Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Wydarzenia ze światów (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=117)
-   -   Obsidia WAR (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=51159)

paior 01-11-2005 05:51

Panowie juz mam providera protektora i eq :) wczoraj w 1 dzionek 8 lvl dzisaj jade z mlvl :)

Kiroy 01-11-2005 10:04

no witam panowie :) Paior milo jest cie powiatc an Obsidii dla Nas zaszczyt grac z tak wytrawnym graczem jak ty :) Hail Paior :) no apropo Nazga no ktos musial dostac :P w sumie fjanie coraz wiecejosob zaczyna tu garc a swoja droga namawiam innym dobrych garczy aby pomagali ludziom zaczynajacym garc na obsidii scalak i jakisd shield nie wieel nas kosztuje a dla poczatkujacych garczy mzoe znaczyc wiele :) a co do wojny narazie spokoj cisza wszyscy expia :P zrsezta juz za pare dni beda 3 setki na Obsidii :D wiec ebdzie ciekawwie a wtdy to kto wie cosie moze zdarzyc :D zreszta na Obsidii i tak chyba nie ma z kim wojny robic wiec to ebdzie przez dlugi server PeaceServer :) :cup: i kazdy ebdzie mogl sobie w spokoju wbic jaki chce lvl i starczy mu sił :) lece do Kosciółka milego dnia wszystkim :)

Pozdro dla Sol Borgo Pitta :) Awolverka Nazga :P ludzie piszcie wiecejalbo zmienmy temacik :D Pozdro i Buziak :*

Sol 01-11-2005 12:59

no wiec powiadasz, ze spokoj... a ja tak nie sadze.
historia krotka i nudna. zla jestem bo nie rozumiem z jkaiej racji koledzy, przyjaciele mannowa i waldorio moga zabiljac pkowac i robic co im sie podoba. a jak pisze w tej sprawie do tych 2 tak znwanych hi lvli to oni mi na to ze oni sa pk i nic zrobic z tym nie moga. ale Ci "pii" pk pokazuja sie coraz czesciej i zabijaja wiecej osob. wiec zadlam waldorio (bo tylko on normalnie mi odpowiadal) dlacego nie zalatwia z koelgami zeby nie pk'owli (jak to mnie nie interesuje), jakos zalatwic to trzeba, ale jak erus zabija to juz wszyscy na niego sie szykuja. PO PROSTU MORA JEST TAKI: KOLEDZY NG MOGA A INNI NIE.
Kleyton zabija wszystkich z czachami ALE NIE SWOICH KOLEGOW KTORZY ZABIJAJA ILE SIE DA.

TERAZ POPROSZE O WYTLUMACZENIE TEJ "SPRAWIEDLIWOSCI"

^Awolver^ 01-11-2005 13:58

to się nazywa sprawiedliwość gildii panującej na serwie...
i tak jest wszedzie ze ktos kto zna h lvle to ma wiecej praw niz inni , tak juz jest i nic nie poradzisz ;)
Pozdro dla Kroya :) rodzinki the wolf a zwłaszcza dla lolika co ostatnio czesciej sie odzywa :D

Kiroy 01-11-2005 16:39

Soljak przeczytalem twojego posta zadrżaalem czypadlas czasem znowuu ale dzieki Bogu nie :P no tak niestety jest :/ sam mam takich noobkow co graja i mowia ze sa moimi kumplamia ja nawet z nimi nie gadalem nigdy :/ a raz mialem taka sytuacje ze kolo zaczal bic moejgo najlepszego kumpla i mowil ze ja go zabije pochwilimi pisze abym go zabil bo tak powiedzial :P hehe ahhh ta tibia :P Sol uszki do gory :) jeszcze sie odgryziesz czekamy na 100 lvl xD :cup: Pozdrawiam :D

^Awolver^ 02-11-2005 07:46

kiedy jeszcze ostro grałem w tibie ;) to te sie do mnie odzywali , miałem na przyklad taka sytuacja :
nienzajomy: czesc, pamietasz mnie?
ja; nie
nieznajomy: jak to????? jestes moim protectorem
ja: ta , super...
a na tibia.com w comencie Protected by Awolver... wiec pisze bo moze ludzie nie wieedza ... jezeli dalem komus scale arma albo brass legi czy tez dalem na parcel to nie znaczy ze protectuje :s wiele takich ytuacjii nie bylo i juz chyba nie bedzie ;] pozdro dla paiora - nowego obsidiańczyka :)

Elder Nagan 03-11-2005 15:46

Heh

Po wojnie sie duzo zmienilo..niestety na gorsze odkad niema Erusa niema tej gry coprawda walczylemz przeciwko erusowi ale po wojni e za duzo osob zaczelo sie panoszczyc po serwie...Kiroy Dzieki Za All...

Wiem ze nic niewiem ale to co wiem to wam powiem

Obsidia to jzu nie ten sam world :(

a szkoda...

Slyth 03-11-2005 22:35

bedzie dobrze :D

kto pomoze wyjsc mi z nekro ahaha ;P cyba bede po deda musial isc :D :D :) B) ;)

Seteus 03-11-2005 23:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kiroy
na pocieszanie ci powiem ze kiedys widzialem jak 150 mastera zaaatakowalo 10 x 11 lvl druidkow :D wtedy to bys sie zdenerwowal .... hrrhrh :) :cup:

UE i nara.. skoro go zaatakowali ( a nie mial skulla) znaczy ze ne bylo problemu.

Elder Nagan 04-11-2005 08:32

Swosjko jest :P ja zaraz msuze do budy leciec :(

No dzis sadze ze wbiije z 2 lvle chata do mnie wrocila tylko niewiem co Xarabkiem ejst czy mnie huntuje czy nie bo mnie nei chce bic i niewiem czy miec te sd czy nie

wczoraj bylem w venore po steel helmet

i zanazlem
bp sd i 2 bp hmm :P

^Awolver^ 04-11-2005 21:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Seteus
UE i nara.. skoro go zaatakowali ( a nie mial skulla) znaczy ze ne bylo problemu.

ale nie daleko mogli byc jego przyajciele albo jeszcze ktos inny przez co moglby dostac bana?...

Slyth 08-11-2005 12:04

no panowie ( i panie ) piszmy coś :) bo temacik pujdzie sie ***ac :)
Serverek jest spokojny narazie jakies plotaki byly o wojnie ng z independense :S
pozdro dla xarabka, kozak z niego bo w ng jest...
następnym razem od******* się od mojej matki....

a teraz zegna sie z tibia i pedze na basketball :) ;)

NeXaLiD 08-11-2005 20:22

Sorry ziom ale Nigdy niewyzwałem niczyjej Matki.. a jeżeli juz to nastąpiło to niewiem czemu jak tak to Sorry.. B)

Konzbi 08-11-2005 22:15

Mam DosyĆ Pa! I Noobow.

TAKI noob co nazywa się Divilonia i myśli że jak zna Waldoria i innych high leveli to jej wszysko wolno. Expie sobie i ona wjezdza mi i mi leave now i odrazu white skull i zaczyna atakować albo mowi pay 10k or hunted.
To jest noob który poprzez swoje znajomości chce szybko zarobć. I najgorsze jest w tym że ona nie jest wyjątkiem. Jest wielu takich noobow.
Ale co ja malutki biedny levelek moge zrobic?
NIC oprócz tego że bedę uciekać to chyba nic. Na obsidii ostatnio PA sie mnoża jak grzyby po deszcze. POZDRO DLA NORMALNYCH GARCZY!

kuglarz 09-11-2005 10:58

No niestety, PA to największy problem Obsidii, przykład Ventaryna i kilku innych PK, których ruszyć nie można bo znają liderów NG, mnożące się przypadki wywalania z cavów, nie jest to ani przyjemne ani dobrze nie świadczy o osobach którzy teoretycznie tu "rządzą". Kolejny problem to nagminne łamanie price listy, wszystkie większe gildie powinny co do takich delikwentów się ustosunkować i zacząć ich albo zabijać albo kazać słono płacić. Jak tak dalej pójdzie to będziemy mieli ceny jak na Premii :( . Zresztą osoby które zgadzają się na łamanie price listy i nadal handlują z dzieciakami, które nie rozumieją słowa ekonomia, powinny być karane kickiem z gildii przez każdego lidera, który zaakceptował liste cen.

Pozdrowienia dla Sol, Kiroya, Melkyarp United, Xarabka, Neczki, wszystkich białych wilków i każdego normalnego gracza na tym serverze.
P.S. dla low lvli: gońcie czołówke!! Niech się nie czują za pewnie ;)

paior 10-11-2005 05:44

A ja zaczynam robic nowego palka :P drid nudny szukam osoby która spzreda kamienie i speary :P

Slyth 10-11-2005 07:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez paior
A ja zaczynam robic nowego palka :P drid nudny szukam osoby która spzreda kamienie i speary :P

eee tam :) Druid ciekawa profesja :) zawsze wolałem grać druidkiem niż Sorkiem moja pierwsza postać to 32 druid na aurei :) a najwyszy sorcek 9 na obsidi :P ale i tak palki rox :D
a Ty graj Druidem ;)

Elder Nagan 10-11-2005 14:55

druid nudny ty chaba wariujesz na starosc..druid i sorc rox
knighty sux!!

xarabek frajerze ojca mi obraziles obiecalem ze padniesz i slowa dotrzymam..

frajer w ng i mysli ze mu wszytsko wolnoi...chcesz huntuj mnie mamw ciebie wy***ane..

Nagan 4 ever!!

Thx my friends..Erfis Its a Master Of Furious Idiots...

wszyuscy sie boja bic frajera ktory ma protka od waldorio... X( oprucz erfisa rzecz jasna

kozak nad kozakami Respect For You

Xarabek..na pcozatek zabije ci siostre pozneij kumpli a i ciebie nie omine na bank....

Lotrand De'Blade ostrzegal mnie przed takiem d****em jak Xarabek...

Chce new serw bo obsidia jest sux...xarabek w ng ehh co sie dzieje...

a wiecie czemu?!

BO WYLIZAL DOBRZE DUPE SWE....Ale on w zyciu by tego nie zrobil...to jego wersja:D

Kiroy 10-11-2005 16:55

hehe widze ze teraz na Xarabka wszyscy robia :) ja sie troszke uspokoilem :) to Xarabek zaczyna :) oj Nexalidku uspokojsie bo protect od NG nie jest wieczny :) hehehehe :) a co do wony wojny z Independs nie ebdzie ( czy jakos tak sie to pisze ) to nasi ziomale glownie :) i bedzie spokoj wiec loozik :) a ja ostatnio pogodzilem sie z Katmaim i pierwszy wyciagnalem reke :) heeheh a po co bede sie z nm wiecznie klocil nie mam 10 lat :) pozdrawiam wszystkich graczy :)

Buziaki : Sol Borgo Xarab Awolverek Pitt :) i reszta ziamoli powodzenia w grze trzymajcie sie cieplo papa :* :cup:

Slyth 10-11-2005 21:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Elder Nagan
druid nudny ty chaba wariujesz na starosc..druid i sorc rox
knighty sux!!

xarabek frajerze ojca mi obraziles obiecalem ze padniesz i slowa dotrzymam..

frajer w ng i mysli ze mu wszytsko wolnoi...chcesz huntuj mnie mamw ciebie wy***ane..

Nagan 4 ever!!

Thx my friends..Erfis Its a Master Of Furious Idiots...

wszyuscy sie boja bic frajera ktory ma protka od waldorio... X( oprucz erfisa rzecz jasna

kozak nad kozakami Respect For You

Xarabek..na pcozatek zabije ci siostre pozneij kumpli a i ciebie nie omine na bank....

Lotrand De'Blade ostrzegal mnie przed takiem d****em jak Xarabek...

Chce new serw bo obsidia jest sux...xarabek w ng ehh co sie dzieje...

a wiecie czemu?!

BO WYLIZAL DOBRZE DUPE SWE....Ale on w zyciu by tego nie zrobil...to jego wersja:D

Mi obraził matke i też niepopuszcze... tylko czekać, aż go wy***ią z NG...

Hellraider 11-11-2005 14:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slyth
Mi obraził matke i też niepopuszcze... tylko czekać, aż go wy***ią z NG...

A co TY zrobiles jeszcze za czasow greengos to chyba przypominac nie musze...
X(

Elder Nagan 11-11-2005 17:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hellraider
X(

Greengos bylo porzadna gildia :Pi tam sie rozne rzeczy dzialy :D a co slyth dokladnie zrobil?? daj mi msg na prywatnym

Slyth 11-11-2005 18:48

Cytuj:

X(

noo
pozadna Elder tylko sie rozpadla bo pewna osoba wszytskich powyrzucala :P

a Hellraider moze powiesz kim jestes ?

Sol 11-11-2005 19:00

o.O

widze ze niezle objezdzacie xarbka.. no no....

ja powiemtyle... robie sobie przerwe od obsidi bo mnie juz meczy to ze "znajomi" ng (nie bedacy w gildii) moga sobie robic co chca i tak samo jakies nooby z ng. zabijaja i sie niczy nie przejmuja a my biedni nic zrobic nie mozemy.
strasznie tesknie za czasami gdy byl tu erus... i dlatego przerwa bedzie na jakis czas ale za to nowa postac na innym serverze. a tam takich problemow miec nie bede.... znajomosci robia swoje. i tego trzymac sie bede. tam nikt nie bedzie mnie straszyl i zabijal. a jak zabije (wiadomo ze ja mam juz takie szczescie ze za nic gine ;) ) to ma hunta do konca. sprawiedliwosc jakas musi byc.

pozdrawiam was moi mili :**

Hellraider 11-11-2005 23:37

Cytuj:

noo
pozadna Elder tylko sie rozpadla bo pewna osoba wszytskich powyrzucala :P

a Hellraider moze powiesz kim jestes ?

Jestem tym, przed ktorym niedlugo odpowiesz za dawne czyny. A ta osoba powyrzucala ludzi z greengos po czescie z twojej winy, tak btw ty wyleciales pierwszy i za co to tez chyba przypominac nie musze :) Aliusie slythcie bokudenie czy gwardzisto jeden ...

^Awolver^ 12-11-2005 00:07

ja tez zbytnio nie rozumiem tych atakow na osobe Xarabka , ja wrecz odwrotnie : TY (kiedy nikomu sie nie chccialo jedyny ktory wyciagnal reke)
tak czuje ze nie dlugo beda ataki na Awolvera ;] kiedy to beda pewnie podobne oskarzenia lecialy (lada dzien zbliza sie termin sprzedania postaci =P )
jak niektorzy pewnie zauwazyli ze wzialem sie do roboty bo za 50lvl weicej wycaigne kasy niz za 45 :S

P.s. tak szczerze to mam nadzieje ze nowy woenr przypadnie wam do gustu ;] a arpopo deviliony ta w jeden dzien poznalem ja 3x ;P raz kiedy sie z nia podizleilem przypadkowo wchodzila na moje respy , pozniej chciala troskze moejgo loota bo biednawa jest , a na koniec keidy to zblizal sie powoli czas opuszczenia Dc pojawila sie i oznajmila ze byla pierwsza :)
Edit: to bylo "najmilsze" pa jakie donzalem "can u give me leoprad arm , i have only brass ;(" ale nie zebym sie skarzyl ja tylko stwierdzam fakty

Slyth 12-11-2005 08:23

Cytuj:

Jestem tym, przed ktorym niedlugo odpowiesz za dawne czyny. A ta osoba powyrzucala ludzi z greengos po czescie z twojej winy, tak btw ty wyleciales pierwszy i za co to tez chyba przypominac nie musze :) Aliusie slythcie bokudenie czy gwardzisto jeden ...

To ja Ci muszę z przykrością ze SLythem ja od pewnego czasu niegralem : 8o 8o Tylko dostał go jakiś kolega Jinlinga, niewierzysz sam spytaj a ja zacząłem grać Gwardzistą

no i może jednak ujawniż swój name 8o :confused:

Sol 12-11-2005 09:36

no no dzieje sie tu ladnie....

ale ja tak bym chciala powiedziec tak:

@awolverek
nie pisze sie na forum ze sie postac sprzedaje BO TO NIELEGALNE!!!!! RADZE WYCOFAC i zmeinic zdanie. smutno nam bedzie bez ciebie.

@slyth i Hellraider
moze tak opowiecie nam wiecej o swoich "problemach" jak juz tu piszecie to pozadnie. bo takie polslowka nam nic nie mowia. a na pewno jest to ciekawa historiyjka :)

Hellraider 12-11-2005 13:13

Cytuj:

To ja Ci muszę z przykrością ze SLythem ja od pewnego czasu niegralem : 8o 8o Tylko dostał go jakiś kolega Jinlinga, niewierzysz sam spytaj a ja zacząłem grać Gwardzistą

no i może jednak ujawniż swój name 8o :confused:

Mozliwe, bo jak raz szedlem cie zabic to wlasnie slyth byl z jinlingiem... ale bokuden i alius to ty wiem na pewno.
@Sol : Ta historia jest powiazana z poczatkami wojny na obsidii. Jak przyjdzie co do czego to ujawnie wiecej. Pozdro ;p

Slyth 12-11-2005 13:44

Cytuj:

Mozliwe, bo jak raz szedlem cie zabic to wlasnie slyth byl z jinlingiem... ale bokuden i alius to ty wiem na pewno.
@Sol : Ta historia jest powiazana z poczatkami wojny na obsidii. Jak przyjdzie co do czego to ujawnie wiecej. Pozdro ;p

Slyth Blackknight jest na tym samym koncie co Alius :)...
a Bokuden ma 1 lvl więc sorry...

Hellraider 12-11-2005 13:50

Ale jak bokuden mial 28 lvl i.. padl w niewyjasnionych okolicznosciach... a jesli chodzi o aliusa to wiem ze nim grales, pewnie zanim go dales temu hmm friendowi jinlinga.

Slyth 12-11-2005 15:14

Bokudena sam zrokkowalem z kumplami
bo to byl koles ktory dawal passy na 2 dni i sobie r keyem odbieral konto po kilku dniach ;] a ktos mu za free expil i nie ja nim gralem tylko kumpel

^Awolver^ 12-11-2005 16:51

[quote=Sol]no no dzieje sie tu ladnie....

ale ja tak bym chciala powiedziec tak:

@awolverek
nie pisze sie na forum ze sie postac sprzedaje BO TO NIELEGALNE!!!!! RADZE WYCOFAC i zmeinic zdanie. smutno nam bedzie bez ciebie.
QUOTE]

ja nie ejstem taki glupi jak Nazg zeby psiac linki tak dlaej ja tylko mwoei ze ebdzie gral ktos inny

Sol 12-11-2005 20:43

@awolver

napisal bys ze lepiej ze zostajesz tu :/

a co do reszty... ilez mozna czekac na takie ciekawe histoyjki...... jeszcze jak to niby powody wojny (ktora jakos nie bardzo wygladala jak wojna) wiec bardzo bym poprosila o wtajemniczenie mnie

pozdrawiam tych co zawsze moich kofanych milusnskich :****

pitt6ull 13-11-2005 03:22

Awolwer wiec tylko ze nowego ownera wykopie z gildi. U nas nie jest wazny lvl , juz predzej IQ sie liczy.Wez to pod uwage o ile chcesz sprzedawac postac ;]

pozdro dla obsidianczykow ;]

kuglarz 13-11-2005 12:53

I to jest wlasnie plus tak zgranych i świetnych gildii jak White Wolfs, w razie, gdyby komuś z nas znudziła się postać, został shakowany lub zaliczyłby mega hunta to jego nowa postać będzie miała taki sam prestiż i szacunek jak stara. Bo u nas nie liczy się lvl, skille czy fire power ale przede wszystkim człowiek, który siedzi po drugiej stronie klawiatury. :] Dzięki "wilkom" naprawde chce się grać i człowiek nie popada w otępienie (szczególnie jak się gada na team speaku i hunci necro za pomocą parrota 8o )

Yours
Borgo

^Awolver^ 13-11-2005 21:09

a co byscie powiedzieli gdyby sie okazalo ze Awolvera ownuje pol mojej klasy? :) (jk) a ten koels co mialby kupic chata to jest spoko .. aha i jeszcze cos : nie bede sprzedawac chara nieznajomym , na przyklad przez allegro .

Elder Nagan 13-11-2005 21:20

Sol~ nieznam cie osobiscie ale z tego co slysze to wporzadku jestes :P

Ja Pk w zyciu chyba ze cos za cos...

Mam pytanie 1:

PA w waszym sensie to to ze strzela sie do kogos z strzal pod depo??czy zabijanie 4 free?? bo sa rozne wersje:D

^Awolver^ 13-11-2005 22:25

@up
-.- chyba raczej wywalanie z respow, wyludzanie pieniedzy . trapowanie etc. zabijanie 4free raczej nie dotyczy tego co tu omawiamy , owszem sol padla tak 2x ale omawiamy tu na przyklad : smierc bo z respa nie wyszedl czy 20k bo nie podoba mi sie jego outfit

pitt6ull 14-11-2005 00:31

A tak wogule z innej beczki to troche mnie zaczyna wkurzac NG. Zrobili price liste ale nikt jej nie przestrzega. Powinno sie huntowac osoby ktore psuja ekonomie serwa. Wczoraj koles chcial k-axe sprzedac za 2k (odkupilem go od niego za 3,5k mimo ze mam sam 2 do sprzedania ) Dzis Gs na tradzie po 35k . Normalnie ,aż wstyd. Ng powinno poskromic tego typu ludzi, bo oni sami na tym najbardziej ucierpia ;] Kiroy pogadaj z tymi swoimi high lvlami.

Co do wypowiedzi Borga to prawda. U nas wazny jest czlowiek a nie lvl'e bo szmoc postaci nie swiadczy o tym co soba reprezentuje ,a lvl to tylko kwestia ilosci wolnego czasu ktory mamy.

Pozdro dla Obsidian

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:52.