Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Poradniki (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=31)
-   -   Wiecie w ogóle co to jest noob? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=8727)

Flisik 25-07-2006 10:38

@Szcuroman
Całkowicie się z tobą zgadzam.

Zresztą z tym wiekiem różnie bywa. Ja jak expie nie zabijam ludziom rotow, czy slimow, chyba że mi grożą, choć trochę śmieszne to jest, bo nadają jakby sie zaraz mieli zlać. Ja jak już mówiłem nie zabijam monsterów to mój kolega (knight) idzie i sruu w potworka i z tekstem do mnie "a niech ma noob za swoje". A skąd on to wie? Poza tym takie cholerne chamostwo (cyt. starą babkę, gdy byłem nad morzem) może zrobić z ciebie u low-lvl 2 Tatsuo (chyba każdy się mniej, więcej orientuje o co łazi)

Blizna 25-07-2006 10:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Parys
@ up.
Może Szwedom dawałeś cenę do zaakceptowania,a Polakom (bo są rodakami) mniejszą? Może Ty nigdy nie chciałeś więcej zarobić?
-Edit-
"Gracz, któy mówi PLX" - Plx jest to skrót o please, a jak wiadomo większości ludziom na tym forum, jest to zwrot grzecznościowy.

Nie ma takiego słowa jak PLX gdzie masz X w slowie please. Slyszalem jak mowia plz ale tam nie ma z chyba ze sie slyszy to ok. Albo pisza tez pls to juz bardziej rozumiem, ale plx nie ma takiego slowa!!!!!

Marczio 04-08-2006 23:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Trichondrius
Nynon: Naucz sie pisać -.- I wg mnie to TY jestes noobem pisząc "rzadza" ,co to do qrny nędzy za słowo ? Ciężko Ci napisać chociażby 'zandza' . A słowa "kad" niebęde komentować -.-

Ktoś sie tam jeszcze czepił nicków takich jak "Zbysio marchewcha" , niektórzy zakładają takie bo większość nicków już jest zajętych :/ Sam miałem głupie ;>

Wg mnie polacy są przeważnie cwaniakami w grupie ,często widze polaków popisujących sie przed kumplami itd.
A z innymi sprawami to sie zgadzam z Asim i w małym stopniu z Nakaye'm

Glupim dzieciom stop wiec wiedz maly ze pisze sie "rządzić" czyli forma rzadza (rządzą) jest poprawna bo nie uzywa po prostu polskich znakow. Przypuszczam ze twoja znajomosc polskiej ortografii jest zerowa skoro mowisz zandza, o.0 co to za slowo.

Max121 06-08-2006 18:53

Powinieneś dać jeszcze "Co to znaczy lol". Bo mnie krew zalewa jak widze "Ty lolu", albo "Ty lolq"(częściej). Dla nie kumatych to znaczy lot of laught czyli kupa śmiechu.

Dregoner 19-08-2006 00:56

Luz poradnik zlego slowa raczej nie powiem.
Ale zapomniales o jednym moim zdaniem waznym szczegole a dokladniej o tym ze
noobskim zagraniem jest wyganianie z expowisk tylko dlatego ze ktos ma wyzszy od ciebie lvl albo ze byl tam pierwszy.
Przeciez miejsca huntu zrobili po to zeby kazdy mogl poexpic a nie po to zeby wlazla tam jedna osoba i wyganiala reszte a jak ktos nie wyjdzie to od razu wali go w leb ;].

S'hAr'K 19-08-2006 08:29

Dobrze ze poruszyłes te sprawe bo taka jest prawda, staram sie być nie taki jak te polaczki co kradną i wogle ale ja sam nic nie zrobie i ludzie dalej nie maja zaufania do polakow. Normalne polskie dziecko chce zostac gangsterem chodzi, przeklina, bije innych i szpanuje ze nikt mu nie podzkoczy, to sie potem przenosi na tibie. :baby:
APEL DO WSZYSTKICH
ZACHOWUJMY SIE JAK CYWILIZOWANI LUDZIE I DBAJMY ABY MóWILI O POLAKACH DOBRZE... BO ISE POTEM BURZYCIE JAK O WAS MóWIA ZLODZIEJE A SAMI NA TO ZAPRACOWALISMY:o

Akhel Cimirus 19-08-2006 09:09

noobstwo

na non-pvp to jest dopiero chamstwo !!! wiadomno ze nikogo zabic nie mozna wiec se podskakuja 8 lvlki i mysla ze swieca - kradna lootbaga ktorego trzeba odbic i normalnie uwidza w depo takiego fs na stole i mowia zaraz jak sie zleci tego caly tlum "free items plz(lub plx:D )" wtedy normalnie cholera człowieka bierze albo jak ci wrzucaja na tego fs kupe smieci X( X( X(

precz z noobami !!! polacy nawet ropnac cie nie chca za darmo !!! X( X( X( X( X( X(

Demonic Belfegor 24-08-2006 10:55

Mi sie bardzo podoba!!

Powiem krotko ładnie zes doje*** POLACZKOM!! Ale dobrze bo sie nam nalezy!!! Ja sam czytajac tego posta zauwazylem u siebie wiele cech z NOOBA. Postaram sie to zmienic...:confused:

Inku 27-08-2006 01:10

Popieram wszechstronego usłyszałem kilka moich wad ale to nic sprubuje sie poprawić:]

GraczzAmery 23-11-2006 15:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dregoner (Post 943345)
(...)noobskim zagraniem jest wyganianie z expowisk tylko dlatego ze ktos ma wyzszy od ciebie lvl albo ze byl tam pierwszy.(...)
.

Z tym że jak ktoś był pierwszy i wygania kogoś, że przez to jest noobem to się nie zgodzę. No bo czy jak wbije ci się 5 ludzi to sobie nie poexpisz prawie i oni zresztą też, (no chyba że jakaś baardzo duża kopalnia) bo więcej ludzi będzie biło potworki no i będzie resp wolniejszy ;s

@topic Nooo, ale tak jak wszechstronny mówił po Polakach krytyka spływa jak woda z dupy kaczki więc pewnie mało noobów "z wyboru" się poprawi :P. A mnie najbardziej wkurzaja depot thiefy X( .

Aroonia 27-11-2006 18:49

Hmh... Autor tego tematu miał wąty do wszystkich, tylko nie do siebie. Popierając go, przyznajecie się do oskarżen, które napisał. Sam się przyznam, że newbie BYŁEM. Zresztą jak każdy inny gracz. Kradłem, przeklinałem itp, bo czułem, ŻE TU MOGĘ [ w tibii]. Z biegiem czasu się zmieniałem. Kiedyś wjebywałem się na cudze- zajęte- expowiska, teraz sam wiem jak to jest i tego unikam. Czytałem ten temat poraz drugi. Poraz pierwszy czytałem, gdy właśnie newbie byłem. Teraz, jako bardziej doświadczony gracz i przyznaję , iż żadnych z wymienionych przez autora rzeczy nie robię. Tzn nie stoję przed depo blokując wejścia, nie przeklinam na ludzi i mozna tak jeszcze trochę powymieniać. Kochany autorze, domyślam się , że pewnie tego mojego posta już nie przeczytasz, jednak pisząc ten artykuł, zapomniałeś o graczach uczciwych i doświadczonych bardziej niż Ty. Pisząc, że WSZYSCY polacy są noobami, uwzględniłeś i siebie. Najpierw patrz na siebie, później krytykuj innych. B)

Metoxis 30-11-2006 15:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez WszechStronny (Post 94983)
90% Polaków ciągle się kluci, nie potraficie razem grac.

No z tym się zgodzę - jak z kolegą razem gramy, idzie nam dobrze... ale..poszedłem kiedyś skillować moim pallem na trolle - lookam - jakichś dwóch niskich lvl'i. Jeden odrazu zaspamował cały ekran spie**alaj,spie**alaj,spie**alaj itd.

Albo taka sytuacja.

[xxx] : tp plz
[noob Polak] : item
-.-

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez WszechStronny (Post 94983)
Noobem jest gracz który na końcu czaru dodaje jakiś głupi tekst, typu "heal me"

8o jestem noobem! Już nie mogę dodać na końcu Exury Gran dopiska typu "" 4 life dude! X(

anthropophagus 03-12-2006 21:29

Witam, to moj pierwszy poscik. :)
Po przeczytaniu tego cos napisal wszechstronny dochodze do wniosku ze masz problem ze swoja bania. Przecpales sie czyms i zaduzo gadasz. Nie masz pewnie kolegow, i tlumiles to przez wiekszy czas w sobie , bo nie miales nikomu tego powiedziec. Dlatego wiec napisales to na forum zeby kazdy forumowicz przypadkowo zobaczyl co jest na ostatniej stronie posta a potem szukal z kogo taka beka. Szukam 5 strn wstecz - nie ma. Patrze 1 strone i jest po czym lol. Myslisz ze pozjadales wszystkie rozumy. To ze grasz 4 lata to mnie nie obchodzi, tak samo jak wiekszosci forumowiczow i nie musi znaczyc ze ty nie jestes noobem. Moze sam siebie opisales, kto wie. Slowami mozna wszystko okreslic, ale nie zawsze musi to byc prawda. :) Rownie dobrze mozna grac te 4 lata i byc dalej noobem jak i byc noobem przez pierwszy tydzien grania.. to tyle , nie chce mi sie pisac bo nie wiem czy jakis z tego bedzie pozytek.. z tego co napisalem

pozdro:)

visniavpf 04-12-2006 21:37

?

Koles nie miałeś co robić że tyle pisałeś???

v0n_oswiec0ny_ 28-12-2006 22:16

ach... ludzie... ludzie...

nie pisalem tutaj tylko sledzilem ten temat i widze ze niezle sie rozkrecil ; p ja chcialbym zauwazyc kilka bledow np. ktos podal(nie bede wytykal palcami) ze nie mowi sie noobie tylko newbie... a co to jest newbie?! chyba mialobyc newbe -.- sama nazwa wskazuje ktos poczatkujacy, nowy!!! New - nowy, Be - byc! LUDZIE 8o 8o 8o 8o 8o... podobno nob to tez jest newbe... otoz nie! nob to w slangu angielskim znaczy pala inaczej narzad plciowy u mezczyzny ; ] zabawne okreslenie ;)... jak widze wasze komentarze to juz nie moge niech ktos zamknie ten temat bo kazdy chce dorzucic swoje trzy grosze(peja 4 life XDD) i wychodzi jakies nie wiadomo co :x: :x: :o :o a post jest dobry... a co do czarow ja lubie jakies dopiski dostawic... typu "" cos chyba nie wyszlo - albo cos w tym stylu i co jestem newbe?? noob?? albo jak ktos napisal noobie, newbie, nob?? ; ] ach koncze strata czasu ; )!! pzdroO dla tych co rozumieja i dla tych co chca skumac : ) dla reszty ,|,,(^.-),,|, : P - dla tych co nie kumaja i sie nie staraja :D

michalbiel 28-12-2006 22:39

"gracz który twierdzi ze zabije tego czy tego potwora gdy tak naprawdę traci albo cale hp albo jeszcze parę uhow żeby go zabić"
to po co by knighci bili dragony zuzywajac uhy ?
"gracz który musi się uśmiechnąć nawet na najgłupszą rzecz" to uśmiechać sie nie można ja się dosyć często uśmiecham i myślę ze nie jestem totalnym noobem
"gracz który gada PLX" a co ty chcesz od tego słowa jeden powie please drugi pls trzeci plx kazdy zrozumie ich intencje
"Po śmierci szybko chcecie odrabiać lvl nie myśląc żeby najpierw dostać spowrotem skile i mgc lvl, a dopiero potem znowu za lvl się brać" bardzo ciekawe zeby nie byc noobem trzeba odrabiac skile i mlvl a nie lvl szczegolnie jak np robiles bp sd brakuje ci 1 % do lvl 45 a masz juz 19 takich run i nie sprzedasz ich bo nie ma bp i nie nabijesz tego 1% bo nie mozna byc noobem
"Powiem szczerze i pewnie trafnie ze 80% Polaków tak robi. Pewnie się spytacie czemu wcześniej przy definicji nooba nie napisałem SWE, bo oni nie są noobami, są najpotężniejsi na każdym świecie, i grają najlepiej, znam wielu Szwedów, z novy wszystkich najpotężniejszych, i oni nie robią tych błędów co Polacy."
każdy ci napewno poda choc jednego Szweda co robi zle i choc jednego polaka co nie jest noobem a jak kazdy poda to nie bedzie prawdopodobne 80%
"Szwedzi w swoich szkołach dają ogłoszenia ze możesz zgłosić się do tej czy tej osoby i ona pomoże ci grac, powie jak grac (tylko interfejs tłumaczą, a nie tak jak wam gdzie huntowac, co itd.) i oni się trzymają razem, nigdy prawie się nawzajem nie wybijają. Szwed nie podniesie ręki na Szweda, Polacy nawzajem się wyżynają, ciągle takie akcje widzę, ciągle kłótnie, kur** pogania kur** i ciągle się leja, a potem nawet na RL się luka o grę... 90% Polaków ciągle się kluci, nie potraficie razem grac." a co to nie mozna podpowiedziec gdzie huncic gdzie expic kim grac ? nie mozna dac itemkow ? ja np z kumplem i tak lejemy sie ale dla zabawy lub przez przypadek 43 knight 18 sorka prowadzi za reke slyszysz ? jak sobie potrafia ludzie pomogac
"Druga sprawa to ceny... Polacy tak chamsko zdzierają ceny ze to mała bania, wydać dla high lvl knighta 500gp dodatkowe na uhy to straszne zdzierstwo, ale jak dzięki uhom pójdzie na hunt i np. dostanie bohy, to walnie cenę 50k i nie ma bata żeby ją zmniejszył dla kogoś, bo on jest biedny i on potrzebuje kasy, a jak już sprzeda te bohy to znowu skąpi na uhy. Chciwość to wielka wada Polaków, i nie mówcie ze nie da się tego zmienić bo to jest w genach, gów** prawda, wszystko można zmienić"
kazdy chce zarobic jak najwiecej i dzieki temu byc lepszym od innych a handel to handel biznes to biznes na biznesie sie zarabia a nie troszczy o kupujacych
"i nie mow ze wszyscy chca zarobic, polacy najbardziej sie pluja o ceny, gdzie szwedzi prawie zawsze mowia ok odrazu." tak napewno ok odrazu widze szwedow i innych co to 40-100 levki seluja p-armor ja chce kupic za 500 oni wolaja 550 i nie spuszcza ceny. poradnik do bani

Dwinbar 29-12-2006 09:36

Za dużo się żalicie i ciągle płaczecie, nigdy nic wam się nie podoba... Jak dzieci ze smoczkiem . TO TY SIĘ TU ŻALISZ na tych co się żalą! CZYLI CI TEŻ NIGDY NIC SIĘ NIE PODOBA! nadziei i fałszywych złudzeń i iluzji. Powinno być nadziei, fałszywych złudzeń i iluzji! :baby:
To pierwsze zdanie nie ma sensu! CZŁOWIEKU!

A WY WIECIE CO ZnACZY LOL??? JAK MÓWICIE?
X( X( X(

Al3ks 29-12-2006 11:39

No no, ladnie napisane :cup:, popieram cie w 100%. I popraw orty.

//\leks

v0n_oswiec0ny_ 31-12-2006 16:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Al3ks (Post 1159155)
No no, ladnie napisane :cup:, popieram cie w 100%. I popraw orty.

//\leks

czy czasem nie mowisz o tym artykule? Laugh Out Loud... nie mam pytan... to kupa bzdur 50% sie zgadza ; ] a w 60% nie :P - wiem zaraz ktos zwroci uwage na to... ale o to chodzi... to zart ; ] ze mniej niz 50% jest gut

kapone 01-01-2007 04:55

Brawo wkoncu ktoś napisał bolesnoł prawdę:)

v0n_oswiec0ny_ 01-01-2007 05:56

hmmm... jaka bolsena mnie nie dotknela bo mnie nie dotyczy... ; p moze tylko ze spamowanie bo lubie XDD ale to wada a nie "newbe" :]

ktokolwiek 03-01-2007 11:16

jest w tym racja, ale znam kilku szwedow, i oni zapewniaja mnie ze nigdy nie slyszeli o wojnach pl vs pl ale ze czesto sa wojny miedzyszwedzkie( swe vs swe, przynajmniej tak muwia na saphirze, moze na innych serwach jest inaczej) ale i tak spox art

Lillius 03-01-2007 15:13

uhm

no co prawda to prawda 80% polaków to newby nawet na wysoko lvlowych postaciach... więc jak oni mnie nie szanują to ja ich też :), ostatnio koleś był ubijać The Horned Fox i wbił mi się na niego byłem 1st, ubił go to mu ukradłem dwarven helmet i nose ring :) sprzedałem za 500k :)

murhaja 04-01-2007 16:01

newbie = noob ( i niech nikt nie mówi że jest inaczej:D)
noob to jest skrót od newbie - oba wyrazy znacza to samo

*Miecz* 04-01-2007 16:57

nooob to

noob nieznam okreslenia kture moglo by go okreslic :D
poprostu zanisko upadaja:p

DziubSs 04-01-2007 17:09

Noob - jest to gracz natrętny, słaby, doprowadzający drużynę celowo do przegranej lub w jakikolwiek inny sposób przeszkadzający normalnym graczom - takim zachowaniem często próbuje się dowartościować. Nie jest tym samym co Newbie. Słowo to wzięło się ze słowa noobing (inaczej boring - nudzący, nudzić, nudny). Bardzo często używa się tego zwrotu w wielu grach MMORPG. Znaczenie uznawane od stosunkowo niedawna (szczególnie przez młodszych graczy, nie znających prawdziwego pochodzenia).

Noob - jest to osoba, która mimo niedoborów, lub nawet braków wiedzy, nie potrafi się do tego przyznać, często również wywyższa się ponad pozostałych, lub kwestionuje ich wiedzę.

w Streszczeniu NooB- Newbie :]

en.Tive 05-01-2007 15:14

w 100% sie zgadzam! ! ! Masz calkowita racje! Z Polakiem nie pogadasz... A jak juz zaczniesz rozmowe i cos mu sie nie spodoba:
1. jestes noobem
2. hunded (to jest the best :D )
3. najazdy na rodzine (twoja matka to...)
Ale najnajnajnajlepsza jest rozmowa z 12-latkiem, ktory podaje sie za 16 do 18 latka... Bledy ortograficzne sypia sie jak domki w Etiopii. Byk, byka, bykiem pogania.

Prawda jest taka, ze Polacy to najwieksi pieniacze na swiece (noo przynajmniej w Europie). Kazda drobna uwaga na ich temat konczy sie wyzwiskiem. Jestem patriota, ale czasmi chcialbym zeby Polska zniknela z map...

Mjetas 07-01-2007 21:25

Nie obraź się ale w 100% to Ty racji ziomuś nie masz :> Ciekawy artykuł, ale chyba zrobiony tak troche na siłe.

kondzio.p 12-01-2007 17:23

chciało ci się to pisac;) ;) ;) :D :D :D

Gadzio_o_Zwierze 15-01-2007 20:33

Twój Dowódca

(-(-. (-.-).-)-)

-Ten pośrodku to ja (dowódca).
Według mnie ten post jest niepotrzebny, iż nie racze czytać twojego postu ze względu na: Panikę psychiczną, fizyczną i ekstertyczną.

nOObem jest każdy, każdy, podkreślam każdy polak, oprócz mnie (dowódcy).

-Zlikwiduję wszystko nOObów(Ciebie, ciebie i ciebie)
-Tu nasram, tu osram, tam wysram.
-Zlikwiduję wszystko.
Dla nOObów i dla ludzi.

Lifter 15-01-2007 20:48

Bardzo ładnie i ciekawie to napisałeś, ale jest jeszcze wiele przykładów, które ja bym na Towim miejscu dopisał...

v0n_oswiec0ny_ 08-02-2007 13:54

ekhem wiec ja teraz dorzuce swoje 3 grosze (peja roxando :D :] :) ;)hahahaha )

dobra powracajac do tematu ;)

ktos tu wspomnial ze wszyscy sa noobami, i mial racje bo na koniec sie zaczal wywyzszac i pokazal ze jest noobem :)

ktos wspomnial ze noob to osoba co zasmuca, nudzi itp. i mial racje tez :D

ale jak ktos mowi ze NEWBE to to SAMO co NOOB albo NOB albo NAB to niewiem czy sie smiac czy plakac : (((

NEWBE - jak sama nazwa wskazuje (new - nowy, be - byc) wiec ktos kto jest nowy, swierzy, poczatkujacy, raczkujacy, jak dziecko :P

NOOB - noobing - booring - nudny, zanudzajacy, smutny(pzdroO dla kumatych ;P), zasmucajacy. <- typowe dzieci neostrady :] ktore mysla ze maja kompa, internet to podbily SWIAT 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o

NOB - z angielskiego oznacza to "PAŁA" - meski narzad plciowy

NAB - jw. tylko ze smieszniej brzmi dla anglikow z A zamiast O ; ]

.................................................. .................................................. ..
koniec mowil prosto ze studia Von Grube Jajo :D

Konduktor 08-02-2007 14:46

Cos mi sie wydaje ze grubi sie pomyliłes Polacy wcale nie sa noobami co innego Brazole.
Nie bede pisac po angielsku zeby te brazole sie nie czepialy POZDRO dla tych kturzy sie nie zdenerwowali slyszac codziennie po pare razy BR? BR? BR? Moje pierwsze marzenie roazwalic wszystkich Brazoli kturzy sa kurczę doslownie wszedzie. A wiec walic BR VEN NED SWE walic wszystko poza Polska kraju w ksztalcie serca !! Ema na tibi. Niech BRAZOLE nie laza za wami

Lifter 08-02-2007 16:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Konduktor (Post 1254308)
grubi sie pomyliłes Polacy wcale nie sa noobami

OWN3D. LOL

Vepertoon 08-02-2007 18:32

Maszf Racfje tszeba sie wsiac ... jesssu wiesz co to przecinek i kropka?

Omernon 11-02-2007 02:45

Jeśli chcesz porównywać Polaków do Szwedów to powinieneś
pierw policzyć ile jest rodaków a ile szwedów. Po pierwsze nas jest o wiele więcej niż szwedów, po drugie ja galem w inne gry MMORPG w których Polacy nie byli tacy a zgadnij dlaczego? Dlatego że było ich mało. Tak samo jest z zwierzętami jak brak im miejsca to się mordują nawzajem.
Dajmy przykład World of Warcraft, raz sobie poszedłem na potworki i polak mnie obrzucił najlepszymi itemami i przyjął mnie do jego gildi i to tylko za to że jestem Polakiem. Mógłbym wymieniać to w nieskończoność. Jak żal ci pieniędzy na World of Warcraft to pograj sobie w Endless Online jest darmowa. Jaki morał z tego? Polacy są jak śliwki w kompocie a tym kompotem jest Tibia. Jeśli chodzi zjednoczenie Polaków to przecież sam wiesz (skoro się tak popisujesz że grasz 4 lata) że istnieją gildie! Noob a newbie to duża różnica. Noob - osoba niegrzesząca inteligencją Newbie - nowy gracz który dopiero zaczyna swoją przygodę z tibią. Nie mów też że osoba zwiększająca ceny to noob, jestem ciekaw jak byś sam sobie w Biznesie poradził? W tym wypadku mogę nazwać ciebie noobem, ponieważ wiele razy spotkałem się z ludzmi dla których podważyłem cenę o 25 gp a oni powiedzieli że ja noob! To ty się teraz zaliczasz do noobów! A jaka to różnica że dodasz na końcu swojego czaru np. Exori mort "GIN! co to da? Jakaś różnica? Czy ta osoba jest Idiotą? Absolutnie nie! To tylko zależy od gustu danej osby. Bym napisał więcej ale szkoda mi czasu.

Omernon 11-02-2007 03:10

Ta mówisz że osoba stojąca przed lub w Depo to noob? Moim zdaniem to lekka przesada, większość graczy boi się o to że zginą i stoją przed depo, ja się nie dziwę tego, jeszcze inni stoją tam dlatego że szukają jakiegoś biznesu np. szukają ludzi którzy mają zaskakujące ceny za jakieś przedmioty, a inni po prostu regenerują manę lub tworzą runy bo jak by stali gdzieś w polu to mógłby przyjść PK lub jakiś potwór i ich zabić. A osoby na światach non-pvp po co oni tam stoją? Czy to kwestia przyzwyczajenia czy może robią to dlatego że szukają biznesu? Zgodzę się z tobą jeśli chodzi o złodziejstwo i używanie wulgarnych słów. Dopiero takie osoby są Noobami bo jak inaczej nazwać takie zachowanie. Chyba nie nazwiesz Newbie Noobami tylko dlatego że się pytają jakie jest najlepsze expowiko albo dlatego że nie wiedzą gdzie trenować? Mam nadzieje że nie mówisz taki osobą w prost że są noobami? Widzę że chyba za długo grałeś w tibie i ci się trochę pomieszało bo jesli to prawda to mi został 1 rok żeby być takim jak ty! Nie wiem dlaczego darzysz Szwedów takim zaufaniem, możliwie że jeden dał ci masę przedmiotów i dlatego darzysz ich takim szacunkiem. Jak bym miał patrzeć twoimi oczyma to wszędzie widzę noobów. Co do pisowni to ja nie zwracam uwagi bo sam krytykując innych powinieneś zwrócić uwagę na siebie. Pierw skrytykuj siebie a później innych. To tyle co mam ci do powiedzenia. Czyżby ja jestem jedyną osobą która cię poważnie skrytykowała? Mam nadzieje że nie. Zapraszam do dalszej dyskusji na ten temat. Zauważyłem że niektóre osoby pochwalały twój temat tylko dlatego żebyś nie uznał ich za Noobów!

Ketoprom 13-02-2007 23:24

Gratuluję

Świetny artykuł! Wielkie gratulację dla Ciebie! W bardzo wielu sprawach masz rację. A ludzie, którzy się z tobą nie zgadzają powinni uważniej poczytać sobie treść tego co napisałeś. Zachowują się dokładnie tak jak uwzględniłeś to w opisie n00ba 8o (bez obrazy;) )

Twoja praca wstrząsnęła mną do końca i zmusiła do refleksji. Od tej chwili staję się dla mnie motywacją do dążenia do doskonałości!

Zauważyłem, że na tym forum niektóre osoby czepiają się błędów - z góry bardzo przepraszam za moje :p

arni1990 14-02-2007 20:26

i tak i nie

nie wszedzie sie z toba zgodze swe nie sa tacy wspaniali moze sie nie leja miedzy soba ale raczej nie lubia inne narodowosci. Przyklad na arcani jest malo swe ale jeden zakosil mi loota 4k oz i wywalil do kosza -.- zeczywiscie wspanialy swe. Faktycznie polacy leja sie miedzy soba :( ale hiszpanie najpierw trzymali z polakami a puzniej ich zaczeli wyzynac. 50% polaków jakich poznalem w tibi to byli spoko ludzie (moze mialem farta :P). niektórzy z polskich noobów sa "twozreni" przez innych graczy bo jakos w rl swiecie polacy nie sa jacys straszni znam sporo ludzi co graja w tibie i jakos sa spoko wiec byc moze gra tak na nich dziala. a polacy to najsolidarniejszy naród swiata w szwecji nie ma np czegos takiego jak wośp inna sprawa to realia zycie tutaj co sprawia ze na codzien nie kazdy ma ochote pomagac kazdemu na okolo

Tymson 14-02-2007 21:14

Muszę powiedzieć, że masz racje. Gram na Hibernie gdzie codziennie widze jak polacy przed depo się klepią nawzajem. Sam byłem huntowany przez polaka bo sprzedałem bp uh'ów za 2.5k dla kumpla (nie pamiętam narodowości, ale nie polak) a nie dla niego to był 38 ek.X(

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:11.