Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Gdzie Mam Expic? Porady dla niezdecydowanych (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=1807)

Kess 23-03-2006 10:16

Knight

Jeśli chodzi o knighta to trzeba przede wszystkim skillować, nie będę się już rozpisywał na jakich potworach bo to koledzy bardzo dokładnie i profesjonalnie opisali. Jednakże jeżeli macie taką możliwość to poproście kolege czy brata o ghoula do treningu wtedy nie trzeba się męczyć i zmieniać potworków. Co do solowania cyklopow jak juz ktoś wspomniał ( to nie jest jakis tam super potwór) można je solować i ze skillami 55/55 ale po co tracić nie potrzebnie ihy(uhy);)
Radze wam zróbcie sobie skille 70/70 i 4 mlvl i wtedy możecie już expic na cyklopach bez strat(oczywiście zależy to też od waszego eq, ale dacie sobie rade). I na wszelki wypadek zawsze noście runy leczące najpierw ihy od 4 mlvla uhy.
Pozdrawiam całą Iridię :p

ka!do 23-03-2006 14:18

na forum sie nieznam ale zato o tibi mam pojecie i wiem ze jesli jestes knighte to skille to podstawa i zgadzam sie z kessa zeby wybic skille conajmniej 70/70
Ja wybilem 20 lvl poszedlem na questa i skillowalem dopukj doputy hajs sie nieskonczyl a przeznaczylem go tylko na hama(tera mam skille prawie 81/81 i expie praktycznie gdzie chce):] {niepatrzcie na ort skilluje i niezwracam nanie uwagi}

Kaczmen 23-03-2006 22:01

knight, 14lvl, 55/55, PACC (lepiej skilować, jeśli tak to gdzie najlepiej, czy iść expić)

Vil 23-03-2006 23:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ka!do
tera mam skille prawie 81/81 i expie praktycznie gdzie chce

Czyli ?<10_znakow>

dr zlo 24-03-2006 17:11

pytam sie poraz kolejny
Cytuj:

gdzie sorc 15 lvl 8 mlv 16 shieleding eq late armor ,solider helmet, studed legs ,drwaven shield no i wand of dragonbreath morze expic

Moosde 24-03-2006 17:26

Cytuj:

pytam sie poraz kolejny
Cytuj:
Cytuj:

gdzie sorc 15 lvl 8 mlv 16 shieleding eq late armor ,solider helmet, studed legs ,drwaven shield no i wand of dragonbreath morze expic

15 lvl? Radze poszpanić z WH/Rodem na Fibuli na rotach, jednak to zalezy od szczescia - Czasami moze tam biegac nawet z 10 osób. Dobrym wyjsciem jest tez Mounsternum, z Rodem (naturalnie) i killujemy cyce.
Oczywiście w plecaku trzymamy bp mf ;-)

Dobra Rada - Aktualnie sorcem, można expic prawie wszedzie tam gdzie pallem, z zapasem fooda, mfami i z dobrym rodem.

Flisik 24-03-2006 18:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez dr zlo
gdzie sorc 15 lvl moRZe expic

EKHM! Ten temat jest raczej dla knightów.

Moosde 24-03-2006 18:20

"Raczej" ?
Napisane jest gdzie expić ze skillami XX/XX.
Tak samo mógłby napisać:

Gdzie moge expic ze skillami 15/16 na 18 lvlu, jestem Sorcem. Warunek tematu spełniony, zgadza się? ;)

Sir Tymol 25-03-2006 02:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kaczmen
knight, 14lvl, 55/55, PACC (lepiej skilować, jeśli tak to gdzie najlepiej, czy iść expić)

szkoda PACC na skillenie moim zdaniem...

@Topic
22 lvl, 5 mlvl, skills 75/75, eq BS, C-shield, Scarf, Warrior Helm, C-Arm, K-legs,
BOH/Leather Legs. GDZIE EXPIĆ ??:baby:

Kacperoski 25-03-2006 18:47

Skille 30/30-Knight

Chodzic to mozna na Kopalnie obok Kazoordon, gdzie znajdziemy dwarfy(45exp.) i rotwormy(40exp.). W miarę szybko sie tam expi. Lecz najlepiej chodzic na kopalnie, które sa troche niżej niz Kazoordon. Ponieważ tam wybiera sie mniej tibiarzy i wtedy idzie to szybciej. Ale nie chodzic na -4 piętro, ponieważ spotkacie sie tam z Dwarf Soldier i Dwarf Guard. One będą wam brały od 50- 100hp. Ostrzagam.:)

Gafi 25-03-2006 19:01

Do 30 lvl mozesz wbijac lvl tak jak powiedzial poprzednik moj. Albo mozesz takze isc na DC lub zamek kolo Ab jezeli bedziesz mial szczescie i bedziesz sam to szybko bedzies expic. A potem tzn jak juz bedziesz mial 30 lvl idz na guardy szybki exp tylko wez na wszelki wypadek gfb jak by sie zrobilo tloczno :)

Legendarny Banita 25-03-2006 19:38

Mam pytanie:
Czy 14 knightem skile 54\54 bede w stanie blokowac gs palowi skile 74 z dista? I czy duzo uh zejdzie?

Mithgar XX 28-03-2006 00:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Legendarny Banita
Mam pytanie:
Czy 14 knightem skile 54\54 bede w stanie blokowac gs palowi skile 74 z dista? I czy duzo uh zejdzie?

Hahaha, na pewno sie wyihasz:P
Swoja droga, aby uzywac uh musisz miec 4mlv
Na razie zajmij sie blokowaniem.... wejscia do depo:), a najlepiej to poskiluj, nabij 35lv i smialo mozesz blokowac gsy

Dj Nekro 28-03-2006 19:12

Knight, lvl 25 (Jutro PACC mi dojdzie)
Skills: 74/72
EQ: Knight Armor, Knight Axe, Crusader Helmet, Crown Shield, Scarf

I mam takie pytania jezeli bede mial tego pacca, czy dam rade na scarabach? Jak sie na nich by mi expilo?

Pozdrawiam

Legendarny Banita 28-03-2006 20:54

Żaaal

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mithgar XX
Hahaha, na pewno sie wyihasz:P
Swoja droga, aby uzywac uh musisz miec 4mlv
Na razie zajmij sie blokowaniem.... wejscia do depo:), a najlepiej to poskiluj, nabij 35lv i smialo mozesz blokowac gsy

Teraz mam lepsze skile 15 lv 57\57 i prawie 4 m lev 15%
chcialem sie spytac czy jakbym mial 4 m lev czy bi mi duzo uh schodzilo czy bym nie padl a nie czy jestem w stanie blokowac depo ;p

Mithgar XX 28-03-2006 21:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Legendarny Banita
Teraz mam lepsze skile 15 lv 57\57 i prawie 4 m lev 15%
chcialem sie spytac czy jakbym mial 4 m lev czy bi mi duzo uh schodzilo czy bym nie padl a nie czy jestem w stanie blokowac depo ;p

Ok, zalozmy ze masz 4mlv i 16lv. Posiadasz dokladnie 305hp, uhasz sie od 220/250 hp. Gs atakuje atakiem fizycznym, wiec bardzo licza sie twoje skile i eq, ktore jak sam wiesz nie naleza do najlepszych. dostawalbys hity 130+ w kazdej seri, tak wiec musialbys uhac sie po kazdym ciosie, gdyz gs potrafi uderzyc nawet 200+, co skonczyloby sie twoim dedem, gdybys nie uhal sie co cios. Tak wiec sam widzisz ze na razie wyprawy na gsy sa w twoim przypadku zupelnie nieoplacalne, i zdecydowanie ryzyko deda jest zbyt wysokie.

Rethfing on Aldora 28-03-2006 23:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dj Nekro
Knight, lvl 25 (Jutro PACC mi dojdzie)
Skills: 74/72
EQ: Knight Armor, Knight Axe, Crusader Helmet, Crown Shield, Scarf

I mam takie pytania jezeli bede mial tego pacca, czy dam rade na scarabach? Jak sie na nich by mi expilo?

Pozdrawiam

Nekro Nekro, z takimi skillami będziesz na scarabach po prostu wymiatać ;D Chociaż patrząc na Knight Axe.. Pożycz Fire Axe, albo lepiej Dragon Lance i to dopiero będzie expienie. Ja na scarabach ze skillami pod 70/70 expiłem i to zarąbiście, więc nie masz się o co martwić.

Colda Lili 29-03-2006 10:02

Na co moge lazic KNIGHTEM na 10lvl ze skillami 28/23.Moje eq to Two Hande Sword,Scale Armor,garlic neckle,Solider helmet,bots

POZDRO WSZYSTKIM TIBJAŃCZYKOM:cygaro: :)

Rhodd 29-03-2006 10:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Colda Lili
Na co moge lazic KNIGHTEM na 10lvl ze skillami 28/23.Moje eq to Two Hande Sword,Scale Armor,garlic neckle,Solider helmet,bots

POZDRO WSZYSTKIM TIBJAŃCZYKOM:cygaro: :)

Wez sprzedaj 2h sworda, kup se serpenta, dotren do 50/50 i lec na dc (przynajmniej ja tak zrobilem)

Stożek 29-03-2006 11:22

Mam kilka pytanek do doświadczonych knightów, powtarzam doświadczonych!
Zaczne od opisania mojego chara: knight lvl 40, mlvl 5, skile:71/71,narazie FACC
eq: golden arm, crusader helmet, k-legs, bochy/leather bootsy, vamp shield, fire axe/ dragon lance
1) Od jakich skili i lvl mozna lać guardy aby się kaska zwracała, a exp był większy niż na elf fortress?
2) Ile uhów powinno iśc na draga aby huncenie ich było w miare opłacalne?
3) Jakie są inne dobre miejsca do expienie dla knighta, o których nie wiem (nie jest to: PoH, efly, minosy na Senji, horned fox tower i w Mintwail, Dragi, kopalnie i orc fortress) Jak ktoż zna jakies inne to niech wspomni, acha nie mówcie mi o DC bo to miejsce jest przepełnione przez 24/7 - gorzej niz PoH.

I kilka pytań z innej beczki, ale nie będę nowego tematu zakładał:
1) Jaki lvl i skile do bloczenia DL?
2) Czy opłaca się bloczyć GSy, jeśli k-legsy można spylic najwyżej za 9, a k-arma za 5k?

Proszę aby odpowadać w miare swoich możliwości, a nie zmyslać. Wolę nie uzyskać odpowiedzi na te pytania niż aby odpowiadano tylko Tak/Nie.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:24.