Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Teaser IV - Tutorial (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=178688)

Kamak 15-06-2008 11:36

Oh nie! To takie straszne!
Co za OTS się robi z tej Tibii!
Gracze dostaną brass seta i ŁUKI! No bez przesady, ludzie.
Na ots'ach to dostajesz na start np. k-seta. Na pewno nie będą mówić fri itanz.. no fakt, tyle że i tak będą prosić o kasę.
Tutorial.. Co wam to, kurwa, przeszkadza? Nie musicie tego przechodzić, zakładam, że nawet ktoś, kto nie umie grać nie przejdzie go. Czy wy grając w np. COD przechodzicie tutoriale typu: "jak szczelać?11one" ?
O nie, mam sentyment do postaci :( Jak usuną Tibię to sie powiesisz? ;[
Poza tym plujecie się o to, że Cipsoft robi wszystko dla kasy.
A czy ktoś kiedyś temu zaprzeczył? Też nie chciałbym marnować pieniędzy, żeby sobie FACC pograł(tzn. niech gra, ale jednak jakieś zwroty trzeba mieć). Dlatego powstał PACC, a skoro twórcom jest znane pojęcie reklamy, to jej używają, nie?

Update oceniam na +. Dlaczego?
Questy, które MOŻE będą czegoś wymagały(wykluczam spoilery).
Zmieniony system rozmów z NPC- brak kolejek.
Odmienione wyglądy miast- cieszy oko.
Wagoniki w Kazz- można wreszcie szybciej się dostać do różnych miejsc, bo akurat w Kazordoon można było się zgubić. Poza tym nie są to prymitywne teleporty jak na OTS, tylko wagoniki, które mają coś do miasta w górze..
Tutoriale- niewielka część prawdziwych newbie może z nich skorzysta, a i ja nie pogardzę, gdyż ciekawi mnie wygląd takiego startu.

Skończyłem MONOlog, raczej nie mam czasu żeby tu wrócić ani by przekonywać malkontentów o słuszności zdań.

Ur_mom 15-06-2008 11:48

Luzujcie

Mi tam update się podoba. Znudziła mi się stara postać i chcę założyć nową.
Myślę, że miło będzie zwiedzić nowe lokacje :p

I zadowala mnie nowy sposób rozmów z npc.

Modliszka11 15-06-2008 11:56

Tibia już jest jak ots teraz 100 lvl może mieć każdy noob . Zamiast nowych terenów upiększają stare tereny i dodają nowe expowiska dwarf dla boterów których lata wiencej po tibi niż normalnych graczy. Update jest coraz gorsze

Muneowan 15-06-2008 12:04

Witam.

Mnie sie podoba ten update, wreszcie nie bedzie 1000 noobow mowiacych "hto mi da ruszczke"?
Poza tym to miła odmiana dodac cos tez dla FACC.

PS. Kiedy to bedzie? jutro? [16,06]?

Only_you 15-06-2008 12:48

Myśle że może byc fajnie :p :cup:

Bartek11 15-06-2008 12:50

Demon ale jakie eq?? Kurde drugi raz mówie to tylko głupi brass set a nie b robe czy c set jak na OTS-ach. Dla ciebie b set to jakieś mega, pro, hiper items?? bo dla mnie nie...

szast11 15-06-2008 13:02

Ale mimo wszystko ułatwia gre... Tibia jest z upa na up coraz łatwiejsza, więc masz coraz mniejszą satysfakcje z tego co osiągnołeś. Może to pierdoła ale 100 takich pierdół i faktyczne wbicie 100 lvl to będzie 100 000 zaznaczeń by bił potworka.

Bartek11 15-06-2008 14:07

Ta i ja dobrze wiem o co ci chodzi, pamientam te czasy jak wbicie 50lvl zajmowało mi kilka miesięcy, bo tibia była trudniejsza, a jak sie miało g armora to byłeś pro bo kosztował nawet 90k, a zdobycie 100k na uczciwym huncie było trudne. Kiedyś liczyła się tylko wspólna zabawa z kumplami, a nie mass exp, ale mimo wszystko skoro CiP myśli, że ułatwianie gry mu coś pomożę to prosze bardzo ale ja już nie gram. Od upa 7.7 tibia schodzi na psy.

SZaKaLkillrer 15-06-2008 14:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dwimenor (Post 2112514)
Hmm i znowu ułatwiają grę początkującym. Chodź sam pomysł dodatkowych terenów dobry, bardzo dobry.

Trochę negatywnie nastawiony jestem do tego początkującego ekwipunku. Niby nie żadne raj-waj, ale...może zbyt konserwatywny jestem. Plus ten, że początkujący magowie/druidzi nie będą płakać "jak dostać ruszczke!"

A kiedy to będzie xD :p

Vyohman 15-06-2008 14:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ryba (Post 2113634)
No taa... bo EQ rookstayera to tak strasznie trudno zdobyć, przecież to takie rare items ;f

Taka jesteś niby pr0 ryba a nie wiesz, że chodziło mu o to, że prawdziwi rookstayerzy nie botują na wolfach tylko pomagają nowym graczom rozdając im eq (jak Master Slayer), ale tamten pan się chyba pomylił bo pr0 eq dostaną między rookiem a mainem a nie na rooku ale nie pamiętam dokładnie ;/

Rybzor 15-06-2008 14:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vyohman (Post 2115946)
Taka jesteś niby pr0 ryba a nie wiesz, że chodziło mu o to, że prawdziwi rookstayerzy nie botują na wolfach tylko pomagają nowym graczom rozdając im eq (jak Master Slayer), ale tamten pan się chyba pomylił bo pr0 eq dostaną między rookiem a mainem a nie na rooku ale nie pamiętam dokładnie ;/

Ah, no tak, masz racje! Ale gdzie mi to mogło przyjść do głowy, kiedy żyje w Polsce i jeśli chodzi o rookstayerów to znam ich tylko botujących i robiących anni trapy ;<

Arka_Sath_Wielki 15-06-2008 14:45

teraz bedzie wiecej kasy po wyjsciu z rooka ^^ sprzeda taki eq na rooku jeszczei juz ma 2-3k razem z kasa uzbierana w biciu 8 lvl, na mainie sprzeda tego brass seta to juz kolejne 0,5k w sklepie ^^ za dobry start jak dla mnie

Vyohman 15-06-2008 14:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ryba (Post 2115963)
Ah, no tak, masz racje! Ale gdzie mi to mogło przyjść do głowy, kiedy żyje w Polsce i jeśli chodzi o rookstayerów to znam ich tylko botujących i robiących anni trapy ;<

ej pl! Ale jak ja grałem rookstayerem to rozdawałem itemy nubkom :(

kornelus 15-06-2008 15:14

a kiedy będzie w końcu udpate ???? no bo sie doczekać niemoge :D

Muneowan 15-06-2008 15:22

@up
jutro albo jakoś na dniach...
chyba ze stanie sie cos nieprzewidywalnego, np. tornadu, tsunami, 3 wojna światowa

ale jestem śmieszny

X-Zero 15-06-2008 15:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Michos
@up
Pierdolisz. Jutro pobierają dane do Test Servera, TS zaczyna się ~środy, Będzie jeszcze jeden-dwa teasery, update za dwa tygodnie.

Pozdrawiam, Michos

<10 znaków>

Rybzor 15-06-2008 15:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vyohman (Post 2115995)
ej pl! Ale jak ja grałem rookstayerem to rozdawałem itemy nubkom :(

To jesteś kroplą w morzu :<. pl pl.

Savierus 15-06-2008 15:48

powiem jedno :

a nie mowilem !!! :D

jesli uznacie ze to spam mozecie przeszukac posty moje w poprzedich tesearach i sie przekonac

Savierus 15-06-2008 15:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ryba (Post 2116114)
To jesteś kroplą w morzu :<. pl pl.

ja na rookstaerze wyrzucam rzeczy ludziom, biore 3 mace czy pwedzmy plate shielda i wywalam osobom :D (nie ladnie mowic noobkom) :d

DemekMaciek 15-06-2008 15:52

Nowy uptade 8.2

Mam pytanie:
Robie 2 chara i właśnie wszystko wiem.Ale to jest konieczne?Ale gdy chce to zwiedzić jeszcze raz to chyba można :) .Ale słyszałem,że dają przeciętny ekwipunek knightowi.A paladin jakieś łuki i co kolwiek.Sorc i Drut to też dziwne...Nie rozumiem Prosze o wytlumaczenie

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:15.