![]() |
szukam ludzi do robienia questow..... jestem e/me 9lv ale stan ten szybko sie zmienia... whisp w grze do : master helllbike ( trzy l )
|
A jakie są korzyści zgry na amerykanskim servie? Widze że dużo Polaków tam gra.
|
Czesciej Ameryka ma fovor of gods. Dzięki temu mozesz polowac w FoW i UW a tam najlepiej sie zarabia ^^
|
A ja doszedłem do wniosku, że GW wcale taki wspaniały nie jest.
To, co mi przeszkadza, to że ta gra nie jest tak do końca singleplayer, szczególnie, jak ktoś (tak, jak ja) nie lubi walczyć PvP. Dla osób, dla których walka z innymi graczami nie jest szczytem marzeń, ta gra jest nudna. W czasie grania "singlowego" multiplayer ograicza się do handlu w mieście. heh, tyle, to ja se mogę z NPCami porobić. No tak, mogę niby w teamie iść na hunta/questy. ale jak mam ludzi poznać, skoro po za miastem nie ma nikogo żywego. A mnie siedzenie godzinami w mieście nie bawi, to po prostu jest nudne. A w każdej innej grze 90% ludzi poznawałem zawsze właśnie dla tego, że expili/wykonywali questy w tym miejscu, co ja. I w tym momencie z gry sieciowej robi się singleplayer z możliwością pogadania sobie z innymi graczami i/lub wspólnego robienia questów. No cóż. Pewnie skończy się na tym, że niedługo sprzedam swoje GW. |
@Up
...ale zawsze jakąś nową grę "zaliczyłeś" i to się liczy... |
Mam takie pytanie czy dobry byłby Monk\Elementalista (na zwykłym świecie) ??
Jeśli nie to jakie proponujecie połączenie z Monkiem ? P.S.Takie pytanie odnośnie monka może było ale nie chciało mi się przeglądać tych wszystkich postów :P Pozdro All :D P.S.2.Jakie polecacie połączenie elementalisty ?? Proszę o szybką odp :P |
jako że temat ma juz 20+ stron, wiec nie chce mi sie czytac kazdego posta, (najprawdopodobniej ktośto powiedział już :s) Czy wiecie, że Guild Wars, jest zrobiona przez byłych pracowników Blizzarda (tworców D2, WoW i WC)? ;] z blizzarda jakies 3 lata temu odeszli głowny programista Bil ropper (? jakos tak :s) i 3 innych wspanialych informatyków ;] Dlatego też, GW jest tak graficznie podobna do WoW.
Btw. co do tematu, ja kupie na 100% jak bede miał kase, ale w GW gralem juz w pierwsze bety ( Top Fragger;] Hail Area'soft Team <- nasze party tak sie nazywalo :s) |
Ja robie mojego monka z nekrem tak btw.
@Matkus No coż nie każdemu gra musi przypaśćdo gustu. 2 miechy temu w CDa podawakli, że niedlugo rynek zaleje sie czyms ala WoW więc bedzie w czmym wybierac ;] |
Cytuj:
@Matkus : taa, ale dzieki temu osiagneli: 1)b. malo lagow 2)wspolprace miedzy graczami, a nie tylko "exp exp exp" 3)brak zajmowania expowisk przez ludzi z wyzszym lvlem niz twoj @Night : ja tez mam na 4lvlu ne/mo :P Ale ciekawym polaczeniem jest tez monk/warrior. |
Cytuj:
2. Ropper programistą? ROTFL! Zapalony gracz, koleś od public relations i jeszcze główny programista? Ropper nie jest programistą. Ma (chyba) takie wykształcenie, ale nie maczał palcem w kodzie W3 i innych, był tylko nadzorcą projektu. 3. ROTFL!!! GW jest podobny do WoWa GRAFICZNIE? Większej bzdury nie słyszałem. Zobacz screeny z obydwu gier - niebo i ziemia... WoW jest maksymalnie komiksowy, GW to raczej styl "poważna kreskówka", ale te gry NIE SĄ podobne graficznie. |
Hehe, wczoraj zaczalem grac a dzisiaj juz mam 6 lvl E/Me :) Gra sie bardzo przyjemnie tylko nie wiem gdzie moge zdobyc czary air magic. Potrzebuje np. Chain Lightening, Air Attunement, Lightning Orb. Jak je zdobyc? Czekam na odpowiedz.
|
Cytuj:
2)kiedyś czytałem jego wywiad to coś o tym wspominał dlatego tak napisałem, ale jeśli to nie prawda to sorx, wkoncu to nie jest takie wazne ;p 3)chodzilo mi tu bardziej o perspektywe widzenia, i wiekszość obiektów. Wiadomo ze kazda gra sie rozni w jakims stopniu grafika, ale nie o to doslownie mi chodzilo. |
Cytuj:
|
2 UP
Czyli według ciebie wszystkie gry TPP mają podobną grafikę bo mają taką samą perspektywe widzenia? |
@up
rotfl, mowimy tu o WoW i o GW a nie o wszystkich grach Poprostu mi sie wydaje, że między tymi obiema grami jest jakiś wspólny element. Grałem w obydwie i są według mnie podobne do siebie, między inymi z perspektywy widzenia, a także nie patrząc na to, że jedna jest bardziej animowana od drugiej - graficznie. dobra zakonczmy ten temat, kazdy inaczej widzi gre =p |
MAAAAAAAAAAAAAAAAM GGGGGGGGGGGWWWWWWWWWWWWWWWWW!!!!!!!!!!!!!111111111 1111111
<wdech> Dobra, ale wtedy co przyszło GW net mi siadł i nie mam go do końca wakacji..ku**a, beznadziejność... Btw. piszę z Cafe =,= |
Cytuj:
@Adaras : hehe! ;) |
Pytałem się i jakoś nie moge otrzymać odpowiedzi :confused: :confused:
Tamto pytanie już nie ważne :p Mam teraz inne pytanie:Możecie mi powiedzieć gdzie się zdobywa skille fire magic (wzięłem skille już od elemetalistki aziure i od tego kolesia co stoi przy bramie zaraz jak wychodzisz z pierwszego miasta :D) CZEKAM NA SZYBKO ODPOWIEDŻ :D PoZdRo All :P |
Dzis zrobilem interes mojego Gwuskiego zycia
kupilem Vampiric Sword Hilt 2/-1 za 1k! Ciekawe po ile chodzi naprawde Ja juz zglupialem z tymi cenami. Roznie ludzie gadaja ;/ |
Cytuj:
http://guildwars.gameamp.com/ |
Dzięki za pomoc Klimmek
Mam jeszcze jedno pytanie:Podczas gry w guild wars pojawiaja mi sie takie zielone plamki na całym ekrenie i musze zresetować kompa :(.(Mam GeForca FX 5200).Czekam na szybka odpowiedz :D.Z góry dziękuje. P.S.Wiem że jest na głownej stronie guild wars poradnik jak temu zaradzic ale za dobrze nie znam ang.(od razu mówie że próbowalem przetłumaczyć przez translatora w interku i niestety nic to nie dało) Pozdro |
Yeah kupilem Superior Vigor Rune!
40k poszlo sie walic ;] ale mam ;] Teraz Superior Absorption ;] 80k u tradera :P Pozniej tylko dragon set(ten za 15k jedna czesc)....(zapewne wyjda tez inne rodzeje zbroi w najblizszym duzym updacie) wiec moze inny :P A na Koniec...Fissure Set :P ciekawe jak ja zbiore na to pieniadzee ;] bym musial maniakalnie wygrywac HoH :P |
mam pewna propozycje dla graczy gw na naszym forum moze zbierzemy sie razem rpg albo pvp charami do tombuw i sprubujemy wywalczyc favor?
|
Cytuj:
|
mozna by sprobowac.... tylko ze ja gram 5 albo 6 dzien i nie doszlem tam jeszcze, wlasnie zrobilem misje w dragon's lair ^^
|
Siema! Właśnie zamówiłem Guild Wars'a w sklepie wirtus.pl mam nadzieję, że ta gra jest warta swojej ceny i nie pożałuje kupna tej gry. :)
PS. Czy postac E/W może być dobra? ;) |
@up
Każda postać w GW jest dobra. Najwyżej będzie się trudniej nią grało na początku. Cóż, sugerowałbym W/E. Więcej hp, manę sobie możesz spokojnie podpakować artefaktami i pancerzami... |
Dzięki za rade Ghost i być może skorzystam ale bardziej chciałbym zagrać jakąś postacią bardziej magiczną
|
mieszanie e i w jest pomyslem kiepskim.... i sa polaczenia lepsze i gorsze, co najwyzej wszystkie klasy sa rowne ( ale polaczenia moga byc lepsze i gorsze). z e dobrze bedzie sie spisywac mo, n, lub me..... podobno me najlepiej, ale ja mam e/me i jakos srednio jestem z niego zadowolony, zmienie na monka prawdopodobnie. w/e jest bezsensu, jeden spell i nie ma many, pakowanie w itemy podnoszace mane - ciezko znalezc takie dla warriora... a noszenie ich bylo by bezsensu bo lepiej przypakowac w axe/sword/hp itp... niz w mane lub inne zdolnosci magowe..... e/w tez raczej bezuzyteczne, poniewaz w skupia sie glownie na broni i z tym sa zwiazane jego skille, a e z swordem/axe/ham. to bezsens...
|
To może Mo/W. Lepsze czary lecznicze i odrazu bije lepiej.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
btw. miecze/topory/mloty nie sa zastrzezone dla primary wariorow... Me/W z mieczem i illusionary weaponry to strasznie mocny build, a taki Mo/W, ktory jest postacia najsilniejsza do farmienia (solo w UW :P) tez zazwyczaj ma miecz/topor z Enchantments last 20% longer |
@up
Solo UW? Nigdy nie uwieze Aaxela maja za potezne ciosy, widizalem jak wlasnie monk/warrior byl okladany przez 3 aaxela(czy jakos tak im jest) ale wspomagali go drugi monk i nekro. Jednak gdy im sie skonczyla mana...to wiesz ;] Ja sam moim W/N sam chodze na Blessed Griffony (bo 2 biore na klate, a maja 24 level, raz udalo mi sie 3 wziasc i przezyc :P) kolo Camp Rankor Polecam :) |
Cytuj:
Facet, nie pieprz, że trudno znaleźć itemy podnoszące manę dla warriora - Gladiator Set podpieprza manę o jakieś 15 punktów, do tego Focus Item podnoszący manę o 15 - dostępny niemal na początku gry, bo bodaj dostępny niedaleko miasta z questem na odnalezienie córki Duke'a... Nie mówiąc już o tym, że wystarczy JEDNORAZOWO odpalić zaklęcie "Glyph Of Lesser Energy" i już każdy czar kosztuje 15 many mniej... Blargh. Ja swoim wojem mam 48 many i nie mam kompletnie żadnych problemów... "a noszenie ich bylo by bezsensu bo lepiej przypakowac w axe/sword/hp itp..." - ROTFL! Wykluczasz istnienie artefaktów (których od cholery jest), które podnoszą i hp, i energię/skille? Co ty chory jesteś? Myślisz, że są tylko jedne i te same, dupiate Focus Itemy podnoszące manę o +2? Buahahahhahhah. |
normalnie bym cie wysmial i podal argumenty ktore mialy by za zadanie udowodnic ze to ja mam racje.... jednak tego nie zrobie bo w gw gram dosc krutko (krotko?sorry jesli ort) i moge sie mylic.... (w co jednak watpie )
|
Cytuj:
nie chce mi sie teraz pisac o co w tym chodzi, przeczytac mozesz tu: http://www.guildwars.pl/forum/index.php?showtopic=320 napisze tylko, ze zadajesz wszystkim wokol >40 obrazen na sekunde, leczysz sie co sekunde o 100 i mozesz otrzymac naraz max. 5 obrazen, i tak NON STOP :P btw. w necie mozna znalezc mnostwo filmow solo w UW, poszukaj na zagranicznych forach Ghost Nieudany - tez gadasz troche bez sensu :P gladiator podwyzsza mane max. o 8 Afair (3 klata, 2 nogi, 1 helm, rece i stopy), a i tak przeciez nie ma sensu rzucac warem gosu spelli za 25 en powodujacych exhaustion :P KD/AS W/E to hammer warrior jak kazdy inny, tyle ze gdy wywroci przeciwnika rzuca aftershock (z 12 earth magic chyba 141 obrazen w sumie), a gdy robi sie goraco Armor of Earth (+53 armor) ;) |
Takie male pytanko guildwarsowego newbie - ktos wczesniej pisal o zmianie profesji. Czy jest to mozliwe? Bo ja aktualnie raczej srednio ciesze sie z second mesmera...wolalbym e/n niz e/mo.
|
hah mam ten sam problem co ty :D tak zmiana jest mozliwa. Tez chcem zmienic e/me bo mi sie nie podoba. Zmiana bedzie mozliwa po wykonaniu misji na pustyni (pokonanie mirrora) czyli 20lv bedziesz miec pewnie wtedy... to tak zebys mniejwiecej wiedzial kiedy to nastapi :D chociaz musze powiedziec ze im dluzej gram tym bardziej mes mi sie podoba na sec.... pozatym jak zmienisz second prof to musisz zbierac dla wybranej profesji skille od nowa... ale pozniej mozesz swobodnie wrocic do swojej poprzedniej prof i beda skille ktore miales(swobodnie tzn. nalezy wykonac odpowiednia misja ^^).
|
musisz wykonac quest "Hero's Journey" z Droknar's Forge, polegajacy na odwiedzeniu 3 outpostow na pustyni (Hero's Audience, Seeker's Passage, Destiny's Gorge) - potem bedziesz mogl u duchow z tych outpostow dostawac questy "xxx's path", gdzie xxx to nazwa profesji. Po wykonaniu takiego questa mozesz zmienic profesje (najlepiej wykonac wszystkie 4 questy mozliwe dla twojej postaci, wtedy bedziesz mogl zmieniac sec. prof na jaka chcesz jednym kliknieciem myszy ;)). Wykonanie jednego z tych questow jest niezbedne do otrzymania questo 'Hero's Challenge", za ktory nagroda jest 5k expa i 15 atribute points :)
wiecej infa o wszystkich questach na stronie quests.gwonline.net |
chce ktos zrobic questa w thunderhead keep? :S
bo nie daje rady... strasznie trudny >.< btw. teamt ma juz 400 postow omg >.< |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:11. |