![]() |
|
Jak nawet nie wiesz jak tu dojsc to po co ci to miejsce?:D
Zaciekawilo cie cos tam? Pokombinuj jak dojsc jak to wykombinujesz bedziesz mial szanse wykombinowac moze i cos tam. Ale jak takiej prostej rzeczy jak dojscie tam nie znasz to jak masz poznac trudniejsze rzeczy? |
;ppppp
prosze o usuniecie posta |
Cytuj:
|
Cytuj:
wiec jesli mozesz nagraj film lub poprostu pwoeidz jak tam dojsc. |
a byl ktos kiedy za dziura ze scorpionem ??? mi raz sie udalo tam dostac ale padlem poniewaz musialem przejsc przez wiele pol z ogniami ciekawe miejsce
po przejsciu tych ogni jest ciekawe pomieszczenie |
Cytuj:
Pierwszy przelacznik od drzwi po prawej stronie biblioteki otwiera ta sciane - wiec potrzeba ci drugiej osob (ewentualnie jesli mcerem chcesz scigac boterow to 2 char na mc :D j/k) |
chcialbym zadac jeszcze jedno pytanie, jak dostac się do biblioteki?
|
@ap: Żeby dostać się do biblioteki musisz porozmawiać z NPC Hagor, dać mu coś co on lubi, a w zamian za to dostaniemy od niego klucz który ptwiera pokój z kluczem do biblioteki... Z resztą CAŁY spoiler zdobywania kluczy jest napisany w tym temacie.
|
co tu jest?
Co tu jest?? tu sa 3 ghoule i tp to jest w podziemiach na -5[MONSTER]Ghoul[/MONSTER] http://tibia.pl/earth.php?x=32526&y=...2&q=229.33&r=1
dlaczego nikt nie odpowiada? |
Cytuj:
to jest quest na brass arm podajze i kilka smietkow... do zabicia demon skeleton i sporo ghouli, mozesz wejsc tam i looknac bo tuz przy wejsciu znajduje tele powrotne. |
asdasdasdadadsadsadsadasd
|
Elo
Chcialbym powiedziec ze pod ta pustynia nie znajduje sie nic wiecej jak spike sword quest i desert, pamietajcie ze mapperzy pracujacy w Cipsofcie takimi miejscami urozmajcaja wam gre. mozliwe za za niedlugo powstanie jakis quest lecz to zalezy tylko i wylacznie od pracowników Cipsoftu. pozdrawiam
|
Może i to głupie, ale na rookgaardzie by spike sword zniknął trzeba stanąć w odpowiednich miejscach(bez przekrecania switchó czy czegoś tam ). Może trzeba stanąć gdzieś, by m walle znikneły? Dobije 60/60 i ide w poszukiwania :p
Cytuj:
|
:confused: Przeczytalem kilkanascie ksiazkek znalezionych pod pustynia. Pytania do poszukiwaczy:
1)Napoiliscie jakiegosc spragnionego npc woda? Jesli nie sugeruje zeby nosic pare viali ze soba moze sie przydac? Jak wynikia z jednej z ksiag npc poki niedostanie wody niegada z graczami ;) 2)Odpowiedzieliscie na pytanie o kolor butow npc w jezyku "stworow" (jezyk gharnok(wie ktos kto konkretnie uzywal tego jezyka?)) ktory jest opisany w ksiegach znajdujacych sie w bibliotece? Dobrze bylo by gdybyscie przedstawili sie jako autro ksiazki-slownika. Wg mnie koles ktory pyta o buty moze byc jednym ze stworow lub dlugo z nimi przebywal. 3)W jednej z ksiag, bardzo krotkiej z reszta, napisane jest ze gracze niesa przygotowanie z potworami i z ogniem oraz przytoczona krotka historyjka dwoch poszukiwaczy przygod z ktortch jeden padl od smoka. Wiec bardzo mozliwe ze smoki na ssquescie pilnuja "deadbody". 4)Ktore to jest jezioro Armos? ;( 5)Prosze dajcie wiecej ksiag znalezionych pod pustynia (ksiegi z biblioteki mam), name wszystkich NPC (jesli mowia cos ciekawego to takze ich wypowiedzi) i numery kluczy. Ludzie dajcie znac... DAMY RADE :evul: P.S. Ktos wspominal o eliksirach na wzrok dla npc od butow i jakims eliksirze szczescia!? lol chyba bujda ... jesli nie to dla kogo ten eliksir szczescia? Co do mikstury cofam to o brednii... jest zapisek na ten temat i realne skladniki. |
Czy wie ktos czy pod pustyniom znajduje sie cos takego jak druidroom? Jesli tak to gdzie? Zdaje sie ze nagroda za odpowiedz na pytania nekromanty jest kluczem do tego miejsca:cup:.
|
Pustynia
to nie ma sensu jeśli chcecie pomóż to pomóżcie a nie tak jak XII
on coś zrobił ale nikomu nie powiedział i już nie napisał w tym temacie ja wam spróbuje pomóc gram na Guardii przeszukuje pustynie od wczoraj |
wiem jak ściane ruszyć
W bibliotece ten switch odblokowuje tom ściane
http://tibia.pl/earth.php?x=32692&y=...0&q=167.14&r=1 |
@Balnazar:
1) Pod pustynią jest tylko 3 npc (Adrenius, Hagor i Nemal) i żaden nie chce wody ;P 2) O ile wiem ten npc od butów nie zna języka Gharonk, tylko wspomina że jego ojciec go znał 3) Ta księga przyda się przy odpowiadaniu na pytania Adreniusa :D. 4) Jezior Amros jest tu: http://tibia.pl/earth.php?x=32666&y=32135&z=0&q=67.14 5) Numery kluczy:4037 (Hall of Lost Doors), 4009 (biblioteka), 4022 (do skrzynki gdzie jest klucz 4009), 4023 (teleport room), 4055 (Panpipe Quest) oraz 4001 (do fire devili). Wszystkich npc wymieniłem w 1 punkcie ;D. Przepisy na eliksiry znajdziesz w bibliotece, ale można wykonać tylko 3 z nich (na inne nie ma w Tibii składników). Ale chodzi o tp do druidroomu czy tam gdzie teleport nas zaprowadzi? :P |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Wychylybymy dzieki za odpowiedz ;] spozniles sie jakis tydzien tylko ale mimo wszystko dzieki :D. Jesli pobiegales po tych podziemiach i spikasz troche po ang + znalazles ciut checi to powinienes wiedziec ze dla niektorych skladnikow mixtur mozna stosowac pewne "zamienniki" np jest cos co kazdy z nas ma co moze zastapic szczurze ogony :evul: Sam za jakies 4 dni wybiore sie tu i tam ... moze wpadne na cos ciekawego. Biegajac pod pustynia niestety zwiedzalem i zbieralem ksiazki niegadalem zbytnio z npc z braku czasu ;( ale sproboje to nadrobic ;]
Powiedzcie mi panowie jakie potiony udalo sie wam wykonac. :baby: I zgadzam sie ze bylo by milo rozwiazac ta zagadke. P.S. Wyczytalem gdzies ze wyspa na jeziorku jest osobnym i dosc osobnym questem (autor posta napisal w zasadzie tylko tyle) ale oczywiscie trzeba sprawdzic to samemu. |
Bo dopiero wczoraj założyłem konto na forum, specjalnie dla tego tematu :D. Na wysepkę na jeziorku ponoć można dojść przez obniżenie poziomu wody mówi o tym ta książka
Cytuj:
Cytuj:
|
HaHa. B)
A po co nam oni :D Jesli chodzi o potiony to domyslam sie ze potion of happinest (? czy jak sie tam to zwie, chodzi o "potion szczescia") nalezyalo by dac pewnemu bardzo smutnemu nekromanacie ;] wszyscy zainteresowani wiedza ocb, i ten ze sam nekromanata (tak slyszalem ;]) ma pomuc w obnizeniu poziomu wody w jeziorku ;] :baby: #edit P.S. W twoim cytacie sa pewne keyword'y ktore powinny pomuc ;/ mi tak srednio pomogly ale to zawsze cos, po uzyciu ich powinnienes sie domyslic jaki jeszcze potion potrzebny jest naszemu "znajomemu" nekromancie. #edit2 @down Niee. Zaczolem interesowac sie tym calym qs w trakcie sesji i dlatego tez niemialem zbyd duzo czasu na sprawdzenie i kompinowania nad tym wszystkim, takze moja wiedza opiera sie glownie na moich domyslach i tym czego dowiedzialem sie czytajac najrozniejsze fora;] P.P.S. Jakbys sie dowiedzial czegos ciekawego o tych potach to daj znac, a jakby sie okazalo zbyt pikantne na publikacje to prosze o pm'a. #Edit3 @down Poki co niezrobilem jeszcze zadnego pota (brak czasu) ale poki co zebralem duzo skladnikow. Ale jak tylko znajede troche czasu przejrze jeszcze raz ksiegi itp i ruszam do boju ;] |
A udało Ci się dać mu ten eliksir szczęścia? Zaraz idę pogadać z naszym "znajomym" o tym eliksirze :D. A tak w ogóle czyżbyś wiedział coś więcej o tym jeziorze ^^? Tzn. zrobiłeś tego questa?
|
Omg. Spaming ... nie rob tak wiecej. A co do klimatu, poczytaj sobie o genezie tejze pustyni.
:baby: #Edit @down Czytalem cos o tym... z tym ze dawno i mam nadzieje ze nic nie namieszam: jakis facet zniszczyl wszelkie oznaki zycia i tak powstala pustynia... powtarzam niejestem pewien czytalem dawno temu na ten temat i niewiem czy jest w tym ziarnko prawdy (a moze knightmare ja stworzyl?). Naprawde niepamietam. #Edit2 Tez to slyszalem ale niewiem czy to wlasnie o tym napisalem czy nie ;/ (naprawde niepamietam tego, przypominam sobie jedynie ze te co slyszalem na ten temat niejest zbyt przydatne). |
On tego posta pisał pewnie po libacji ; P. Balnazar wiesz skąd wzięła się ta pustynia? Trochę to dziwne.. pustynia między rzekami ; D?
#Edit Ja czytałem tylko jedną teorie powstania pustyni (naprawdę idiotyczna :P) wg niej Fafnar schroniła się pod pustynią (tzn. wtedy to nie była pustynia, ten teren zamienił się w pustynie po tym jak Fafnar tam przybyła) i dlatego jest tam Adrenius (jest to kapłan Fafnar) teoria jest naprawdę głupia i nie po parta żadnymi dowodami :D. |
Postanowiłem podzielić się kilkoma informacjami.
Ten (http://www.tibiacity.org/forum/showp...&postcount=142) gracz twierdzi, że w ścianach na desercie można spotkać poukrywane przełączniki. Nie wiem, czy nie chodzi mu o dźwignię koło klatki z fire devilami, tak czy inaczej jeśli ktoś ma dużo czasu, może przejść się po desercie klikając na wszystkie ściany. Ten (http://www.tibiacity.org/forum/showp...&postcount=133) gracz powiązał Hall of Lost Doors z pewną zagadką z przeczytanej przez siebie książki (gdzie też mamy drzwi, za którymi ukryte są klucz, lina, latarnia i skarb i które należy otworzyć w określonej kolejności). Niestety nie wpadłem na pomysł, jak można to wykorzystać. I na końcu rozmowa z graczem, którego napotkałem gdy logował się na noobcharze aby zbierać diamenty. Z jego słów wynika, że istnieje quest na fire sworda, wymagający zastosowania wiedzy z biblioteki dotyczącej napojów. Niestety, mimo różnych prób do niczego nie doszedłem :-/ Może komuś innemu się powiedzie. Cytuj:
|
@Valderor
Takie bieganie jest trochę bez sensu bo skąd będę wiedział kiedy nacisnę jakąś dźwignie? Ale jak znajdę później czas to pobiegam i poklikam ;). A gdzie są te caves of Xanth? Poza tym na końcu korytarzy w Hall of Lost Doors nie ma żadnych przedmiotów no chyba że źle otwieramy drzwi (w złej kolejności). A gdzie zbierałeś te diamenciki? Na tym wysypisku na desercie? |
Co do banshee to jest - sam widziałem, moge zrobic screen'a.
|
@up
A kto powiedział, że banshee tam nie ma? |
Cytuj:
|
Cytuj:
Co do drzwi w halls of lost doors czytalem ale fajnie ze wkleiles (btw gratuluje angielskiego, niezla skladnia). Ale jakkos nigdy nieudalo mi sie spotkac gadajacych nietoperzy ani zadnej wzmianki o nich(poza oczywiscie tym postem). A propo skladnii moze az za dobra jak na pogawedke ale niewnikam. A z tymi drzwiami trzeba by rozgrysc prawidlowa kolejnosc... tzn raz przyjac ze pierwsze drzwi sa na dole a jak sie nie uda to ze pierwsze drzwi sa na gorze (to moze byc ten blad). #Edit @Down Hahaha a tu dostałeś za darno haha. |
Niewiem czy ktoś z was jest tak daleko, ale dal bym wiele żeby się dowiedzieć gdzie trzeba stanać, albo która dźwignię pociagnąć, żeby pojawił się most za drzwiami, które otwiera się przy użyciu łoma :)
Pozdr. :) |
@up
Nie jetem pewien, ale zdaje mi się że to ta http://tibia.pl/earth.php?x=32698&y=32120&z=9&q=142.94 dźwignia. |
gdzie znajde 2 klucze
ten do teleport room
i ten do hall of lost |
otóż pod pustynia najprawdopodobniej znajduje sie:
>PIASEK< a także mozliwe, że tam są: >podziemia< Wiec nie trudzcie się wiecej, bo i tak nic nie znajdziecie A żeby nie było offtopa to mam pytanko do madrzejszych odemnie (99.9% forum), slyszeliscie moze jakies teorie o dojsciu do deadvilla (czy jakos tak zwane)? @offtop jeszcze: Czym sie rozni kurczak od slonia? powiedzcie prosze, zapomnialem... kurczak to ten duzy, smierdzacy z jednym okiem, nie? ubawiony tym przeczytał tu i tam odchodzi, pozdrawiam ~Argon |
Cytuj:
|
klucze
niech ktoś powie jak zdobyć te klucze a ty snejk jak nie masz nic do powiedzenia o tym temacie to już lepiej nic nie pisz
|
Pytanie moje jest nastepujace: Czy da sie zrobic te potiony czy to kolejny mit?
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:11. |