Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   World of Warcraft - Official Blizzard Servers (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=183914)

Vil 26-02-2010 13:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez R.R. (Post 2736906)
coś pomiędzy dzikiem a świnią

= dzika świnia ? ;d

Grue 26-02-2010 14:11

Niedlugo w wowie Eclipse i Celica beda jako mounty lol ;d

Vesperus 28-02-2010 04:15

Aaa, tam. Co będzie to będzie. Nie wiem czemu wszyscy się tak jarają tym kataklizmem skoro jeszcze ICC nie wyczyszczone. Trzeba się skupić na tym co jest teraz i nie zawracać sobie głowy tym co samo przyjdzie.

A ja z nudów wymyśliłem sobie build dla pvp mage arcane (68/3/0) i w sumie sam byłem zdziwiony z efektów. Wprawdzie build nadaje się tylko na battlegroundy, ale jak się w nim rozpędzę to alluchy padają jak muchy jeden po drugim.

http://img253.imageshack.us/img253/3208/ally11.jpg

http://img3.imageshack.us/img3/7299/horde42.jpg

CytrynowySorbet 28-02-2010 09:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vesperus (Post 2737506)
Nie wiem czemu wszyscy się tak jarają tym kataklizmem skoro jeszcze ICC nie wyczyszczone.

ICC JEST wyczyszczone. Heroic wersja jest opcjonalna, nie liczy się jako nowy content. Żadnej nowej fabuły nie ma, a dodatkowe hp, dmg i 1-2 skille są dla osób z trochę większymi umiejętnościami gry (lol). Tak więc ICC zostało wyczyszczone.

Tibijczyk222 03-03-2010 21:50

Własnie wbiłem 70 ;) Chyba cłkiem szybko jak na nowego gracza. Niestety nie mam wotlka więc zostanę trochę na 70.
Szukam addonow i mam nadzieję że wy ktorzy się na tym znacie mi pomożecie.
- addon ktory pokazuje wspołrzędne
-liczący gearscore
- odliczający czas castu
-liczący hp ktore może jeszcze zaabsorbowac czar (ice barrier, mana shield)
- informujący o tym że skonczyły się cooldowny wybranych spelli
-informujący o tym ,że włączył sią jakis spell np. Missile barrage , brain freeze , fingers of frost.
Z gory dziękuję

eerion 04-03-2010 07:00

Cytuj:

Szukam addonow i mam nadzieję że wy ktorzy się na tym znacie mi pomożecie.
- addon ktory pokazuje wspołrzędne
-liczący gearscore
- odliczający czas castu
-liczący hp ktore może jeszcze zaabsorbowac czar (ice barrier, mana shield)
- informujący o tym że skonczyły się cooldowny wybranych spelli
-informujący o tym ,że włączył sią jakis spell np. Missile barrage , brain freeze , fingers of frost.
Z gory dziękuję
1. Cartographer
2. Gearscore :P. Tak nazywa się addon
3. Chyba Quartz... Jeden nazywa się AzCastBar, ale wolałem inny. Niestety nazwy już nie pamiętam =f
4. Nie kojarze. Ja miałem DR. Damage, który ogólnie pokazywał jaki czar ile uderzy mniej więcej i ile zaabsorbuje
5. Kurde miałem go u siebie w WoWie... Możesz wziąć ForteXorcist. Nie moge go sobie przypomnieć, ale widze teraz, że jest też dodatek do Quartza trackujący CD
6. Scorchio 2 - bezdyskusyjnie najlepszy. A na pewno był, wiem że byłą zmiana w mechanice i na początku 3.3 on nie wykrywał instnat pyro i missile abrrage (żadn program trackingowy nie wykrywał, poza power auras bodajże) - jak to naprawili to jak najbardziej polecam. Nadaje się też do trackowania

Do tego polecam też Bartendera i Xperl/Pitbull ponieważ przy takiej ilości addonów już wygodniej będzie gdy sobie UI przemodelujesz.
A no i omen :P

Grue 04-03-2010 10:20

http://www.wowinterface.com/download...UIKrashUI.html

Jak dla mnie najlepszy ui ; ) Polecam, masz tam trackery itp duperele, jeszcze posprawdzaj inne ui. :*

eerion 04-03-2010 13:34

@up:
U mnie by nie działało ;P
Choć miałem dość podobny.
Ja potrzebowałbym wiele rzeczy ściągnąć w dół

ponczus 04-03-2010 15:12

A właśnie apropo gearscora mam nadzieje że to gówno zbanują. Wiecie jak działa ten addon? W takim dalaran każdy kto ma GS wysyła do każdego innego posiadacza GS dane o każdym graczu w pobliżu. Czyli jak łatwo policzyć przy 100 osobach w dala każda wysyła 99 profili osób do każdej, i tak w kółko i co chwilę. Addon powinien się nazywać LaggScore.

Parafeks 04-03-2010 16:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 2736917)
= dzika świnia ? ;d

Dzikoświnia : P

Tibijczyk222 04-03-2010 18:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez eerion (Post 2738770)
1. Cartographer
2. Gearscore :P. Tak nazywa się addon
3. Chyba Quartz... Jeden nazywa się AzCastBar, ale wolałem inny. Niestety nazwy już nie pamiętam =f
4. Nie kojarze. Ja miałem DR. Damage, który ogólnie pokazywał jaki czar ile uderzy mniej więcej i ile zaabsorbuje
5. Kurde miałem go u siebie w WoWie... Możesz wziąć ForteXorcist. Nie moge go sobie przypomnieć, ale widze teraz, że jest też dodatek do Quartza trackujący CD
6. Scorchio 2 - bezdyskusyjnie najlepszy. A na pewno był, wiem że byłą zmiana w mechanice i na początku 3.3 on nie wykrywał instnat pyro i missile abrrage (żadn program trackingowy nie wykrywał, poza power auras bodajże) - jak to naprawili to jak najbardziej polecam. Nadaje się też do trackowania

Do tego polecam też Bartendera i Xperl/Pitbull ponieważ przy takiej ilości addonów już wygodniej będzie gdy sobie UI przemodelujesz.
A no i omen :P

Spędziłem prawie godzinę na głupim modelowaniu ale i tak usunąłem wszystko bo nie znalazłem w pitbullu ustawień czata. Gdzie tam mogę przesunąć i zmniejszyć czat? I czy w bartenderze mogę zmienić rozmiar i usunąć paski action barów?

Grue 04-03-2010 18:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tibijczyk222 (Post 2738893)
Spędziłem prawie godzinę na głupim modelowaniu ale i tak usunąłem wszystko bo nie znalazłem w pitbullu ustawień czata. Gdzie tam mogę przesunąć i zmniejszyć czat? I czy w bartenderze mogę zmienić rozmiar i usunąć paski action barów?

Sciagnij Chatter (chyba lol) i bedziesz mogl czata zrobic zajebistego. W bartendku mozna zmieniać rozmiar AB i je wylaczyc itp itd

/bar

wpisz i enter i masz opcje.

buzi ;*

CytrynowySorbet 04-03-2010 18:58

IMO konfigurowanie addonów kiedy indziej niż na endgame jest bezsensowne. Każda rola wymaga innej konfiguracji (chyba, że grasz pure dps, ale to i tak zawsze trzeba coś zmienić).

eerion 04-03-2010 22:51

Cytuj:

Zawsze w razie czego szukaj addonu, który może to zrobić, zamiast wypieprzać. Ja tak u siebie dodawałem - extra paski many, inne cast bary, itd. itp.
Aż osiągniesz fajny efekt. A od Pitbulla wolałem XPerl - prostszy w obsłudze mi się zdawał i miał wszystko, czego potrzebowałem.

Grue 05-03-2010 09:47

Pittbull lepszy, xperl jest LAME ; ) hehe
W sensie PitBull ma wiecej mozliwosci konfiguracji niz xperl. Ale to moje zdanie.

Tibijczyk222 06-03-2010 16:21

Jak oddalić do takiego stopnia jak w tych (zajebistych!) filmikach?
http://www.youtube.com/watch?v=G3LC1rCp9hE
http://www.youtube.com/watch?v=tlxcNMltpU8&feature=fvst

Ametystowec 06-03-2010 16:42

/cameraDistanceMax 50

:**

ponczus 08-03-2010 10:47

Rotfl blizzard delikatnie przegiął z itemizacją. Właśnie dorwałem wczoraj DeathBringers Will, słodki trinket dla melee DPSa. Jedna zmiana w ekwipunku i kryty na ss skoczyły z 7k na 8k, a gdy odpali się buff na 10k. Delikatnie mówiąc PRZEGIĘCIE.

CytrynowySorbet 08-03-2010 13:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ponczus (Post 2740146)
Rotfl blizzard delikatnie przegiął z itemizacją. Właśnie dorwałem wczoraj DeathBringers Will, słodki trinket dla melee DPSa. Jedna zmiana w ekwipunku i kryty na ss skoczyły z 7k na 8k, a gdy odpali się buff na 10k. Delikatnie mówiąc PRZEGIĘCIE.

Przegięcie? I tak będziesz płakał jak was nerfną w 3.3.3 / 3.3.5 (co zostało już zapowiedziane). Albo specnij w combat albo (nieco buffnięty) sub. Ale po co, nie podoba mi się, ale muszę widzieć dużo cyferek :baby:

ponczus 08-03-2010 15:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2740169)
Przegięcie? I tak będziesz płakał jak was nerfną w 3.3.3 / 3.3.5 (co zostało już zapowiedziane). Albo specnij w combat albo (nieco buffnięty) sub. Ale po co, nie podoba mi się, ale muszę widzieć dużo cyferek :baby:

Od zawsze combat :P Zresztą Muti nie sprawdza się w ICC. Wyciąga większy dmg tylko na Saurfangu, a i to nie wiele większy. Natomiast elastyczność combat jest bardziej przydatna. Co z tego że na jednej walce z 12 muti jest lepsze skoro zostaje sporo w tyle na każdej kolejnej. Czy to potrzeba błyskawicznego spalenia addów (Dreamwalker, Deathwhisper, Skybraker) czy to ciągła zmiana celów (wszystkie pozostałe walki) preferują combat :P To nie Naxx gdzie tłukło się jednego bossa. Tutaj więcej walk jest typu Freya z uld.

BTW. Sorbert nie rób z siebie ciecia malinowego :P Po pierwsze w muti nie używasz SS. Po drugie pomimo buffa dla muti najlepszy jest death choice oraz harkul war totem.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:51.