Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Poradniki Archiwalne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=209)
-   -   DRAG co i jak? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=12795)

Tengo 22-12-2006 10:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mastermind Toothy (Post 875726)
Ciekawe :P Mojemu z wave'a walnął równiutkie 400 :baby:
Troszkę się zdygaliśmy ale udało się.
Poradniki od początku troszkę słaby dla mnie był ale brak aktualizacji to lekka przesada, skoro jest to w poradnikach to autor powinien iść z duchem czasu.
Pozdro ;]

dl za 400 z f wave ciekawe do 300 wali najczesciej kolo 250 (sorry ze napisalem 280 wczesniej ale tyle mi high walnol

erwu 22-12-2006 20:51

Od kturego levelu druidem powinienem isc na draga z uhhami i bloerem

bo suie nie orir\entuje

elfo.del.bien 24-12-2006 22:03

Moze to bylo, napsaine ale przeczytalem tlyko 8 stron.... poradik ogolnie bardzo fajny napewno skorzyustam mam tlyko male pytanko, jak knight ma dobiec do draga zeby uniknac kombo z ognia?

i taktyka dla pallka, jak ma biegac iwalic z ksuzy zeby byc na ukosie...

cichydg 28-12-2006 04:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Diego'Odin (Post 1112411)
1. Tak idź sobie na bk z sd na 26lev albo mortem ciekawe jak bedziesz w niego cisnaol. po 30? albo po 100 z sd? gratuluje

2. tym swoim ek to chyba na ots grales albo z sabre draga solowales

ze skilami 80/80 50lev~ zwykle shodzi 0-1 uh na draga -.-

hehe czy ja napisalem solo ?? napisalem ze z blokerem a na 30 lvl i np 40 mlvl walisz w Bk okolo 70~ bk czesto sie przezuca wiec mana shield drago z blokerem. a jak chcesz wiedziec ja nawed demona zabije na 30 lvl z BLOKEREM ;] wiec niewiem co sie czepiasz. A pozatym powodzenia w dalszybm expieniu tym 50 ek na drgah a otsy niedalmnie;] dla porowania mojemu kumplowi 120 ek idzie 1 uh na 3 dragi wiec niepisz bzdur jak dragon zacznie sie miotac walnie ci 2 erazy za 100 a ty juz uh ;p niemuwie o wawe jak trafi + lapa... i ty tym 50 ek idz sobie na scaraby.. albo zolwie -2 ;] bo -3 to na 60+ uhy i mf wiec niepiernicz bzdur...X( :)

elfo.del.bien 28-12-2006 12:57

jestem pallem, 30lvl mam 66 dista i dragowi ledwo po 10-20 zadaje czy to normalne?, autor pisal ze ze skillami 65, da rade a ja ledwo z 66 daje, znaczy sie jeszcze neida elm bo nie udalo mi sie utluc smoka..

Grzesiek414141 01-01-2007 20:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez elfo.del.bien (Post 1156510)
jestem pallem, 30lvl mam 66 dista i dragowi ledwo po 10-20 zadaje czy to normalne?, autor pisal ze ze skillami 65, da rade a ja ledwo z 66 daje, znaczy sie jeszcze neida elm bo nie udalo mi sie utluc smoka..

Albo miales wyjatkowego pecha, albo zmien gre ;P B) Nie tak powaznie na 30lvl ze skillem 66 powinnienes spokojnie rozwalic smoka, oczywiscie pod warunkiem ze nie solujesz go w pomieszczeniue 3 na 3 kratki, Palkiem najlepiej na jak najwiekszej przestrzeni zwlaszcza na low lvl, pozniej to juz nie ma znaczenia, a i mam jeszcze jedno pytanko, z czego go biles?:cup: :)

koziLbn 02-01-2007 21:45

Elo! mam 30 lvl skile 70/40 ( troche slabe ale nie bylo okazji zeby poskilowac :P) i chcialbym wiedziec ile poexpie na dragach kolo veno z 2bp hmm i jedenym uhow i czy jest spora szansa aby mi sie to zwrocilo??
POZDRO!

Harna$ 03-01-2007 21:26

Cytuj:

10-20 o.O'
Ja mam 29 lvl 68 dista i best hit do draga za 103 -.-
Coś mi się wierzyć nie chce...

koziLbn 04-01-2007 15:45

Cytuj:

HEHE albo twoja postac ma zeza rozbierznego...;)

Daxxy 06-01-2007 19:18

Po przeczytaniu tego poradnika zacząłem chodzić na pojedyńcze resp-y dragow:D juz na 25lvl solowalem tego potworka:) ale tym co jeszcze na niego nie poszli radze wziąć troche manasow,uh(2-3 zalezy od lvl)i duzo runek radziłbym hmm zwlaszcza dla palkow z 20-30 lvlB)

Yurza 07-01-2007 12:54

Nie wiem czy pokimś nie powtarzam ale do blokowania knightem dodałbym, że shooter powinien się zaopatrzyć w kilka sd/power boltów na wypadek jak drag zacznie uciekać. (Wskazane na większych respach gdzie może nas zaprowadzić wprost na DL'a.

Heram_Elion 07-01-2007 13:26

hahaha

ale bzdety kto w ogole pisal ten poradnik....do dupy

Asim 12-01-2007 16:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Externus (Post 131031)
...
a) solowanie: dla sportu można z 20 lvlem, 25mlvl, uderzać z sdków (polecam metode up&down) i drag dosyć szybko polegnie. Opłacalności w tym zero. Warto zabezpieczyć się mana shieldem (bez mana shielda jedno combo = dead). Opłacalne (względnie) solowanie z hmmow od 30 lvla 40 mlvla. Dodatkowo można solować za pomocą summonow. Tutaj najbardziej opłacają się 2 demon skeletony (Ew. 2 orc lidery), wtedy można nawet nie używać run, tylko ihać/uhać dsy, a one się juz zajmą wielkim zielonym (chociaż jeśli pomożemy im hmmami to wpadnie nam więcej Expo). Opłacalne solowanie w zasadzie jedynie z summonami.

moje zdanie jest zupełnie inne, Druidem solować mozna od 33 lvl, tempest+hmm bez summonów, wtedy zależnie od humoru smoka strace 200-500 many na jedną bestie, a właśnie 2x ds mnie strasznie wkurza bo mi koles na 28 lvl przychodzi i nie moge poexpic :/ nawet nie wali z tym hmm bo mu szkoda, i jaki w tym sens? niech nabije te kilka poziomów i zacznie sie na serio bawić a nie jakieś cackanie się. mnie biała gorączka zalewa jak widzę takiego 28lvlowca który cieżko orzec co właściwie robi?

Hoxiu 12-01-2007 16:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Asim (Post 1191963)
moje zdanie jest zupełnie inne, Druidem solować mozna od 33 lvl, tempest+hmm bez summonów, wtedy zależnie od humoru smoka strace 200-500 many na jedną bestie, a właśnie 2x ds mnie strasznie wkurza bo mi koles na 28 lvl przychodzi i nie moge poexpic :/ nawet nie wali z tym hmm bo mu szkoda, i jaki w tym sens? niech nabije te kilka poziomów i zacznie sie na serio bawić a nie jakieś cackanie się. mnie biała gorączka zalewa jak widzę takiego 28lvlowca który cieżko orzec co właściwie robi?

EE co ty gadasz ? Myslisz ze jestes lepszy bo masz te 5 lvli wyzej? On traci mniej many na jednego smoka niz ty wiec o co ci chodzi, jemu bardziej sie oplaca siedziec tak pare godzin. Co z tego ze mu szkoda hmm ? Dlatego jest gorszy? Ty jestes dziwny bo solujesz dragi na 33 lvl z hmm i na 100% ci sie nie zwraca. Co to znaczy na serio sie bawic? To znaczy wastowac kasy ile wlezie ? Robi 2 dsy i siedzi pare godzin, a traci na tym pare bp mf ( jesli facc, pacc duzo mniejszy waste ), zalezy jeszcze od respa. A ty jak chcesz sie "na serio bawic" to idz na arene i poszpanuj swoim 33 druidem BEZ SUMMONOW

Mowisz jeszcze ze przychodzi 28 lvl i nie mozesz poexpic, powiedz mu zeby wyszedl to sobie poexpisz na pojedynczym respie z hmm ... o ile byles pierwszy. Albo wykorzystaj jego dsy jako blokera jak ci sie wrypal na resp :]

Mowisz ze ciezko ci orzec co wlasciwie robi ... w takim razie co ty robisz skoro na 1 draga marnujesz 200-500 many i hmmy ?

Data zalozenia tematu: 26-09-2004, 20:20
Wiec nie mowcie ze poradnik jest do dupy, teraz wymaga malej edycji ze wzgledu na wprowadzone zmiany w tibii :)

A ostatnia edycja jest z
Cytuj:

Ostatnio edytowany przez Externus - 01-11-2004 o 18:52. Powód: korekta
No więc ... :]

Asim 13-01-2007 23:03

Loool, narazie na dłuższym huncie byłem tylko dwa razy (zwykle po 3-4 dragi bije 4fun)i pierwszy mi sie zwrocilo byłem chyba 7k na plus ;p troche farta było bo 2x WoI ale narazie mi się zwraca. na d-lair 2 raz byłem z kolegą i 2k na plusiku :)

Tyreal 14-01-2007 13:23

Nie wiem czy ktoś tego nie napisał, ale jedna rzecz mi się strasznie nie podoba, a mianowicie to, że w ogólnej poradzie napisałeś "1. Stoimy ZAWSZE na ukos od draga". Ja jestem drutem (mam pacca) i kiedy bije draga to tylko kilka sekund... czemu? zwsze stoje przed dragiem bije tempest rodem i z exori vis. wtedy mniej się traci łącznie manybo kiedy tak robisz to rzadko się zdarza, że ci drag walnie fire wava(poprostu nie ma na to czasu) a do tego mniej razu cie walnie łapa i z gfb niz gdy stoisz na ukos.

Zalety stania przed dragiem:
-krótszy czas bicia draga
-mniejsze spalanie many (przez to robie sobie uhy na dragach w ank z respem 1 draga (mam 39 lvl))

Jednakze, aby to zrobic trzeba miec jednak pacca ;p

Dreath 18-01-2007 20:18

poradnik napisany dobrze moja ocena 10/10

Drag jest dobry tylko do expa, loota mało kiedy cos dobrego zostawi. Co do blokera to two handowa broń na full ataku, a nie taj jak piszecie ze bron + shield.

Janiol9393 18-01-2007 21:23

:cup:

Czy na pallku 8-9 lvl ze skillami 65/40 moglbym pojsc solo draga uciekajac przed nim czy raczej powinienem pojsc z kolegom?? i co mam zabrac 3 bp ihow czy 1 bp uhow?? :baby: :confused:
PS:A moze powinienem na tym lvlelku isc na dwarf guardy prosze o dopowiedzi bo chcialbym szybko nabic lvl z gory za odpowiedzi i pomoc dziekuje

katja of isil 19-01-2007 16:34

ekspienie na dragach

Rzeczywiscie na wyższych lvl sorcem i druidem można zapomnieć o summonkach i jeśli ma się pacc to po prostu najważniejsze stanać prosto i walić z visa jak najszybciej , czasami się udaje zabić draga , zanim on nam cokolwiek zrobi,Do takiej zabawy polecam wąskie korytarze , żeby drag nie miał za duzo luzu,Na lvl powyżej 50 można i bez mana shield,,,jak sa dwa naraz dragi , to lepiej włączyć.Bez pacc polecam dla druida tempesta i kilka hmm.Hmm sie przydają , jak drag ucieka.W każdym razie im szybciej, tym lepiej8o
Co do loota zawsze zwracaja mi sie koszty ,a nie sa one duże,a dam dobra radę , warto wiekszy respawn zajmować z kolega i na zmiane nosić loot do depo (np Ank) ladować manasy i jazda

Magnifikus 30-01-2007 12:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tyreal (Post 1196666)
Nie wiem czy ktoś tego nie napisał, ale jedna rzecz mi się strasznie nie podoba, a mianowicie to, że w ogólnej poradzie napisałeś "1. Stoimy ZAWSZE na ukos od draga". Ja jestem drutem (mam pacca) i kiedy bije draga to tylko kilka sekund... czemu? zwsze stoje przed dragiem bije tempest rodem i z exori vis. wtedy mniej się traci łącznie manybo kiedy tak robisz to rzadko się zdarza, że ci drag walnie fire wava(poprostu nie ma na to czasu) a do tego mniej razu cie walnie łapa i z gfb niz gdy stoisz na ukos.

Zalety stania przed dragiem:
-krótszy czas bicia draga
-mniejsze spalanie many (przez to robie sobie uhy na dragach w ank z respem 1 draga (mam 39 lvl))

Jednakze, aby to zrobic trzeba miec jednak pacca ;p

Zobacz na date poradnika.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:40.