Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Poradniki Archiwalne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=209)
-   -   Jaka profesja najlepsza... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=26531)

Gizio 20-03-2007 22:30

Druid the best

Niewiem jak wy ale druid guruje choc niebardzo jest doceniany przez inne profesje a jzui udowodnij kamil dragon wielki ze druid ejst the best
i wbił 300 lev :D
Pozdro :D

Gizio 20-03-2007 22:42

:p

Niema co gadac ale odpowiedz jest prosta ponieważ twórcy tibi przecież zadbali oto by niebyło lepszych i gorszych profesji i dzieki temu jest taka różnorodność:evul: Dla przykładu juz poniżany na temat knigtów gracz ma 160 lev+ i ustanowił nowy rekord z ice rapiera.<anihilator qest>.
Tak wiedz wszystkie profesje są dobre:D

raysenthio 21-03-2007 00:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gizio (Post 1326086)
Niema co gadac ale odpowiedz jest prosta ponieważ twórcy tibi przecież zadbali oto by niebyło lepszych i gorszych profesji i dzieki temu jest taka różnorodność:evul: Dla przykładu juz poniżany na temat knigtów gracz ma 160 lev+ i ustanowił nowy rekord z ice rapiera.<anihilator qest>.
Tak wiedz wszystkie profesje są dobre:D

No i co mu z tego rekordu? Sorc wali za polowe tego co 1 sekunde z exori mort za 11 gp a nie 3k tak jak knight wiec chyba jednak przepasc miedzy sorcem/drutem a slabym knightem jest ogromna. :(

Duch Niespokojny 21-03-2007 09:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez raysenthio (Post 1324444)
1. Zadaje najsłabsze obrażenia w mocne potwory ze wszystkich profesji (średni hit dużo niższy niż u pala)

Ale za to wali dużo mocniej, i do tego całkowicie za darmo, w słabsze potworki.
Cytuj:

3. Ma straszliwy waste na większości mocnych potworów.

Bo rycerz nie jest od zabijania mocnych potworów.
Cytuj:

4. Najnudniejszy początek (jest to jedyna profesja która musi skillować bo pal wystarczy że wbije 40 dista)

Jak to musi? Kto powiedział, że musi?
Cytuj:

7. W wielu przypadkach łatwiej go zabić niż pala który mocniej się leczy

A w jeszcze większej liczbie przypadków łatwiej zabić paladyna (nie mówiąc o magach), więc co to za argument?
Cytuj:

10. Bardzo mało expa dostaje za blokowanie (czasami nawet nic nie dostaje) a mimo to musi dzielić się conajmniej połową loota z shooterami

To już zależy jak się z nimi umówi.
Cytuj:

11. Nudno się nim gra bo to postać defensywna więc rzadko pada, ale i rzadko zabija.
12. W PvM (Player versus Monster dla niekumatych) koncentruje się na zabijaniu słabych potworów, które szybko się nudzą.

Jeżeli gra polega dla ciebie tylko na zabijaniu potworów, to każdą profesją ci się w końcu znudzi.

Sorcse 21-03-2007 09:26

MOje Kalosze

Dlamnie Najleprza profesją jest palladin powiem wam moja historie
najpierw gdy kolega pokazal mi te gre myslaem ze to noob bo ta gra jest zatrudna i glupia ale gdy sie rozmyslilem to zaczelme grac cieszylem sie grając w te gre podniecalo mnie leatcher amor troch i club moje 1 hity byly to 5.4 gdy wbilem 8 lvl to poszlem na knighta gdy weszlem do depo zobaczylem lerzocego ice arpuera i jak zobaczylme ile ma tac odrazu poszlem expi na dragi curz dragon mnie zabil na 2 hity ice rapier wylecial i przestalme grac na ponad tydzien kiedy sie rozmyslilem to zrobilem palladyna muj nick to Demiphant Of galana niesze sie gral mam skille 93/92 oto moja histaoria dlatego lubie grac pallkiem :) aha i jeszcze jedno do wszystkich rookslayerów wiem jak zdoby spike sworda na rooku idzie sie pod ziemie ratów i satjesz obok skrzynko open skrzynka i masz spike sword ;) :p :) :) B)

raysenthio 21-03-2007 16:48

Knight nadaje się tylko do zabijania potworów ze słabym defem. Pozostałe profesje zabijają wszystkie potwory. To teraz sobie odpowiedźcie kto jest najsłabszy. :)

X13X 21-03-2007 17:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gizio (Post 1326052)
Niewiem jak wy ale druid guruje choc niebardzo jest doceniany przez inne profesje a jzui udowodnij kamil dragon wielki ze druid ejst the best
i wbił 300 lev :D
Pozdro :D

Po prostu rządzisz :cup:

riczmondo 25-03-2007 18:47

ładnie

ja mam :mag: i dobrze sie gra wedlug mnie najlepszy

topic
bardzo ladnie napisane
rozbudowane wszystko o profesjach :miecz: :lucznik: :mag: :mag:
GRATZ 10\10:cup: :cup: :cup:

Kelerak 25-03-2007 22:05

drut

druid the best!!!! :]

Rambo-Bambo 29-03-2007 18:00

To nie prawda że się magiem trudno gra

Gra magiem na początku jest bardzo prosta chodzić:) po spiderach,trolach,nawet minotaur guard ,cyklop,tylko trzeba zachowac dystans od przeciwnika np.3 kratek i już jak kotś nie ma lagów to moze od 8 lev chodzić na wiele mocniejsze od siebie potwory które nie walczą z dystansu

Saviour 31-03-2007 17:54

Przydaby się mały update w związku z licznymi update'ami ;) Przecież nikt już dzisiaj nie chodzi na roty do 25lvla sorcem :D

Vendeur 07-04-2007 01:39

Bardzo dobry poradnik! Ja gram drutem dobry jest :cup:

Grooocho 01-05-2007 11:20

ja gram duidem i nie żałuje tego wyboru. Kasy mam dużo i o życie się nie martwie bo wystarczy mana shield.... chyba ze dostane kilka hitow po 70 to i wtedy z rozdzki nie ma jak walic i pozostaja runy albo ucieczka :baby:

Kavi_Dratrumil 01-05-2007 14:35

Palladyn jest spoko. Ma dwie wady:
1 Nie chcą go brać na hunty (wolą druida).
2 Musi się wracać po bolty/strzały.

Zalety: Łatwo i szybko może zarobić dużo kasy.

:evul:

Goldscorpion 01-05-2007 14:38

Hmm trudno stwierdzić która profa jest najlepsza ogólnie. Zdecydowanie lepiej można by zadać pytanie :,, Jaka profesja najlepsza na lvl Xx do XX" Sorca hlvl najlepszy, druid (ogólnie słaby;p), pall jezeli wbije dobrego dista na kazdym lvl dobry, kngith (50-70) bo później dalej jest skazany na te śmierdzące żółwie :/

WymionoKrowy 01-05-2007 19:20

Sorcerey sa dobre ale na hihg lvl ,a knightem mozna kozaczyc juz do poczatku.

Zolwik 01-05-2007 22:51

Super poradnik.

Pozdrawiam,
[CHAR]Drazharm[/CHAR] z [GUILD]wanted[/GUILD]

Master the mati 02-05-2007 12:02

Mam 60msa i nie zamienil bym go na zadna inna prof.

Lellek 04-05-2007 19:45

hahaha master sorcerer leprzy chyba pękne ze śmiechu elder druid może niema UE ale Ma PS(Poinson sztorm)(exevo gran mas pox) robi uhy ichy explo
i częściej brany do grupowych huntuw ze wzglendu na uhy ihy mass heal friend heal

Lellek 04-05-2007 19:48

powiedzcie mi jesno jaki sorcerer ma 319 lvl żaden a druid Mateusz Dragon Wielki knight dobry Eternal Oblivion

xxXXxxJuStYnKaxxXXxx 04-05-2007 21:33

Kinigts Pomiata

Huwoon 04-05-2007 21:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lellek (Post 1408416)
hahaha master sorcerer leprzy chyba pękne ze śmiechu elder druid może niema UE ale Ma PS(Poinson sztorm)(exevo gran mas pox) robi uhy ichy explo
i częściej brany do grupowych huntuw ze wzglendu na uhy ihy mass heal friend heal

hahah każdy ma słownik , a ty nie -.-'

Bigzone 04-05-2007 22:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lellek (Post 1408427)
powiedzcie mi jesno jaki sorcerer ma 319 lvl żaden a druid Mateusz Dragon Wielki knight dobry Eternal Oblivion

Czym się podniecasz idioto?? Wbiłeś ten lvl że się tak ekscytujesz?? NOOB

Człowieku zastanów się sam MDW powiedzial że gra w tibie po 8h/dziennie więc ja mu sie nie dziwię, że ma taki lvl. Jakby Taifun chciał to by wyższy lvl miał tylko że on nie expi.:baby:

Żadna profesja nie zastaąpi nigdy MS'a kapisz to nigdy.
Nie mówię tego ze względu na to, że gram sorcem lecz ze względu na to, że sam widzę jak bardzo taki MS (lub sorc bez pacc'a) jest użyteczny w huncie na jakiegoś h lvl'a. A taki drut ?? Niech sobie robi te UH'y do końca życia co mu z tego?? SD sobie nighy nie zrobi i zawsze bedzie musial zamieniac uh'y na sd. Patrz on jako jedyny ma UE i on ma SD. żadna profesja nigdy nie bedzie tak szybko huncila jak ms z ue . Pozdro

VanCut 04-05-2007 23:18

Nie ma lepszych ani gorszych profesji kazda profesja ma swoje + jak i -

booobooo 05-05-2007 09:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez VanCut (Post 1409053)
Nie ma lepszych ani gorszych profesji kazda profesja ma swoje + jak i -

I ja to potwierdzam :)

Duch Niespokojny 05-05-2007 09:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bigzone (Post 1408932)
żadna profesja nigdy nie bedzie tak szybko huncila jak ms z ue

Przypominam, że regulamin zabrania pisania o OTS-ach.

booobooo 05-05-2007 09:41

Cytuj:

Knight jest bezapelacyjnie najsłabszą profesją w Tibii:
1. Zadaje najsłabsze obrażenia w mocne potwory ze wszystkich profesji (średni hit dużo niższy niż u pala)
2. Zadaje najsłabsze obrażenia w ludzi ze wszystkich profesji i musi podejść do przeciwnika żeby cokolwiek mu zrobić
3. Ma straszliwy waste na większości mocnych potworów.
4. Najnudniejszy początek (jest to jedyna profesja która musi skillować bo pal wystarczy że wbije 40 dista)
5. Brak możliwości zabijania najmocniejszych potworów, które leczą się szybciej niż knight zadaje obrażenia (najlepsze co knight może zabić to demon a jest już przecież wiele mocniejszych od niego potworów w Tibii)
6. Największe straty po śmierci ze wszystkich profesji (godziny treningu + godziny expienia + AoL + blessy)
7. W wielu przypadkach łatwiej go zabić niż pala który mocniej się leczy
8. W PvP najłatwiej strapować knighta, ponieważ nie posiada on żadnych run typu Magic Wall.
9. Ilość hp przeważnie nie pomaga mu w przeżywaniu ataków PK, ponieważ każdy z nas ma dostęp do ventrilo i może zebrać odpowiednią grupkę ludzi na danego gracza, więc profesja ofiary ma obecnie niewielkie znacznie i każdego łatwo zabić
10. Bardzo mało expa dostaje za blokowanie (czasami nawet nic nie dostaje) a mimo to musi dzielić się conajmniej połową loota z shooterami
11. Nudno się nim gra bo to postać defensywna więc rzadko pada, ale i rzadko zabija.
12. W PvM (Player versus Monster dla niekumatych) koncentruje się na zabijaniu słabych potworów, które szybko się nudzą.

Lol, ty sie dobrze czujesz? Knight powinien byc na ostatnim miejscu a na pierwszym sorc/drut. Co z tego ze nie ma visa skoro nawet z glupich hmm'ów wali średnio 80+ za niewielką sumkę podczas gdy knight musi zrobić skille 95/95 żeby średnio walić po tyle samo. Combo rozdzka+hmm jest duzo silniejsze od uderzeń knighta z broni i kosztuje mniej bo knight stojąc obok potwora 3 razy dluzej musi wiecej wydac na leczenie. Imho sorc facc jest lepszy od druta facc bo co prawda ma troche gorsza rozdzke (TR > WoI) ale posiada wiele czarów ofensywnych ktore przydaja sie na wyzszych poziomach a drut nie ma ani jednego na facc. Ale to ostatnie zdanie to juz tylko moje odczucie i mozecie sie ze mna nie zgadzac. (ale to co wczesniej napisalem ze knight ssie na potęgę to święta prawda i tutaj juz nie macie jak mi udowodnić ze nie mam racji bo po prostu tak jest!)

Obowiązujący w dzisiejszych czasach szybkiej many ranking profesji jest następujący:
1. Sorcerer/Druid (do was nalezy wybór kto lepszy bo te profesje obydwie wymiatają i nie ma wielkiej roznicy, drut expi troche taniej ale sorc troche szybciej)
2. Paladin (az tak bardzo od magów nie odstaje a na niektorych potworach jest nawet lepszy, podobnie jak magowie przebije obronę każdego potwora swoim boltem)
.................................
3. Knight - zdecydowanie najslabsza profesja, o 3 klasy (czyli u mnie linie) za wszystkimi innymi a monotonią gry być może nawet bije na głowę rookstayera. Przebijasz się swoją "wspaniałą" bronią tylko przez potwory typu dragon i gorsze, a na wszystkich lepszych (np. GS) jest mega-extra-biggest waste taki jakiego sorc na oczy nie widział w całej swojej karierze.

Czlowieku co ci czy sorc i druid na swoich pierwszych huntach poradziliby by sobie bez knighta otoz nie - NIE!!!
Knight z huntow najczesciej zbiera loot, wiec reszta profesji ma z huntow straty.
Nic nie dostaje exp z hunta - to to chyba nie wiem jak wymysliles, zawsze dostaje porownywalnie expa.
Sorciem lub drutem nie pojdziesz nigdzie nie znajac mapy, a knighta jak spotka groznego potwora to zawsze sie uratuje.
"4. Najnudniejszy początek (jest to jedyna profesja która musi skillować bo pal wystarczy że wbije 40 dista)" - tera to zes napisal pal do 40 dista o lol, pallek w nawet nie musi skilowac, moj kolega nie skilil a na 60 levie ma 80 dista. Skilowales kiedys knightem? Chyba nie i nie mozesz wiec wiedziec ze skilowanie moze stac sie przyjemne najbardziej na slimach gdy wtedy nie musisz szukac potwrkow i mozesz spkojnie z kumplami pogadac, a jak sie osiaga wymarzone skile to chce sie jeszcze dalej skilic.
Knight na skilach 65/65 moze spokojnie juz solowac draga.Gra knightem jest ciekawsza ciagle robisz cos nowego, a sorc drutem ciagle exp i runy - TYLKO!!!
Drutem i Sorciem sie zalatwo gra , wiec to nie dla mnie, knightem to wyzwanie skilach.
Nie myslcie, ze pisze tak bo gram knightem mam wszystkie profesje w tibii i jakos knight najbardziej przypada mi do gusto, wiec jak cos piszesz to sie 3 razy zastanow

--------------------------------------

HAIL HARMONIAB)
HAIL MY ALL FRIEND'S ^^
KNIGHT'S ARE THE BEST:cup: :cup:

Technick 05-05-2007 10:28

@up
Porównywalnie expa?
Trzymaj mnie... Knight na hydrach - tak, na pewno on zbierze połowę expa a tych 3 sorców za jego plecami będzie nawalało z LMMów albo z FFów i jakimś fuksem uda im się zebrać połowę expa ;/

Szczypior_Knight 05-05-2007 13:33

Wady:
  • Paladynem skilluje się o wiele gorzej niż knightem, ponieważ jedyną bronią do skillowania są speary, które trzeba ciągle podnosić i na wyższym skillu zadają zbyt duże obrażenia...

Nie Prawda bo kamienie też się nadają do skillowania ;D:]

Towarzysz 07-05-2007 15:37

Knight!!!!

he mojim zdaniem najlepsza postacia jest knight, wiem ze jest to ciezka postac , gdyz trzeba skilowac ale pozniej jest dobre wynagrodzenie juz wiecie jakie:p

Son of Justice 07-05-2007 22:42

Sam gram paladynem i śmiem twierdzić wszem i wobec iż jest to najbardziej optymalna postać. Wlezie często tam gdzie żadna inna profa na podobnym lvl'u się nie odważy. No i potrafi wszystko bić z dystansu ^^

Jiro 13-05-2007 13:11

lol

i tak knight najlepszy :cup: :miecz:

PanKracy 13-05-2007 14:09

Wszystko fajnie, zajebiscie, super, ekstra, tylko że ten temat ma już grubo ponad 2 lata, więc po kiego grzyba cytujecie wypowiedzi z 1 strony? Od tamtego czasu tibia się "troszeczke" zmieniła i uwierzcie mi, że to co jest tam napisane to była prawda na tamte czasy.

elvispudliszki 13-05-2007 20:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez baager (Post 1429248)
A mówi to typowy noob 10 lvl ktory nie gral nigdy zadna inna (lepsza) profesja X( X( X( X( X( X(

Czyli np. jaką ??

jasiek555 14-05-2007 19:50

Osobiście wole druida od sorka ale sorka też lubie. Bardzie lubie grać druidem. Knight i pall dla mnie się nie liczą.B) Wszyscy co lubią palla mogą mnie w policzek pocałować dla mnie i tak liczy się tylko druid i sorc! Ostatecznie knightem moge zagrać ale nie lubie nim grać koniec i kopka:D

Melther 15-05-2007 02:21

Miejmy nadzieje ze po updacie rycek zacznie roxowac znowu albo chociaz bedzie lepiej mu szlo expienie i mozliwosci pvp ;P

Dronezz 15-05-2007 09:10

jak dla mnie pallek ale po updacie wszystko sie moze zmienic

Marciunia 15-05-2007 09:35

Ja gram druidem :p gralam kazda profesja i spodobal mi sie druid no coz, Knighta tez mialam podobal sie ale na uhy sporo kasy szlo :(, Sorka mialam ale niespodobal mi sie, palladyna mialam to na bolty kesh niemialam :D, a druidem robie ihy i ide 18 druidem na dragony HA :D
Pozdrawiam :-):p

Okrutny 15-05-2007 12:06

Ja tam wybrałem palla zamiast knighta ze względu na skillowanie.. wole już podnosić co minute moje 100 kamieni i wbić 40-45 dista w 3 godziny (?) niż skilować dziesiątki godzin knightem używając knife..

Tision 15-05-2007 19:35

nie posci calkim calkim

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:16.