Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Emo nowa subkultura (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=173919)

Zawisa88 24-05-2008 11:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bajek (Post 2073992)
Zasmarkaty gnojku jestes żeby cokolwiek wyznawac

Zasmarkaty? Ani ja, ani słownik języka polskiego nie zna tego wyrażenia. :) Pozdrawiam.

Bajek 24-05-2008 11:58

Oj => wiec spytaj inny słownik...bo ja jakos to wyrazenie znam i większośc ludzi pewnie też ...
Btw: ku chwale edukacji: Zasmarkaty- za młody, za mały =>

Shanhaevel 24-05-2008 12:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zawisa88 (Post 2073954)
Tak, 88 to pozdrowienie "Heil Hitler" i tu chodzi o to że potrafił opanować niemal całą Europę.

A Stalin? Też potrafił, ale w ogólnym rozrachunku Hitler i Stalin to były kawały ch*ja i nie zmieni tego nic. Nie za młody jesteś na jakąkolwiek ideologię? Weź pożyj trochę, żeby w cokolwiek naprawdę wierzyć.

Zawisa88 24-05-2008 12:08

Stalin wygrywał bitwy ponieważ miał ogromną armię walczącą ze strachu, żołnierze Hitlera walczyli z fanatyzmem, jednak to nie wystarczało. Pozdrawiam.

Dan the Automator 24-05-2008 12:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zawisa88 (Post 2074225)
Stalin wygrywał bitwy ponieważ miał ogromną armię walczącą ze strachu, żołnierze Hitlera walczyli z fanatyzmem, jednak to nie wystarczało. Pozdrawiam.

A przeczytałeś coś więcej niż tylko podręcznik szkolny? Polecam materiały źródłowe, tzn jakiekolwiek podania "zwykłych" żołnierzy, szybko przekonasz się, że z tym fanatyzmem nie było tak różowo.

By zakończyć dysputę o pitu-pitu narodowcach, "obrońcach rasy i narodu" - 14 lat to za dużo by mieć Adolfa za wzór. Pamiętam, że w podstawówce też dzieciaki pisały "Hail Hitler", bo strasznie i śmiesznie zarazem było, o i groźnie.
Ale teraz? Jeżeli mając 14 lat dalej uważasz Hitlera za wzór, a nie jesteś Niemcem (bo to by mogło Cię tłumaczyć) - wróżę Ci świetlaną przyszłość wiejskiego głupka. Pozazdrościć.

Chesterkaa 24-05-2008 15:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zawisa88 (Post 2074156)
@2up
Widocznie sobie zasłużył :)

Tak siedzac na lawce z kolega. Kolega tylko i wylacznie nie dostal bo nie mial glanow ;)

Posluchaj sobie pisoenki pt. " Biale gowno "

Kiedys z tego wyrosniesz. Mam nadzieje.
Tak samo jak chyba kazdy ze swojej subkultury, w ktorej sie teraz "buja".

Descartes 24-05-2008 17:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez filiplol (Post 2058471)
Dla twojej informacji Polski jest jednym z najtrudniejszych języków świata więc ironia Ci się nie udała. ;/

Jednym z najtrudniejszych języków obcych. Typowy polski nastolatek powinien mieć język opanowany biegle tak jak każda normalna, ucząca się osoba.

spider-bialystok 24-05-2008 21:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zawisa88 (Post 2073954)
Tak, 88 to pozdrowienie "Heil Hitler" i tu chodzi o to że potrafił opanować niemal całą Europę. Nie lubię go za działania przeciw Polsce.

To z ciebie rzeczywiscie jest nacjonalista, ale niemiecki ;] Folksdojcze :)
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dobo
Gówno prawda, od ONRu byś w mordę dostał za "88", a wszystkie Zadrugi, B&H itd nie mają wiele wspólnego z *polskim* nacjonalizmem.

Akurat Zadruga, z tego co wiem, jest antyniemiecka i za Hitlerem nie przepadaja ;]
http://zadruga-mazowsze.blog.onet.pl/1,24,24,album.html

metiu 24-05-2008 21:47

I tak dla debila nie wytłumaczysz, że robi źle. Niech se robi co chce, zgrywa groźnego, łysego twardziela, w końcu dostanie po ryju od jakiś anarchistów za teksty o brudasach, albo czeczenów za heila na ulicy, ba za samą łysą banie się przysrają, wierz mi niejeden za święcącą się glacę chciał mi wpierdolić:)

Johnny121 24-05-2008 21:58

Chodźmy razem posłuchać nazistowskiego hip-hopu! \o

@down
\o
\o
o/
o/
\o/
\o/

YMCA!

Lasooch 24-05-2008 22:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Johnny121 (Post 2075442)
Chodźmy razem posłuchać nazistowskiego hip-hopu! \o

Jo Jo! Biały EmSi łasy88 i jego biały zip skład, dwa tysionce ośem! Pozdro dla białych ziomuw z naszej białej ośki! Na zawsze biali i hawudepe forewer!

Chesterkaa 24-05-2008 23:24

A mowiliscie, ze emo nie lubicie XD

Zalgadis 25-05-2008 00:08

Ja tam do Em0 nic nie mam, niektóre dziewczyny nawet fajnie wyglądają (of corz nie takie w pizdu przesadzone). Ale gdyby nie były Em0 pewnie wyglądałyby ładniej. No ale ciul ^^.

Johnny121 25-05-2008 12:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Chesterkaa (Post 2075680)
A mowiliscie, ze emo nie lubicie XD

Nie lubię emo-kidsów. Do normalnego emo nic nie mam.

metiu 25-05-2008 12:39

Co do emo, to nie mam zdania. Żadnego nie znam.

Arrivald 26-05-2008 22:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zawisa88 (Post 2074163)
@Bajek
Może tym że wygłaszał jakieś antynarodowe treści? To tylko moja hipoteza. Pozdrawiam.

Nawet jak wyglaszal to kto dal im prawo go klepac?

Cloudres 27-05-2008 01:15

Skończcie robić ten offtop bo to nie ma sensu...

Co do tematu... Przeczytałem tylko kilka ostatnich stron i hmmm co by tu napisać.
Po pierwsze subkultura EMO nie jest nowa, sięga lat osiemdziesiątych... Współczesne wyobrażenie i pojęcie o "EMO" ma się nijak do ich prawdziwego oblicza. Żadna szanująca się osoba która WIE CO ROBI I CZYM JEST BYCIE EMO nie będzie się wpisywała w stereotyp który widnieje na ulicach miast czy w telewizji. Jeżeli się nie mylę to autor tematu miał na myśli osoby pozorujące się na EMO, próbujące być kimś zauważalnym. Do takich osób mam niesamowicie negatywny stosunek, nie lubię, a wręcz nienawidzę pozerstwa w każdej subkulturze... Natomiast tych prawdziwych EMO staram się szanować, i żal mi ich bo poprzez głupie kaprysy dzieci są postrzegani jako "dziwacy"...

ripper 27-05-2008 08:06

Cytuj:

Ale teraz? Jeżeli mając 14 lat dalej uważasz Hitlera za wzór, a nie jesteś Niemcem (bo to by mogło Cię tłumaczyć) - wróżę Ci świetlaną przyszłość wiejskiego głupka. Pozazdrościć.
Hitler, prócz tego, że był fanatykiem, świrem, Żydem, zbrodniarzem i tyranem, był też niesamowitym politykiem i organizatorem, więc niektórzy mogą mieć go za wzór - w pewnych kwestiach. Inną sprawą jest wypisywanie 'hail Hitler' i 'jude raus' gdzie popadnie to debilizm, ale niezbyt mądre jest też piętnowanie kogoś, kto mówi o Hitlerze jako o swoim wzorze.

Bambuko 27-05-2008 09:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ripper (Post 2079601)
Hitler, prócz tego, że był fanatykiem, świrem, Żydem, zbrodniarzem i tyranem, był też niesamowitym politykiem i organizatorem, więc niektórzy mogą mieć go za wzór - w pewnych kwestiach. Inną sprawą jest wypisywanie 'hail Hitler' i 'jude raus' gdzie popadnie to debilizm, ale niezbyt mądre jest też piętnowanie kogoś, kto mówi o Hitlerze jako o swoim wzorze.

jest to mądre, bo Hitler reprezentuje zło, a wzór, to ktoś, kogo chcemy naśladować. można oczywiście wymieniać zalety Hitlera i przedstawić jako geniusza, ale zawsze będzie to wywoływać kontrowersje. ale kiedy ktoś stawia sobie Hitlera jako wzór, to już jest po prostu niezdrowe.

Dan the Automator 27-05-2008 10:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ripper (Post 2079601)

A mało to było charyzmatycznych polityków? Zostanę przy Ronaldzie Reaganie.
Nie znoszę socjalistów.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:08.