Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Dyskusje polityczne wszelakie (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=231682)

Hakuoh 07-08-2010 17:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dupca (Post 2776151)
Byloby napewno i to od początku, wyobrazasz sobie kota na zaprzysiezeniu prezydenta? Jarek mowi a obok kot. Ja bym padl ze smiechu.

Nie no tutaj raczej by dał solo na ring. Ale wtedy by majaczył też, że jego należy czcić.

CytrynowySorbet 07-08-2010 19:17

Nie wiem czemu, ale nie znoszę czytać wywiadów z Kaczyńskim. Sposób w jaki się wypowiada jakoś mnie po prostu irytuje.

Poza tym z dnia na dzień on mnie tylko przekonuje, że w środku jest małą, pokrzywdzoną przez cały świat, rozpieszczoną dziewczynką, której odmówiło się kolejnej zachcianki i teraz ma focha z przytupem i marudzi na lewo i prawo. Niech. On. Już. Skończy.

Bo to rzeczywiście jest prawda. Konflikt PO-PIS zasłania dzisiejsze problemy.

Hakuoh 08-08-2010 15:36

http://www.youtube.com/watch?v=cCJVaMzXB4E

Nawet dobry remix. :D

Articuno 09-08-2010 11:45

Dlaczego Donalda Tuska i Grzesia Schetyny nie ma w Bogatyni? Dlaczego oni w tym czasie odpoczywają w sektorach Supersupersuper VIP na stadionach Lechii i Śląska(szkoda, że spiker nie przekazał tej wiadomości innym widzom)?
Dlaczego szef MSWiA publicznie obraża i wyśmiewa burmistrza Bogatyni?
http://fakty.interia.pl/polska/news/...-z-pis,1516353 no tak, gdyby burmistrz Zgorzelca urzędowałby w Bogatyni powodzi nie byłoby w ogóle :F

poldek_p 09-08-2010 11:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Articuno (Post 2776378)
Dlaczego Donalda Tuska i Grzesia Schetyny nie ma w Bogatyni? Dlaczego oni w tym czasie odpoczywają w sektorach Supersupersuper VIP na stadionach Lechii i Śląska(szkoda, że spiker nie przekazał tej wiadomości innym widzom)?
http://fakty.interia.pl/polska/news/...-z-pis,1516353 no tak, gdyby burmistrz Zgorzelca urzędowałby w Bogatyni powodzi nie byłoby w ogóle :F

A niby dlaczego mają tam być ? Co to da ,że się przejdą po rozwalonych domach ? Wiem ,że to politycy ale nie musza zawsze obłudnie udawać ,że ich interesuje los mieszkańców Bogatyni. Zresztą podobno cieżko tam teraz dojechać, a Donald może mieć innego rodzaju problem. Swego czasu krążyły pogłoski ,że dostał od jakiegoś powodzianina gdy przechadzał się po rozwalonych wałach.

CytrynowySorbet 09-08-2010 12:00

Cytuj:

Czemu nie ma tam Kaczyńskiego, który podobno tak się utożsamia z obywatelami?

Rybzor 09-08-2010 13:25

Cytuj:

Huheuhueh bo penkne.

Jak Tusk chodzi po terenach zalewowych, to Psiowcy mu zarzucają, że sobie poparcie zbiera i na siłę jeździ tam, a jak go nie ma, to Psiowcy narzekają, że nie martwi się o ludzi i czemu go nie ma. I weź tu takim doguć :D :D

rentonB 09-08-2010 13:41

Ja to bym jeszcze bardziej zgnoil, widzialem w telewizji jak domy sa kilka metrow od kanalu, a potem maja wielkie pretensje ze im zalewa.

NIE dla odszkodowania dla takich ludzi.

CytrynowySorbet 09-08-2010 13:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rybzor (Post 2776392)
Huheuhueh bo penkne.

Jak Tusk chodzi po terenach zalewowych, to Psiowcy mu zarzucają, że sobie poparcie zbiera i na siłę jeździ tam, a jak go nie ma, to Psiowcy narzekają, że nie martwi się o ludzi i czemu go nie ma. I weź tu takim doguć :D :D

Albo jeszcze lepiej - jakby tam pojechał, to anty-POwcy płakaliby, że Tusk zamiast siedzieć i pracować, to sobie wycieczki do wiosek robi.

Articuno 09-08-2010 14:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez rentonB (Post 2776394)
Ja to bym jeszcze bardziej zgnoil, widzialem w telewizji jak domy sa kilka metrow od kanalu, a potem maja wielkie pretensje ze im zalewa.

NIE dla odszkodowania dla takich ludzi.

jesteś chory. Ta rzeczka nigdy nie wylewała(jeśli dobrze wiem), poza tym zalała pół miasta.

W innych krajach to jest normalne, że najwyższy władza jedzie na miejsce katastrof. Tym bardziej, że nie jest to wieś a 18 tysięczne miasto. Kompletnie zrujnowane 18 tysięczne miasto.

nemelza3 09-08-2010 14:28

Może nie chcą budować swojego poparcia na ludzkiej tragedii??????

CytrynowySorbet 09-08-2010 15:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Articuno (Post 2776411)
jesteś chory. Ta rzeczka nigdy nie wylewała(jeśli dobrze wiem), poza tym zalała pół miasta.

W innych krajach to jest normalne, że najwyższy władza jedzie na miejsce katastrof. Tym bardziej, że nie jest to wieś a 18 tysięczne miasto. Kompletnie zrujnowane 18 tysięczne miasto.

Ale po co w ogóle próbować, skoro ludzie tacy jak ty powiedzą, że jest fałszywy, że go to nie obchodzi, że robi to tylko pod publikę? A to, że Tusk sobie przyjdzie, popatrzy i wróci, nic nie zmieni.

rentonB 09-08-2010 16:32

Cytuj:

I co z tego ze nie wylewala, klimat sie zmienia opadow coraz wiecej to ich bedzie zalewac co chwile.

Polacy zawsze beda dostawac w dupe bo buduja mieszkania w najgorszych mozliwych miejscach.

Hakuoh 09-08-2010 16:40

Cytuj:

Czy nie kijem, czy nie pałą co Tusk (nie) zrobi to jest źle.
Zmieńcie tą śpiewkę wreszcie.

ponczus 09-08-2010 21:58

Cytuj:

Źle wiesz. Podtopienia były zawsze, wszystko się rozchodziło po kościach bo nigdy nie było za dużo tych podtopień. Ale oczywiście nie można być w polsce przewidującym obywatelem/urzędnikiem. Widać mądry polak po szkodzie to efemeryda jak jaro na zaprzysiężeniu.

Voon 09-08-2010 23:53

Do poglądów Ashlona (aczkolwiek jest to kwestia pod dyskusje, dlatego nie na PW): włącz telewizje/newsy. Mówiłeś o demokracji w takich sporach to teraz popatrz ; )

spider-bialystok 10-08-2010 01:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Voon (Post 2776498)
Do poglądów Ashlona (aczkolwiek jest to kwestia pod dyskusje, dlatego nie na PW): włącz telewizje/newsy. Mówiłeś o demokracji w takich sporach to teraz popatrz ; )

Litosci!
Telewizja =/= rzeczywistosc.

Voon 10-08-2010 08:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok (Post 2776520)
Litosci!
Telewizja =/= rzeczywistosc.

Znaczy co? Podrabia obraz z kamery? Internet też podrabia? Omujborze, spisek!

CytrynowySorbet 10-08-2010 09:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Voon (Post 2776539)

On chyba nie wie, co się działo od 23 pod pałacem.

Co do Ashlona: proszę, masz demonstrację. Przeciwników było dużo wiecej niż obrońców. Według twojej logiki państwo nie chce krzyża ;)

ponczus 10-08-2010 10:03

@powódź w Bogatyni
Burmistrz Bogatyni zaczyna odstawiać szopkę. W sobotę mówił że jego biurwy nie dostały żadnych wiadomości o pogodzie etc, dzisiaj już mówi że dostali powiadomienia o olbrzymich opadach deszczu oraz o przekroczonych stanach ostrzegawczych, pojutrze okaże się że oprócz tego mają dane kto zabił Kennediego oraz dokąd nocą tupta jeż. Paranoja.

@deski przed pałacem
1) Przestańmy mówić na to krzyż. To są dwie deski zbite które urosły do rangi złotego cielca.
2) Ostatnio na wybiórczej podano wyniki sondy tnsu o tym co polacy sądzą o krzyżu. 71% go nie chciało. Ciekawe gdyby dodać odpowiedź: nie obchodzi mnie to, ile % ludzi by tak zagłosowało.
3) Fajna szopka wczoraj, ale do Pomarańczowej Alternatywy dużo brakuje, majorze Fydrychu PRZYBYWAJ krasnoludczyzna cię potrzebuje!

Lasooch 10-08-2010 10:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ponczus (Post 2776556)
dokąd nocą tupta jeż

Tego to akurat chętnie bym się dowiedział.

@top: przeraża mnie, że władza nie potrafi sobie poradzić z małą grupką zmanipulowanych agresywnych idiotów.

spider-bialystok 10-08-2010 10:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Voon (Post 2776539)

Slowo na dzis - manipulacja.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch
]
@top: przeraża mnie, że władza nie potrafi sobie poradzić z małą grupką zmanipulowanych agresywnych idiotów.

Nie potrafi czy nie chce?
Afera z krzyzem jest dla po bardzo na reke. Badzmy szczerzy, do uporania sie z grupa starszych ludzi nie potrzeba zbyt wiele. Ale lepiej zrobic afere, podczas gdy po cichu podwyzsza sie VAT. Ludzie sa zmanipulowani i bardziej zaaferowani awantura pod palacemn niz tym, ze po raz kolejni sa bezczelnie krojeni z pieniedzy.
Koniec koncow krzyz i tak zostanie usuniety a po przypisze sobie bohaterska walke z fanatykami.

PS. Szkoda ze przeciw meczetowi w Warszawie tak nie protestuja, wychodzi przez to ich hipokryzja.

Articuno 10-08-2010 11:47

Burmistrz Bogatyni się gubi. Już w pierwszym dniu wszystko pięknie wyglądało, rozdawał jedzenie, prosił o pomoc w mediach, był na każde zawołanie. Tylko, że gdzie są służby? Wychodziło na to, że nie ma nad niczym kontroli. Dziś palnął, że potrzeba 1000 mieszkań w Bogatyni. To chyba trochę za dużo.........

Wczorajsza żenada. To bardzo przykre, że ludziom przeszkadza krzyż i jego obrońcy, a marsz dewiantów już nie. Swoją drogą spora liczba oszołomów była obecna po jednej jak i po drugiej stronie w ilości dużej.

Tymczasem po raz kolejny wzrosną ceny paliw i papierosów. Brak słów, ale PO jest zajebiste i tak. http://podatki.onet.pl/cena-benzyny-...,1,prasa-detal

Ghernie 10-08-2010 11:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok (Post 2776568)
Ale lepiej zrobic afere, podczas gdy po cichu podwyzsza sie VAT. Ludzie sa zmanipulowani i bardziej zaaferowani awantura pod palacemn niz tym, ze po raz kolejni sa bezczelnie krojeni z pieniedzy.

Agree, też mnie to zastanawialo, czemu ludzie nie bojkotują podwyższenia podatków.
Co gorsza, podwyższenie VATu do 23% da tylko 5 mld. zlotych. Jak wiemy, jest o wiele za mało, a rząd woli zabrać, niż zaoszczędzić.

Vil 10-08-2010 12:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Articuno (Post 2776576)
To bardzo przykre, że ludziom przeszkadza krzyż i jego obrońcy, a marsz dewiantów już nie.

Bardzo przykre jest to, że nie potrafisz (albo usiłujesz nie potrafić) zrozumieć, że tu nie chodzi o krzyż.

Swoją drogą, jeśli przychylić się do Twojej retoryki, to tutaj właśnie mamy do czynienia z dewiantami, tyle, że nie seksualnymi a mentalnymi.

Lasooch 10-08-2010 13:28

Cytuj:

Nie potrafi czy nie chce?

Jeśli nie chce, to mnie to może nie przeraża, ale też źle.

Cytuj:

Badzmy szczerzy, do uporania sie z grupa starszych ludzi nie potrzeba zbyt wiele.

Nah. Pacyfikacja takiej manifestacji oznacza narażenie się klerowi i sporej części elektoratu. Dla władzy, której podstawowym celem nie jest naprawa kraju, a utrzymanie się przy korycie, jest to bardzo duża trudność.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Articuno (Post 2776576)
Tymczasem po raz kolejny wzrosną ceny paliw i papierosów.

Rosnąca cena papierosów mnie akurat cieszy (choć to może hipokryzja, bo jestem przeciwny okradaniu obywateli i uważam, że powinni mieć prawo do wszystkiego - ale papierosów serdecznie nienawidzę). Ceny paliw natomiast - nie. Pomijając wzrost kosztów transportu moich czterech liter, wzrosnąć mogą przez to ceny wszystkiego.

Hakuoh 10-08-2010 14:22

Pierw zacznijmy od kwestii takiej, że manifestacja była o godzinie 23:00. I ta godzina była trafiona, bo wiadomo mohery są jak kury - 20:00 i już wzium
http://i.imgur.com/OUMsx.jpg
Ale zarówno z drugiej strony niewiele mogło sobie na to pozwolić, ale tak czy siak tysiąc czy dwa tysiące o takiej porze daje przewagę i to sporą.

Cytuj:

Słowo na dziś - kretynizm.
Nie bronię mediów, ale jeżeli czujesz się przez nią urażony - olej, a nie wołasz w co drugim poście jakie to one są be.

Cytuj:

Swoją drogą spora liczba oszołomów była obecna po jednej jak i po drugiej stronie w ilości dużej.
Ty w ogóle wiesz, co piszesz? :D Kto według ciebie w takim układzie nie jest oszołomem? Ci, którzy chcą bronić dwóch desek i gwoździa i przenieść odpada, więc pytam kto? :D

spider-bialystok 10-08-2010 16:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch
Nah. Pacyfikacja takiej manifestacji oznacza narażenie się klerowi i sporej części elektoratu. Dla władzy, której podstawowym celem nie jest naprawa kraju, a utrzymanie się przy korycie, jest to bardzo duża trudność.

O wlasnie, dokladnie tak samo uwazam
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hakuoh
Słowo na dziś - kretynizm.
Nie bronię mediów, ale jeżeli czujesz się przez nią urażony - olej, a nie wołasz w co drugim poście jakie to one są be.

O wlasnie, kretynizm. Lubie wysmiewac kretynizm osob zmanipulowanych przez media.

Cytuj:

Ty w ogóle wiesz, co piszesz? :D Kto według ciebie w takim układzie nie jest oszołomem? Ci, którzy chcą bronić dwóch desek i gwoździa i przenieść odpada, więc pytam kto? :D
Ci ktorzy widza, ze cala ta afera krzyzowa to tylko igrzyska dla glupiego ludu.

Litawor 10-08-2010 19:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok (Post 2776636)
Ci ktorzy widza, ze cala ta afera krzyzowa to tylko igrzyska dla glupiego ludu.

Najzabawniejsze, że tego nie dostrzegają nawet poważni komentatorzy. Z "Krytyki Politycznej":
Cytuj:

Pod Pałac Prezydencki ściągnęła masa ludzi. Na Krakowskie Przedmieście nie ściągnęła ich chęć wyśmiewania się z obrońców krzyża, moherów i pisiaków. Przyszli tam, bo zrozumieli, że walka z krzyżem przed Pałacem to walka o wartość, jaką ma świeckie państwo.
Gdyby to rzeczywiście była walka o jakieś poważne cele, to nie udałoby się tam zebrać nawet setki ludzi.

P.S.
No proszę, spider-bialystok oburza się na podwyższenie VAT-u wespół z Młodymi Socjalistami :) http://www.lewica.pl/?id=22170

CytrynowySorbet 10-08-2010 23:09

Cytuj:

Cytuj:

Afera z krzyzem jest dla po bardzo na reke.
Dwa cytaty.
Według mnie PO wcale tak na rękę to nie jest. Bo póki co, to PO daje sobą manipulować przez grupę szalonych staruszków. Tylko czekać, aż wejdą do siedziby rządu stawiać krzyże, a Tusk nic z tym nie zrobi. Wydaje mi się, że ludzie widząc, co są w stanie i na co pozwala im się robić, będą wpadać na więcej takich pomysłów.

Kto będzie chciał to i tak zauważy zamaskowane działania PO. Czy robią to umyślnie czy nie, fakt pozostaje faktem - nie dają sobie rady z małą grupą ludzi. A co, jak jeszcze więcej zacznie demonstrować coś innego?

poldek_p 10-08-2010 23:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Litawor (Post 2776668)
P.S.
No proszę, spider-bialystok oburza się na podwyższenie VAT-u wespół z Młodymi Socjalistami :) http://www.lewica.pl/?id=22170

No i kto powie ,że ten kraj jest normalny. Liberałowie podwyższają podatki a socjaliści są przeciwko.
Tylko tak nawiasem mówiąc socjaliści są za większą progresją w podatku dochodowym wiec to rowniez nie za mądre .

spider-bialystok 10-08-2010 23:53

Cytuj:

Gdyby to rzeczywiście była walka o jakieś poważne cele, to nie udałoby się tam zebrać nawet setki ludzi.

10/10:)
Cytuj:

Jako 100% wolnorynkowiec mowie: gdybym mial wybor miedzy rzadami PO, a Mlodych Socjalistow to wybralbym tych drugich, sa bardziej wolnorynkowi (jak na ironie).
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet
Według mnie PO wcale tak na rękę to nie jest. Bo póki co, to PO daje sobą manipulować przez grupę szalonych staruszków. Tylko czekać, aż wejdą do siedziby rządu stawiać krzyże, a Tusk nic z tym nie zrobi. Wydaje mi się, że ludzie widząc, co są w stanie i na co pozwala im się robić, będą wpadać na więcej takich pomysłów.

W krasnoludki tez wierzysz?
No i niech wejda do siedziby rzadu i niech zaczna stawiac krzyze (sam wymysliles taki bezsens?), i co to niby zmienia, krzyze sciagna na nasz kraj plagi egipskie czy co? Czy naprawde krzyz to najwieksze zlo jakie moze byc w tym kraju?

Vil 11-08-2010 00:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok (Post 2776711)
Czy naprawde krzyz to najwieksze zlo jakie moze byc w tym kraju?

Krzyż sam w sobie jest mało ważny. Znacznie ważniejsze jest to, że władza nie ma jaj żeby rozprawić się z anarchistami i jest zakładnikiem oszołomów poprzez wkradające się tylnymi drzwiami political correctness w wydaniu pseudoreligijnym.

To, że władza boi się egzekwować obowiązujące prawo, bo kilku matołów może się czuć urażonymi to jest już poważny problem.

Cytuj:

Afera z krzyzem jest dla po bardzo na reke.
Oczywiście, że jest na rękę. Im więcej tego cyrku tym bardziej w oczach ludzi PiS wraz z elektoratem dryfuje w kierunku folkloru politycznego którego coraz mniej ludzi bierze na poważnie w kategoriach tworzenia przyszłego rządu.

CytrynowySorbet 11-08-2010 10:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok (Post 2776711)
W krasnoludki tez wierzysz?
No i niech wejda do siedziby rzadu i niech zaczna stawiac krzyze (sam wymysliles taki bezsens?), i co to niby zmienia, krzyze sciagna na nasz kraj plagi egipskie czy co? Czy naprawde krzyz to najwieksze zlo jakie moze byc w tym kraju?

A ty jak zwykle nie zrozumiałeś przesłania mojego posta. Żadna nowość.

Articuno 11-08-2010 22:41

http://www.youtube.com/watch?v=lQ5VZp4u0-w obrońcy krzyża = przeciwnicy krzyża
młodzież słucha się gwałciciela.

spider-bialystok 11-08-2010 23:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2776749)
A ty jak zwykle nie zrozumiałeś przesłania mojego posta. Żadna nowość.

W takim razie czas zgrabniej formuowac swoje wypowiedzi, to dyskuja czy zgaduj zgadula?

@filmik wyzej
Nazwisko w tym przypadku bardzo trafne, zachowanie typowej butnej, szwabskiej swini.
I jeszcze glupiutka mlodziez smiejaca sie z przasnych dowcipow gangstera i gwalciciela.

Quezacoatl 12-08-2010 00:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Articuno (Post 2776869)
http://www.youtube.com/watch?v=lQ5VZp4u0-w obrońcy krzyża = przeciwnicy krzyża
młodzież słucha się gwałciciela.

Cytuj:

To jest nudne.

Ja bym wszystkich rozstrzelał, postawił tablicę upamiętniającą i koniec tematu.
O! Ten pan mysli jak ja!

spider-bialystok 12-08-2010 00:28

Pogratulowac i tobie i jemu mentalnosci gestapowca.

Quezacoatl 12-08-2010 11:18

Nie chodzi mi o doslowne wystrzelanie. Musisz byc niezle walniety aby zakladac ze to jest stwierdzenie doslowne.

Ani jedna ani druga strona sie nie popisuje ani inteligencja ani tolerancja. Przeniesc ten krzyz sila i zamnknac wreszcie sprawe. Rozgonic glupie protesty i niech przestana dzielic polske.

spider-bialystok 12-08-2010 12:02

W tym kraju nic mnie juz nie zdziwi wiec zakladam niemozliwe.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:15.