Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Paladyn czy Knight ??? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=8975)

Tetrisek 11-05-2007 19:30

Wg. mnie lepiej jest grac palkiem, ciekawszy exp , predzej mozesz zaczac bic mocniejsze potwory solo.

Valeruis 17-06-2007 21:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Axoh (Post 97206)
Pozwole sobie rozszerzyc liste + i - tych pofesji.
Knight :
+duzo hp
+duzo cap
+exori
+przezyje lag i freez raczej
+duzo zlota
+szybki exp po nabiciu odpowiednich skilli i zakupie dobrego eq

-malo many
-wolny exp na pozcatku gry
-dlugi czas treningu i dlyugi zas spalania many na mlvl
-malo przydatny w wojnach i ogolnei walkach
-malo czarow

Pall:
+walka z dystansu
+SD
+szybkie awanse w mlvl
+szybki exp na poczatku rozgrywki
+szybki dostep do UHow
+spora ilosc czarow
+swietny podczas wojen i walk
+exura vita

-malo cap
-freez / lag = dead
-w miare nabijania poziomow zwalnia z expieniem
-malo zlota

Narazie tyle przychodzi mi do glowy, jesli cos waznego mi sie przypomni nei omieszkam napisac.

Omfg kolejny noob >.> Knight nie jest przydatny na wojnach? Chyba masz jakąś nową teorie na temat wojen i rycków. Powiedz mi kto będzie zgarniał na siebie sd, albo będzie trapował? Bo chyba nie paladin. Jak masz głupoty pieprzyć nie mając o tym zielonego pojęcia to się nie odzywaj. Zdaję sobie sprawę, że chciałeś zaistnieć "Tibijską wiedzą", ale ci nie wyszło. Twój post jest żałosny widać, że jesteś osobom która osiągła góra 30lvl... I tak dla twojej wiadomości to knight jest 100% bardziej potrzebny niż pal podczas wojny! :baby: Ja mogę powiedzieć, że rycerz jest stosunkowo lepszą profesją niż łucznik m.in. dlatego że jest bogatszy na wyższym lvl szybciej zdobywa doświadczenia, nie duże waste! Mam o tym pojęcie gdyż posiadałem 127 rp na servie Danubia (Vandaal), lecz zostałem schakowany i dostałem deleted konta. Teraz gram ek (jest to świetna decyzja) mam już 91lvl również na Danubii (Hynix)! Sorry, że się tak uniosłem ale poprostu chciałem owalić te głupie mity, które zapisał kolega wyżej. :D

Szczygiel!

Sir szofer 17-06-2007 21:58

fajnie się bawisz w archeologa?...

Vil 17-06-2007 23:41

przyszedles sie pochwalic levelami ?

Cadonis 18-06-2007 00:00

I zaszpanować głupotą. Knight dobry trapper na wojnie... za czasów CIPbota... haha...

RemielArlano 18-06-2007 17:36

lolz

Nie wiem czemu prawie wszystkie posty mowia ze pall jest lepszy.
Ja wole knighta nim chocial nie pada sie tak czesto przez lagi jak pallem,poprostu graj kim chcesz ale mi sie wydaje ze knight lepszy.
Jak mowiles tam cos ze jest pall 20 lvl i knight 20 lvl bez uhow a pall ma 100 arrows ,wsumie pall ma wieksze szanse na wygrana ale gday knight do pala dobieknie to pall nie ma zadnych szans wiec mowie Ci lepiej graj knightem.

PS.Knight z uhami to tak jak czolg xD

Pozdro Remiel;)

RemielArlano 18-06-2007 17:38

lolz

Nie wiem czemu prawie wszystkie posty mowia ze pall jest lepszy.
Ja wole knighta nim chociaz nie pada sie tak czesto przez lagi jak pallem,poprostu graj kim chcesz ale mi sie wydaje ze knight lepszy.
Jak mowiles tam cos ze jest pall 20 lvl i knight 20 lvl bez uhow a pall ma 100 arrows ,wsumie pall ma wieksze szanse na wygrana ale gdy knight do pala dobiegnie to pall nie ma zadnych szans wiec mowie Ci lepiej graj knightem.

PS.Knight z uhami to tak jak czolg xD

Pozdro Remiel;)

Sorry za double post mozecie 1 usunac

jedrolek 27-06-2007 11:36

Paladyn WIN

Wygra paladyn bo knight nie dobiegnie do paladyna
Przyklad:

K- - - -P
K-Knight
P-Pall
Wniosek: Pall strzela z dystansu strzałami podczas gdy Knight próbuje dobiec do Palla jednak Pall ucieka.

K- - - - P
Wniosek: Knight jest już w miejscu gdzie przed chwilą był Pall. Lecz Pall uciekł dalej.
(...) i bedą sie tak ciągle ganiać aż wkońcu Pall wygra bez żadnych strat

P.S. te kreski to strzały paladyna

Anthony 27-06-2007 22:15

Bierz Palla !
uwazam ze gra sie nim łatwiej i jest duzo lepszy w pvp

Dario$$ 27-06-2007 22:40

zauwazcie jednak ze trapniety pall padnie w pare dekund, rowniez po lagu pada w mgnieniu oka, knight z uchami jest oczywiscie do pokonania ale tylko i wylacznie przez spora grupke i goniac pala w koncu go bloknie przy pomocy MW i rozwali ^^ jak dla mnie knight lepszy

Akune 27-06-2007 22:51

Ja osobiście proponuję nie sugerować się podpowiedziami kolegów z forum, nie chodzi o to że radzą oni źle, ale każdy ma indywidualne upodobania. Może się wkrótce okazać, że na to pytanie: "Paladyn czy Knight ???" Odpowiesz sam sobie: "Sorc!" :) Jeżeli czerpałeś przyjemność z gry magiczną postacią nie zmieniaj jej. Graj i osiągaj jak najwyższe poziomy! :D

Vil 27-06-2007 22:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez jedrolek (Post 1514500)
Wygra paladyn bo knight nie dobiegnie do paladyna

kto jest tak glupi, zeby gonic przeciwnika przez godzine widzac, ze go nie dogania ?

Marvolis 28-06-2007 00:45

jak sie bedzie lac knight z palem to nie wygra nikt
pal knightowi ucieknie ale pal knightowi na full defie duzo nie zrobi
a jak knight jest sprytny to wejdzie do ciasnego pomieszczenia i wtedy albo pal sie podda albo zginie

Picasso 28-06-2007 01:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marvolis (Post 1516216)
a jak knight jest sprytny to wejdzie do ciasnego pomieszczenia i wtedy albo pal sie podda albo zginie

Jak sie podda to nie zginie? ;o

Ludzie uzywajcie czasem mozgu ;f

Akune 28-06-2007 01:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marvolis (Post 1516216)

Po 1. Komuś wkońcu skończą się uhy, albo mama przyjdzie i powie, że trzeba iść spać.

Po 2. Knight może dogonić palka, dlaczego nie? Knight na 100 lvlu w boh, t ringu i z haste biega tak samo jak palek na 100 lvlu w boh t ringu i z hastem - czasy różnicy prędkości między profesjami już dawno minęły.

Po 3. Knightowi nic nie da full def, ponieważ paladyn bez względu na shielding i shield Knighta ZAWSZE omija shield i wbija się tylko na armor.
Puffka w tym przypadku = MISS :)

Po 4. Palek który wie że skill w shieldzie rośnie mu tak samo jak knightowi, wyskilluje się najpierw do xx/75, w sytuacji zwarcia założy tarczę i knight mu może w kalesony nasrać. (Nie wiem jak to jest po tym update, ale myślę że dużo się nie zmieniło)

Vil 28-06-2007 12:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Akune (Post 1516314)
Po 4. Palek który wie że skill w shieldzie rośnie mu tak samo jak knightowi, wyskilluje się najpierw do xx/75, w sytuacji zwarcia założy tarczę i knight mu może w kalesony nasrać. (Nie wiem jak to jest po tym update, ale myślę że dużo się nie zmieniło)

ok, palek z tarcza knighta nawet nie zadrapie.

mike77 19-01-2008 22:55

knight czy pal

Witam, mam problem poniewaz nie wiem kim grac. Posiadam knighta 37lv skille 66/65 (czyli do dupy) i pala 35lv skille 70/57(tez nie zbyt dobre). Strasznie nie lubie dlugo skilowac (widac po skilach). I tu mam prozbe zebyscie mi doradzili. Prosze nie pisac graj ta postacia ktora wolisz poniewaz knightem jak i palem gra mi sie rownie dobrze. W palu nie lubie tego ze ciagle brakuje capa i kupe kasy wywala sie w speary, szczaly oraz bolty, a w knighcie to ze nie pojde na te same potwory co pal. Gram na swiecie no-pvp oraz posiadam Pacca. Prosze o odpowiedz

Donpeyot 19-01-2008 23:15

Graj na zmianę. Gra kiną ci się znudzi to pograj palkiem i tak w kółko.

Ghost419 22-01-2008 20:13

Knightem sie lepiej gra, podczas expienia na wyższym lvl knight może wejść wszędzie bez strachu że dednie, a pal ciągle musi uciekać, a do tego z boltami lub spearami ma bardzo mało capa i musi mieć lekkie itemy (słaba obrona, wysoka cena :/). Polecam Ci knighta. :axeman:

JKS'1910 23-01-2008 11:18

gram osobiscie pallem i gralem tez knightem pall jest owiele lepszy ale to prawda lag i dead ale jak sie nie ma lagow polecam palla ;)

mike77 06-02-2008 04:33

Witam po 3 tygodniach mam ten sam problem co w poscie 4 up ^, tyle ze knight ma 38 lv skille 70/69, a pall 45lv i skille 75/61. Wszytskie problemy jak przedtem. Palem mi sie troche lepiej gra, ale na napewno dla tego ze wyzszy lv:). A czepiajac sie tego ze pall duzo kasy wydaje na speary, arrowy i bloty za to knight musi kupowac owiele wiecej potionow na ktore z wlasnego doswiadczenia wydaje wiecej niz na speary na ten sam czas expienia. Zwiazku ze skilowaniem na dzien dzisiejszy wole knigtha (nie biorac pod uwage czasu wbijania skilla) poniewaz nie musze kupowac kamieni, co za tym idzie oszczedzam i to nie male pieniadze:p. Prosze rady kogo byscie wybrali na moim miejscu.

P.S. glownie chodzi mi jak bedzie na wyzszym lv poniewaz mam zamiar taki wbic.;)

*****tibia***** 11-03-2008 19:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez mike77 (Post 1883752)
Witam po 3 tygodniach mam ten sam problem co w poscie 4 up ^, tyle ze knight ma 38 lv skille 70/69, a pall 45lv i skille 75/61. Wszytskie problemy jak przedtem. Palem mi sie troche lepiej gra, ale na napewno dla tego ze wyzszy lv:). A czepiajac sie tego ze pall duzo kasy wydaje na speary, arrowy i bloty za to knight musi kupowac owiele wiecej potionow na ktore z wlasnego doswiadczenia wydaje wiecej niz na speary na ten sam czas expienia. Zwiazku ze skilowaniem na dzien dzisiejszy wole knigtha (nie biorac pod uwage czasu wbijania skilla) poniewaz nie musze kupowac kamieni, co za tym idzie oszczedzam i to nie male pieniadze:p. Prosze rady kogo byscie wybrali na moim miejscu.

P.S. glownie chodzi mi jak bedzie na wyzszym lv poniewaz mam zamiar taki wbic.;)

Paladyn czy Knight??? Moja odpowiedz to:nic wszystim sie dobrze gra ale ja polecam druida dla poczatkujacych;), poniewaz latwiej sie nim gra;) ale z Knigem i Palkiem wybieram knighta dla zaawansowanych a pala dla poczatkujacych a obecnie wybieram :Paladyna :cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup: :cup::cup::cup::cup::cup:

:) ;) :p
:( B) :]
:D :o 8o
:baby: X( :confused:
;( :evul: :cup:

Saintcik 11-03-2008 20:42

Nie czytałem wszystkiego.

Graj palladynem nie grałem tą profesją ale wiem że knight to najgorsza profesja ( gram nim :]) też wbijam wysoki lvl nie kończę na 30. Powodów jest sporo:

1. Skillowanie - nie ma dla mnie tu jakiejkolwiek sprawiedliwości

Palladyn dist szybciej - prze bole bo trzeba mieć kamienie ( chodź od 50+ kamienie to nie problemy wychodzę że masz pacc i chcesz wbić konkretny lvl! idziesz na małpy i masz kasę i kamienie)

Shielding TAK SAMO JAK U KNIGHTA ! omg przegięcie. Powinno być chociaż trochę wolniej.

2. Mana + hp dużo bardziej wychodzisz na plus niż knight który ma 15hp i 5many bo dostajesz 10hp+15 many wyjdziesz na tym lepiej kiedyś w podsumowaniu.

3. Knight to najgorsza profesja pvp !

Moje podsumowanie.
Nie żądam cudów nie chce od knighta więcej czarów nie chce by był najlepszy pvp wiem że knight też ma plusy. Ale uważam że knight jest niedoceniony przez cipsoft i w następnym update owa profesja powinna być LEKKO ,,dopracowana"

Dla tych do grają knajtem ^^

1. Mamy great health potion pall nie ma !

Knight rox ! Mimo wszystko lubię tą profesje. chodź jest słaba :)

Kimo36 11-03-2008 21:16

Slaby net? - Knight!

Dobre lacze? - Pall!

Knightem skilasz i monotonnie expisz. Palkiem mniej skillasz, i szybciej, mniej monotonnie(a nawet ciekawie : D) expisz. Chcialbym dodac, ze paladinowi zawsze braknie capa (no moze nie zawsze ; p), a przez to nie moze zabierac np. loota, mniejszy zarobek. (ale przy tym mniej wastuje niz knight).

@down
To wytaraj mi loota z mint na n-pvp bez pacca ok? Nie zawsze lotuje sie itemy za 1k >,> a paladinowi brakuje capa, poniewaz nosi ammo. Jakies aluzje?

Saintcik 11-03-2008 21:23

E tam loota nie zbierzesz jesli chodzi loot w sensie item 1k wart to capa starczy kiedyś i tak trzeba wrócić do depo i tak więc w porównaniu z knightem nie wiele częściej czeka Cię powrót a co do loota jakiś śmieci w sklepie to lootbaga się robi.

__Pik__ 09-04-2008 10:23

ja sie ciagle wacham bo mam tylko2h dziennie na kompa! To fest mało! Nic knightem nie wbije i nawet nie pyli mi sie grac w Tibie :( Ale jak kupie kompa dla siebie to sie bede wachal- Pall czy Knight ;/ Niby palem sie gorzej expi na dalszych poziomach, ale ja nigdy nie wbilem wyzszego niz 15 xD Knightem nie mam czasu na skille, ale ich jest najwiecej ;] Chyba wybiora knighta i bede nim skillowal, a jak kupie kompa to poexpie i juz bede mial skille. Pozdr

Yeangus 09-04-2008 10:29

Knight MA Wiecej Capa Na Loota :D

Ravenger'Warlord 29-08-2008 10:16

Knight

Ja na twojim miejsccu bym bral knighta jeden poczatkowy minus to tylko skilanie ale potem FAST EXP no i ... hmm co by tu powiedziec, po prostu knight to maszynka do zarabiania kasy:D:baby::baby::D

Leader'Acrix 01-09-2008 14:16

Knight roxx nie wybierałbym nigdy innej profy jeżeli wiedziałbym że chce na nią poświecić dużo czasu.

skalinho 16-09-2008 11:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ghost419 (Post 1857345)
Knightem sie lepiej gra, podczas expienia na wyższym lvl knight może wejść wszędzie bez strachu że dednie, a pal ciągle musi uciekać, a do tego z boltami lub spearami ma bardzo mało capa i musi mieć lekkie itemy (słaba obrona, wysoka cena :/). Polecam Ci knighta. :axeman:

prosze cie . jak niewiesz to nie gadaj .... powiedz mi knight moze brac solo frosty? no moze ale z duzym waste . pall tez moze ale napewno mniejsze waste ma . knight do 100 expi na zolwiach , chor , tomby , dragi 0 LEPSZYCH HUNTOW!.

Ada$ 16-09-2008 13:15

Dodaj do tego jeszcze beholdery na helheim, piraty, culty w sva i barbariany.
Ale to i tak mało. Expienie knightem jest po prostu nudne.
Jedyna zaleta knighta to dużo "hp" i "cap"
A paladynem zawsze możesz wyskoczyć na jakiś ciekawszy hunt. :lucznik:
A odnośnie skilowania to shieldnig idzie podobnie jak knightowi, ale nikt nie skiluje do shielda 80 tylko wszyscy patrzą na dista,
bo i tak każdy stara się uciekać przed monsterami

Kristal 17-02-2009 15:22

A jak ktoś gra na non-pvp ?
Ja na przykład mam 53 Knighta Ze skillami 80/80 I 6 MlvL :cup:
Ale Nudzi mnie już gra Knightem . Dobieganie do potwora No i czasami waste . ale jak mam takie skille to draga czasami na 7-12 Hitów biore.
Tak jak mówiłem nudzi mnie już powoli gra Knightem i Zaczynam od Rooka Paladynem : ) Niewiem jak będzie ale wydaje mi się że dobrze robie. Chodz Szkoda Takiego Super Knighta ( Skille ) Ale Cóż Czas Pokaże.:baby:

Zonta 17-02-2009 19:10

Najczesciej wybieralem kina na nowych swiata poniewaz latwo sie nim wybic dobrze sie expi na kazdym lvl wystarczy chciec i nie porownywac sie do inncyh profesji -.-' co z tego ze taki sorc na 60 lvl+ moze isc na frosty utamo + sd i ma 5 lvl na dzien jak potem nie expi przez miecha bo nie ma za co (najczesciej tak jest, i potem nowym wpada mysl do glowy " o ja tez tak chce szybko expic" a sorc po kilku dniach zamulania tez mysli o zmianie chara.) Musicie sobie ustiawomic ze exp nie jest najwazniejszy tylko wasza sadysfakcja z gry chcesz byc dobrym kinem to go zrob! I to samo z innymi profami jak ktos nastawia sie na robienie lvl to nigdy nie znajdzie dla siebie odpowiedniego profa bo kazdy ma swoje + i - ktore predzej czy pozniej dopadna go i newb znowu zmieni voc :)

KrEmAs KAc 18-02-2009 15:30

Teraz powróciła era knigtow więc jeśli chcesz być mniej popularną profesją do pall.

Piderek 18-02-2009 17:42

Sam gram od 2 lat palladynem i zostaje przy tej profesji. B

Donatz 19-02-2009 20:12

Knight, pograsz to sam docenisz

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:47.