Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   World of Warcraft - Official Blizzard Servers (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=183914)

ponczus 27-04-2010 20:51

@Cytrynowy

Nie raiduje 10manów. Brak czasu. Mówię jak to jest na 25 HC. W teorii pod warstwą tego gazu jest zielone kółko. W teorii bo w praktyce to dopiero jakby ugryzło cię w dupę byś je zauważył. Tutaj Blizzard popełnił małego faila i tyle. Też zrobiliśmy go bez tego addona. Zajęło to w pyte czasu. I w sumie nic nie dało. BTW. za czasów Vanili takim addonem strasznie upraszczającym był threat metter. Ale zwyczajne bez niego nie dało się zrobić jednego bossa i dupa.

malkolm 28-04-2010 08:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ponczus (Post 2754681)
@Cytrynowy

Nie raiduje 10manów. Brak czasu. Mówię jak to jest na 25 HC. W teorii pod warstwą tego gazu jest zielone kółko. W teorii bo w praktyce to dopiero jakby ugryzło cię w dupę byś je zauważył. Tutaj Blizzard popełnił małego faila i tyle. Też zrobiliśmy go bez tego addona. Zajęło to w pyte czasu. I w sumie nic nie dało. BTW. za czasów Vanili takim addonem strasznie upraszczającym był threat metter. Ale zwyczajne bez niego nie dało się zrobić jednego bossa i dupa.

Oj, głupoty gadasz.

ICC 25HC 9/12, została sindra, profesor i lk.
I jakoś nikt u nas nie ma ochoty instalowac tego gówna.

Zamiast addonu polecam zainstalować mózg.

A, i za czasów Vanilli bez KTM'a dało się zrobić wszystko.
"3 sunders and go.", a potem myśleć, z tym że dla dzisiejszych rajderów to jest nie do przeskoczenia bo myślenie boli.

ponczus 28-04-2010 13:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez malkolm (Post 2754748)
Oj, głupoty gadasz.

ICC 25HC 9/12, została sindra, profesor i lk.
I jakoś nikt u nas nie ma ochoty instalowac tego gówna.

Zamiast addonu polecam zainstalować mózg.

A, i za czasów Vanilli bez KTM'a dało się zrobić wszystko.
"3 sunders and go.", a potem myśleć, z tym że dla dzisiejszych rajderów to jest nie do przeskoczenia bo myślenie boli.

Wow My hero. Powiedzmy to tak, nie mam zamiaru użerać się z pomysłami Blizza na utrudnianie życia. Unikanie tego gówna jest banalnie proste a jeżeli trudność ma polegać na tym żeby dojrzeć to coś pod warstwą gazu to nie mam zamiaru tak się bawić.

idealnym przykładem jest DW. Nie ma żadnych przeszkadzajek liczy się ogarnięcie i umiejętnę żonglowanie raidem. Wszystko ładnie widać nie ma sztucznego utrudniania. To nie jest pierwszy fail blizza tego typu. W ulduarze nagle okazało się że bez włączenia opcji graficznych nie widać efektów jakie generuje coś spadające z nieba na twoją głowę. I teraz pytanie moje: przecież to to samo co AVRE czemu wtedy nikt się nie obruszał?

Nie mówię o przeagrowaniu, mówię o sytuacji gdy trzeba było zmienić tanka, a było 8miu w raidzie. A wtedy taunt nie działał tak jak teraz i nagle stało się wymagane posiadanie threat mettera.

malkolm 28-04-2010 13:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ponczus (Post 2754787)
Unikanie tego gówna jest banalnie proste a jeżeli trudność ma polegać na tym żeby dojrzeć to coś pod warstwą gazu to nie mam zamiaru tak się bawić.

Jedyna trudność żeby dojrzeć coś pod warstwą gazu sprawia ego-meter (recount) na 3/4 ekranu.

A że Blizz wraz z wowem stacza się w dół po równi pochyłej to fakt.
W Cata kupisz sobie T11/T12 za 20$, po co komu rajdy, po co komu AWR? ;->

Rybzor 28-04-2010 21:28

Ziomalqi mam problem : (

Biegam sobie, mam 30 lvl, ale noszę jakiś zwykły łuk od 16 lvla co kupiłem u NPC. Gdzie mogę znaleźć jakiś lepszy? Dzisiaj 21 lvl do mnie podbiegł i się śmiał że ma lepsze bronie niż ja :<. Próbowałem dungeona, ale spadł mi jedynie taki topór od 27 lvla, który zadaje 4x więcej dmg niż mój łuk -.-

kołbaś 28-04-2010 21:55

no to wal z aksa, sciagnij sobie atlas loot i posprawdzaj a ktorych dungeonach spadaja luki ktore ciebie moga interesowac.

Rybzor 28-04-2010 22:04

Zainstalowałem sobie tego curse client... Ma to jeszcze jakieś ciekawe narzędzia do WoWa?

A widzę, zakładka addony. Fajny tool : P

Tibijczyk222 28-04-2010 22:16

Wiesz , możesz levelować tak jak ja to robiłem , cały czas zapisuj się na random dungeony a jak jesteś w kolejce(co trochę trwa jako tylko dps) rób questy :p
Dzięki temu cały czas coś ci będzie wypadać i będziesz miał gear odpowiedni na swój lvl , o wiele przyjemniej jak się gra :D

Rybzor 28-04-2010 22:29

No właśnie widzę, że fajna sprawa te dungeony. Ogólnie to mam z 5 dostępnych i z tego co widzę tylko na jednym jest łuk dla mnie, więc będę kampił na nim póki co.

eerion 28-04-2010 23:13

Chyba jeszcze warsong oferowal jakiś tam łuk za honor.
Weź zobacz pvp rewards

Tibijczyk222 28-04-2010 23:18

A czemu tylko łuki? Są jeszcze kusze i guny przecież ;P

Rybzor 28-04-2010 23:24

A bo wole łuki : P

@eerion
W pvp są tylko od 60 lvla kategorie chyba tam : P

xoz 28-04-2010 23:43

za dużo tibii rybuś :S

kup sobie coś fajnego na ah.

Rybzor 29-04-2010 01:34

Mam pytanko: czy daje mi coś konkretnego fakt, że będę miał każdą część z EQ typu cloth? Czy może nie ma różnicy jak będę nosił leather?

Tibijczyk222 29-04-2010 06:59

Przede wszystkim clothy maja staty raczej nie dla hunta (spell power,spirit ,int ,mana per 5 sec itd) a leathery staty dla huntera najlepsze(czasem jakies z intem i spell powerem dla szamana)Po drugie jakas tam,niewielka strata armoru no ale ty masz peta więc z mobem się raczej nie stykasz. Pozatym od 40 nosisz maile :) Więc noś to co daje ci najlepsze staty.

malkolm 29-04-2010 09:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rybzor (Post 2754909)
Biegam sobie, mam 30 lvl, ale noszę jakiś zwykły łuk od 16 lvla co kupiłem u NPC. Gdzie mogę znaleźć jakiś lepszy?

Auction House.

Rybzor 29-04-2010 09:36

Wylociłem już w sumie. W AH próbowałem wcześniej i nic mi nie znalazło ciekawego.

Valderor 29-04-2010 12:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rybzor (Post 2754960)
A bo wole łuki : P

@eerion
W pvp są tylko od 60 lvla kategorie chyba tam : P

Łuki do 30 lvl są tutaj: http://www.wowhead.com/items=2.2&fil...maxrl=30#0-5+1, posortuj wg DPS.

Na szybko od vendora możesz kupić http://www.wowhead.com/item=11305

Ewentualnie przejść się kilka razy do Warsong Gulch i kupić http://www.wowhead.com/item=19565

_WrD_ 30-04-2010 11:25

Kurfa, czytając ten temat mam +10 do chętki grania w WoW na 5 minut czytania. I znowu o 150zł (WotLK + prepaid) portfel lżejszy. Walcie się :P

Co do postaci to link do mojej jest w sygnie. 70 lvl, ale co tam, nadrobię niedługo :d

malkolm 30-04-2010 15:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez _WrD_ (Post 2755277)
. I znowu o 150zł (WotLK + prepaid) portfel lżejszy. Walcie się :P

Offtop:
Rozterki studentki:
- Kupiłam sobie wczoraj nową spódnicę. Teraz muszę do niej dokupić kurtkę, torebkę i buty. K*rwa, a mogłam przepić...

bp, nmsp

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:02.