Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Wydarzenia sportowe (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=121450)

Articuno 29-05-2008 23:09

Autor tego tekstu mógł napisac coś więcej, np.: wszyscy zabici kibice to byli fani Juventusu, a ostatnie zdanie powinno brzemieć na odwrót...[*]

Arfyd 29-05-2008 23:38

Ja to tylko skopiowałem.. , żeby reszta wiedziała mniej-wiecej co za rocznica dzisiaj jest..[*]

Killuminati 30-05-2008 00:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Articuno (Post 2084535)
Autor tego tekstu mógł napisac coś więcej, np.: wszyscy zabici kibice to byli fani Juventusu, a ostatnie zdanie powinno brzemieć na odwrót...[*]

Ale czy to aż takie ważne? Ważne, że upamiętnili rocznice tych wydarzeń, a myślę, że pisał to kibic Liverpoolu, więc odnosił się w imieniu swojego klubu ;]

MatiCFC 30-05-2008 15:12

FC Porto

Paulo Assuncao odszedł z FC Porto. Skorzystał przy tym z "Prawa Webstera".
Nie wiadomo gdzie się przeniesie, prawdopodobnie do Atletico Madryt.

Liga Hiszpańska

Krótkie podsumowanie co do gwiazd i antygwiazd minionego sezonu Ligi Hiszpańskiej. Moim zdaniem troche przesada że Henry znalazł miejsce na liście rozczarowań roku. Tam powinien byc Ronaldinho, Henry nie gra przecież na swojej pozycji... A pozatym to w miare w miare ok

Wzięte z goal.com

Najlepszy bramkarz

1. Iker Casillas (Real Madryt)
2. Antonio 'Toño' Rodriguez (Racing Santander)
3. Sergio Asenjo (Real Valladolid)

Najlepszy obrońca

1. Diego Godín (Villarreal)
2. Fernando Amorebieta (Athletic Bilbao)
3. Sergio Ramos (Real Madryt)

Najlepszy pomocnik

1. Andrés Iniesta (Barcelona)
2. Marcos Senna (Villarreal)
3. Guti (Real Madryt)

Najlepszy napastnik

1. Daniel Güiza (RCD Mallorca)
2. Raúl (Real Madryt)
3. Luís Fabiano (Sevilla)

Najlepszy obcokrajowiec

1. Ariel Ibagaza (RCD Mallorca)
2. Nihat Kahveci (Villarreal)
3. Yaya Touré (Barcelona)

Najlepszy Hiszpan

2. Andrés Iniesta (Barcelona)
3. Daniel Güiza (RCD Mallorca)

Najlepszy gracz poniżej 21 roku życia

1. Sergio 'Kun' Agüero (Atlético Madryt)
2. Sergio Ramos (Real Madryt) (przez większość sezonu 21-latek)
3. Lionel Messi (Barcelona)

Najlepszy trener

1. Unai Emery (Almería)
2. Marcelo 'Marcelino' García Toral (Racing Santander)
3. Manuel Pellegrini (Villarreal)

Największe rozczarowanie

1. Javier Portillo (Osasuna)
2. Nikola Žigić (Valencia)
3. Thierry Henry (Barcelona)

Złoty But

1. Daniel Güiza (RCD Mallorca)
2. Luís Fabiano (Sevilla)
3. Samuel Eto'o (Barcelona)

Złote Rękawice

2. Antonio 'Toño' Rodríguez (Racing Santander)
3. Diego López (Villarreal)

Gracz roku

2. Daniel Güiza (RCD Mallorca)
3. Andrés Iniesta (Barcelona)

Chelsea

Numer 1 na liście Abramowicza na posadę trenera- Ancelotti, trener Milanu. Jestem przeciwny...
Romek interesuje się również Markiem Hughes, aktualny trener Blackburn.
Wolał bym jego,albo poprostu sprowadzić tylko jednego do asystowania, np. G.Zole, a trenerską obsadę objął by Clark, aktualny asystent trenera, którego w Chelsea narazie nie ma :)

Thomisson 30-05-2008 19:24

Piotr Rocki w Legii, ciekawy transfer....

MatiCFC 30-05-2008 19:30

Polska/Holandia

Z akademi piłkarskiej Remes, do SC Heerenveen powędrował (cytat) "Wojciechowski jeden z bardziej utalentowanych piłkarzy opalenickiego klubu"

Ja pierwsze słysze. To raczej taka ciekawostka. Chciałbym ,żeby więcej takich talentów było w Polsce. Ciekawe ile ta akademia piłkarska dostała za transfer. Niestety Heerenven zażyczyły sobie, że sumy nie ujawnią obie strony. :-(

Arfyd 30-05-2008 20:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MatiCFC (Post 2085601)
Polska/Holandia

Z akademi piłkarskiej Remes, do SC Heerenveen powędrował (cytat) "Wojciechowski jeden z bardziej utalentowanych piłkarzy opalenickiego klubu"

Ja pierwsze słysze. To raczej taka ciekawostka. Chciałbym ,żeby więcej takich talentów było w Polsce. Ciekawe ile ta akademia piłkarska dostała za transfer. Niestety Heerenven zażyczyły sobie, że sumy nie ujawnią obie strony. :-(

No no. ;) Z tego co wiem z tej akademii kilka osób powędrowało do Anglii. Wiem też, że jeden był w Hiszpanii. Ziomek z mojego miasta ( a raczej wsi, bo takie male :) ) byl wyporzyczony bo Bayeru Leverkusen, w sumie teraz nie wiem gdzie gra..

Dark Sven 30-05-2008 20:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MatiCFC (Post 2085060)

Chelsea

Numer 1 na liście Abramowicza na posadę trenera- Ancelotti, trener Milanu. Jestem przeciwny...
Romek interesuje się również Markiem Hughes, aktualny trener Blackburn.
Wolał bym jego,albo poprostu sprowadzić tylko jednego do asystowania, np. G.Zole, a trenerską obsadę objął by Clark, aktualny asystent trenera, którego w Chelsea narazie nie ma :)

Jak chuj Ancelotti pójdzie do Chelsea.

Articuno 31-05-2008 23:20

Polskie ręczniki o krok od Olimpiady.

Yoh Asakura 01-06-2008 12:15

Holandia straciła Babela. Ciekawe, kto pojedzie za niego na Euro ?

MatiCFC 01-06-2008 12:35

Milan / Barcelona

Zambrotta w Milanie. Podobno Barca zarobiła 8.5 mln. Euro. Za sezon zarabiać będzie 4 mln. Euro

@Yoh. A co z Babelem?

Yoh Asakura 01-06-2008 12:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MatiCFC (Post 2088908)
@Yoh. A co z Babelem?

Podobno na treningu złapał jakąś kontuzję i wykurowanie się może zająć nawet kilka tygodni.

Arfyd 01-06-2008 12:43

@MatiCFC
Cytuj:

Napastnik reprezentacji Holandii, Ryan Babel, nie pojedzie do Austrii i Szwajcarii na zbliżające się finały Mistrzostw Europy po nabawieniu się urazu na dzisiejszym porannym treningu. Prześwietlenie wykazało zerwanie wiązadeł w kostce.
Edit

@Up

szybszy ;(

MatiCFC 01-06-2008 19:06

Arsenal

Po 1.

Cytuję: "Kilka dni temu Arsenal Londyn podpisał kontrakt z gwiazdorem Olympique Marsylia - Samirem Nasrim."

Po 2. Podobno Wenger stara sięsprowadzić Piotra Trochowskiego z HSV
(Jako ciakawostka: urodzony w Polsce) . Wenger może wydać na niego aż(albo tylko) 5mln Euro.

Piotr jest ofensywnym pomocnikiem, szybki i zwinny, gra zespołowo, potrafi ostro przypie*****c, naprawde dobre strzały z dystansu, i świetnie też wykonuje wolne. 24 latek. Dobry piłkarz, moim zdaniem w Arsenalu spisze się bardzo dobrze, oczywiście jeżeli do niego przejdzie.

Polska:flaga_pl:

Edit: Znany skład na mecz z Danią

Artur Boruc
Marcin Wasilewski
Jacek Bąk
Mariusz Jop
Jakub Wawrzyniak
Dariusz Dudka
Mariusz Lewandowski
Tomasz Zahorski
Jacek Krzynówek
Euzebiusz Smolarek
Maciej Żurawski

Emok 01-06-2008 19:21

Dobra gra w drugiej połowie :P

Yoh Asakura 01-06-2008 19:55

Żuraw, Żuraw, Władca Muraw :D
Szkoda, że Bendtner nic nie ustrzelił, a miał okazje.

Thomisson 01-06-2008 22:58

Mecz nie warty skomentowania, miejmy nadzieję, że do meczu z Niemcami odzyskamy świeżość, bo przez większość meczu nasi byli jacyś ospali.

Z innej beczki:
Podobno Arsenal zainteresowany jest Trochowskim, a Barca Hlebem

Down:
Książkę science fiction "Arsenal Mistrzem Anglii" :P

Yoh Asakura 01-06-2008 23:00

Podobno to Elvis żyje, sąsiadka w Polo Markecie go widziała. Zgadnij, co kupował.

Xendriel 02-06-2008 10:09

Hleb jest bliżej Barcy niż Interu.
Cytuj:

Działacze Arsenalu zainteresowani są sprowadzeniem pomocnika Barcelony, Yaya Toure, którego chcieliby włączyć w transakcję sprzedaży Aleksandra Hleba. Negocjacje w sprawie Białorusina trwają, dlatego "Kanonierzy" zwietrzyli swoją szansę, aby sprowadzić reprezentanta Wybrzeża Kości Słoniowej. Ich atutem miał być fakt, że na Emirates Stadium gra brat piłkarza, Kolo Toure.
Sprzedać Yaye? Nigdy w życiu!

Proponuję aby nie pisać już o spekulacjach transferowych. Codziennie pojawiają się nowe, a prawdziwe kupowanie rozpocznie się pewnie po EURO.

Yoh Asakura 02-06-2008 12:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xendriel (Post 2091004)
Hleb jest bliżej Barcy niż Interu.

Sprzedać Yaye? Nigdy w życiu!

Proponuję aby nie pisać już o spekulacjach transferowych. Codziennie pojawiają się nowe, a prawdziwe kupowanie rozpocznie się pewnie po EURO.

No popatrz, a ja czytałem newsa, że Hleb wcale nie chce odejść, a Yaya sam deklarował, że chciałby zagrać z bratem, i to chyba nawet w Arsenalu.

Xendriel 02-06-2008 17:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2091085)
No popatrz, a ja czytałem newsa, że Hleb wcale nie chce odejść, a Yaya sam deklarował, że chciałby zagrać z bratem, i to chyba nawet w Arsenalu.

Tak więc widzisz, spekulacjami nie należy się przejmować.

Jose Mourinho został oficjalnie trenerem Interu Mediolan.

Yoh Asakura 02-06-2008 17:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xendriel (Post 2091545)
Tak więc widzisz, spekulacjami nie należy się przejmować.

Wy się o los Yayi powinniście martwić, bo na serio może odejść.
Cytuj:

Jose Mourinho został oficjalnie trenerem Interu Mediolan.
Błagam, Żoze, sprzedaj nam Zlataaaaana (<3) !!!!

Xendriel 02-06-2008 17:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2091552)
Wy się o los Yayi powinniście martwić, bo na serio może odejść.

Władze Barcelony wiedzą jak cennym jest on zawodnikiem i z pewnością się go nie pozbędą.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2091552)
Błagam, Żoze, sprzedaj nam Zlataaaaana (<3) !!!!

A wy nam Adebayora;)

Yoh Asakura 02-06-2008 17:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xendriel (Post 2091568)
Władze Barcelony wiedzą jak cennym jest on zawodnikiem i z pewnością się go nie pozbędą.

Z niewolnika nie ma zawodnika, będzie chciał odejść, to odejdzie.
Cytuj:

A wy nam Adebayora;)
Mamy Benia (<3), więc 30 mln. i bierzcie tego murzyna.

Xendriel 02-06-2008 17:35

Gdyby to zależało ode mnie nie pogardził bym twoją ofertą, ale z 3-5 mln mógłbyś obniżyć cenę ;)

Oglądałem program na następny tydzień i powiem wam, że nie mogę sie już doczekać soboty i pierwszego meczu EURO...Codziennie piłka na światowym poziomie miooooodzio :)
Tak poza tym to oprócz naszej reprezentacji jestem za Hiszpanami, chciałbym aby w końcu coś wygrali i puścili w niepamięć przysłowie "grają jak nigdy, przegrywają jak zawsze". Poza Hiszpanami w finale mogła by zagrać jeszcze Francja, Portugalia lub Holandia, reszta drużyn jest mi obojętna.

@DOWN: Henka mogę oddać za Hleba ;)

Yoh Asakura 02-06-2008 17:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xendriel (Post 2091595)
Gdyby to zależało ode mnie nie pogardził bym twoją ofertą, ale z 3-5 mln mógłbyś obniżyć cenę ;)

Ale dorzuć Henry'ego :P

Faytah 02-06-2008 20:14

Zlatan nigdzie nie pojdzie bo podpisal nowy kontrakt zgodnie z ktorym bedzie najlepiej oplacanym pilkarzem Europy.Ja czekam (juz od 2 lat) na transfer Quaresmy do Interu ... chyba wkoncu sie doczekam :p

Articuno 02-06-2008 20:22

Zlatan to k***a, ale piłkarz świetny. Oby Żose go sprzedał. Swoją drogą, dziwnie postąpił Mourinho, poszedł do Interu, w którym LM i tak nie wygra.

Fintex 02-06-2008 21:15

Mourinho już zdobył LM. Poza tym dostał atrakcyjną umowę...

Faytah 02-06-2008 22:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Articuno (Post 2091962)
LM i tak nie wygra.

Takie wrozby prosze zostawic na seriea.pl bo pasuja tam poziomem,czy tez jego brakiem.Nie sadze aby wygrali ale tez bym ich odrazu nie skreslal.Ciekawe czy jak by poszedl do Juventusu to by wygral hmm?Chociaz tutaj mogles nie wyciagac tych klotni Interowo-Juventusowych.

Dark Sven 02-06-2008 23:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Faytah (Post 2092497)
Takie wrozby prosze zostawic na seriea.pl bo pasuja tam poziomem,czy tez jego brakiem.Nie sadze aby wygrali ale tez bym ich odrazu nie skreslal.Ciekawe czy jak by poszedl do Juventusu to by wygral hmm?Chociaz tutaj mogles nie wyciagac tych klotni Interowo-Juventusowych.

Właśnie Arti, Fayath ich nie skreśla, więc Ty też nie możesz.

( =

Yoh Asakura 02-06-2008 23:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez __DARK_SVEN__ (Post 2092609)

( =

Inter przynajmniej zagra w LM uheheuhuauahueuhaehaeuhauhuahueahuaehueaha

Faytah 03-06-2008 00:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez __DARK_SVEN__ (Post 2092609)

( =

Fajnie tak ironizowac,ale biorac pod uwage tabele Serie A i wyniki w krajowych rozgrywkach to poza Interem i Roma to zaden inny wloski klub nie bedzie mial wiekszych szans na zdzialanie czegos w europie,zwlaszcza ze sie zapowiada na to iz wlasnie Inter najbardziej z Wloskich klubow sie wzmocni przed sezonem,dlatego skreslanie go tylko dlatego ze okazal sie lepszy od mojego ulubionego klubu w tym sezonie uwazam za bezpodstawne.W szczegolnosci gdy sie to mowi bardziej by komus dopiec niz wynikaloby z obiektywnego rozrachunku.

Xendriel 03-06-2008 12:26

Cannavaro podczas treningu doznał jakiejś kontuzji i nie wiadomo czy pojedzie na EURO.

btw. http://fantasyeuro2008.sport.onet.pl/ gra ktos? ;)

Bols 03-06-2008 12:36

http://www.sportfan.pl/artykul/1144/...uje-ronaldinho
omg ;/

Calen Futh 03-06-2008 12:44

Jak dla mnie to jestem za ;d

Xendriel 03-06-2008 13:03

O transferze Ronaldinho jest wiele mitów. Poczekamy, zobaczymy co się wydarzy. Jednak wiem jedno, jeżeli klub który pozyska brazylijczyka zdoła przywrócić go do optymalnej dyspozycji, to pieniądze które zostały wydane na jego transfer nie będą pieniędzmi wyrzuconymi w błoto.

Yoh Asakura 03-06-2008 15:25

Doczytałem do momentu, w którym napisali, że chce go Arsenal. Właśnie przestałem się śmiać.

Articuno 03-06-2008 15:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bols (Post 2093019)

czytaj takie serwisy, a bedziesz madrzejszy...

Thomisson 03-06-2008 15:52

Ten sportfan pudelka.pl przypina. Nie tylko graficznie....

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:17.