![]() |
Cytuj:
Swiat Trimera /\ Jest to palek na 102 lv ALE ten shielding zrobil na 90~ lv |
wyjatek potwierdza regule.
|
Tak shielding dla palla to zabawa dla knighta konieczność :P. Cuż można dodać w tym topiku najważniejsze rzeczy i sprawy zostały już poruszone:P. Największe plusy knighta to to że przy expieniu praktycznie tylko uhy mu schodzą (na wyższym lvlu gfb hmm i explo), trudno go ubić (na wysokim lvlu wyłącznie trap i to wykonany przez zgraną ekipę) największy cap, . Minusy to wiadomo brak dobrego leczącego czaru spontanicznego(tylko exura), to knight najwięcej wydaje na eq, żeby uderzyć musi dojść do postaci/potwora.
Tak naprawdę wszystkie profesje w tibi są inne każda ma + i -. Czy knight jest najpotężniejszy??? Jak zwykle odpowiem w tej grze siła leży w ilości :) |
Witam. Pisze w tym temacie, ponieważ jak widze dyskusja wrze, a ja mam pewien problem. Zrobiłem knighta, skile na razie 65/65, mlvl 4, lvl 13 i nie wiem co dalej robić, ponieważ jak na razie skilowanie mi się nie nudzi. Czy lepiej jest wyskilować np. do 75/75 i jechać z expem, czy zacząć expić (kasy mam wystarczająco dużo, więc nie musze zbierać na lepsze eq) i później dobić te np. 80/80 ?? Z góry dziękuje za odpowiedź.
|
mam skille 46/42 [sword] i lvl 13 wiem ze to lipnie pewnie ale powiedzcie mi czy mam dalej monotonnie skillowac czy expic na dwarfy i nie martwic sie ze na 20lvl bd mial 50/50 :P
|
@2up: dobic 20 lev, dotrenic do 70/70 i expic do upadlego.
@up: jak dlugo 'monotonnie' trenowales te 46/42 ? 2 godziny ? ja potrzebuje po 15h na jednego skilla .. |
Kight TO NAJPOTĘŻNIEJSZA PROFESJA
Knight to najlepsza profa, chyba że Master Sorc albo Elittle Knight.
Naj jakim serwie grasz? |
oczywiście
knight jest zawalisty(z dobrymi skillami)
poza tym fajnie sie nim gra np. idziesz "na pałę" i nie piździsz sie jak np. palek zbierasz duzo kasy(zalerzy jaki hunt) i jest cool bp uh=3k bp ih=1k zabicie pierwszego gsa=bezcenna:baby: |
NIE NIE I JESZCZE RAZ NIE!!!
Knight jest najgorszą profesją jaka jest!!! Nie wiem co ludzie w niej widza. Rozumiem, dobre skile, mocne hity itp. ale jego czary, m lvl, regeneracja many to śmiech na sali! Do walki wręcz już lepszy jest paladyn, on przynajmniej ma exury i inne czary, np. HMM-y... Na 1vs1 jest on bardzo dobry, ale na zbiorowe zabijanie potworkow? Nie ma UE, GFB itp. atakow obszarowych... Jest dobry na światach PvPE bo tam za ludzi idze exp... ale na no-pvp czy zwyklych pvp sa chuj**i jak barszcz. |
Nie ma takiej profesji.
Ludzie czy wy jesteście nawiedzeni czy jacyś niedorozwinięci nie ma najpotężniejszej profesji każda ma dobre i złe strony. Knight jest na pewno jedną z tych profesji którą zabić to duża sztuka. Sorek ma SD i UE co poprostu jak rzuci to albo padasz albo żyjesz na calu. Druid ma uhy bez których Najt to nic nie warta postać. A pall na dystans to poprostu katorga dla innych profesji. Sprobój zabić Palla gdy ten ma Bohy i wyższy lvl. Najt na pewno jest jedną z najbardziej najbezpieczniejszych postaci.
Jednak nie moge się powstrzymać od komenta na temat wypowiedzi Lessa. 80 na człowieku duża sztuka? LOL. Jak masz koleś na 42 lvl skille 65 czy jakie tam miałeś to się nie dziwie, że nie umiesz walnąć więcej. Co do mnie wiem, że mam słabe skille, ale gram na świecie Non-PvP, więc nie są mi one tak bardzo potrzebne. |
Według mie knight jest tak samo gówniaty jak sorcerer, druid i paladyn ...
Czy istnieje głupsze pytanie jak to które zadał autor tematu? Każda profesja jest równa druid na 20lvl może zostać zabity przez knighta o tym samym lvl lub odwrotnie i tak ze wszystkimi profesjami , kogo Ty wybierzesz zależy wyłącznie od Ciebie! |
Nie. Nie. Nie.
Cytuj:
Cytuj:
Ostatnio gonilo mnie przez Thais 2 palkow 95+, ja na 42. Od poczty do depotu poszlo mi 6 uhow. Nie bylem ani razu nawet na red hp. Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Co do tematu jak expisz na scarabach albo czyms w tym rodzaju to jak zlapiesz laga to masz 90% szans ze nie padniesz a sorc/druid odrazu poleca... Moj kolega palkiem (44lvl) na lagu padl od scorpiona wiec n/c |
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
1. Mozesz sie nie wyuhac (mowimy w koncu o knighcie a jak wiadomo ten do mistrzow w leczeniu sie nie nalezy). 2. Mozesz dostac trapa w waskim korytarzu i wlasnie wtedy ilosc uh, ktore nosisz przy sobie decyduje o ewentualnej porazce. Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Sry moze nie mam dużego doświadczenia (z teoretyczną wiedzą lepiej u mnie:p ) ale knight wcale nie zadaje naprawde duzych hitów , jzu dosc dawno dla jaj poprosilem ~35-40 lvl knighta zeby zrobil mi kilka testow (jak widac po profilu jestem palek), ja zalozylem guardian shielda i przy moim żałosnym shieldingu (36skill na 30 lvl :P) tarfial przecietnie 15-35 i dosc czesto wogle nie trafial O.o' zaraz go obsmarujecie ze jakie skile albo bron mial - skilli nie znam ale wiem ze mial f axe albo b sword , ale dla porównania moge poprosic znajomego (z widzenia) knighta który wiem ze ma kapitalne skille aby zrobil mi kilka testów.
Z innej beczki - czemu to master sorce trzęsą serwami a nie elite knightci?? he? Co do tego sorca jeszcze - co wyscie sie uparli na te UE!? duzo abrdziej oplaca sie szyc na zmiane e wave i SD, w tym wypadku knight nie wyuha sie na pewno Dodam jeszcze takie spostrzeżenie - knight jest trudny do zabicia bardzo- ale za to sam nie wymiata na boki - wniosek - knight to długodystanoswiec a sorc to sprinter :) |
@up: jedno pytanie ( dla upewnienia sie ): czy obrazenia zadawane graczowi przez gracza sa o polowe mniejsze niz zadawane potworom ?
|
Knait???
Moizm zdaniem knait to najgorsza profesja w skrucie co mam do powiedzenie to: (przemilczmy)B)
|
Knight - dobry w obronie, średni w ataku
Palladyn - średni w obronie (z shieldem), dobry w ataku Sork - słaby w obronie, znakomity w ataku Druid - słaby w orbronie, znakomity w ataku |
Rany julek, nie miałem pojęcia, że temat założony przez ze mnie prawie rooook temu, ja to Azuram, wiem troche nobowski ale, że będzie tyle postów 380 nie spodziewałbym sie, a i btw knight to oczywiście najpotężniejsza profesja jak i w 1 poście to mówie tak i też w tym ostatnim. Nie mogę wierzyć normalnie :D 8o
|
Tak Vil, jak z Sd w potwory uderzasz za 200 to w gracza uderzysz za 100
|
profesje
moje zdanie jest jedno: wszystkie profesje wspomagają sie nawzajem i to cały czas widać w Tibii, np. gdy postacie zbierają się na Desert Quest nie biorą tylko knightów ale 1 knighta, 1 palladyna, 1 sorca i 1 druida czyli komplet. wszystkie profesje są równe, nie ma lepszych i gorszych :]
|
Bo na desercie musi być po jednej z każdej profesji... Lepszy przykład to Annihilator Room Quest. Moim zdaniem Knight to jedna z najlepszych profesji, zaraz po Druidzie (który wali więcej z SD niż Sorcerer, a ponadto ma świetne czary leczące). A na pewno jest lepszy od Sorcerera... Wystarczy popatrzeć na Anhi w wykonaniu Astronisa, o którym już kiedyś pisałem.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
@up Wiem cos o tym jakim zagrozeniem sa lagi dla najta...
Moj jedyny dotychczas dead (nie liczac tego na 8lvlu gdy sam sie chcialem zabic) byl dosyc niedawno-58lvl expie w Elf fortress i tu wlsnie mialem zamiar wejsc na ostatnie pietro wiezy(kto wie gdzie to wie tez co na niej jest) i na przedostatnim pietrze zlapal mnie kilku sekundowy freez - wynik=nie moglem sie uhnac podczas zmasowanego ataku duze grupki elfow scoutow i archanistow=dead. Teraz jak przymula mi enternet to expie tam gdzie najbardziej lubie-dworki. Na dworkach nawet podczas 10 minutowego nie przebywania prz komputerze nie stracimy nawet 50% hp. Jedyne wyjscie aby zginac najtem na dworcach to zejsc do jaskini z crypt shamberami albo wpakowac sie na respawn 5 tarantul. Jak ktos ma lagi lub cierpi na dotkliwy brak uhow i kasy to polecam wlasnie to miejsce. (exp 25k+/h zarobek 5k+/h) Nie mam pojecia wienc jak wiekszosc newbie oraz noobki maja na koncie tyle deadow. |
Mysle, ze kazda profesja jest tak samo dobra, tylko niektore sa latwiejsze, a inne trudniejsze. Jedne sa monotonne inne mniej. Mysle, ze knight jest najlepsza profesja, jesli chodzi o bycie jakims bardzo wysokim lvlem (250+). Tylko trzeba zobaczyc jakie profesje maja takie lvle (Eternal, Bubble) Cachero sie tylko 1 wyrwal. Knighci sa udupieni, jak maja maly lvl i kazdy chce ich zabic, bo mysli, ze moze mu armor wypadnie.
@edit: tak do tych lagow, to se pomyslcie, jak pall zlapie laga. Bez tarczy, malo hp. Magiem sa jeszcze gorsze, chyba, ze ma sie utamo vita. |
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
No wybacz ale drutem sporo expilem na guardach i z 26 shielda + demon shield zdarzalo sie ze i 10 razy pod rzad guard trafial w tarcze jak mialem full def. (jak mnie 1 guard atakowal). A normalnie na full def guard trafia mniej wiecej raz na 3-4 hity. (z czego polowa jest mniejsza niz 30)
|
profy
Moim zdaniem najsilniejsza profesja to knight.
Zalety Knighta: -Duzo Hp:cup: -Duzo Cap:cup: -Najlepszy skill shielda sposrod wszystkich profesji:cup: (co daje wieksza szanse przezycia podczas kicka) -Ma najlepszy def:cup: -Jest dobrym blokerem:cup: Ja osobiscie duzo gram knightem, wiec wiem :P |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
2. Jak dostaniesz kicka na dobrym potworze (dragon lub lepszy) to i tak masz deda. 3. Knight wcale nie jest najlepszy w shieldingu, bo paladynowi leci shielding tak samo szybko. (jeest lepszy tylko dlatego ze wiecej trenowal) Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Witam.
@topic Knight nie jest najpoterzniejsza profesja poniewaz jak juz wielu "blyskotliwych" ludzi zauwazylo Cipsoft tak zrobil wszytkie profesje zeby sie równowazyly ale sami pomyslcie kto jak nie knight staje oko w oko z przeciwnikiem wiec jesli juz sie wybiera na jakis porzadniejszy hunt to on najmniej sie stresuje bo wie ze i tak bedzie musial blokowac tego potworka i da rade (Ewentualnie kick/lag lub male doswiadczenie) a shotterzy co? Obawiaja sie "zeby tylko sie nie przezucil zeby tylko ..." @Nothing Czytajac wszystkie posty w tym temacie uznalem ze to Vil i wielu nielicznych wie co mówi. |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
1) Shielding u paladyna i rycerza ma ten sam wspolczynnik wzrostu. Jednak trenujac tyle samo czasu paladynek zadaje duzo wiencej blood hitow co zmniejsza predkosc wzrostu tego wlasnie skila. Wnisek: trenujac axe/sword/club fighting paladynem oraz rycerzem shielding bendzie rosl w tym samym tempie, jednak uzywajac spearow i broni rzucanych jego wzrost spowolni sie. (Wiedza sprzed kilku lat-artykow na tibianews)
2) Rozmawiajac z kolega tutorem dowiedzialem sie, ze osoby w party rowniez benda mogly podnosci loot z potworow, jednak nie jest to na 100% pewna informacja(nie sprawdzalem tego sam...) |
Cytuj:
2. OBY !!! :) |
Po up date juz nie bedzie zgarniał wiekszosci loot'a gdyż to gracze którzy dostana najwiecej exp bedą mieli do tego prawo:D
I knight NIE jest najlepsza:evul: |
Ja niewiem ktora jest najlepsza...Dla mnie karzda jest tobra i ma zalety:)
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:30. |