Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   League of Legends (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=226565)

Yoh Asakura 19-04-2011 19:07

Ta, ale glyphy ja bym wymienił na flat magic res

ruszek 19-04-2011 19:11

@

Ile mi daje cały zestaw mres łącznie ? To samo jeśli chodzi o cooldown chciałbym zapytać ;)

A, no i czy te glyphy sprawdzą się na junglerów/assasinów innych ? Chodzi mi głównie o Shaco i Warwicka.

Pepeszka. 19-04-2011 19:16

Mam ponad 6300 pkt :d I teraz pytanie: Anivia, Nocturne, Brand czy może coś innego?:D

ruszek 19-04-2011 19:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pepeszka. (Post 2807134)
Mam ponad 6300 pkt :d I teraz pytanie: Anivia, Nocturne, Brand czy może coś innego?:D

Zależy co cię podnieca :/ Anivia trudna do ogarnięcia, Brand zadaje mega dmg i jest dość łatwy,Nocturnem nie grałem, więc ci nie powiem ^^

_WrD_ 19-04-2011 19:23

Wickd został spwniony przez Cassiopeię i Eve. I niech mi ktoś jeszcze powie, że te postacie są useless...

@2up
Anivia! Ona jest rewelacyjna, pierdol Branda, chyba że chcesz AD carry, wtedy Noct.

Gangrel 19-04-2011 19:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Erverse (Post 2807108)
Ale właśnie, czemu niby snare tak go niszczy?;o renek jest strasznie wytrzymały na swoim ulti.

Wystarczy go przytrzymac z dala od siebie kiedy jest na ult, wtedy ani sie nie uleczy, ani nie zestunuje, doslownie nic nie moze zrobic. Nawet regena tego fury czy jak mu tam wtedy ma mniejszego. A to wszystko jednym glupiutkim snarem.

Erverse 19-04-2011 20:35

ruszek, ale Ty takich run nie kupisz na 18 lvlu.

imo anivia. Teraz jest zajawka na branda wowowo, niedługo się znudzi tak czy siak, a jego ulti jest imo zjebane, odbija się również od creepów, a jeśli Ci zależy na zabiciu konkretnego targetu to trzeba mieć szczęście.

@up

ale o ile się nie mylę, to on nie musi nikogo bić aby dostawać hp. Poza tym, taka teoria jak na każdego innego championa. W tf dostanie snare/stuna to często to się kończy śmiercią i tyle ;p

Gangrel 19-04-2011 21:13

Jego q leczy go przy hicie. To znaczy trzymając go zdala, nie leczy się. A że ma leczenie na Q i niskie cd, to zwykle nie ma lifesteala. Słowem, bez tego leży.

domine250 19-04-2011 22:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pepeszka. (Post 2807134)

Hmmm mogę powiedzieć że jeżeli miałbym wybór do tych postaci kupił bym anivie ale także mógłbyś się zastanowić nad Vladimirem na przykład

ruszek 19-04-2011 22:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Erverse (Post 2807142)
ruszek, ale Ty takich run nie kupisz na 18 lvlu.

19* po pierwsze, i brakuje mi może 3-4 meczy do 20 lvla ; /

Erverse 19-04-2011 22:37

Ale jego ulti dodaje mu ileś tam hp na sekundę czy coś takiego.

robek 19-04-2011 22:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ruszek (Post 2807150)
19* po pierwsze, i brakuje mi może 3-4 meczy do 20 lvla ; /

Ta, ale zanim te 15k ip czy ile nazbierasz na te runy znudzi ci sie 10 razy. Btw z ciekawosci, myslicie, ze kennen jako start z dorans shieldem i masteries 0/21/9 czy dorans ringiem i masteries 9/0/21 jest lepszy? Dla mnei ta 1 opcja wypada 5x lepiej po sporu grach rozegranych kenenem, ale tylko tak z ciekawosci pytam, bo erverse mowi ze niby ta 2 bardziej sie na casterze sprawdza ;p pozniej ofc rylai czapa zhonya

Knight Patryk 19-04-2011 22:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gangrel (Post 2807145)
Jego q leczy go przy hicie. To znaczy trzymając go zdala, nie leczy się. A że ma leczenie na Q i niskie cd, to zwykle nie ma lifesteala. Słowem, bez tego leży.

Co rozumiesz przez trzymanie z dala?

Erverse 19-04-2011 23:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez robek (Post 2807152)
Ta, ale zanim te 15k ip czy ile nazbierasz na te runy znudzi ci sie 10 razy. Btw z ciekawosci, myslicie, ze kennen jako start z dorans shieldem i masteries 0/21/9 czy dorans ringiem i masteries 9/0/21 jest lepszy? Dla mnei ta 1 opcja wypada 5x lepiej po sporu grach rozegranych kenenem, ale tylko tak z ciekawosci pytam, bo erverse mowi ze niby ta 2 bardziej sie na casterze sprawdza ;p pozniej ofc rylai czapa zhonya

Nie mówię, że doran ring jest lepszy niż doran shield. Po prostu i tak już musiałem się spieszyć z wybraniem itemu i wypadło na doran ring. Daje ap i hp więc nie jest źle. Fakt mana regen jest niepotrzebny na kennenie ale nie miałem już czasu aby to rozmyślać. A co do masteries to tak, imo 9/0/21 jest lepsze. 15 magic pena + inne bonusy zawsze się przydadzą. Ew wersja 9/21/0 może być, ale 0/21/9 nie rozumiem. Bonus do ap + cdr + 15% magic pena nie ma prawa być gorszy niż 3% większy hp/mana regen oraz 3 czy ileśtam % większy exp z creepów.

Yoh Asakura 19-04-2011 23:25

Dorans Ring dla Kennena to niesamowicie idiotyczny pomysł.

Stały HP regen jest świetny przy D. Shieldzie, to po prostu najlepszy start dla Kennena. Masteries polecam 3/6/21. Rupy AP per level, magic pen, jakiś magic res, quinty pod HP albo magic pen.

robek 20-04-2011 06:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2807158)
Dorans Ring dla Kennena to niesamowicie idiotyczny pomysł.

Stały HP regen jest świetny przy D. Shieldzie, to po prostu najlepszy start dla Kennena. Masteries polecam 3/6/21. Rupy AP per level, magic pen, jakiś magic res, quinty pod HP albo magic pen.

Masterki zaleza od upodobania i od przeciwnikow ktorych najczesciej nie znamy, ale jestem w kazdym razie pewnym, ze Kennen z shieldem zmiazdzy Kennena z ringiem. Runy to ja mam quinty hp, magic pen i ap, chociaz juz i tak granie Kennenem mi dawno obrzydlo, ale jest fajnym championem ;p 3 w offense w ap, 6 w def - po 3 w armor/m res?

Sprobuj sobie raz nawet z ciekawosci 9/21/0 lub 0/21/9.

Yoh Asakura 20-04-2011 12:25

Ta. Znaczy ja zazwyczaj na casterach gram 9/0/21, ale ostatnimi czasy zacząłem 3/6/21 i jakoś tak bezpieczniej się czuję.

Tibijczyk222 20-04-2011 13:12

Hej, co byscie polecili kupic. Mam Janne, ryze, twisted fate,evelynn , tristane i kassadina. Tera mam 3,2k ip i myslalem o kupnie chara ktorym sie ciekawie gra. Nie musi byc jakis bardzo mocny(gralem np. renektonem to latwy i nudny piekielnie). Myslalem o Lux lub zbieraniu na Ezreala. Wydaja sie byc fajnymi charami, szczegolnie dlatego,ze musza trafiac spellami i polegaja raczej na nich a nie na auto attacku. Ktory z tych jest fajniejszy, a moze ktos inny?

ruszek 20-04-2011 13:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tibijczyk222 (Post 2807178)
Hej, co byscie polecili kupic. Mam Janne, ryze, twisted fate,evelynn , tristane i kassadina. Tera mam 3,2k ip i myslalem o kupnie chara ktorym sie ciekawie gra. Nie musi byc jakis bardzo mocny(gralem np. renektonem to latwy i nudny piekielnie). Myslalem o Lux lub zbieraniu na Ezreala. Wydaja sie byc fajnymi charami, szczegolnie dlatego,ze musza trafiac spellami i polegaja raczej na nich a nie na auto attacku. Ktory z tych jest fajniejszy, a moze ktos inny?

Niemalże wszyscy tutaj powiedzą ci że Lux na 1-szym miejscu, Ezrael też jest bardzo fajnym champem właściwie..

Pepeszka. 20-04-2011 14:08

Teraz masz całkiem fajną rotację do testowania. Jeśli jara cię tank to możesz np testnąć Amumu, Rammusa i Mordekaisera (nie trzeba go robić pod tanka), możesz również przetestować Caitlyn albo Heirmandigera (?) z magów masz Morgane i LeBlanc a tak to możesz jeszcze przetestować Garena.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:09.