekwencja. Boje się najgorszego, czyli zwycięstwa Komorowskiego w 1 turze. Swoją drogą wg moich rodziców BK to najmniejsze zło[*]

JKM - 4,5%

Nie najmniejsze, ale z pewnością mniejsze niż jARKACZ.

Rybzor 20-06-2010 20:09

JKM 2.3%

6% zabrakło do jednej tury :(

Hakuoh napisał 2.35%

Jebany snajper : DDDD

Articuno 20-06-2010 20:11

Ależ się wyniki różnią.......................... na szczęście to jeszcze nie koniec.

spider-bialystok 20-06-2010 20:16

Banda cwaniakow rzadzaca od 20 lat caly czas trzyma sie swietnie. Ja pierdole, co za kraj.

Nari 20-06-2010 20:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Articuno (Post 2767013)

JKM - 4,5%

Zastanawiam się na jakiej podstawie to twierdzisz? Bo na pewno nie wynika to ani z logiki ani ze znajomości programów wyborczych (które tak naprawdę gówno się liczą w przypadku większości kandydatów) czy historii najnowszej Polski (chodzi o to, co odpierdzielali Kaczyńscy). Ich 5 minut w polityce tylko zaszkodziło Polsce.

spider-bialystok 20-06-2010 20:23

Kaczorow nie lubie, ale rzadzili i tak lepiej nie Tusk i jego cudowne po. Ciut ulatwili zycie przedsiebiorcom, a po rzuca tylko kolejne klody pod nogi.

Hakuoh 20-06-2010 20:26

Drom, kochaniutki wisisz mi kolorowy podpis. :P

CytrynowySorbet 20-06-2010 20:28

A ja chcę czegoś NOWEGO, ŚWIEŻEGO, a nie naprzemiennie PiS, PO, PiS, PO, itd itd.

Articuno 20-06-2010 20:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nari (Post 2767031)
Ich 5 minut w polityce tylko zaszkodziło Polsce.

To ja też się tak zapytam. Na jakiej kurwa podstawie tak twierdzisz ???????????
Komorowski to dwulicowy niekompetentny pajac, który będzie marionetką w rękach swojej zajebistej partii(która jest socjalistyczna, komunistyczna, libelarna, prawicowa i lewicowa) i pewnych sąsiadów. Gorzej, że nie ma chłopak pojęcia o polityce zagranicznej, a to jest bynajmniej raczej dość ważne u prezydenta. Nie muszę mówić o zerowym wetowaniu, co widzimy już przy wyborze władz IPN-u, prezesa NBP czy skandalicznej ustawy o "ochronie dzieci". [*]
Zaczekajcie z podpisami do oficjalnych wyników.

Litawor 20-06-2010 20:55

No i się Michnikowi nie udało, będzie druga tura :)

Dr. Omader 20-06-2010 21:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hakuoh (Post 2767034)
Drom, kochaniutki wisisz mi kolorowy podpis. :P

Poczekajmy do oficjalnych wyników ;p

poldek_p 20-06-2010 21:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Articuno (Post 2767037)
Komorowski to dwulicowy niekompetentny pajac, który będzie marionetką w rękach swojej zajebistej partii(która jest socjalistyczna, komunistyczna, libelarna, prawicowa i lewicowa) i pewnych sąsiadów. Gorzej, że nie ma chłopak pojęcia o polityce zagranicznej, a to jest bynajmniej raczej dość ważne u prezydenta. Nie muszę mówić o zerowym wetowaniu, co widzimy już przy wyborze władz IPN-u, prezesa NBP czy skandalicznej ustawy o "ochronie dzieci". [*]

No rządy Kaczyńskiego to wiele regulacji zarzynających polską gospodarkę, mieliśmy taki wzrost tylko dzięki wspaniałej koniunkturze na świecie.
Zresztą co masz do wyboru Belki na prezesa ? Masz jakiegoś innego sensownego kandydata ? Ja też nie podzielam keynesistowskich poglądów Belki , co nie zmienia faktu ,że jest dobrym ekonomistą.

Articuno 20-06-2010 21:07

Belka, owszem, najgorszym wyborem nie jest, ale była to raczej decyzja polityczna.

Litawor 20-06-2010 21:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez poldek_p (Post 2767045)
Ja też nie podzielam keynesistowskich poglądów Belki

Belka nie jest keynesistą, tylko monetarystą.

Edit: A przepraszam, Belka sam twierdzi, że nie jest nikim konkretnym.

Nari 20-06-2010 21:15

Cytuj:

Polityka zagraniczna, liczne wpadki (raczej gagi), tworzenie sztucznej wojny
PO-PiS, polityka wewnętrzna (genialne koalicje z Lepperem i Giertysiem), propagandowa walka z korupcją. Gospodarka? Jedynym plusem jest to, że podczas rządów PiS nic się praktycznie nie zmieniło. Nie licząc kilku całkiem przyjemnych zmian w zakresie przedsiębiorstwa i zarządzania państwem, to jedyne, co zyskaliśmy dzięki PiS, to stracone 2 lata.
Na jakiej podstawie twierdzisz, że Komorowski będzie marionetką? Będzie współpracował z partią, bo- uwaga!- do niej należy! Nie wiem, czy odkryłem Amerykę, ale dla mnie to nic dziwnego.
Polityka zagraniczna, liczne wpadki (raczej gagi), tworzenie sztucznej wojny
Wypowiadasz się o Komorowskim z taką dokładnością, co do sprawowania przez niego ewentualnych rządów, że mogę odnieść wrażenie, że go znasz. Albo że sam sobie wciskasz kit.
Ustawa dotycząca rodzin jest krzywdząca? Masz 15 dzieci? 1 chociaż? Czy naczytałeś się propisowskich (neologizm) doniesień? Jest pewna różnica. A ja, ze swojej wiedzy i praktyki (nie wychowywałem dzieci, moi rodzice prowadzą dom dziecka) na temat polskiej rodziny, wiem, że ta ustawa jest dobrą ustawą.Ale przecież eksperci internetowi wiedzą lepiej.

spider-bialystok 20-06-2010 21:28

Cytuj:

Nie licząc kilku całkiem przyjemnych zmian w zakresie przedsiębiorstwa i zarządzania państwem,
Jest to stokroc wazniejsze niz jakies zalosne wpadki w telewizji, nie uwazasz?

Articuno 20-06-2010 21:31

Nari, cienkie te twoje argumenty, a co do ustawy rodzinnej to nasłuchałem się prokorwinowskich doniesień.

poldek_p 20-06-2010 21:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Litawor (Post 2767051)
Belka nie jest keynesistą, tylko monetarystą.

Tzn. On nie jest ani typowym monetarystą ani keynesistą .Nie jest przeciwny interwencji państwa w innych dziedzinach niż podaż pieniądza, ( o czym świadczy fakt ,że wprowadził totalnie nie liberalny podatek belki), dlatego nazwałem go keynesistą chociaż na pewno nie jest takim jak pan Kołodko

Litawor 20-06-2010 21:36

Oho, widzę, że ktoś tu się interesuje trochę bardziej dogłębnie polityką gospodarczą :)

Ashlon 20-06-2010 21:47

Cytuj:

Zachęcać do głosowania trzeba głównie ludzi młodych, którzy wiedzą, że i tak wygrana pana X czy pana Y gówno zmieni. I dlatego nie mają ochoty głosować, elektorat starszy zawsze pójdzie do urn, bo tak jest nauczony, młodsze pokolenie jest mniej zdyscyplinowane, ergo ten kto ma starszy elektorat ten ma pewne głosy, ten kto ma młodszy musi się modlić o dobrą pogodę ;-)

Dalej nie rozumiem. Po co kogokolwiek zachecac? Ktos ma okreslone poglady i ma swojego kandydata, to idzie glosowac. Kto nie chce, niech nie idzie. Akcje "i ty masz glos" - do piachu! :D

Osobiscie bardziej wierze sondazowi z OBOPu (tvp1) niz konkurencyjnemu (nie pamietam nazwy, ale z tvn). Dlatego ciesze sie, ze Bronek ma 41%, a Kaczka 36%. Wedle tego Hakuoh wygra konkurs o popularnosc JKM ;)

Jednakze - juz po 1 turze, wiadomo - Komorowski i Kaczynski przechodza dalej, moze teraz warto skupic sie tylko na tych dwoch kandydatach. Ja rozwazam dwa warianty - albo w ogole nie isc glosowac, albo zaglosowac na Kaczynskiego.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:12.