Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Tibia obchodzi 10 urodziny (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=110434)

Anpy 09-01-2007 21:08

Mi prezenty trafiają się gdzieś ok. w co 5 Cyclopie.

PS: Petardy to wielki niewypał.:D

hapnik 09-01-2007 21:09

Ja używam przeglądarki Mozilla Firefox i nie mam żadnych problemów, dlatego Wam też radzę takową zainstalować :P Poza tym posiada ona moduł sprawdzania pisowni m.in. podczas redagowania postów, a to niektórym osobom bardzo by się przydało... 8o

PS. Anpy, skończy z tym "Ohh... Free Pacc", bo i tak pewnie nie wygrasz :D

Iron'knight 09-01-2007 21:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hayne (Post 1186723)
Skocz na strone WoW'a, potem odwiedz koreanskie MMORPG. Wyciagnij wnioski i napisz jeszcze raz posta.

Właśnie to napisałem, typowy dla MMORPG i RPG ja na pierwszy rzut oka myslalem ze pomylilem strony z WoW'em.

Skończmy ten temat Panie Hayne WebMa[j]sterze :D:D:D

Retton 09-01-2007 21:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez LothGovi (Post 1186729)
Wygralem wlasnie pacca....loteria sie zaczeła

Nie mogłeś wygrać ! Bo loteria się nie zaczęła ; ). Stupid joke...

Dadik94 09-01-2007 21:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez LothGovi (Post 1186727)
Wygralem wlasnie pacca....loteria sie zaczola

A byłeś wlogowany czy wylogowany??:o

Isard 09-01-2007 21:12

Wiele osób twierdzi ze tylko facce beda mogly wygrac pacca :D ale znajac polityke cipsoftu to raczje pacce zyskaja. Nie wiem ale to tej pory taj było.

Anpy 09-01-2007 21:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez hapnik (Post 1186736)
Ja używam przeglądarki Mozilla Firefox i nie mam żadnych problemów, dlatego Wam też radzę takową zainstalować :P Poza tym posiada ona moduł sprawdzania pisowni m.in. podczas redagowania postów, a to niektórym osobom bardzo by się przydało... 8o

PS. Anpy, skończy z tym "Ohh... Free Pacc", bo i tak pewnie nie wygrasz :D

Jeżeli ci to przeszkadza to nie będe już tego pisał.:]

tha21 09-01-2007 21:13

Cytuj:

Tibia wymaga poświęceń, strona jak widać zrobiona jest pod przeglądarki inne niż Opera, ale to żaden problem zainstalować sobie Mozille, a jeżeli dla CIEBIE (i wielu/kilku innych użytkowników Tibii i opery) jest to problem to napewno nie zmienią tego tylko z tego powodu.
Ostatnie kilka linijek jest moim zdaniem ale reszta to czysta krytyka tego Pana.
Nie to nie powinno być tak. Nie tędy dorga. Gra powinna być dla graczy, a nie gracze dla gry. Tym bardziej, że Opera jest zgodna z większościa standardów dotyczących stron WWW. Moim zdaniem jest to przeoczenie i to dosyć duże, napewno nie testowali strony na Operze, a nie można ignorowac przegladarki majacej parę procent rynku. To nie jest jakiś home-made program, ale popularna przegladarka internetowa. Jeżeli nie jest to przeoczenie, ale 'zuchwała' ignorancja, to mozna zauważyć, że Cipsoft podobnie zachowywał się wobec graczy korzystających z systemów Unix-like, przez parę lat wymigujac się od wydania natywnego klienta linuksowego. Tak się nie postępuje. Gra jest po to aby przyciągać graczy, a nie ich odpychać. Po co ktoś miałby grać jeśli musi się poświęcać? To jakaś nowa forma ascezy? Od grania do zbawienia?

wonap 09-01-2007 21:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dadik94 (Post 1186742)
A byłeś wlogowany czy wylogowany??:o

ludzie czytam sobie tematy i to jest lepsze niz kabarety i napewno lepsze od komentarzy na onecie :P

odpowiadajac na twoje pytanie to byl on w stanie przejsciowym od wylogowanego do wlogowaniego zapewne wisial gdzies w eterze

Iron'knight 09-01-2007 21:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez tha21 (Post 1186759)
Nie to nie powinno być tak. Nie tędy dorga. Gra powinna być dla graczy, a nie gracze dla gry. Tym bardziej, że Opera jest zgodna z większościa standardów dotyczących stron WWW. Moim zdaniem jest to przeoczenie i to dosyć duże, napewno nie testowali strony na Operze, a nie można ignorowac przegladarki majacej parę procent rynku. To nie jest jakiś home-made program, ale popularna przegladarka internetowa. Jeżeli nie jest to przeoczenie, ale 'zuchwała' ignorancja, to mozna zauważyć, że Cipsoft podobnie zachowywał się wobec graczy korzystających z systemów Unix-like, przez parę lat wymigujac się od wydania natywnego klienta linuksowego. Tak się nie postępuje. Gra jest po to aby przyciągać graczy, a nie ich odpychać. Po co ktoś miałby grać jeśli musi się poświęcać? To jakaś nowa forma ascezy? Od grania do zbawienia?

Nie no pierwsza osoba która naprawde zna się na rzeczy. Stary na serio Ty mnie przekonałes, ze CipS robili zle chociaz sam z MF korzystam. Taki post to mi sie podoba nie to co ten Hayne - zero profesjonalizmu zero kulturki

wonap 09-01-2007 21:17

wiekszosc narzeka ze w operze nie dziala, a ja korzystam z opery i nie mam zadnych problemow

Wiedźmin 09-01-2007 21:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez tha21 (Post 1186759)
Tym bardziej, że Opera jest zgodna z większościa standardów dotyczących stron WWW.

Tym bardziej iż działa pod IE, które w ogóle nie spełnia standardów w żadnej kategorii :P

Hayne 09-01-2007 21:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Iron'knight (Post 1186738)
Właśnie to napisałem, typowy dla MMORPG i RPG ja na pierwszy rzut oka myslalem ze pomylilem strony z WoW'em.

Skończmy ten temat Panie Hayne WebMa[j]sterze :D:D:D

Panie, ale strona WoW'a jest zupelnie inna w budowie a nawet i klimacie, niz strony koreanskich MMORPG : D

Chyba, ze to ja mam jakies lewe podejscie do tego ; )
Anyway Tibijskiej stronie jest duzo blizej do koreanskich (w weikszosci) syfow niz do WoW'a.

Krazen 09-01-2007 21:21

The lottery will start Jan 9th, 2007.

Radzę zwrócić uwagę na wyraz "will" będący operatorem czasu Future Simple, który mówi o czynnościach które są zaplanowane na przyszłość, więc jeszcze nie doszły do skutku.

Jak to mówią "First learn English, then play Tibia.".

Hayne 09-01-2007 21:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Iron'knight (Post 1186770)
Nie no pierwsza osoba która naprawde zna się na rzeczy. Stary na serio Ty mnie przekonałes, ze CipS robili zle chociaz sam z MF korzystam. Taki post to mi sie podoba nie to co ten Hayne - zero profesjonalizmu zero kulturki

Sorry bardzo, ale cytowany przez ciebie kolega napisal kubek w kubek to samo co ja ; )

Pozwole sobie jeszcze zacytowac PW ktore przed chwila wysylalem do Ursynowskiego:

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hayne
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ursynowski
Do rzeczy... Co do przygotowań strony to zawsze znajdą się jakieś niedociągnięcia. Nie chcę ich bronić, ale mnie też zdarzało się, że na jednej przeglądarce nie chodziło tak jak chciałem (w tym przypadku IE).

Bo IE ssie i nie zna W3C : )
Bledy sie zdazaja "kazdemu" ... Niby tak, ale stworzenie takiej strony zajmuje maksymalnie 2 tygodnie, a nieprzetestowanie i/lub wypuszczenei jej w takim stanie zasluguje na miano lameriady.
Szczegolnie jesli zaczeta ta strone projektowac pare miesiecy temu o czym czytalem w wywiadzie z Guido ; )

Cytuj:

Po drugie to strona jest dobrze napisana, lecz brakuje pewnych elementów, dzięki czemu Opera kaszani co nieco, jak już mówiłem (np. DOCTYPE - tu akurat przyznaję Ci rację).

Gdyby to byly "niektore rzeczy" to ok, ale taki "maly" bledzik powoduje kolosalne straty w wypadku firm ktore za pomoca takiej strony mialyby zarobkowac ; )

Cytuj:

Ale np. mówienie, że tabelki są lepsze w moim mniemaniu to parodia (nie obrażając Ciebie). Aby je dostosować tak jak się chce, to trzeba się troszkę wysilić. Mam nadzieję, że uwzględniłeś (w swoich myślach) również style, które Cipy użyły.

Oj, nie napisalem, ze tabelki sa lepsze niz DIV'y tylko, ze jezeli sie nie umie zbudowac laya na divach to juz lepiej zostac na tabelkach.

A to jest roznica.
Tabele to ZLO, ale lepsze dzialajace tabele od niedzialajacych DIV'ow. Nie sadzisz? : )

edit.
Cos mi sie zdaje, ze jestes z tych ktorzy niestety szybciej oskarzyliby o morderstwo czlowieka w skorze i brudnych glanach niz faceta z zakrwawionym nozem, ale w garniturze.

edit2.
[QUOTE-iron'knight]trzeba bylo najpierw pomyslec potem napisac.[/quote]
Ale ze niby co? Macie cholerne problemy ze stawianiem konkretnych zarzutow.

yoshu 09-01-2007 21:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Krazen (Post 1186792)

Radzę zwrócić uwagę na wyraz "will" będący operatorem czasu Future Simple, który mówi o czynnościach które są zaplanowane na przyszłość, więc jeszcze nie doszły do skutku.

Jan 9th, 2007 is going to end in about three hours.

Radze zwrocic uwage na wyraz "three", bedacy wyznacznikiem zblizania sie do dealine'u jakim niewatpliwie will be dzien nastepny, Wednesdayem nazywany.

Jak to mowia "Najpierw pomysl, a potem sie wypowiadaj."

Iron'knight 09-01-2007 21:28

trzeba bylo najpierw pomyslec potem napisac. Ale tha21 napisal to tak idealnie ze trafi to do kazdego nawet do osob nie znających się na rzeczy. Ale prosilem o cos zeby zakonczyc ten temat. Na reszte tego typu postow nie odpowiadam...

Bezel'ek 09-01-2007 21:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Krazen (Post 1186792)

Czekalem az ktos to zauwazy , wiec losowanie moze byc nawet za kilka dni xD

Hayne 09-01-2007 21:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bezel'ek (Post 1186823)
Czekalem az ktos to zauwazy , wiec losowanie moze byc nawet za kilka dni xD

Jestes w cholernym bledzie.
Po rzeczonym "will" jest wyraznie okreslone kiedy sie odbedzie - dzisiaj.
Will odnosi sie do przyszlosci - owszem. Ale tylko do przyszlych (niecalych) 2.5h.

Krazen 09-01-2007 21:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez yoshu (Post 1186814)
Jan 9th, 2007 is going to end in about three hours.

Radze zwrocic uwage na wyraz "three", bedacy wyznacznikiem zblizania sie do dealine'u jakim niewatpliwie will be dzien nastepny, Wednesdayem nazywany.

Jak to mowia "Najpierw pomysl, a potem sie wypowiadaj."

To, że CipSoft się spóźnia to normalna sprawa, co nie oznacza że loteria się już zaczęła, bo tak nie jest, i na tibia.com wyraźnie jest to napisane. Nie zdziwię się, jak nadejdzie północ, a loterii nie będzie. Przed wypowiedzeniem się jak najbardziej pomyślałem, bo jak nauczyły mnie poprzednie update, a już kilka przeżyłem te terminy, do których na swojej stronie CipSoft się zobowiąże nie są w żadnym wypadku miarodajne (przykładem niech będzie wczorajsza obsuwa). Najpewniej zamiast loterii dziś ujrzymy po prostu cyferkę 10 w miejsce 9, i jutro będziemy czekać.

Co do strony, to jeśli chcieli zrobić stronę zgodną ze standardami to im z deczka nie wyszło, bo cóż z tego, że nie ma tabel, jak kod strony to największa kaszana z wszystkich kaszan. Warstwa treści nie jest oddzielona od warstwy prezentacji, tak jak to powinno mieć miejsce, założę się, że teraz trudno im nawet zlokalizować błąd w tym mętliku tagów html pomieszanych z css-owymi instrukcjami.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:15.