Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Poradniki (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=31)
-   -   Wszystko o treningu... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=7102)

kamperos55 08-05-2006 23:06

Tam było w pytaniach mniej więcej coś takiego :

Czy jak mam broń dwuręczną to rośnie mi shieldieng

odpowiedź brzmiała nie

Ja zaś dokonałem ciekawego sporztrzeżenia sorkiem na 8 lvl , przybliże okoliczności jak sie wychodzi z rooka sorkiem/druidem dostaje się najslabsza różdzke , bijąc jednak np. broadswordem zadaje się 2x lub 3x większe hity niż różdżką (aż do 13 lvl )

Przypomne co napisał Raynold : Hit na tarcze to jest wtedy jak jest chmurka (poprawić mnie jeśli pokręciłem )

Jednak z takim dwurakiem to tarczy nie ma a "chmurki" lecą co to może oznaczać ?? czy może jednak shieldieng leci przy słabszych stworach bo się zatrzymuje na pkt obrony miecza ?? zostawiam to do przeanalizowania przez osobę kompetentną w tym zakresie albowiem ja taką nie jestem :D

adriancb23 10-05-2006 00:19

Odpowiedż jest bardzo prosta. Gdy masz "chmurki" jak ktos Cie bije a ty masz dwureczna bron to poprostu ta bron blokuje hity. Jednak aby awansowac w shieldingu musisz! miec tarcze. Inaczej nie bedzie Ci szedl.
Pozdro

Daark Mage 13-05-2006 10:59

http://www.pskonejott.com/training_tibcalc.php
wie ktoś może jak to działa?? Nie pisać keylogger jak sie boicie nie ściągajcie problem polega na tym, że nie wiem jak skille wpisać nie wiem o co w nim chodzi;/

osik 16-05-2006 16:20

czy wy umiecie czytac
wszystko jest napisaneX( X( X(

Adi Quake 17-05-2006 19:44

Trening

Moim zdaniem jest to najlepszy opis treningu jaki widzialem! Nareszcie wiem na czym i ile bede trenowal dokladnie zaplanowuje sobie czas mego treningu, a nie jak kiedys ile wlezie 8o

Wan 18-05-2006 19:31

Poradnik

8o 8o 8o 8o Zajefajny Poradnik!i!i!i!i!i!i!i!iWszystko w jednym miejscu:)i to sie ceni:)Gz !!!B) B) B) B)

nadzemnik 19-05-2006 21:44

Dzieks : ]

Spoko poradnik, chyba narazie najprzydatniejszy jaki oglądałem ; ] :)

Vel Draculla 21-05-2006 16:00

Bardzo ciekawe tutaj klutnie wynikly :D

@topic:

gratuluje twojej pracy ktora pewnie wiekszosci ogladajacym sie napewno przyda ;) :P

Cozey 22-05-2006 10:41

Ile czasu

Jak myslicie mam skile 77/73 ile czasu poswiece skilujac na slimach zeby miec skile 80/80 lub 80/75+:]

Palmex 25-05-2006 15:54

Mam pytanie :) Czy jak skiluje z daggerem na dwarfach na defensive fighting to skile dochodzą mi równo ?? :confused:

Kaczmen 25-05-2006 23:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Palmex
Mam pytanie :) Czy jak skiluje z daggerem na dwarfach na defensive fighting to skile dochodzą mi równo ?? :confused:

Nie do końca rozumiem o co chodzi z tym "dochodzeniem równo", ale jeżeli masz na myśli równomierne wzrastanie skilli to odpowiedź brzmi: NIE. Po pewnym czasie sam to zauważysz, że shielding rośnie trochę szybciej od axe fightingu.

Palmex 26-05-2006 10:01

Chodzi mi o to . Czy rosnie mi szybciej shiedl od sworda gdy mam na Defnsive Fighting ?? :confused:

StalMan 26-05-2006 20:32

wooow stary :D

zawalisty poradnik :D juz sie zastanawia mczy nie grac knightem :D dla mnie bomba ;)

Koszyk 28-05-2006 13:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Palmex
Chodzi mi o to . Czy rosnie mi szybciej shiedl od sworda gdy mam na Defnsive Fighting ?? :confused:

Hmm nie zawsze. Mi czesto wychodzilo ze axer mi lecialo szybciej niz sword na defie :\. Ale na balanced shield polecial mi szybciej niz axe :P wiedz nie wiem na jakiej to zasadzie dziala

Szczepan126 28-05-2006 15:33

Ja też mam tak że Shielding powiększa swoją przewagę nad Atakiem :baby:

Wan 29-05-2006 23:14

Poradnik

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cozey
Jak myslicie mam skile 77/73 ile czasu poswiece skilujac na slimach zeby miec skile 80/80 lub 80/75+:]

<cenzura>Kaj masz rozum???To<cenzura> ze w tym poradniku to jest wstsarczy przeczytac-.-

Valex 29-05-2006 23:17

swietny poradnik!!!:) bardzo mi sie przydal! dziekiB)

Palmex 30-05-2006 18:06

A jak skiluje z Palkiem to tak jak Knight Vs Knight??:confused: :confused: (Trafiamy w siebie tak jak by walczylem knight vs knight).:crusader:

Neonixx 31-05-2006 22:14

Problem

Otóż nigdzie nie umilem znależć no to odpowiedzi pisze tutaj:
mam 16 lvl knight i 40 sworda eq: spike sword,noble armor,plate legs,dark helmet,dwarfen shield,leather boots,silver amulet, i oto mój problem:
mój kolega ma 9 lvl i jest sorcem chcielm z nim isc na party ale okazalo sie że nic mu nie trace!!!!!!!!1 on mi wali po 10 przynajmniej a ja maks.5;(
i mnie dednoł jak to mozliwe mial bardzo marny eq czy może mi ktoś wytłumaczyć co zrobić żeby nie być taki marny !!!!!!!!!!!!prosze o pomoc!!!!!!!

Symulator 03-06-2006 11:08

@up

Jeśli ten sorc wali z wanda to nie ma co się dziwić... jak mógł Cię zabić - przecie to twój "kolega", no nie? Podciągnij skille i spraw sobie lepszy mieczyk to weźmiesz go na pare hitów :)

Co do shieldów to na 100% wiem, że jeśli mamy na sobie dwa (np. dwa wooden shield :p) to ten drugi nie dodaje nam nic, natomiast pierwszy działa "normalnie" :)

Kaczmen 03-06-2006 11:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Symulator
Co do shieldów to na 100% wiem, że jeśli mamy na sobie dwa (np. dwa wooden shield :p) to ten drugi nie dodaje nam nic, natomiast pierwszy działa "normalnie" :)

Nie dokładnie, jeżeli założymy 2 shieldy, to liczy się ten który ma więcej def. (np. zakładamy wooden i dragon - hity ida na dragon)

Symulator 03-06-2006 11:35

Miałem na myśli dwa shieldy o tym samym defie. ;)

Sir Boleq 03-06-2006 22:10

Wowowowow

sry za double posta...wszystko przez neta.. ;/

Sir Boleq 03-06-2006 22:10

Wowowowow

poprostu poradnik super hiper mega bajer ;p najbardziej podoba mi sie w nim ten kalkulator w ktorym sie oblicza ile czasu 3ba czekac na skilla :D miodzio ;]

Neonixx 03-06-2006 23:17

Thx

Dzięki za odpowiedz, ale skilluje juz naprawdze bardzo długo:baby: :baby:
a pozatym kolega powiedział mi PRZED chwilom dokładnie to samo!!! thx za odp.

PS:miał rużdzke wand of vortex ( czy jakoś tak:p )

Zomakeit 04-06-2006 10:41

Wszystko fajnie, tylko chcialbym wiedziec na jakich potworkach i na jakich skilach trenic.

Neonixx 04-06-2006 14:13

A jaki masz lvl?? ja mam 18 i skilluje na slimach i rotach,:)

Kisieleq Rycerz 05-06-2006 15:45

Thx

Poradnik Bardzo Mi Pomógł. Big Thx Raynold.

exminator 07-06-2006 09:40

:p

nie glupi ten poradnik ale mi ksile rosnal bardzo powoli i mnie to juz nudzi a sa dopiero 40 :/

rev ixo 08-06-2006 19:08

[quote=Vorment]eee chyba jednak nie masz racji. Wiele poradnikow przeczytalem, wiele osob wypytalem i wiele testow przeprowadzilem i wynika z tego ze im wiecej tym lepiej. Musza w odpowiednich odstepach atakowac. Np. bije cie 8 potworkow. niby 2 blokujesz ale jesli one bija 4 grupkami po 2 (co sie BARDZO ZADKO zdaza a nawet jest to niemozliwe) to rosnie szybciej. Jednak czasami zdazalo mi sie, ze bily mnie naraz 3, a potem jeszcze 1 (niestety nie po 2) blokowalem 2 z 3, a potem jeszcze tego 1 i w tym momencie szybciej skakal shielding. (tzn zaobserwowalem ze tak uderzaja, ale nie wiem czy shielding skakal szybciej gdyz nie liczylem czasu itp.) pomysl nad tym, moze spróbuj

PS jak Ci sie zachce przetestowac moja teorie to odpisz plx

Powiem ci szczerze jestes gupi xD wymyślasz jakies gupoty.
omg
bye
noob

A pozatym śmierdzisz Wenecja.
omg noobs!!

rev ixo 08-06-2006 19:10

Noobs!

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vorment
eee chyba jednak nie masz racji. Wiele poradnikow przeczytalem, wiele osob wypytalem i wiele testow przeprowadzilem i wynika z tego ze im wiecej tym lepiej. Musza w odpowiednich odstepach atakowac. Np. bije cie 8 potworkow. niby 2 blokujesz ale jesli one bija 4 grupkami po 2 (co sie BARDZO ZADKO zdaza a nawet jest to niemozliwe) to rosnie szybciej. Jednak czasami zdazalo mi sie, ze bily mnie naraz 3, a potem jeszcze 1 (niestety nie po 2) blokowalem 2 z 3, a potem jeszcze tego 1 i w tym momencie szybciej skakal shielding. (tzn zaobserwowalem ze tak uderzaja, ale nie wiem czy shielding skakal szybciej gdyz nie liczylem czasu itp.) pomysl nad tym, moze spróbuj

PS jak Ci sie zachce przetestowac moja teorie to odpisz plx

Ray: już nic, odpisuję w drugim poście ;]

Powiem ci szczerze jestes gupi xD wymyślasz jakies gupoty.
omg
bye
noob

A pozatym śmierdzisz Wenecja.
omg noobs!!

Kalisiok Knight 13-06-2006 20:18

NO dzięki, pomogłeś mi bo właśnie zacząłem grać Knightem. Mam sorcera, ale ostatnio nim dedlem i stracilem 22 k to od tamtej pory mi się nim nie chce grać i gram Knightem. A nick tego Knighta jest w mojej nazwie użytkownika ;]
narazie mam skille 45/42 ...aleee skilluje i dzięki tobie myśle, że pujdzie mi to szybciej :) :D 8o :evul: :cup: :] B) :p ;) :)

!!!!!!!!!!!
!!!THX!!!
!!!!!!!!!!!

Dharell 18-06-2006 02:15

Super poradnik dla początkujących, musiałeś się wiele napracować. Dzięki poradnikowi w końcu zobaczyłem, że skille są ważniejsze od expa(chociaż ten jest też ważny)

SiMeNs_16 18-06-2006 13:15

Bardzo dobry poradnik troche sie nameczył chłopak (prosze nie krytykowac) :D

Hubert314 20-06-2006 15:00

Bardzo DObry

Swietny poradnik!!Czesto z niego korzystam i polecam innym .Szczegolnie ciekawe jest ten czas na jaki potrzeba aby nabic jeden skill chociaz teraz jak juz dluzej skiluje wychodzi na to ze ten czas nie jest taki dokladny:) ale ogolnie good:miecz: :crusader:

Dark Demon of Lunara 21-06-2006 10:03

Najakie potwory chodzic palem??????????????????

na jakie potwory moge chodzic palem na 10 lev i czym bić

Flisik 21-06-2006 11:06

Proponowałbym speary i foldę.

Tegar 21-06-2006 13:05

Najlepszy poradnik jaki przeczytalem na tej stronce !! :)
Mam male skile ale po przeczytaniu tego poradnika wiem jak skilowac :)
THX

C&ordm;°”˜¨O&ordm;°”˜¨N&ordm;°”˜¨G¨˜”°&ordm;R¨˜”°& ordm;A¨˜”°&ordm;T¨˜”°&ordm;U¨˜”°&ordm;L¨˜”°&ordm;A ¨˜”°&ordm;T¨˜”°&ordm;I¨˜”°&ordm;O¨˜”°&ordm;N¨˜”°&o rdm;S

Tegar 21-06-2006 13:09

Hehe mialo wyjsc CONGRATULATIONS :p

Pro Druidek 22-06-2006 10:05

Masz to cos dzieki czemu wiesz jak pisac :D

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:43.