booobooo |
05-05-2007 09:41 |
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez raysenthio
(Post 1324444)
Knight jest bezapelacyjnie najsłabszą profesją w Tibii:
1. Zadaje najsłabsze obrażenia w mocne potwory ze wszystkich profesji (średni hit dużo niższy niż u pala)
2. Zadaje najsłabsze obrażenia w ludzi ze wszystkich profesji i musi podejść do przeciwnika żeby cokolwiek mu zrobić
3. Ma straszliwy waste na większości mocnych potworów.
4. Najnudniejszy początek (jest to jedyna profesja która musi skillować bo pal wystarczy że wbije 40 dista)
5. Brak możliwości zabijania najmocniejszych potworów, które leczą się szybciej niż knight zadaje obrażenia (najlepsze co knight może zabić to demon a jest już przecież wiele mocniejszych od niego potworów w Tibii)
6. Największe straty po śmierci ze wszystkich profesji (godziny treningu + godziny expienia + AoL + blessy)
7. W wielu przypadkach łatwiej go zabić niż pala który mocniej się leczy
8. W PvP najłatwiej strapować knighta, ponieważ nie posiada on żadnych run typu Magic Wall.
9. Ilość hp przeważnie nie pomaga mu w przeżywaniu ataków PK, ponieważ każdy z nas ma dostęp do ventrilo i może zebrać odpowiednią grupkę ludzi na danego gracza, więc profesja ofiary ma obecnie niewielkie znacznie i każdego łatwo zabić
10. Bardzo mało expa dostaje za blokowanie (czasami nawet nic nie dostaje) a mimo to musi dzielić się conajmniej połową loota z shooterami
11. Nudno się nim gra bo to postać defensywna więc rzadko pada, ale i rzadko zabija.
12. W PvM (Player versus Monster dla niekumatych) koncentruje się na zabijaniu słabych potworów, które szybko się nudzą.
Lol, ty sie dobrze czujesz? Knight powinien byc na ostatnim miejscu a na pierwszym sorc/drut. Co z tego ze nie ma visa skoro nawet z glupich hmm'ów wali średnio 80+ za niewielką sumkę podczas gdy knight musi zrobić skille 95/95 żeby średnio walić po tyle samo. Combo rozdzka+hmm jest duzo silniejsze od uderzeń knighta z broni i kosztuje mniej bo knight stojąc obok potwora 3 razy dluzej musi wiecej wydac na leczenie. Imho sorc facc jest lepszy od druta facc bo co prawda ma troche gorsza rozdzke (TR > WoI) ale posiada wiele czarów ofensywnych ktore przydaja sie na wyzszych poziomach a drut nie ma ani jednego na facc. Ale to ostatnie zdanie to juz tylko moje odczucie i mozecie sie ze mna nie zgadzac. (ale to co wczesniej napisalem ze knight ssie na potęgę to święta prawda i tutaj juz nie macie jak mi udowodnić ze nie mam racji bo po prostu tak jest!)
Obowiązujący w dzisiejszych czasach szybkiej many ranking profesji jest następujący:
1. Sorcerer/Druid (do was nalezy wybór kto lepszy bo te profesje obydwie wymiatają i nie ma wielkiej roznicy, drut expi troche taniej ale sorc troche szybciej)
2. Paladin (az tak bardzo od magów nie odstaje a na niektorych potworach jest nawet lepszy, podobnie jak magowie przebije obronę każdego potwora swoim boltem)
.................................
3. Knight - zdecydowanie najslabsza profesja, o 3 klasy (czyli u mnie linie) za wszystkimi innymi a monotonią gry być może nawet bije na głowę rookstayera. Przebijasz się swoją "wspaniałą" bronią tylko przez potwory typu dragon i gorsze, a na wszystkich lepszych (np. GS) jest mega-extra-biggest waste taki jakiego sorc na oczy nie widział w całej swojej karierze.
|
Czlowieku co ci czy sorc i druid na swoich pierwszych huntach poradziliby by sobie bez knighta otoz nie - NIE!!!
Knight z huntow najczesciej zbiera loot, wiec reszta profesji ma z huntow straty.
Nic nie dostaje exp z hunta - to to chyba nie wiem jak wymysliles, zawsze dostaje porownywalnie expa.
Sorciem lub drutem nie pojdziesz nigdzie nie znajac mapy, a knighta jak spotka groznego potwora to zawsze sie uratuje.
"4. Najnudniejszy początek (jest to jedyna profesja która musi skillować bo pal wystarczy że wbije 40 dista)" - tera to zes napisal pal do 40 dista o lol, pallek w nawet nie musi skilowac, moj kolega nie skilil a na 60 levie ma 80 dista. Skilowales kiedys knightem? Chyba nie i nie mozesz wiec wiedziec ze skilowanie moze stac sie przyjemne najbardziej na slimach gdy wtedy nie musisz szukac potwrkow i mozesz spkojnie z kumplami pogadac, a jak sie osiaga wymarzone skile to chce sie jeszcze dalej skilic.
Knight na skilach 65/65 moze spokojnie juz solowac draga.Gra knightem jest ciekawsza ciagle robisz cos nowego, a sorc drutem ciagle exp i runy - TYLKO!!!
Drutem i Sorciem sie zalatwo gra , wiec to nie dla mnie, knightem to wyzwanie skilach.
Nie myslcie, ze pisze tak bo gram knightem mam wszystkie profesje w tibii i jakos knight najbardziej przypada mi do gusto, wiec jak cos piszesz to sie 3 razy zastanow
--------------------------------------
HAIL HARMONIAB)
HAIL MY ALL FRIEND'S ^^
KNIGHT'S ARE THE BEST:cup: :cup:
|