Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Silvera (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=185)
-   -   Jednym słowem SILVERA (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=64542)

Dawergo 20-01-2007 10:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rekin Master (Post 1208907)
"btw. Silvera to chyba jeden z najhgorszych serverow.. jak na jego wiek ceny sa wysokie... lev male... :S :S :S"

eee....
a bym powiedzial, ze jeden z najlepszych
Dla ms-a oczywiscie ;p
Ceny duze....to dobrze-oplacalnosc huntow samodzielnych wzrasta<np. na vampire hellu- przykladem jest ho'lu ;P>
Duzo ludzi gra...z czego wiekszosc grac nie umie...tzn guardy sa wolne, a roty obleganne przez 40+ levele...
Duzo ludzi gra, wiec szybki respawn na huntach :)
JEDYNA wada jest taka, ze to brazole rzadza...a tak to bylby server idealny :)

eee holu nie siedzi na vamp hellu jesli sie nie myle :) oczywiscie dla mnie v hell jest obok necro i mam nadzieje ze mowimy o tym samym

Kasztaniaczek 20-01-2007 10:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dawergo (Post 1209361)
eee holu nie siedzi na vamp hellu jesli sie nie myle :) oczywiscie dla mnie v hell jest obok necro i mam nadzieje ze mowimy o tym samym

Gdyby na vamp hell byly same vampy bylo by pieknie...ale tam duzo syfu jest.. dla mnei to tma waste :P

Modus...

Huh...
Lepiej wybierz inny serv..
PA duze
Duzo Pk
Hunty za to ze masz dosc duzy lev...
Hunty jak widac ze umiesz grac - np. Holu
ten server jest skonczony :D!

V-E-G-E-T-A 20-01-2007 11:58

Jan 19 2007, 20:46:40 CET Killed at Level 70 by Ho'lu
and by a fire elemental

HAIL KICKS X(
Akurat na dole musiało mnie wyjebać.

norbious 20-01-2007 12:38

Mam takie pytanko małe:
ponieważ grałem na niemieckich serwach a sa tam ciagle lagi chcialbym przeniesc sie tutaj... mam zatem pare pytan
a zatem:
1. slyszalem ze huntuja polakow, ale wszystkich? niemozna dojsc do ich gildii?
2. czy ceny sa tutaj dobre bo na moim starym to.... dsm za 45k a serw mlodszy od silvery.
3. czy brazole huntuja takze inne narody? <umiem bardzo dobrze angielski i wcale nie musze sie za polaka podawac.
4. czy jest szansa na spolszczenie tego serwa?
5. i ostatnie... jezeli ten serw jest do dupy.. to jaki usa polecacie

Kasztaniaczek 20-01-2007 12:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez norbious (Post 1209675)
Mam takie pytanko małe:
ponieważ grałem na niemieckich serwach a sa tam ciagle lagi chcialbym przeniesc sie tutaj... mam zatem pare pytan
a zatem:
1. slyszalem ze huntuja polakow, ale wszystkich? niemozna dojsc do ich gildii?
2. czy ceny sa tutaj dobre bo na moim starym to.... dsm za 45k a serw mlodszy od silvery.
3. czy brazole huntuja takze inne narody? <umiem bardzo dobrze angielski i wcale nie musze sie za polaka podawac.
4. czy jest szansa na spolszczenie tego serwa?
5. i ostatnie... jezeli ten serw jest do dupy.. to jaki usa polecacie

1. Mozna, ale jak jakis brazol sobie cos wymysli to ci gildia niepomoze...
2.Tak sa wysokie...i to jak jasna cholera...
3.Innych narodow praktycnzie poza br tutaj nie ma..
4.Tak.... 50 lev zabijemy 150 i wyjebiemy ich z serva...
5. W tym ci nie pomoge :D!

Dawergo 20-01-2007 13:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kasztaniaczek (Post 1209690)
1. Mozna, ale jak jakis brazol sobie cos wymysli to ci gildia niepomoze...
2.Tak sa wysokie...i to jak jasna cholera...
3.Innych narodow praktycnzie poza br tutaj nie ma..
4.Tak.... 50 lev zabijemy 150 i wyjebiemy ich z serva...
5. W tym ci nie pomoge :D!

Mam zastrzezenia do punktu pierwszego... Jakos ile razy dostawalem hunta gildia mi pomagala i jakos zyje ;]

Łodzianin 20-01-2007 13:47

No i dobrze ze jest tyle PA i tyle brazoli. CHociaz sie cos dzieje. A nie jakies nonpvp gdzie 8 lev robi co chce a 100 nic mu nie zrobi, to jest dopiero bez sensu. I tu Sewery ma racje, czy widzieliscie zeby jakis Polak z ID mial hunta u brazoli? Np Potus, 85~ lev, i go nie huntuja. Kacperka 70~ tez nei jest huntowany. Sewery 60~ i tez nie padl >.<

Wiec przestanie pierdolic zej ets to najgorszy server, bo mimo wszystko na nim gracie -.-

Dolor 20-01-2007 13:56

UP@
Też jestem w ID :P
Szczerze mówiąc od czasu kiedy wszedłem do ID czuje się dużo bardziej bezpieczny po za tym obcokrajowcy nabrali do mnie więcej szacunku.
Skończyły mi się hunty i jestem bezpieczny.
W ID jestem dzięki Medolinie :P za co jestem wdzięczny. :)

All@
Nie zniechęcajcie tak ludzi do Silvery bo od przypomnijcie sobie co było jeszcze pół roku temu a co jest teraz.
Sytuacja się polepsza.
Lagi?? :/ to chyba zależy tylko od waszego internetu bo ja w ogóle nie mam lagów :)

Kasztaniaczek 20-01-2007 14:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Łodzianin (Post 1209863)
No i dobrze ze jest tyle PA i tyle brazoli. CHociaz sie cos dzieje. A nie jakies nonpvp gdzie 8 lev robi co chce a 100 nic mu nie zrobi, to jest dopiero bez sensu. I tu Sewery ma racje, czy widzieliscie zeby jakis Polak z ID mial hunta u brazoli? Np Potus, 85~ lev, i go nie huntuja. Kacperka 70~ tez nei jest huntowany. Sewery 60~ i tez nie padl >.<

Wiec przestanie pierdolic zej ets to najgorszy server, bo mimo wszystko na nim gracie -.-

TY chyba nie grales na innych serverach... jesli chodzi o sytuacje na servie ceny,lev etc. jest to jeden z najgorszych serverow...
Idz na Arcanie np. i zobacz jaki tam jest serv...

btw. za to ty padles nie raz... tka tak samo jak rekin i ja...wiec moze ty niepierdol...

Rekin Master 20-01-2007 14:36

lol...powyzej 30lvl-a zostalem tylko raz ubity przez czlowieka...na 67lvl-u ;P gdyby nie to, ze mialem skulla to bym zwial...
a zostalem zebity przez to, ze ubilem ich qmpla ;P
btw. dobrze, ze drogi a nie jak na harmonii....ciekawie na jakim lvl-u tobie bedzie sie zwracalo za jakies demony< w teamie> jak tam mms kosztuje 100k?(nie wiem ile...ale mysle ze cos kolo tego>
Edit:
@Daw
chodzilo mi bardziej o to, ze ho'lu moze sobie pozwolic na czeste chodzenia na vampuy w porownaniu do kasztana....obaj maja taki sam lvl ale ho'lu za vamp shielda 2x wiecej dostanie

Kasztaniaczek 20-01-2007 14:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rekin Master (Post 1210006)
lol...powyzej 30lvl-a zostalem tylko raz ubity przez czlowieka...na 67lvl-u ;P gdyby nie to, ze mialem skulla to bym zwial...
a zostalem zebity przez to, ze ubilem ich qmpla ;P
btw. dobrze, ze drogi a nie jak na harmonii....ciekawie na jakim lvl-u tobie bedzie sie zwracalo za jakies demony< w teamie> jak tam mms kosztuje 100k?(nie wiem ile...ale mysle ze cos kolo tego>
Edit:
@Daw
chodzilo mi bardziej o to, ze ho'lu moze sobie pozwolic na czeste chodzenia na vampuy w porownaniu do kasztana....obaj maja taki sam lvl ale ho'lu za vamp shielda 2x wiecej dostanie

Narazie nie planuje chodzic na demony..
A na wyzszych levelach expienie na dragach czy nawet dlach... to taka sama kase jak na silv.. wyjatkiem ten dsm moze.. ale i tak rzadko leci...

Dawergo 20-01-2007 15:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kasztaniaczek (Post 1210021)
Narazie nie planuje chodzic na demony..
A na wyzszych levelach expienie na dragach czy nawet dlach... to taka sama kase jak na silv.. wyjatkiem ten dsm moze.. ale i tak rzadko leci...

eee na dragach juz mi sie oplaca, chodze do blue djina i looz :P

Kasztaniaczek 20-01-2007 15:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dawergo (Post 1210067)
eee na dragach juz mi sie oplaca, chodze do blue djina i looz :P

No mi tez.. ale mowilem ogolnie....

adrius 20-01-2007 16:15

Zgadzam sie z ligusem ze jest o wiele lepiej niz kiedys.Np w wakacje prawie kazdy sie przeniosl na inny serwer lecz po chwili wracali.To oznacza ze nie jest tak zle:P.Bo gdyby tak bylo to by sprzedali konta i bye bye silvera.

Co do tych cen to moim zdaniem jest bardzo dobrze, masz pierwsza lepsza rzecz np.vampirka i sprzedasz ja za 30k a nie po 15 czy ile moze byc:P.

Ps.Ale sie rozpisalem:D.

Łodzianin 20-01-2007 16:45

@Markizek
Zawsze padalem za cos, a tego nie mozna nazwac PA -.-

Pozatym co ty mi z jakas Arcania wylatujesz? Gralem na Asterze, Celescie, Galanie i Lunarze i wiem cos o tych serverach >.>

Michael Rzotkiewka 20-01-2007 17:09

Ja pitole wezcie tak nie narzekajcie na silvere, wcale nie jest tak zle X( Ja jakos wbilem 61 lvl i nie mialem od nikogo hunta, no raz mnie ganial Leoozenho ale wszedlem do ID i mi pomogli. Jestem w tej gildi juz dosyc dlugo i jeszcze nikt do mnie nie sapal ani nie wlaczal skulla wiec chyba nie jest az tak zle jak mowicie. Co do lagow - ja jakos nie mam... Arcania? Moj kumpel tam gra (name: Piekna Pogromczyni heuehueheu 8o) caly czas tylko wojny wojny... Ceny wysokie? I BARDZO DOBRZE, przynajmniej mozna cos zarobic... Co do PA, ciezko mi sie wypowiadac bo do mnie nie sapia, ale slyszalem ze Plagenzenha trzeba unikac ;)
Wiec wezcie tak nie narzekajcie na ta silvere, jest wiele osob +60lvl i jakos sobie radza.. tylko odstraszacie polakow.. Jesli ktos z was zdecyduje sie na silvere msg to me, chetnie pomoge w np eq.

Edit: A, i juz 3 osoby na +150 lvlu (BR) dostaly delated, to tez cos :>

Kasztaniaczek 20-01-2007 18:37

60 lev+ a ile ich jest? 10?
War na Arcani? Tak jest wojna teraz.. nawet moj kumpel bierze w niej udzial.. ale ciagle wojny? Ktory lev ma ten twoj kumpel 10?
Wolalbym tam grac niz tutaj.. ten serv jest jednym z najgorszych, i nie zmienie zdania...

Dawergo 20-01-2007 18:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kasztaniaczek (Post 1210592)
60 lev+ a ile ich jest? 10?
War na Arcani? Tak jest wojna teraz.. nawet moj kumpel bierze w niej udzial.. ale ciagle wojny? Ktory lev ma ten twoj kumpel 10?
Wolalbym tam grac niz tutaj.. ten serv jest jednym z najgorszych, i nie zmienie zdania...

Wiesz co? bez urazy ale nie grasz tu od dawna i C**J wiesz o tym co sie tu dzieje X(

Michael Rzotkiewka 20-01-2007 18:51

taaaak wiem ze sa wojny caly czas, jak na wakacjach z nim gadalem mowil ze sa, jakis tydzien temu z nim gadalem i tez mowil ze jest... i nie ma 10 lvla tylko 80.. na tibia.com masz takie cos community -.^ najbardziej mi sie to podoba ze ty wiesz o silverze.. malo, nie grasz tu juz od dawna, nie wiesz co sie dzieje a sie najwiecej wypowiadasz ^^ z forum to sie za duzo nie dowiesz, 90% offtop... a skoro to taki chujowy serv to po co tu miales ~4 chary??? trzeba sie uczyc na "bledach..." i na dodatek czytasz tutaj informacje co sie dzieje na tym "chujowym" servie ^.^

10 osob +60 lvl? z samego vip naliczylem 17 :S

Kasztaniaczek 20-01-2007 19:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Michael Rzotkiewka (Post 1210647)
taaaak wiem ze sa wojny caly czas, jak na wakacjach z nim gadalem mowil ze sa, jakis tydzien temu z nim gadalem i tez mowil ze jest... i nie ma 10 lvla tylko 80.. na tibia.com masz takie cos community -.^ najbardziej mi sie to podoba ze ty wiesz o silverze.. malo, nie grasz tu juz od dawna, nie wiesz co sie dzieje a sie najwiecej wypowiadasz ^^ z forum to sie za duzo nie dowiesz, 90% offtop... a skoro to taki chujowy serv to po co tu miales ~4 chary??? trzeba sie uczyc na "bledach..." i na dodatek czytasz tutaj informacje co sie dzieje na tym "chujowym" servie ^.^

10 osob +60 lvl? z samego vip naliczylem 17 :S

a od wakacji tutaj ile bylo wojen? z 5?
Pisalem juz pare razy ze mi tibia.com nie chodzi i musze se formata zrobic..
Tak, w wakacje bylo 1 wojna.. a teraz od 1-2 tyg jest kolejna? raz na pol roku chyba moze byc...
Tak.. wiesz gdybym polegal tylko na forum tibia.pl to bym chyba w tibie wogule nie gral..

btw. szczerze to ja wiem wiecej o silverze niz ty.. nie trzeba byc online na serverze przez 10h dzinnie wystarczy 10 min, zagadac do paru kumpli br/pl i wiekszosc sie wie..

btw2. czy ja mowilem ze to jest chujowy serv? Powiedzialem ze jeden z najgorszych.. myslisz ze masz tutaj 60 lev+ i jestes taki pro ?

Michael Rzotkiewka 20-01-2007 19:12

jeden z gorszych czyli nie chujowy? oO nie umiesz odpowiedziec na pytanie po co miales tu ~4 charow to mnie lapiesz ze slowka ^.^

Mendolina 20-01-2007 19:13

@Markizek, zawsze masz coś do powiedzenia X(, przestan sie klocic tylko pogodz sie z tym ze michael gral i gra caly czas tutaj wie troche wiecej od ciebie:baby:

szymon287 20-01-2007 19:55

o boze...;o
Silvera, jak kazdy serv ma swoje + jak i - i skonczcie sie klucic...

btw. polacy by wkoncu opanowali serv, ale skoro graja po 2lata i maja 50lv to gz dla nich, z reszta na silv malo kto potrafi grac ;s

@down:
wow, _/?

Juroqu 20-01-2007 19:55

!118 rp padl od Minishabaal na combo hahaha http://w11.easy-share.com/804950.html

Michael Rzotkiewka 20-01-2007 20:02

"malo kto potrafi grac" - dla was (nie wszystkich) ten kto potrafi grac to ten kto spedza 3/4 swojego zycia przed tibia X(

szymon287 20-01-2007 20:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Michael Rzotkiewka (Post 1210900)
"malo kto potrafi grac" - dla was (nie wszystkich) ten kto potrafi grac to taka osoba ktora spedza 3/4 swojego zycia przed tibia X(

LOL, siedzac 4h przed kompem to 3\4 zycia? Aha... Jak juz mowielem, trzeba tylko umiec grac;)

Kasztaniaczek 20-01-2007 20:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Michael Rzotkiewka (Post 1210900)
"malo kto potrafi grac" - dla was (nie wszystkich) ten kto potrafi grac to taka osoba ktora spedza 3/4 swojego zycia przed tibia X(

lub ten ktory na 15 lev nie biega z maca...

btw. 18:57 You advanced from Level 61 to Level 62. ;]
_________
@Mendolina

Ja jak gralem wiedzialem jak nie gram tez wiem a ty jak grales to nie wiedziales..
btw skad ty zes sie urwal?
(szukasz pretekstu do klotni nowej?)

Michael Rzotkiewka 20-01-2007 20:09

Dobra, ja juz sie przestaje klocic bo sie rzuci na mnie cala Harmonia:confused: Peace.

EDIT: ja pierdole wlasnie sie dowiedzialem ze na 50 lvlu jak padlem by afk od 19 sorca.. to byl noob char of shortys shine, tylko sie zajebac... zjeb udawal kumpla a potem jak afk bylem to mnie zabil -.- super...

Kasztaniaczek 20-01-2007 20:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Michael Rzotkiewka (Post 1210928)
Dobra, ja juz sie przestaje klocic bo sie rzuci na mnie cala Harmonia:confused: Peace.

Jasne, zaraz zagadam do Ck i poprosze o komentarz

Mam tez poprosic kumpli z aracni?

szymon287 20-01-2007 20:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Michael Rzotkiewka (Post 1210928)

Rotfl, na serio ten temat prze^^bany, jak bys nie wiedzial tez kiedys gralem na silv i znam sytuacje...

Mendolina 20-01-2007 20:41

@Markizek
Zwykle to ty zawsze masz coś do powiedzenia i ty rozpoczynasz kłótnię przeważnie jak "rozmawiam" z lodzianinem(czytaj noob), stawiasz zawsze swoje glupie komentarze na moj temat i wybuchasz smiecchem na widok mojego posta...popatrz na siebie co piszesz...chociaz raz...zawsze ty szukasz pretekstu aby pojechac dla mendoliny

Kasztaniaczek 20-01-2007 20:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mendolina (Post 1211028)
@Markizek
Zwykle to ty zawsze masz coś do powiedzenia i ty rozpoczynasz kłótnię przeważnie jak "rozmawiam" z lodzianinem(czytaj noob), stawiasz zawsze swoje glupie komentarze na moj temat i wybuchasz smiecchem na widok mojego posta...popatrz na siebie co piszesz...chociaz raz...zawsze ty szukasz pretekstu aby pojechac dla mendoliny

ziom roxujesz.. ja se gadam z innymi a ty sie nagle w*******asz z postem "gowno wiesz" - w skorcie i ja zaczyna klotnie..kazda dyskusja na 4um to jest klotnia n/c

tak tak ja zaczynam...

btw. gdzie ty niby rozmawiasz z lodzianinem?
ocb?

Mendolina 20-01-2007 20:57

Ja "rozmawiam" na forum z lodzianinem, a ty tak samo sie wcinasz jak ja teraz wiec nie kozacz ^.-

adrius 20-01-2007 21:09

Ej nie kluccie sie

Markizek moze nie zaczyna klutni ale w prawie kazdej jest.:P

Ale co do glupiego serwa to jedno jest glupie:
Niekturzy pl sa poprostu chamscy wlasnie sie dowiedzialem ze poprostu sardas zaczal huncic mojego qmpla za nic;( ,i jak mamy tu wogle cos wskurac?X(

Carrota 20-01-2007 21:46

@Up
Porozmawiam z Sardasem ale jaki ma nick twój kolega?

PS.Znowu kłótnia ; /
Peace ludzie peace!
Juz w pn Ho'lu back :D <3

Girni 20-01-2007 22:06

http://i91.photobucket.com/albums/k308/Girni/60.jpg

btw, nie jestem jakis ,,chamski'' tylko mam stare porachunki za inny char ;>

Luki007 20-01-2007 22:18

Huh Gratz Sardas.
A ja teraz z Sardasem na heroB)
21:16 You see 2 red pieces of cloth.
They weigh 10.00 oz.
21:14 You see crown legs (Arm:8).
It weighs 65.00 oz.
21:14 You see a might ring that has 20 charges left.
It weighs 1.00 oz.
21:16 You see a war hammer (Atk:45 Def:10).
It weighs 85.00 oz.
21:16 Using one of 1133 gold coins...
A jescze bedziemy dlugo siedziec:cup: :cup:
Btw. Sardas na moim uh markerze mortuje:P

Łodzianin 20-01-2007 22:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mendolina (Post 1211028)
@Markizek

Noob? Ja noob? Przejzyj sie w lustrze i zobacz kto jest nubem, przypominam 3 hmm i 1 uh UHEUHEUHEUHEUEHUEHUEE
W obecnej sytuacji przyznaje racje Michalelowi, poeniwaz markizek oczernia ten serv, a tak naprawde nei jest tak zle >.>

Mendolina 20-01-2007 23:21

Ty noobek ty :baby: :D i jakis z...bo jak czytam to forum to ruszasz polaków za nic:baby:...twardzielek sie znalazl hashahas, no i co ze 1 uh i 3 hmmki :>lubisz do tego wracac jak dziecko ktore lubi aby mu czytac ta sama bajke :D :baby: i tak bym padl i tak:evul:, po pierwsze przez neta. po drugie moje pvp sux :confused:

Kattinka 20-01-2007 23:26

@MEnda
Po co sie udzielasz na tym forum ? Chyba nikt cie tu nie toleruje. TYlko prowokujesz ludzi swoim perwersyjnym zachowaniem i pewnoscia siebie. Przestan pisac, bedzie dobrze =]

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:54.