![]() |
Super...
Wbiłem 33 level druidem nie zrobiłem go na update bo nim dawno juz grałem tylko że mi się tibia znudziła i przestałem no ale kogo obchodzi moja historia...
Było zapowiadane że to Update będzie teraz wielkim + dla druidów a ogólnie postaci magicznych. Owszem zrobili dogodzenia ale z tymi runami to przesada, teraz zrobiłem palla i będę nim grał bo chyba to teraz najciekawsza postać... |
Cytuj:
Co do tego Cipsfotu ze przemysli to duzo wiecej razy to... nie wiem czy masz racje, ostatnie ich pomysly wygladaja jakby zaaplikowali po dlugim i... niezbyt przyjemnym snie... Cytuj:
PS. Czemu jak zaczynalem grac 5 lat temu gdy mialem 11 lat bylem mniejszym noobem niz wy teraz ktorzy zaczynacie grac w wieku 14-15 lat? Zal mi sie was robi, nie umiecie nic sensownego robic, wszystkie ulatwienia sa dla was SWIETNE!!!!!!1111oneoneoneoneone. A czemu? Bo dla was licza sie tylko lvle a nie przyjemnosc z poznawania ludzi, z pkowania etc. |
Cytuj:
Mądrze powiedziane.. Pamiętajmy o tym, że gramy w tą grę nie z przymusu, lecz dla własnej przyjemności. Tibia jest grą, na której wiele osób zbija sporą kasę (allegro.pl etc), a wydaje mi się, że gra w której każdy iem przeliczamy na "złotówki" wiele przyjemności nam nie przysporzy .. tyle ode mnie B) |
Fajny pomysł, bo denerwuje mnie widok 16 sorcerera walącego z [SPELL]Heavy Magic Missile[/SPELL]
|
Co Za Jebane Kutasy Zjebali Tom Tibie Jak Sam Huj
|
Cytuj:
Cytuj:
Pozatym istnieje normalne slownictwo, nie musisz uzywac swojej gwary osiedlowej. |
1. Jeśli ze mną dyskutujesz to bez wyzwisk.
2. No mnie się zdaje że mag to wali z różdżki + czary? Ofc runy to też broń, ale HMM w rękach 16 sorca, czy SD w rękach 20 druida to już przesada. Bo jakie szanse ma powiedzmy 20 knight (nieważne jakie by miał skille) w starciu z ww 20 druidem z sd? |
Cytuj:
Cytuj:
|
Z jednej strony to dobry pomysł z tym balansowaniem lecz z drugiej trudniej sprzedać SD jeśli potrzebna kasa. Chociaż który sorc teraz sprzedaje SD gdy cena dalej około 5k a maja po 3 charges :D
|
.
Uwazam, ze ograniczenia lvlowe na uzycie run sa jak najbardziej uzasadnione, tak samo jak ograniczenia na uzycie broni dla paladynow i knightow. Padanie od combo na 100+ lvl zrobione przez noobchary bylo naprawde zenujace.. Ci ktorzy protestuja to sa chyba wlasciciele noobcharow do pkowania, bo niech nikt nie sciemnia, ze chodzi na 20+ lvl expic na dragach z sd. Poza tym te ograniczenia nie sa zbyt wygorowane, gdyby to ode mnie zalezalo to bym zrobil sd od 80lvl, tak samo jak assassin stars dla palkow. W koncu wbic 45 lvl to nie zadna sztuka nawet na faccu.. . |
Cytuj:
|
a ja chociaż miałem 33 elder druida to założyłem sobie po upie knighta choć niby on jest najgorszą profesją .. ale czy napewno ??
ja zawsze lubialem grac knightem i bede nim gral nie zwazajac na " lepszy " czy " bardziej oplacalny " exp innych profesji ... leje na dzieci upa xD pozdr ;) |
Cytuj:
Tak w ogóle teraz jest troszke nie fair. Bron magów (rózdzki i runy ) na lev, bron knightów na lev ,a pallek? Amunicja na lev? i to ta lekko ulepszona ? zal. Bede 15 pallem ,wyrobie sobie skille ,bede nawalał z kuszy zwykłymi bolts i zabije jakiegoś 40 druidka ,bo on mi nic nie zrobi albo w wiekszej mierze nic nie zrobi... Teraz tylko czekać aż udupia pala. W ogóle paladyn w Tibii to ma tak sfałszowany wizerunek ,że żal. I jak sie tu dziwic ludziom ,którzy wolą grac na OTSach? Palek zamiast byc takim jakby knightem ,którego skille z młota (lub sworda) zależa od mlv którego wbijali by o 25% szybciej niz teraz , w dodatku dopakowywali by swa bron jakimis swietosciami żeby sprawiac aby demony i umarlaki dostawały wieksze hity niz normalnie , to lepiej żeby nawalał z kuszy lub z luku ,bo przecież cieżko zmienic nazwe na hunter czy royal hunter. W dodatku paladyn powinien miec ksiege i zbroje na sobie ,a nie nosic lekko wygladajacy outfit łowcy. Ale jakby miał ksiege i zbroje to outfit jest godny gracza z Pacc ,a dla Facc juz by ciezko mieli outfit zaplanowac. Paladyn z rózańcem biegający po Tibii dziwnie by wygladał. |
Lubie GM-ów
Cytuj:
|
odp.
Troche szkoda, bo niższe levele nie bedą mogły mieć szybko gfb i hmm :'\
|
Nie wiem jak wy, ale ja jestem za tym zeby zamkanac temat bo takim dyskutowaniem i kloceniem sie nigdy nie dogadamy a poza tym to Cipki na pewno nie cofna tej ustawy poniewaz oni maja Polaczkow Gleboko w DupieX(X(X(X(TEMAT DO ZAMKNIECIA!!X(X(X(X(sory za nie cenzuralne slowa
|
Według mnie ograniczenie lvlowe run jest sprawiedliwe. Dlaczego 15lv knight nie może skutecznie używać magic sworda, ani 15lv pal używać skutecznie assasin starów. A wielcy PANowie sorc i druid są oburzeni, ponieważ nie mogą użyć najmocniejszej runy ofensywnej w tibii mając 15lv wtf?!?. Niektórym osobom się w głowach poprzestawiało. Czy to jest sprawiedliwe, że sorc/druid za 2 dni wbije ten 15lv i bije z sd hity po 150-200hp w potwory? Według mnie bardzo udany balans.
|
Co was zbawi że 33 lvl będziecie mieć dziś czy za 3 dni? jak taki biedny palek(sam gram druidem obecnie ;) ] będzie po tych 2-3 dniach walil w potworki max po 70-100) moim zdaniem to dobra sprawa jest mniej głupiego pk za nic w tibii i fakt jest więcej h lvli xd ale i tak uptade rox xd
|
Moim zdaniem nawet spoko. Gram Rycerzem, więc to mi obojętne. Nie będzie przynajmniej pk :)
|
Jednak według mnie jest to bardzo dobry pomysł, ponieważ jakieś noobki 20-25 lv z high mlv w grupce nie uwalą 50+ level kolesia. Dobre posunięcie. Oczywiście niesie to za sobą pewne wady, ale trzeba to przyjąć po prostu normalnie.
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:26. |