Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   FAQ i zasady (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=29)
-   -   FAQ: Inne (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=35952)

Saviolinho 06-12-2007 14:52

Ale na te skille i ten lvl gdzie najlepszy loot jest blisko Thais ?

mgika 18-12-2007 18:51

rook i dalej

pomóżcie! jak sie robi zdjątka? bo ja bylam na wyspie(rooku) przenioslam sie na prawdziwy świat i znowu na rook, ale nikt mi nie uwiezy POMÓŻCIE!!!!!!!!!;(

Vryysas 01-01-2008 17:26

Witam.
Mam pytanie, czy jest ograniczona ilość namelocków i naprzykład po 3 dostaję bana, czy też nie ma takiej zaporowej liczby i nie muszę się obawiać zbanowania tudzież usunięcia postaci?

Rybzor 01-01-2008 17:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vryysas (Post 1821092)
Witam.
Mam pytanie, czy jest ograniczona ilość namelocków i naprzykład po 3 dostaję bana, czy też nie ma takiej zaporowej liczby i nie muszę się obawiać zbanowania tudzież usunięcia postaci?

Wydaje mi się, że nie ma. Swego czasu po dostaniu namelocka specjalnie dawałem w nast name takie które też się nadawało na namelocka i znowu mnie lockowali : P.

kamil6_91 04-01-2008 20:25

Pytanko

Witam mam pytanie czy moge grac na tym samym IP w tibie w jednym czasie np. dwie osoby ale na roznych kontach. Czy grozi to czyms jak tak to czym? prosze o odpowiedz.
Z gory dzieki.

Rybzor 04-01-2008 21:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kamil6_91 (Post 1826350)
Witam mam pytanie czy moge grac na tym samym IP w tibie w jednym czasie np. dwie osoby ale na roznych kontach. Czy grozi to czyms jak tak to czym? prosze o odpowiedz.
Z gory dzieki.

Ten sam IP tzn? Nie możesz grać na różnych kontach z jednego kompa. Z jednego IP, a różnych kompów, możesz, tylko jak udowodnisz, że to różne kompy, kiedy dostaniesz bana : P.

kamil6_91 04-01-2008 21:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ryba (Post 1826443)
Ten sam IP tzn? Nie możesz grać na różnych kontach z jednego kompa. Z jednego IP, a różnych kompów, możesz, tylko jak udowodnisz, że to różne kompy, kiedy dostaniesz bana : P.

Mam neta i mam podlaczone dwa kompy i czy moge grac na roznych kontach? a jak to udowodnic?

<.< 04-01-2008 21:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ryba (Post 1826443)
Z jednego IP, a różnych kompów, możesz, tylko jak udowodnisz, że to różne kompy, kiedy dostaniesz bana : P.

W szkole nie masz cichego czytania ze zrozumieniem?

kamil6_91 05-01-2008 00:47

Problem z tibią

Witam ponownie za każdym razem gdy wchodze na tibie to po paru sekundach mi sie samo wylogowywuje a niekiedy ale to zadko normalnie gram.Wiecie moze z czego jest to wina??

Expecto_Patronum 05-01-2008 19:37

Mam pytanie: jakiego programu potrzebuje do nagrywania filmików z tibii?

Rybzor 05-01-2008 20:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Expecto_Patronum (Post 1828178)
Mam pytanie: jakiego programu potrzebuje do nagrywania filmików z tibii?

Programu o nazwie Tibicam
http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=79330

RaHak 06-01-2008 22:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kamil6_91 (Post 1826963)
Witam ponownie za każdym razem gdy wchodze na tibie to po paru sekundach mi sie samo wylogowywuje a niekiedy ale to zadko normalnie gram.Wiecie moze z czego jest to wina??

Wg. mnie masz problemy z połączeniem.

kamil6_91 08-01-2008 20:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez RaHak (Post 1830757)
Wg. mnie masz problemy z połączeniem.

Połaczenie mam dobre 2mb/s z UPC dzisiaj przykladowo brat gral normalnie a jak ja chcialem wejsc to juz mnie wylogowywalo i scinało

<.< 08-01-2008 20:38

Może to wina serwera? Popytaj graczy na game-chacie, czy też mają problemy.

kamil6_91 09-01-2008 08:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez <.< (Post 1833172)
Może to wina serwera? Popytaj graczy na game-chacie, czy też mają problemy.

Chyba to nie jest wina serwera poniewaz mialem wczesniej kabel sieciowy podpiety do modemu a jest tez mozliwosc podpiecia USB wiec podpiolem i wszystko dziala.Czy to moze byc wina karty sieciowej czy kabla?

<.< 09-01-2008 15:26

O serwer świata na którym grasz mi chodzi...

kamil6_91 09-01-2008 17:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez <.< (Post 1833976)
O serwer świata na którym grasz mi chodzi...

Świata tez nie poniewaz gram na ty samym co brat i kumple a im wszystko działa

Janki'Knight 13-01-2008 12:37

Tibia Global

Pisałem o moim problemie ale został usuniety.
Bardzo prosze o pomoc.
Problem jest nastepujacy:
kiedy chcem sie zalogowac do tibi (8.1) Global
Lista postaci mi wyskakuje lecz jak wybiore postac (mam tylko jedna)
I postac sie laduje to moze ladowac sie bezustannie.
sprawdzalem podczas logowania moja postac jest onlinena stronie tibia.com
Moja postacia gram na kafeice internetowej bo w domu mi niedziala.
Przeinstalowywalem tibie windowsa i nic niepomoglo prosze o pomoc;(

<.< 13-01-2008 14:47

Global? WTF?!

ShicuDelete 04-02-2008 03:00

witam

mam pytanie dostałem 3 bany...

i z tego co udało mi sie ustalić moje konto nie zostaje obrazu skasowane w celu sprawdzeniu o słuszności kasacji.Jeżeli nie skasują mi konta będę mógł dalej grac??
http://foteka.pl/full/fd31db57eccefa...c71b322452.jpg

Kasacja konta
Kasacja konta jest najpoważniejszą formą kary w Tibii. Z tego powodu, konta nie są kasowane natychmiast. Zamiast tego, konto najpierw zostaje zbanowane na nieskończoną ilość czasu, w celu dokładnego zweryfikowania słuszności kasacji. Kiedy jednak zostanie ona potwierdzona, konto nie będzie mogło być już wcale użyte. Tak samo jak w przypadku innych kar, w ciągu 7 dni gracz może złożyć skargę na kasację swojego konta. Kasacja nie nastąpi, dopóki taka skarga nie zostanie rozpatrzona. Gdy jednak zostanie ona odrzucona, konto zostanie usunięte na zawsze.

Piszcie proszę.
P.S.Najgorsze jest to ze nie mogę złożyć skargi i mam pacc'a na którym grałem ledwie 8 dni..

Rybzor 04-02-2008 07:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ShicuDelete (Post 1880220)
witam

mam pytanie dostałem 3 bany...

i z tego co udało mi sie ustalić moje konto nie zostaje obrazu skasowane w celu sprawdzeniu o słuszności kasacji.Jeżeli nie skasują mi konta będę mógł dalej grac??

Kasacja konta
Kasacja konta jest najpoważniejszą formą kary w Tibii. Z tego powodu, konta nie są kasowane natychmiast. Zamiast tego, konto najpierw zostaje zbanowane na nieskończoną ilość czasu, w celu dokładnego zweryfikowania słuszności kasacji. Kiedy jednak zostanie ona potwierdzona, konto nie będzie mogło być już wcale użyte. Tak samo jak w przypadku innych kar, w ciągu 7 dni gracz może złożyć skargę na kasację swojego konta. Kasacja nie nastąpi, dopóki taka skarga nie zostanie rozpatrzona. Gdy jednak zostanie ona odrzucona, konto zostanie usunięte na zawsze.

Piszcie proszę.
P.S.Najgorsze jest to ze nie mogę złożyć skargi i mam pacc'a na którym grałem ledwie 8 dni..

W takim wypadku musisz chyba napisać maila do cipsoftu (nie pamiętam adresu, ale chyba [email protected]? nie jestem pewien). Zaznacz, że ledwo co wykupiłeś pacc i takie tam pierdoły, oczywiście po angielsku, a może zamienią ostatniego bana na adnotacje i dadzą Ci jeszcze jedną szansę.

A na przyszłość nie kupuj pacc na konto, które miało już 2 bany :P

ShicuDelete 04-02-2008 23:55

@up
dzięki koleś jesteś zajebisty bardzo mi pomogłeś tylko chciałbym ten e mail dokładny..

Pozdrawiam

btw. gdzie mogę tego emalia dostać ??
piszcie na priv

ShicuDelete 05-02-2008 14:22

Thank you for your email.

I am sorry but you have violated the Tibia Rules too often. For this
reason your account will be deleted and cannot be returned to you.

If you want to continue playing, you will have to create a new account.
To avoid further punishments, please read and follow the Tibia Rules at
http://www.tibia.com/support/?subtopic=tibiarules

If you have any further questions and would like to write to us again,
please attach or quote your previous email and our reply to ensure that
our help will be efficient.

Kind regards,
Manja
Tibia Customer Support

Slythia 05-02-2008 18:47

Aktualnie nie mam swojego komputera, dlatego tez tibia zainstalowana jest na pen-drive'u... Tylko niestety, mapy i ustawienia zawsze sa na dysku..

I tu jest moje pytanie. Da sie jakos to przestawic, bym miala wszystko razem? Nie chce komus dysku zasmiecac...

Rybzor 05-02-2008 18:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slythia (Post 1882928)
Aktualnie nie mam swojego komputera, dlatego tez tibia zainstalowana jest na pen-drive'u... Tylko niestety, mapy i ustawienia zawsze sa na dysku..

I tu jest moje pytanie. Da sie jakos to przestawic, bym miala wszystko razem? Nie chce komus dysku zasmiecac...

Nie da się ;<, mapki muszą być w odpowiednim folderze.

Swoją drogą, ciekawa odmiana, pen-drive'u : PPP

Appo 17-02-2008 12:08

Mam takie pytanie. Jaki jest optymalny mlvl dla sorca 17 lvl? I czy mlvl ma związek z siłą ataku z różdżki?

Slythia 17-02-2008 14:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Appo (Post 1904829)
Mam takie pytanie. Jaki jest optymalny mlvl dla sorca 17 lvl? I czy mlvl ma związek z siłą ataku z różdżki?

Mlvl nie ma zwiazku z sila ataku rozdzki. A optymalny... W sumie zalezy to tylko od ciebie. Dla mnie jest to mlvl wyzszy o 10 od lvl, a ogolnie uwazane jest, iz na niskich lvl mlvl powinien byc po prostu wyzszy od lvl.

Lesleyq 17-02-2008 20:07

Mode off-Mode on

Nie wiem gdzie to zamieścić, ale myślę że tu...

Więc, jak mogę wyłączyć jakiś Security Mode? Jak chce kogoś z miasta atakować, to mi się to pokazuje i nie mogę :/ Jak to wyłączyć?

Slythia 17-02-2008 21:00

Pod balance jest taka lapka... Kliknij, a bedziesz mogl atakowac ludzi :)

Lesleyq 17-02-2008 22:35

Mam jeszcze 1 pytankp... Mianowicie:
1. Gdzie w Carlin można zmielić pszenicę?

Slythia 17-02-2008 22:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lesleyq (Post 1906098)
Mam jeszcze 1 pytankp... Mianowicie:
1. Gdzie w Carlin można zmielić pszenicę?

Tutaj:
http://tibia.pl/earth.php?x=32296&y=31805&z=7&q=169.04

Lesleyq 18-02-2008 00:19

Hm, a jak to się robi? Wkłada do młyna? Czy tak? :confused:

I jeszcze kolejne pytanie... .. Jak wysłać paczkę do kogoś? No, bo kupiłam na poczcie, wypełniłam miejsce gdzie wysłać, ale jak próbowałam włożyć do skrzynki, to ona tam nie wchodziła, i kładziona była na skrzynce.. Jak ją wysłać??

<.< 18-02-2008 00:28

Poradniki masz przecież...

Slythia 18-02-2008 00:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lesleyq (Post 1906325)
Hm, a jak to się robi? Wkłada do młyna? Czy tak? :confused:

I jeszcze kolejne pytanie... .. Jak wysłać paczkę do kogoś? No, bo kupiłam na poczcie, wypełniłam miejsce gdzie wysłać, ale jak próbowałam włożyć do skrzynki, to ona tam nie wchodziła, i kładziona była na skrzynce.. Jak ją wysłać??

Chleb:

http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=105939&
http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=42752&

Paczka:
Sprawdz, czy dobrze wypelnilas i czy label znajduje sie w parcelu. Powinno byc: u gory imie gracza, na dole miasto. Bezblednie :).

Notabene sa poradniki do tego...

Lesleyq 18-02-2008 01:05

Dzieki :D Cytat: "Notabene" - więc, patrzyłam na tibia.pl ale nie mogłam znaleźć... Co do paczki, to wszystko wypełniłam, ale po prostu nie mogę jej włożyć do skrzynki jak list, bo kładzie się na skrzynce.. I za kolejnym podejściem też tak :(

Slythia 18-02-2008 01:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lesleyq (Post 1906403)
Dzieki :D Cytat: "Notabene" - więc, patrzyłam na tibia.pl ale nie mogłam znaleźć... Co do paczki, to wszystko wypełniłam, ale po prostu nie mogę jej włożyć do skrzynki jak list, bo kładzie się na skrzynce.. I za kolejnym podejściem też tak :(

A parcel jest nowy czy uzywany? Nowy ma jedna pieczatke, uzywany dwie.. Jesli jest nowy to najwyrazniej jest cos nie tak z labelem. Albo miasto zle, albo nick...

Lesleyq 18-02-2008 01:26

Teraz już wszystko jasne :D W nagrodę otrzymujesz moje świeżo wypieczone ciasto z jabłkiem :cup: Dzięki much :*

Kamilemil 19-02-2008 21:36

Witam potrzebuje pomocy

Witajcie chodzi o to iz mam acc na Neranie mam numer lecz nie pamietam maila ani password .. chce sie dowiedziec czy mozliwe jest by "ktos z gory" tzn z Cipfsoftu ( czy jakos tak ) mogl mi poslac sam email adres a haslo do maila bym sobie przypomnial prosze :D mam nick/numer/ Prosze o pomoc Thx // aa i pytalem sie na help jednak dowiedzialem sie tylko ze moge kupic nowy rec key ale konto nie jest sprealizowane i tak chce tylko email adrees to nic wielkiego ... / tam jest 12 lvl na neranie nie chce nikogo hakowac ani nic tylko email adres sam email haslo do niego sobie przypomne prosze ! szkoda mi tylko tam skili ... plx !

Slythia 19-02-2008 23:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kamilemil (Post 1909952)
Witajcie chodzi o to iz mam acc na Neranie mam numer lecz nie pamietam maila ani password .. chce sie dowiedziec czy mozliwe jest by "ktos z gory" tzn z Cipfsoftu ( czy jakos tak ) mogl mi poslac sam email adres a haslo do maila bym sobie przypomnial prosze :D mam nick/numer/ Prosze o pomoc Thx // aa i pytalem sie na help jednak dowiedzialem sie tylko ze moge kupic nowy rec key ale konto nie jest sprealizowane i tak chce tylko email adrees to nic wielkiego ... / tam jest 12 lvl na neranie nie chce nikogo hakowac ani nic tylko email adres sam email haslo do niego sobie przypomne prosze ! szkoda mi tylko tam skili ... plx !

Cip nic ci nie pomoze. Jedyne co mozesz zrobic to pobawic sie z lost account interface.

Lesleyq 15-03-2008 20:18

Spell na potwora

Hm więc mam problem ze spellem przywoływania postaci. Oczywiście, wiem że jest utevo res, że pisze się np. utevo res cyclop. Tak robiłam, ale nie wiem jak przywołać 2 wyrazową postać, np. utevo res orc berseker - daje, a nic sie nie dzieje... Nawet żadnego napisu! :( O co chodzi? I jak to przywolac? Widzialam faceta który szedł z tym.. Więc musi być sposób! :/

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:47.